CYHRA - Új banda: összefogott az Amaranthe volt énekese és az ex-In Flames gitáros

Modern metal lesz, ami "egyenesen a szívből jön"

2017. március 13. (hétfő) 14:41 | utoljára módosítva: 2017. március 13. (hétfő) 14:42

Egy CyHra nevű új csapatban egyesítette erőít az Amaranthe-ból a metalos vonal háttérbe szorulása miatt kilépett Jake E. énekes és az egykori In Flames gitáros Jesper Strömblad. Az új bandához az In Flames-ből nemrég távozó Peter Iwers basszer is csatlakozott, a dobos pedig Alexander Landenberg a Luca Turilli's Rhapsody-ból.

"A CyHrát egy gitárhősömmel alakítottam meg, Jesper Strömblassal az In Flames-ből - mondja Jake. - Peter Iwers nemrég szállt ki az In Flamesből, ő is része ennek a bandának, a dobosunk pedig Alexander Landenberg. A zene egyenesen a szívből jön, és nagyon élvezzük. Csodás érzés, ugyanakkor egy kicsit fura mindent újra kezdeni."
 


www.facebook.com/CyHraofficial


"Azt hiszem, már jó régóta érlelődött bennem egy új zenekar elindítása, de amikor egy banda tagja vagy, az olyan, mintha párkapcsolatban lennél. Amikor nem mennek jól a dolgok, arra gondolsz, hogy 'idővel majd jobb lesz minden...' De aztán eljön az a pillanat, amikor tovább kell lépned. Az Amaranthe rajongók miatt nem léptem ki korábban, jó volt koncertezni, a bulik után rajongókkal találkozni és látni, hogy milyen boldogok. Emiatt lelkiismeretfurdalásom volt. Szentimentális dolgok miatt nem léptem korábban, hiszen ha nem lennének a rajongók, még mindig egy bárban melóznék. A rajongók nélkül semmi sem lennék."

"Jesperrel már sok éve barátok vagyunk. Ugyanabból a városból jöttünk és annak idején még piró-felelős is voltam az In Flames-nél, szóval a turné közben haverkodtunk össze. 2015 végén vagy 2016 elején egy bárban futottunk össze, és akkor beszéltem neki arról, hogy egy szólóalbumot tervezek. Erre mondta, hogy ő is, és megkérdezte, hogy volna-e kedvem énekelni rajta. Én meg azt vetettem fel neki, hogy gitározhatna a lemezemen, így jött az az ötlete, hogy együtt kéne összehoznunk valamit."

 "Elkezdtünk dalokat írni, csak úgy, minden terv és időbeli korlát nélkül. Később, valamikor 2016 folyamán meséltem erről Alexander Landenbergnek, és felvetettem neki, hogy jöhetne dobolni hozzánk, mert úgy éreztem, hogy passzolna a stílusa ehhez a projekthez. Pár hónappal később már meg is volt négy dalunk, és akkor dőlt el, hogy ez nem egy projekt lesz, hanem egy banda, a CyHra. Az meg tök váratlanul jött, hogy Peter szólt: szeretne basszusozni nálunk! (nevet) Nem sokkal később úgy döntött, hogy kiszáll az In Flames-ből, és így álltak össze a dolgaink. Ekkor határoztuk el, hogy kiadót keresünk, komolyan beindítjuk a bandát."Jake szerint a zenében ugyan ott vannak az Amaranthe és a Jesper-korszakos In Flames elemei is, de a CyHra igazából egyik bandával sem hozható párhuzamba.

"Azt persze azonnal hallani, hogy Jesper gitározik, de ez nem a régi In Flames, semmi ilyesmit nem lehet mondani. A zene modern metal, de azt rögtön hallani, hogy Jesper keze benne van. Ott vannak a dallamai, és pont ezek miatt olyan izgalmas vele dolgozni. Ez olyan mint Slashnél... azonnal tudod, hogy Slash játszik. Ugyanez az ábra Jespernél is.

Amikor az Amaranthe rajongók meghallják majd a CyHrát, a refréneket, a dallamokat, a fogós kórusokat, ők ezek alapján fogják tudni, hogy ebben én is benne vagyok. Egyfajta kombinációja lesz a régi, dallamos In Flames-ből ismert Jesper stílusnak és az én énekdallamaimnak. Egy jó keveréke lesz ezeknek. Az a szándékunk, hogy az Amaranthe és az In Flames rajongói is legalább meghallgassák ezt az új bandát, aztán remélhetőleg tetszeni is fog nekik, amit csinálunk.

Azt majd hallani lehet, hogy a CyHra egy metal banda, de a nyolc év során, amit az Amaranthe-ban töltöttem, komolyan elkezdtek inspirálni az olyan csapatok, mint a Bring Me The Horizon, a 30 Seconds To Mars, a Sixx:A.M. és a hasonlók. Vannak súlyos gitárok benne, súlyos dobok, súlyos basszusok, ugyanakkor néhány dalban amolyan melankolikus hangulat is megjelenik. Ezért mondanám azt, hogy a zene egy kicsit modernebb jellegű. Ahogy telnek az évek, az ember dalszerzőként is fejlődik és a CyHra ennek az eredménye."


A CyHra debütáló albuma a Spinefarm/Universal gondozásában jön majd ki, és persze a lemez megjelenését turné is követi majd. Jake azt még nem tudja, hogy régi Amaranthe és In Flames dalok bekerülnek-e majd a programba, de az ötletet nem tartja rossznak.

  

 

 

 


 

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS