HAMMERWORLD - Az októberi számunk részletes tartalma

124 oldalnyi tömény fém és szikla

2016. október 7. (péntek) 06:58 | utoljára módosítva: 2021. augusztus 5. (csütörtök) 15:59

A HammerWorld magazin októberi száma már országszerte kapható az újságárusoknál, az idén bevezetett és nagy-nagy sikert aratott, megújult arculattal és + 8 oldallal, továbbá AMARANTHE és METALLICA poszterekkel.


Címlapunkon a 9 év után novemberben egy új stúdióalbummal jelentkező METALLICA.


Októberi számunk is két extra CD-melléklettel jelent meg, mindkettő teljes album egy-egy hazai csapattól. A TWISTER harmadik lemeze (Utak nélkül) mellett a hamarosan az Ektomorffal egy komplett Európa-turnéra induló HOT BEAVER zenekar bemutatkozó albumát (Pillars Of Creation) is begyűjtheted a magazinnal együtt.A lapban exkluzív infókat olvashatsz a TESTAMENT október végén érkező új stúdióalbumáról, akárcsak a NOMAD történetmesélős harmadik lemezéről, a Márványmenyassonyról, a GHOST új EP-jéről és a következő anyagáról, feltettünk pár kérdést a MR. BIG gitárosának, Paul Gilbertnek is, a HOT BEAVER tagjai bemutatják a debütáló lemezük dalait, a STEEL PANTHER gitáros Satchel pedig a kedvenc lemezeiről nyilatkozik.


Hangpróba táblánk ebben a hónapban is tele van friss anyagokkal, de azt, hogy az új AIRBOURNE, az új SONATA ARCTICA, az új AMARANTHE, az új TESTAMENT, vagy netán az EPICA friss lemeze foglalta el végül az első helyet, már csak a lapból tudhatod meg.


Poszteren az új lemez kiadása előtt álló AMARANTHE és a METALLICA a 2016-os fotójával.
Interjúk az alábbi zenekarokkal, zenészekkel:

METALLICA

„Nem is az, hogy ténylegesen vitatkoztunk volna az új album megírása közben, inkább minden abból adódik, hogy sokkal jobban értjük, hogy mit is csinálunk, így aztán több a lehetőség is, amelyek közül választani kell. James mondjuk mutat egy riffet, de elnyomja aztán gyorsabban, majd lassabban is, felezve vagy éppen még thrash metalosabban. Mi meg ülünk és javaslatokat teszünk... Mi lenne, ha ezt csinálnánk vele, vagy inkább azt, vagy hangoljunk lejjebb, vagy próbáljuk ki úgy, hogy teszek alá egy thrash ütemet. És a végére az ember már szédülni kezd a sok ötlettől. Nem emlékszem, hogy annak idején ennyiféle lehetőség merült volna fel. Csak elnyomtuk a témát, és annyi volt."
JOEL O'KEEFFE - AIRBOURNE

„Ott a Thin The Blood dal, az egyik legenergikusabb nóta, az szinte már punkos. Az a vérhigítás a péntek esti piálásról szól, meg a szombati fertelmes másnapról. A felvétel estéjén épp az Iron Maiden játszott Sydney-ben, mi meg előző éjjel rendesen berúgtunk a roadie-jaikkal, akik nagy cimboráink. Másnap persze majd' szétszakadt a fejem, így a gitárokat még feljátszottam a nótához, de aztán el akartam tűnni, hogy egy kicsit nyalogassam a sebeimet. Bob azonban visszarendelt a stúdióba, hogy énekeljem is fel a dalt, ha már a szöveg úgyis pont erről szól. Szóval azt a nótát tényleg mocsok másnaposan nyomtam fel."
CSIHAR ATTILA - MAYHEM, SINSAENUM, SUNN O))), TORMENTOR

„A Mayhemnél az volt a helyzet, hogy túl sok idő telt el az Ordo lemez után, és ugyan cél volt, hogy kapcsolódjon hozzá az új album (Esoteric Warfare), mégse legyen annyira­ elvont, ne veszítsük el a fonalat. Kicsit kormányozzuk vissza a hajót a beláthatóbb vizekre. Visszatérve a Sinsaenumhoz: az a jó, hogy mindannyian más színtérről érkeztünk. Ki hitte volna, hogy a mayhemesek a Slipknottal vagy a Dragonforce-szal csinálnak majd valamit. Ezzel azt is megmutatjuk, hogy valójában az számít, hogy ki hogyan gondolkozik."
MÅRTEN HAGSTRÖM - MESHUGGAH

„...a Rush egyes lemezei is nagy hatást gyakoroltak rám, akárcsak Tomasra. 13 évesen a legnagyobb Alex Lifeson rajongó voltam, imádtam ahogy gitározott. Aztán ahogy bejött a Metallica és a thrash vonal, azok a zenék hatottak rám, különösen a ritmusgitárosok. Sosem voltam nagy híve a szólógitárosoknak. Elismerem őket, tudok is szólózni, ha kell, de a ritmusokat, a ritmusozást sokkal izgalmasabbnak tartom. Imádom például ahogy Devin Townsend riffel! De szoktam hallgatni kísérlezetős eletronikus zenéket is, akár drum and bass-t is, mert ott is őrületes jó ritmusokat lehet hallani. De ennyi év után már inkább úgy látom, hogy mi egymást inspiráljuk. Vagy olyasmik hatnak ránk, amiket olvasunk, látunk a tévében vagy akár egy filmben. Szóval, nem annyira a zenei dolgok."
DEVIN TOWNSEND

„De nehogy azt emeld ki a cikkben, hogy mit gondolok az új Metallica dalról, mert imádom őket, ez csak egy hirtelen példa volt. Legalább ezer interjút adtam már, de ma sem vagyok képes kontrollálni, amit mondok! (nevet) Ami épp az eszembe jut, már tolom is kifelé... A múltkor is, csak úgy mellékesen, elmeséltem egy drogos, gombás régi élményemet egy interjú közben, aztán két nappal később arra ébredtem, hogy az összes metalos híroldalon az volt a főcím, hogy Devin Townsend begombázva istennek gondolja magát... Száz éve történt, egy szimpla kaland volt, semmi több. Csak egy apró epizód az életemből. Nagyon nem örülnék neki, ha ezzel a metallicás mondatommal is tele lenne az internet..."
GEOFF TATE - OPERATION: MINDCRIME

„Ripper már régóta a barátom, és ennél a dalnál úgy éreztem, hogy az ő hangjával még különlegesebb lehetne. Nem kellett győzködnöm, azonnal jött, hogy felénekelje a neki szánt részt. Az már csak ezután jutott eszembe, hogy egy harmadik hang sem jönne rosszul, úgyhogy elhívtam Blaze-t is, akit szintén régóta ismerek. A Trinity turné gondolata pedig a feléneklés során alakult ki. Egyelőre csak egy rövidebb amerikai kanyarról van szó, de akár folytatása is lehet. Szerintem a rajongók számára is érdekes lesz egy-egy olyan koncert, ahol mi hárman közösen is éneklünk, de a korábbi csapatainktól is előadunk néhány dalt. Lesz három külön szett, de közösen is fogunk énekelni"
VICIOUS RUMORS

„Egy dologban azonban biztos vagyok: ha Carl Albert nem veszti életét abban a tragikus autóbalesetben 1995-ben, ma is ugyanúgy a Vicious Rumors tagja lenne, mint én vagy Larry. De az élet már csak ilyen igazságtalan. Ez a banda 37 éve létezik, és igaz, hogy volt egy rakás tagcserénk, de ennyi idő alatt ez nem is csoda. Ha megnézed az olyan bandákat, mint a Metallica, a Testament, a Maiden, a Black Sabbath, mindenhol voltak változások. A nagy kérdés az, hogy megvan-e az a bizonyos kémia a tagok között, és ez szerintem nem hiányzik ebből a felállásból. Ezért is volt nagyon fontos számomra, hogy ne fájlokat küldözgessünk egymásnak, hanem valóban együtt rakjuk össze az új lemezt."
WOLF HOFFMANN - ACCEPT

„...már a húszas éveimben jártam, amikor igazán felfedeztem a klasszikus zene szépségét. Elsődlegesen Csajkovszkij volt a kedvencem. Ekkor már az Accept tagja voltam, lényegében a zenélés volt a munkám. Mindig is kerestem a lehetőségét, hogy minél többet tudjak meg a zenéről, és igyekeztem is kombinálni a két világot. Már az 1981-es Breaker lemezen is voltak ilyen jellegű dolgaim. Például a Son Of A Bitch dalban klasszikus ihletésű riffek szerepelnek, ahogy ilyesmi hallható a Neon Nights-ban és a Fast As A Sharkban is. De semmiképpen sem voltam úttörő ezen a téren, hiszen Ritchie Blackmore vagy Uli Jon Roth nálam jóval korábban is beépített klasszikus elemeket a zenéjébe. És őket tartottam a legnagyobb mestereimnek."
EPICA

„Hamarosan a virtuális valóság annyira életszerű lesz, hogy feltesszük majd ezt a sisakot vagy szemüveget, és ténylegesen nem fogjuk tudni megkülönböztetni, hogy mi az illúzió és mi a valóság. És akkor már nem is állunk majd távol attól a gondolattól, amit annak idején a Matrix filmtrilógia is felvetett. Ma már ezt az elméletet számos neves tudós nagyon is komolyan veszi. Ezen a téren tehát komoly meglepetések várhatók a következő években, és mivel ez a téma rendkívüli módon foglalkoztat engem is, ezért leginkább ennek szenteltük az új lemezt. Én magam is nagyon várom azt a napot, amikor egy koncert után beülök majd a turnébuszba, felteszem a sisakot és egy tetszőleges világba jutok el. Mondjuk a tengerpartra vagy valahová a hegyekbe. És nagyon remélem, hogy a büdös zoknik szagát is sikerül majd valahogy kiiktatni!" (nevet)
KAI HANSEN - GAMMA RAY, UNISONIC

„Egyetlen nóta van az albumon, amit egyedül adok elő, a Born Free. Az maximálisan rólam szól, meg arról, amiről az előbb beszéltem. Számomra a szabadság a legfontosabb, korábban is sok dalt írtam erről. De az összes számnak született olyan verziója, amit csak én énekelek. Egyszer talán majd ezek is napvilágot látnak. Ami pedig az énekeseket illeti, barátokat hívtam meg, régi ismerősöket, mint Hansi a Blind Guardian-ből vagy Tobi az Edguy-ból, az Avantasiából. És mivel Dee Snider, a Twisted Sister frontembere, mindig is az egyik legnagyobb hősöm volt, büszke vagyok rá, hogy ő is szerepel az egyik dalban. Szerettem volna Udót és Wolf Hoffmannt is meghívni, de az reménytelen próbálkozásnak bizonyult. Sajnos."
PETER TÄGTGREN - PAIN

„Egy látványos, de humoros borítót akartam, ráadásul az űr világa és a földönkívüliekkel kapcsolatos összes teória nagyon érdekel. Hivatalosan persze ez baromságnak minősül, de ha rászánsz egy kis időt, utánakutatsz a neten, elolvasol pár könyvet, akkor egészen meghökkentő és elgondolkodtaó dolgokra is bukkanhatsz. Ezzel persze nem is akarok senkit terhelni, mert tudom, hogy aki földönkívüli civilizációkról, UFO-król, titkos kormányzati űrprogramokról beszél, azt azonnal elmebetegnek tartják. Nem is akarok én senkit semmiről meggyőzni, de akit valóban érdekel ez a téma, olvassa el William Cooper könyvét, a Behold A Pale Horse-t. Coopert 2001-ben lőtték le az amerikai rendőrök egy tűzpárbaj során, legalábbis ez a hivatalos verzió. Persze, őt is mániákus összeesküvés-hívőnek tartja mindenki, ez a mainstream álláspont, de a fickó tényleg sok mindent tudott. Vagy nagyon jó volt a fantáziája. Ezt mindenki döntse el maga!" (nevet)
RONNIE ROMERO - RAINBOW, LORDS OF BLACK
„...a Gillanes dalokat nagyon megszenvedtem. Ritchie egyáltalán nem erőltetett semmit, a felkészülés során csak annyit kérdezett, hogy van-e olyan dal, amit szerintem biztosan el tudok énekelni. Én meg mondtam, hogy nézzük meg, melyikkel hogyan boldogulok. Először a Highway Star és a Perfect Strangers került be a programba. Mindkettő nagyszerű dal, és elég könnyen meg is birkóztam velük. Aztán felvetődött, hogy mi lenne, ha a Child In Time-ot is megpróbálnánk. Na, az borzasztó nehéz volt! Mégis úgy érzem, hogy volt értelme bevenni a programba, mert talán igazságot szolgáltattunk a dalnak. Ian Gillan ma már nem tudja úgy előadni, ahogy annak idején lemezre vették, ezért a Purple-nél egy jó ideje már nem is szerepel a repertoárban."

KOVÁCS ANTAL - FEZEN FESZTIVÁL, FEZEN KLUB


"Természetesen jövőre is lesz FeZen fesztivál! (nevet) Az biztos, hogy nagyon nehéz meghozni egy olyan döntést, amikor kint áll 2-3 ezer napijegyes látogató, hogy a produkciót le kell állítani, mert a rendezvény az időjárás miatt nem biztonságos. Ez mindenkinek rossz és nehéz. A zenekarnak is, mert nem tud full produkciót bemutatni. A Within Temptationt is lepakoltattuk. Nagyon jó fejek voltak, mert vállalták, hogy amíg olyanok a körülmények, addig játszanak, holott nem kellett volna megtenniük. Rossz a szervezőnek, mert nem tud úgy lemenni a műsor, ahogy tervezték, és meg kell hozni a döntést a lezárásról, dacolva az irdatlan gazdasági veszteségekkel. Utána vívni a közönséggel, a reklamálókkal. De amikor a fényhídnak fél méteres kilengése van, vagy a ledfalat az állványzathoz csapkodja a vihar, akkor az nem játék, ott emberéletek forognak kockán..."
SÁROSI ISTVÁN - SHARK'N'ROLL

"Amikor bakelitekért mentem Jugoszláviába, mindig besétáltam Belgrád belvárosába. Ott volt egy pavilon, ahol egy öreg nénike pólóra vasalható matricákat árult. Gondoltam, nagy baj nem lehet belőle, ha kipróbálom, fel lehet-e vasalni itthon valamivel ezeket a pólókra. Amikor az első darabokat kiraktam a boltban, pillanatok alatt eltűntek, elvitték. Nagyon megörültem ennek és elkezdtem beleásni magam a témába. Volt egy barátom, aki szitaműhelyt csinált. Emlékszem, minden munkanapon zárás után ott voltam nála és kísérleteztünk. Talán csak Koncz Feri a Kertész utcában gyártott nálam korábban pólókat itthon."
JOHNNY GIOELI - HARDLINE

„...muszáj elárulnom valamit: a Nobody's Fool messze nem a kedvenc új dalom. A Where Will We Go... sokkal közelebb áll hozzám, és a lemez többi száma is inkább ez utóbbi irányába húz. Született egy ballada is, a Love Is Gonna Take You Home, amelyhez egy nagyszerű klip is készült. Fekete-fehérben, csak zongorával és az énekhangommal... Azt imádni fogod! Elég gyakori, hogy a kiadók nem a legjobb nótákkal harangoznak be egy új lemezt, inkább csak megmutatnak valamit, ami ahhoz elég, hogy ízelítőt kapj, mit is várhatsz az albumtól, és hogy még többet akarj hallani. Szerintem most is ez történt."
BRUTAL ASSAULT 2016

„...Sokan játszanak komplex dolgokat, mások fogós dallamokkal és egyszerű zenével operálnak, de a Mastodon úgy tud rendkívül komplex és "agyas", sőt bizarr lenni, hogy közben fantasztikus dallamaik vannak. Ráadásul hárman is énekelnek, Kelliher az egyetlen kivétel. Mind a négyen őrületesen játszottak, Brann Dailor dobolására nem nagyon lehetne jelzőket találni. Ráadásul még énekelnie kellett; énekelni, nem ordítani! A The Motherload dallamait például ő adta elő, de Sanders és Hinds is kitett magáért. Egyre jobbak élőben a dallamok terén, kevesebb a hamis hang, mint évekkel ezelőtt. S amit összegitároztak, azt kár is lenne ecsetelni. A Mastodont egyszerre jellemzi a kimagasló zeneiség és a kivételes energikusság, s ez a kettősség élőben hatványozottan volt jelen."
HOLLYWOOD ROSE

„...szeretünk saját dalokat írni, ahogy szeretünk Guns-programmal színpadra állni. Mi csakis olyasmit csinálunk, amit szeretünk. De sokan vannak, akik kimondottan várták is az új Hollywood Rose lemezt. Sőt, van olyan srác is, aki csakis a saját dalos bulijainkra jön le, mert a Gunst nem szereti! (nevet) Amikor megszületett az első saját CD-nk, még el akartuk választani ezt a két dolgot, de rájöttünk, hogy semmi értelme, mert a November Rain után simán eljátszhatunk egy saját nótát is a bulikon. Belefér. Most jön majd ez a közös születésnapi buli a KISS Forever Banddel a Barba Negrában, ott is fogunk saját dalokat játszani. Valami régebbit, meg egy újat is."
BRANN DAILOR - MASTODON

„Nyilván nekem is összeszorul a szívem, amikor a híroldalakon látom az összezúzott buszokat, a fejtetőre állt járműveket, és több barátom is komoly, súlyos sérüléseket szerzett már turnézás közben. De ez ellen úgysem tudsz mit tenni. Legyen rendben a busz, műszakilag, legyen rendben a sofőr, fejben, a többi már nem rajtad múlik. Gondolj csak Randy Rhoads halálára! Egészségesen élt, nem bulizta szét az agyát, és csak annyi hibát követett el, hogy felszállt arra a kisrepülőre, hogy megnézze a környéket odafentről is. Tragédiák sajnos mindig megtörténnek, függetlenül a turnézástól. De ez a próbatermes vállalkozás ezért is okos dolog. Ha akármilyen okból kifolyólag képtelenek lennénk turnézni, akkor sem halna éhen a család."
CHARLOTTE WESSEL - DELAIN

„Egész este csak DJ-k szerepeltek, én voltam az egyetlen, aki élőben énekelt. Emiatt igyekeztek a produkciót különlegessé tenni, építettek nekem egy emelvényt, ami olyan volt, mint egy temető. Néhány sírkő pedig olyan, akár a női nemi szervek... Ez volt a háttér. Amikor délután megnéztük a helyszínt, az egyik DJ azt mondta a szervezőknek, hogy ez már túl sok, mire néhány sírkövet elvittek, de ettől még inkább morbiddá vált az egész. Az emelvényhez tartozott egy óriási kifutó is, ami benyúlt a közönség fölé. Nagyon magas volt, ijesztően magas! Amikor átbeszéltük a programot, mondtam a világosító srácnak, hogy nekem pontosan éjjel kettőkor lesz a fellépésem azon a kifutón, ezért két perccel előtte fel kell másznom oda, át a női nemi szerveken, magassarkúban és egy nagyon szűk meg hosszú gót stílusú ruhában, olyanban, ami még sosem volt rajtam. Ezért nagyon fontos, hogy mindaddig teljesen sötét legyen ott, amíg meg nem érkezem a kijelölt helyemre. Biztosított is róla, hogy érti. Persze, hogy nem így történt! Képzeld el a szitut: épp mászom át a sírkövek között, a szűk ruhában csak tipegni tudok, a cipő miatt majdnem kitörik a bokám, s hirtelen jön a full spotlight! Ettől úgy meghökkentem, hogy egyik lábammal ráléptem a szoknya szélére, s már dőltem is bele az egyik női nemi szervbe..." (nevet)És ahogy mondani szoktuk, ez csak egy kis ízelítő mindabból, amit az októberi Hammerben találsz...Az újság megrendeléséhez kattints ide!

Vagy mail: rendeles@hammerworld.hu

 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS