TWISTER - Új klip és "saját szavaikkal" az Utak nélkül album

Az októberi HammerWorld extra CD-mellékleteként jött ki az Utak nélkül CD

2016. október 30. (vasárnap) 17:42 | utoljára módosítva: 2016. október 30. (vasárnap) 17:48

Az októberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a harmadik Twister album, az Utak nélkül. Nemrég egy új klipje is született a csapatnak, meg is találod az oldal alján, előbb azonban azt is elolvashatod, hogy a két gitáros, Szávai Gery és Pető Tomi hogyan mutatják be a lemez dalait a saját szavaikkal.


Az Utak nélkül a Twister első albuma a 2015 februárjában csatlakozott énekessel, Fehér Zsolttal (Flood In The Desert, Scorpions Tribute).

 www.facebook.com/twisterrocks


"Ahogy bizonyára tudjátok, az első két Twister lemezen még Mókos Tomi énekelt és Molnár Balázs bőgőzött. Talán a tagcserék miatt is csúsztunk egy évet az új anyaggal, de hála mindenkinek, végre elkészült az Utak nélkül album.


TWISTER:
Fehér Zsolt - ének,
Szávai Gery - gitár,
Puskás Máté - basszusgitár,
Pető Tamás - gitár/vokál,
Teleki Levente - dobok


A zenekar úgymond gerince változatlan maradt, ez a Teleki - Szávai - Pető trió - már 2010 óta.

Az új lemezen is próbáltunk egy kicsit frissülni, az eddigi pár év élményeit, illetve zenei hatásait érvényesíteni, és ezért gondoltuk azt, hogy a klipes Utak nélkül nóta után album beharangozóként most egy olyan dalt teszünk közzé, amely a hangzást és a tempót tekintve is kicsit más, mint ami eddig hallható volt tőlünk.

Egy énekescsere mindig a legkényesebb dolog egy zenekar életében - ez nálunk is így volt. Fehér Zsolti előtt is meghallgattunk pár embert, de gyökeresen nem akartuk megváltoztatni a Twistert, és úgy gondoltuk, hogy csakis Zsolti illik a bandánkba, így hát nem is lehetett kérdés, hogy ki fogja betölteni a frontemberi posztot. Zsolti bizonyított már a Scorpions Tribute, illetve a Flood In The Desert zenekarokban is.

Az új Twister lemez egyik érdekessége az a dal, amelyben Zsolti és Nagy Gábor (NG - Wisdom) duettezik. Ettől függetlenül Zsolti rengeteg arcát megmutatja az új számokban.

Vendégek az Utak nélkül lemezen: Nagy Gábor énekes (NG, Wisdom), Kovács Gábor gitáros (Wisdom), Koós Joci gitáros (ex-Cool Head Klan)."ROBBANJON SZÉT

Gery: "Ezt a dalt direkt kezdő nótának szántuk, nem akartunk külön intrót a lemezre, ezért hangszerekkel oldottuk meg, és összekötöttük az első dallal. Alapötlet, Pető kollegáé volt, a szövegen sokat rágódtam, nem az első variáció lett a végleges. Mindenképpen egy beindító szöveg kellett, lendületes, akár a dal. Mikor elkaptam a fonalat már csak kozmetikázni kellett, és a refrén „Robbanjon szét” kezdete úgy vélem elég fogós lett. A dal ahogy említettem is, rólunk szól, zenekari lendületes szám."

Tomi: "Számomra ez egyfajta folytatása a Twister című dalunknak, még több lendülettel és modernebb, keményebb hangzással felvértezve. Zsolti és Pusi a két új tag még nagyobb lendületet adott a bandának, ezért az a bizonyos tűz már nem csak ég, hanem robban is!" (nevet)UTAK NÉLKÜL

Gery:
"Ugye a klippes történet ez volt tavaly októberben, az első dal amit közzé tettünk, a lemez címadója. Nagy vágyam volt írni egy számot a Vissza a jövőbe filmről, nagyon imádjuk Tomival. És ugye tavaly volt 30 éves is. Fehér Zsolti, és Pusi első bemutatkozó tétele volt ez. Nem semmi feladat volt a klipet is összehozni, főként egy Delorean autót szerezni, amiből 3 darab van Magyarországon. Váli Viktor, és Sánta Edit segítségével még az is szerepelt, és én vezettem! (nevet) A dal mondanivalója teljesen a film köré van építve, kicsit beleszőve a zenekari dolgokat is persze, ami főként a klip megtekintésével fedezhető fel. Érdekessége hogy a film egy betét dala is szerepel benne a mi feldolgozásunkban! (nevet) Úgymond, 'metalosítva'..."

Tomi: "Meg kell mondjam, erre a nótára büszke vagyok! (nevet)Úgy sikerült fejet hajtani az egyik legkedvencebb filmünk előtt, hogy közben ott van benne a Twister minden erőssége is. Gyakorlatilag egy filmzenét csináltunk, úgy, hogy teljesen magunkra is formáltuk zeneileg. Azt hiszem a közönség reakciója is igazolta a koncerteken, hogy a lemez címadója az egyik legfülbemászóbb és legszerethetőbb dalunk."TWISTER - Utak nélkül (a 2016-os Utak nélkül albumhoz)
ZENE BÖRTÖNE


Gery: "Tomival raktuk össze, ha jól emlékszem nálam. Szaggatott téma, mindig szerettem ezeket. Próbáltuk hogy ne legyen unalmas sem, és mégis az ember már várja a refrént, hogy miként lesz feloldva a riffelés. A szöveg ami nagyon közel áll hozzám, a zene ami foglyul ejtett már régen. A hangszínnel volt rendesen okoskodás. Zsolti fenn énekelje úgy mond áriázósan, vagy tegyük morcossá, szigorúbbá. Mindkettő fel lett énekelve, de egyhangúan a lemezen szereplő lett a nyerő. Sokan el sem hiszik hogy ő énekel! (nevet) A másik különlegessége a dalnak, hogy Koós Joci, nagyon kedves barátom hintette fel a szólót, ami magáért beszél. Nagyon tökös lett. Ez a dal is kinn van a Youtube–on, pár nappal a lemez megjelenés előtt már ezt is közzé tettük."

Tomi: "Ez a szöveg a zenéhez való kényszeres kötődésünkről szól, ami mindegyikünkben ott van. Zsolti egy mélyebb, agresszívebb tartományt választott hozzá, ami egészen egyedi hangulatot ad az egésznek. A szólót Koós Joci prezentálja nagy tisztelettel, és nagy sebességgel! (nevet) Ezt a dalt is elővettünk már élőben, és azt kell mondjam, hogy ott üt csak nagyon igazán!"


TWISTER feat. Koós Joci - Zene börtöne (a 2016-os Utak nélkül albumról)


 MEGMOZDULT A VILÁG

Gery:
"Na igen, a legvitatottabb dal a zenekaron belül. Egy régen megírt nótám, kicsit más köntösben. Valahogy így is képzeltem el, de valahogy meg nem is... (nevet) A baj ott kezdődött mikor elkezdtük tologatni a hangnemet, hogy Zsoltinak a legjobban passzoljon rá a hangja, és a magasság is megfelelő legyen. Elméletileg egy pár bpm–mel gyorsabb lett volna, egy magasabb énekkel. Helyette lassabb lett és egy alacsonyabb hangszínnel, teljesen más hangulatban! (nevet) Addig mondogattuk, hogy felvesszük újra, hogy kicsúsztunk az időből, és nem volt rá idő. Ettöl függetlenül nincs rossz hangulata, kicsit nyugisabb lett, és a szövege az rendben van... Szerintem... Váltott szóló van benne, Tomi, meg én is lepecsételtük!" (nevet)

Tomi: "Ez egy egyszerű és szövegcentrikus dal. Úgy gondolom, hogy megfelelő hangulat kell hozzá, hogy az ember átérezze igazán miről is szól. Gery egyik régi ötlete, aminek a refrénjét megfejeltük egy kicsit összetettebb kórussal, hogy oldásképpen elszakadjunk kicsit az elbeszélősebb hangvételtől.. Egyébként ezen a lemezen foglalkoztunk a legtöbbet a vokálszólamokkal, amik így sokkal jobban belesimulnak sztem a dalokba mint korábban."A SZÖKÉS

Gery: "A második nóta volt, amit bemutattunk a lemezről. Pető úr alapötletéből lett a végső megfejtés. Kicsit az átlagos Twister tempós daloktól eltérő, de azért érezhetőek benne a zenekar vonásai. Lendületes pörgős dal. Itt is a szöveg állt össze nehezebben. Emlékszem csináltam rá már egyet, és se Zsolti nem volt elájulva, sem pedig Pető úr. Aztán hagytam, jegeltem, és bármennyire hihetetlen, egyik hajnalban arra riadtam fel hogy két sort megálmodtam belőle. A fantomképest... (nevet) Felkeltem, tőlem teljesen eltérő módon hajnalban, és onnan már jött minden. Később ezt is kikozmetikáztuk, aztán ez lett amit a lemezen is hallhattok."

Tomi:
"Ennek a nótának az alapja öregebb, mint maga a Twister zenekar... (nevet) Még akkortájt készült, amikor megfertőzött a power-láz... Talán az első teljes, egész dal volt, amit írtam. Most éreztem azt, hogy itt az ideje megcsinálni. Most vagy soha! (nevet) A dalszöveget elég sokáig masszíroztuk, de az is összeállt szépen. Sodró tempó, pörgős, himnikus, könnyen énekelhető refrén, mi kell még?..."TWISTER - A szökés (a 2016-os Utak nélkül albumról)
HIDEGBEN SÍRSZ

Gery: "Na igen, a ballada. Mindhárom Twister lemezen szerepel egy kimondottan lassú, akusztikus dal. Ez egy régi nóta volt, ami elméletileg a második albumon szerepelt volna. Aztán vártunk még vele. Nagyon örülünk, hogy mióta két hete megjelent a lemez, ezzel a dallal kapcsolatban sokan írtak, hogy mily szépre sikeredett. Nem túl vidám a szöveg, és kicsit érzengős is, a régi Twisterekre jobban jellemző, de egy ilyen dal kell is, meg jól is áll a lemezen."

Tomy: "A lemez leglassabb tétele, ami az eredeti verzióhoz képest szintén kapott egy kisebb áthangszerelést, ami nagyon jót tett neki. Egy kis pihenő a lemezen, azoknak leginkább, akik szeretik a klasszikus stílusú, lassú rock-balladákat."
ÚGYSEM VÁLTOZOM


Gery:
"A személyes kedvencem a lemezről. Abszolút magamról formáltam a szöveget. Pető kollega jó meglátásait, és ötleteit felhasználva hoztuk össze végleges formájára. Nagyon tetszik a középrésze, a plusz énekes rész, az olyan nagyon oda illő. A fő érdekessége a nótának, hogy kedves jó barátunk, Nagy Gábor 'NG', a Wisdom frontembere is énekel a dalban. Zsoltival abszolút duettet nyomnak, nagyon hidegrázósra sikerült. Főleg Tomi vokáljaival megtűzdelve. Nagyon ének centrikus dal kerekedett belőle. Tényleg érdemes meghallgatni, a lemez szerintünk egyik legerősebb pillanata lett."

Tomi: "Zsoltinak és NG-nek, a két énekes tálentumnak már minden mindegy, mert ők úgysem változnak! (nevet) Csak odakenik ezt a dalt, ahogy kell. Valószínűleg sokan fognak azonosulni ezzel a nótával és a mondanivalójával, mert nagyon fülbemászó, nagyon erős, és igazi Twisteres refrénnel megáldott számot küldenek az éterbe a srácok!"
ÉN VAGYOK A LÁZADÁS


Gery: "Az eredetiben spanyolos, akusztikus szám, egy jóval feszesebb, metalosabb kabátba. A hangmérnökünk, Kovács Gabesz szerint a legkérdésesebb kakukktojás dal a lemezen. Feljebb tolt hangnem, és kicsit Judas Priest-es ének jellemezi most. Nekem tetszik, főleg ahogy basszussal Pusi odateszi az elejét, nagyon lendületes. Meg a szólóját is sikerült eltalálni!" (nevet)

Tomi: "Egy Gery dal feldolgozásáról van szó... (nevet) Kicsit mindig a Szédítés című dalunk jut eszembe róla. Hasonlóan egyszerű, alapvetően ismétlődő, zsigerekre ható, agyba bevésődő kórusú, döngetős, táncolhatós téma, amit 1-2 hallgatás után akkor is dúdolni fogsz, ha nem akarod..." (nevet)
NEKÜNK EZ ÍGY JÓ


Gery:
"Az egyik olyan, amiről a legtöbbet tudnék mesélni. Sokan nem tudják, de szomorú apropója is van a dalnak. Nem szerepelne a lemezen, ha Gondosch 'Güzü' János még közöttünk lenne. Sokat járt át, és mutogattam neki mindig a dalokat amiket írok, gitároztunk, iszogattunk reggelig mindig. Ezt a dalt mikor mutattam neki demószinten az én csodás hangomon, nagyon megtetszett neki, és arra kért csináljuk meg a Crossholderbe. Mondtam neki, oké, persze. 34-szer kellett mindig meghallgatni amikor feljött.

Sajnos már nem jöhetett össze ez a gondolat, Güzü 2014-es tragikus halála miatt. De úgy gondoltuk, az ő emlékére megcsináljuk mi a dalt, úgymond twisterezzük, és így is lett. A harmadik, negyedik versszakot egy kicsit ráírtam, de igazából minden maradt, ahogy neki tetszett. Másik különlegesség, hogy Kovács Gabesz a Wisdomból szólózik benne egy remekbe szabottat."

Tomi: "Szerintem ez a dal egy igazi zenekar-induló! (nevet) Csapatról, viharokról, lelkesedésről, kicsit könnyedebb stílusban. A kórust reméljük nagyon sokan fogják velünk együtt énekelni majd a koncerteken, mert ez Mindenkinek így jó..."MA ÉJJEL


Gery: "A leglazább hangvételű, legvidámabb dal. Pető úr itt a szövegből is kivette részét, úgy ahogy a zenéből is... Egy albumzáró, szerintem teljesen koncertdal. Éjszakák, lányok, koncert, érezd jól magad! A közös szólórésze tetszik nagyon, jó lett a hangulata. Elméletileg volt egy másik laza dalunk is, és amikor bevonultunk a stúdióba mondtam Tominak, hogy válasszunk, mert kettő ne legyen a lemezen. Mi így választottunk. Azért nem tudjátok, hogy jól-e, vagy sem, mert a másikat nem hallottátok... (nevet) Talán majd a következőn!"

Tomi: "Ezt a dalt esténként a kocsiban hazafelé tartva, általában fáradtan , a lazításra áhítozva írtam... (nevet) Erről is szól az egész: a kikapcsolódásról. Geryvel gyúrtunk rá egy kellemes szöveget, amit kicsit elvittünk a bulis-koncertezős irányba, és ezzel meg is született az album utolsó dala, ami egy kicsit populárisabb talán a tőlünk megszokottnál, de úgy gondolom ideális levezetése a harmadik Twister lemeznek."TWISTER - Ma éjjel (a 2016-os Utak nélkül albumhoz)

A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.)
 

 

 

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS