ANTHRAX - Ritkaságnóta került elő: Vice Of The People

Újabb spéci kiadást kap a tavalyi For All Kings albumuk

2017. március 21. (kedd) 17:27

Máris meghallgathatsz egy korábban csak japán bónuszdalként megjelent új Anthrax dalt, amelynek Vice Of The People a címe. Március 24-én egy spéci vinyl Box Set verzióban is kijön a nemrég Budapesten is óriási bulit adó csapat legutóbbi albuma, a For All Kings.

A Box Set-ben 10 vinyl kislemez szerepel majd, mindegyik A oldalán egy-egy lemezes nótával, a B oldalán pedig demókkal (pl. Breathing Lightning, Monster At The End, Suzerain, Zero Tolerance, Blood Eagle Wings és Defend Avenge) vagy éppen feldolgozásokkal (The White Stripes: Black Math és Kansas: Carry On Wayward Son).

 A For All Kings című legutóbbi Anthrax lemezből megjelent egy turnéváltozat február 17-én, amely az alaplemez dalai mellett tartalmazza a Vice Of The People című, korábban japán bónuszként kiadott nótát, valamint több demós dalváltozatot is. Charlie Benante dobos így mutatta be a különleges kiadványt:

'A demófelvételek kiadásával meg akartuk mutatni azt a folyamatot, aminek az eredményeképpen a végleges dalok megszületnek. Egy-egy kompozíció sokszor csak egy riffből, vagy egy bevillanó gondolatból indul ki, és lassan ölt formát, ahogy minden tag hozzáteszi a saját ötletét, dallamát és a dalszöveget. Most mindenki beleláthat egy kicsit az Anthrax dalok születési folyamatába.'

 

ANTHRAX - Vice Of The People (a 2017-es turnés kiadásról, ill. B-oldalas szám)


 30 éves a harmadik Anthrax nagylemez, a 80-as évek thrash korszakának meghatározó anyaga, az 1987. március 22-én megjelent Among The Living album. Az Anthrax arca és ritmusgitárosa, Scott Ian ennek ellenére azt mondja, hogy kerek jubileum ide vagy oda, ez nem egy nosztalgiaturné, hiszen a klasszikus korszak énekesével, Joey Belladonnával készült két utóbbi albumuk új életre keltette őket.
HammerWorld interjú.


 Hosszú ideje nem volt már önálló Európa-turnétok, ehhez a mostanihoz pedig az 1987-es Among The Living lemez 30 éves évfordulója adta az apropót...

"Máris hozzáfűznék ehhez egy kis extra infót. Való igaz, hogy valamivel több mint 10 éve nem volt ekkora Európa-turnénk, de ez a mostani a jubileum nélkül is megvalósult volna. A tavalyi lemezünknek, a For All Kings-nek és az öt évvel korábbi Worship Mu­­­­­­sic-nak a fogadtatása annyira jó volt, hogy az európai szervezők már jó ideje mondogatták, hogy itt az ideje egy nagyobb szabású körútnak. Mi meg persze nem mondtuk azt, hogy szó sem lehet róla! (nevet)

Az csak egy bónusz, hogy az Among The Living épp most 30 éves. Ha már lúd, legyen kövér, nem igaz? Így aztán megünnepeljük ezt a kerek évfordulót, elnyomjuk teljes egészében az Among albumot a koncert második felében, de az elsőben vegyesen játszunk, régi és új dalokat egyaránt. Szóval, ez nem pusztán egy nosztalgiakanyar."Az szerinted minek köszön­hető, hogy az Among The Li­ving lett az igazán klasszikus albumotok?

„Tény és való, hogy ez a legtöbbek által ismert és kedvelt lemezünk, de sok Anthrax rajongóval találkozom, akinek éppen valamelyik másik albumunk a favoritja. Nekünk például a tavalyi lemez, a For All Kings a közös kedvencünk, mármint a zenekaron belül. És nem pusztán azért, mert az a legutóbbi, hanem mert a dalokat és a hangzást illetően is ezt tartjuk a legjobbnak."És mit gondolsz mai füllel a 90-es évek olyan Anthrax albumairól, mint a Stomp 442 vagy a Volume 8, amelyeken John Bush énekelt?

„Nevetni fogsz, de amikor egy beszélgetés során tavaly felmerült a Volume 8 album egyik dala, amikor hazamentem, feltettem az egész lemezt és végighallgattam. Sok-sok év után először. Megdöbbentő volt, hogy egyes dalokra már egyáltalán nem is emlékeztem. Nyilván hallottam, hogy ezek mi vagyunk, ez egy Anthrax lemez, de egészen különleges élmény volt úgy hallgatni egy saját lemezt, mintha valaki másé lenne! (nevet)

És ezzel most nem azt akarom mondani, hogy megtagadom valamelyik régi anyagunkat, egyszerűen csak el is feledkeztem a nótákról, hiszen azokat egyáltalán nem játsszuk. Megjegyzem, John Bush zseniálisan énekelt a dalokban, de igazából nem volt Anthrax-érzete annak, amit hallottam. Mintha valami 90-es évekbeli bandát hallanék, amelyre hatott az Anthrax is, sok más mellett.

Amióta Joey visszatért a banda élére, totál visszakanyarodtunk a klasszikus Anthrax stílushoz, persze úgy, hogy nem másoljuk önmagunkat. A tavalyi lemez például minden idők legdallamosabb Anthrax albuma lett. Egy ilyen anyagot biztosan nem adtunk volna ki 30 évvel ezelőtt."

 

Scott Ian interjú a márciusi HammerWorldbenA Stomp 442 lemezt nem vetted elő ezek után?

„De, pontosan ez történt! (nevet) Ezek után arra is kíváncsi lettem. Az még sokkal közelebb állt a hagyomá­nyos Anthrax világhoz. De ha már ezt a két Bush-érás lemezt végighallgat­tam, nekiláttam a 2003-as We've Come for You All-nak is, amit mindig is a John Bush albumok legjobbjának tartottam. És ez a véleményem továbbra is változatlan. Dalszerzői szempontból akkor nagyon kitettünk magunkért."Én mondjuk nagyon szeretem az első John Bush-sal felvett lemezeteket is.

„A Sound Of White Noise-t én is bírom. Stílusában az még közelebb is volt az első Joey-korszak utolsó lemezéhez, a Persistence Of Time-hoz, mint a Stomp 442."

 Anthrax poszter a márciusi HammerWorldben
 


Amikor Joey visszatért közétek, szóba sem került, hogy ezekről a lemezekről is játsszatok a bulikon? Végül is Anthrax dalok ezek is.

„Kezdetben játszottuk is az Onlyt a Bush-korszakból, de a rajongók többsége inkább azt akarta, hogy valami klasszikust nyomjunk helyette. Tehát nem arról volt szó, hogy mi próbáltuk erőltetni, de Joey nem akarta. A közönség nem akarta, és ez valahol érthető is. Joey hangjával azokat a dalokat akarták hallani, amelyek Joey-hoz kötődnek.

De nem csupán a rajongókról volt szó. Még Dave Mustaine is azt mondta a Big 4 bulik idején, hogy szereti ugyan az Onlyt, de sokkal szívesebben hallaná helyette az A.I.R.-t, mert neki az a kedvenc nótája tőlünk. Elismerte, hogy Joey hangjával is nagyon jól szólal meg az Only, de szinte kikövetelte az A.I.R.-t. Így aztán be is került a programba! (nevet) Azóta meg a két újkori lemezzel annyi dalunk van, hogy nem is férne be az időnkbe több nóta."

A teljes interjút megtalálod a HammerWorld magazin márciusi, Black Sabbath borítós számában.

 


Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS