GRÓF HÖRCHER - Gitártörés és lövöldözés a festőművész kiállításának megnyitóján

Németh Lojzi kedvenc festőművésze, akinek gyűjti is a képeit

2016. december 24. (szombat) 09:19 | utoljára módosítva: 2016. december 24. (szombat) 09:20

A kiallitasajánlo.hu oldalon olvastuk, hogy lövöldözés és gitártörés is volt Gróf Hörcher László Perspektíva című prehumusz kiállításának decemberi megnyitóján a Bartók Béla úti KAS Galáriában.

 "A főváros egyik legújabb 'kultuccájában', a Bartók Béla úton lévő KAS Galériában december 7-én nyílt meg Horrorka, a gitártörő festőművész Perspektíva című prehumusz kiállítása.

Az alkotó rendes neve Gróf Hörcher László, aki ugyan jól tud festeni, de valamilyen genetikai kódolás, vagy szoftverhiba miatt, ha mikrofont lát, elkezd üvölténekelni és a földön fetrengeni. Mivel eddig nem nyilvánították ön és közveszélyesnek, így saját kiállításainak megnyitójára is be szokták engedni.

 Sokan kedvelik, csak a kereskedelmi tévék biztonsági őrei kapnak frászt, ha meglátják kétméteres alkatát és méteres hajkoronáját, mivel a legutóbbi tehetségkutatón is elküldött néhány celeb zsűritagot olyan helyre, ahová nem kell útlevél. 

 Én eddig csak a szatíroktól lopott ballonkabátjában láttam, de valószínű, hogy most stylistet váltott, mert most egy teljesen polgári kockás zakó és kalap volt rajta. 

A megnyitó természetesen zenével kezdődött. Persze nem Haydn vonósnégyeseket hallhattunk, hanem az Udvarias Tömeggyilkos – saját definíciója szerint: súlyosan mezőgazdasági punkmetal muzsikát fakasztó zenekar gyilkolta a dobokat és a gitárokat. (Bonotsdh Gábor szólógitár,Nagy László dob, Bütyök basszusgitár és Gróf Hörcher László ének.)

 Mivel volt mikrofon, művészünk is megragadta azt és a lehetőséget is, hogy a közönséget szórakoztassa saját kiállítása műsorvezetőjeként. Bivalyerős sztárvendég garnitúrát sikerült összetoboroznia, akik túlélték a megnyitót, annak ellenére, hogy a mester folyamatosan lövöldözött. 

 A performansz megnyitó résztvevői voltak: 

Németh Lojzi, a Bikini zenekar agytrösztje, akitől megtudtuk, hogy kedvenc festőművésze Hörcher és gyűjti is a képeit.

 Wehner Tibor Munkácsy díjas művészettörténész, aki egy bizarr, szarkasztikus, akasztófa humorral fűszerezett  megnyitó beszédet tolt be.

Horkay Hörcher Ferenc eszmetörténész , aki Hörcher mester öccse és egy veretes monológot  hegesztett be az est folyamába..

Rob Puzsér filmkritikus is eljött, aki nagyívű celeb- és művészetkritikai monológja végén a levegőbe is lőtt a kezébe adott stukkerrel.

 Berezvay Márta trombitaművész, poénból elfújta a régi, retró bűnügyi műsor, a Kék Fény jól ismert szignálját.

Azt mondanom sem kell, hogy természetesen sor került a bestiális gitártörésre is, ami után a mester betolta torzított gitárján a mára már legendává vált Recska metal című posztmodern szimfóniáját, a meglehetősen nagyszámú közönségnek. 

 A közönség jól viselte a sokkterápiát, mert a végén még egy „nagy kispolgári” fényképezkedésbe torkollott a dolog, mintha Kiszel Tünde írta volna forgatókönyvet.

A megnyitó közben nemzetközi produkcióvá vált, mivel az utcán sétáló japán turisták is megálltak és lelkesen videózták a látottakat, hogy otthon elmondhassák honfitársaiknak, milyen különleges népszokásaik vannak ezeknek a magyaroknak…

Beszámoló: kiallitasajanlo.hu/beszamolo/gitartores-es-lovoldozes-a-bartok-bela-uton-avagy-hideg-teli-este-forro-megnyitoval
 


GRÓF HÖRCHER - Gitártörés a KAS galériában

UDVARIAS TÖMEGGYILKOS - Ilyen ez a század - KAS galéria

 


 

Hammer TV

 
ARCH ENEMY - Négy év után az első dal, és itt a hivatalos klipje is: Deceiver, Deceiver
2021. október 21. (csütörtök) 17:58

2017-ben jelent meg a legutóbbi Arch Enemy album, a Will To Power, azóta csak egy feldolgozáslemezt hoztak ki (Covered In Blood, 2019), most azonban itt egy klippel kísért vadonatúj dal, a Deceiver, Deceiver, a következő lemezük első előzetese.     www.facebook.com/archenemyofficial     ARCH ENEMY - Deceiver, Deceiver (2021) Secrets whispered through a veil of lies When did I become this person you despise? Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain call After everything I did for you This is what you choose to put me through? What happened to the concept of loyalty? I guess there really is no more honesty! Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain It's curtain call Deceiver, deceiver My head still spinning from your Judas kiss Deceiver, deceiver Not one thing about you I will miss You...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness
NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness

Prophecies Of Eternal Darkness címmel holnap jelenik meg, de már végig is hallgatható a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze. Dobber Beverly dobost és...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074

Where Fear And Weapons Meet címmel holnap jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez utódja,...

SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl
SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl

None But a Pure Heart Can Sing címmel december 3-án jelenik meg a post-metalos New York-i So Hideous új albuma. A 2015-ös Larestine lemezük utódjának keverését és maszterelését Kevin...

FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie
FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie

Csaknem tíz év után egy új albummal jelentkezik a funeral doom vonal norvég mestere, a Funeral. Az 1991-ben alakult csapat 2012-es Oratorium lemezének utódja december 10-én jelenik meg...

SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy
SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy

Moonflower címmel egy új albummal jelentkezik november 19-én a melankolikus doom/death vonal egyik finn mestere, a Swallow The Sun. A csapat legutóbbi, hetedik lemeze a 2019-es When a Shadow...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS