BACKDOOR PLAY - Az első EP: Ésazthogy Megaztishogy

Egy fiatal szegedi csapat 5 tételes bemutatkozása

2016. október 30. (vasárnap) 16:12

Ésazthogy Megaztishogy címmel nemrég megjelent egy fiatal szegedi rockbanda, a Backdoor Play bemutatkozó EP-je. Az öt tételes anyagot máris végighallgathatod!

Az EP felvételei a szegedi Black Hole Soundban zajlottak Vári Gábor irányításával.

 www.facebook.com/backdoorplay


Backdoor Play:
Marjanovic Igor - ének/gitár
Zsiros Dominik - gitár
Samu József - basszusgitár
Kovács Tamás (Honeybeast, Nevergreen) - dobokSamu József:

"A dalok jelentős részét Igor másfél éve még egyedül vette fel egy szegedi stúdióban. Ekkor már ismerte Dominikot, aki örömmel csatlakozott hozzá. 2015 szeptemberében egy közös haver ajánlása útján kerültem a zenekarba én.

Sokáig dobos nélkül dolgoztunk. Kovács Tomi (Honeybeast, Nevergreen) játéka, profizmusa és sokszínűsége baromira tetszett nekünk, de nem gondoltuk volna, hogy egy hozzá hasonló kaliberű zenész hajlandó lenne szóba állni velünk. Igor mégis megmutatta neki az akkori demókat, ami annyira megtetszett Tominak, hogy 2016 júniusában csatlakozott hozzánk.

Két hónap alatt kidolgoztuk a korábbi dalainkat, de újak is születtek. A 10 dalos repertoárunkból ötöt vettünk fel szeptemberben a szegedi Black Hole Sound stúdióban, ahol a zseniális Vári Gábor (Dystopia) vezette a felvételeket és ő is keverte készre a lemezt."

 

BACKDOOR PLAY - Ésazthogy Megaztishogy EP (2016)"Vedd észre! Nincs olyan, hogy véletlen..."


Megjelent a Backdoor Play új EP-je

"Backdoor Play. Velük kapcsolatban szeretnénk mondani, hogy megjelent az első kislemez! 'Ésazthogy' nagyon rendben van, 'Megaztishogy' ti is meghallgathatjátok. Az új cucc az Ésazthogy Megaztishogy címet viseli és 5 dalt pakolt rá a Marjanovic Igor, Zsiros Dominik, Samu József, Kovács Tamás alkotta zenekar.

Mit is kell róluk tudnunk? A srácok Szeged városát szolgálják zenéjükkel, történetük másfél éve kezdődött, melyhez hozzátartozik Igor zenei értelemben vett útkeresése, ami állítása szerint még most is tart. Sok próbálkozása volt, a lemez dalainak első verzióját még ő maga készítette el Szabó Szebasztiánnál az Our Sound Recording Studio-ban. Már ekkor is ismerte Dominikot, akinek nagyon bejöttek a nóták, így közösen kezdtek el foglalkozni az anyaggal.

Jocit egy ismerősük ajánlotta nekik, és ahogy mondják, a próba szerelem volt első hallásra. Sokáig dobos nélkül dolgoztak, végül jött egy srác, aki rettenetesen hasonlít a Honeybeast és a Nevergreen dobosára, Kovács Tomira. Talán azért, mert ő az. Igor egy Honeybeast koncerten szúrta ki Tomit, és Kővágó Zsolti közbenjárása után már a Backdoor Playben is ütötte a bőröket.

Június óta gyúrták a dalokat, és már meg is volt a tervük a felvételek helyszínét adó stúdiót illetően.

'Igazából a Fish! Sav című lemeze volt az, ami miatt kifejezetten Vári Gáborra és a Blackhole Sound Studio-ra esett a választásunk. Számtalan remek lemezen dolgozott, tökéletes választásnak bizonyult' – mondta az énekes/gitáros, Igor.

Nagy köszönet jár Iski Patriknak is, aki egy világszínvonalú hangszert adott kölcsön a felvételekhez. A stúdióban töltött időszakról werkfilmet is készített a Backdoor Play."

 

BACKDOOR PLAY - Werkfilm a 2016-os EP-hez 

Hammer TV

 
HAMMERFALL - Itt az első dal a 2022-es albumról: Hammer Of Dawn
2021. december 1. (szerda) 06:01

2022 elején jelenik meg az új Hammerfall album, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal azonban már lehet ismerkedni. A Hammer Of Dawn nóta hivatalos klipje ma délután érkezik majd. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.   www.facebook.com/hammerfall   HAMMERFALL - Hammer Of Dawn (a 2022-es album előzeteseként)    

GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS