ANGERTEA - Új videoklip: Tisza

Október 22-én a Hódstock Fesztiválon játszanak

2016. október 14. (péntek) 07:13 | utoljára módosítva: 2016. október 14. (péntek) 07:16

Snakes In Blossom címmel tavasszal jött ki a finn Inverse Records-nál a nagymágocsi Angertea ötödik nagylemeze, a legfrissebb videoklipjük pedig a Tisza című dalhoz készült.

 A lemezt teljes egészében végighallgathatod, és Mihály Gergely "sajátszavas" dalbemutatója közben megismerkedhetsz a csapat friss klipjével is.

"Az új klipünk érdekessége, hogy csupa szentesi kötődésű ember és asszony szerepel benne! (nevet) Az egyik főszereplő Kárász Zénó művész úr, akit egy koncertünkön ismertünk meg, ahol kiderült róla, hogy hatalmas Angertea rajongó. A másik főhős Hajdú Balázs országosan ismert humorista, aki nagyon jó barátunk, és volt iskolatársunk.

Pluszban pedig vannak itt szép lányok, szétcsúszott zenekartagok, Tafi Kutya, Kárász úr(a döglött hal), meg egy kis abszurd horrorkabaré a tiszai-alföldi életről, ami szabad értelmezésű, de nekünk nagyjából a jó és rossz (yin yang) kapcsolatát körvonalazza. A halat nem bántottuk, nem vagyunk szadisták, már döglötten vettük, sőt kárpótlásként egy horgász havertól kértünk egy élő kárászt, amit jól visszaengedtünk a szentesi Tiszába.ANGERTEA - Tisza (a 2016-os albumhoz)

 


A zenekar tavasszal szépen körbeturnézta az országot, és most ősszel kicsit pihenünk. Az egyetlen ez évre meghirdetett koncertünk október 22-én lesz a Hódstock Fesztiválon (Hódmezővásárhely), olyan bandák társaságában, mint az Ördög és az Omega Diatribe."
A 2016-os Angertea album digipack CD-n megrendelhető a következő emailcímen:
angertea@gmail.com


www.facebook.com/angerteahun


"A Snakes In Blossom felvételei a szegedi Black Hole Soundban és a szentesi Murphy stúdióban zajlottak, a keverésért pedig Vári Gábor felelt, aki a lemez producere is volt. Az új anyagon mindaz hallható, amiről eddig az Angertea szólt, de azért vannak rajta meglepő újdonságok is..."


SNAKES

"Ez volt mind közül az elsőként elkészült dal. Az egyik leggyorsabb-legdinamikusabb tétel a lemezen. Mondhatni olyan tipikus Angertea, szóval magas üvöltözős ének, tört ütemek, dinamika. Minden van benne, ami eddig jellemzett minket. Szövegileg arról szól, hogy a háttérben ott vannak a 'kígyók', akik bármikor beléd marnak, szóval figyelni kell, és semmilyen helyzetben nem szabad elbízni magunkat. Én elbíztam, aztán csúnyán hátba is szúrtak. Volt egy elég durva pokoljárós időszakom másfél éve..."SINKING IN STRAIN

"Ezt a dalt hoztuk ki első felvezetőként a lemezhez. Többen mondták, hogy toolos az ének benne. Mondjuk a dal maga inkább nekem ilyen stoner/doom-szerű valami, persze a közepén ott van az a szép rész, ami teljesen más stílus... A szöveg a mai nyomulós világról szól. Egymást tiporják az emberek, hogy feljebb jussanak. Nem számít már semmi, nem tudják élvezni az életet, csak a karrier a lényeg..."
 


ANGERTEA - Sinking In Strain (a 2016-os Snakes In Bloosom albumról)

 SEEDS OF HELL

"Ebben a dalban vannak rendesen grunge-os, de közben ilyen space rock-szerű dolgok is. Kicsit újító az eddigi dolgainkhoz képest, főleg hogy minimális elektronikát is használtunk a dalban. Jelenleg a Tisza mellett ez a kedvencem. Eléggé klipesélyes. A szöveg az elveszettség érzéséről szól."AQUARIUM


"Mindig is voltak ilyen egyszerű akusztikus témáim. Csak nem mindig és nem mindegyiket használtuk fel... Ezt is kb. 2 perc alatt írtam meg, utána meg egy ideig a fiókban pihent... Később elővettem újra, és aztán ahogy jöttek a szövegötletek, rájöttem, hogy mennyire szép lenne már, ha ebben a szakítós témájú dalban egy hölgy válaszolgatna nekem, szinte megbeszélnénk, hogy koporsószöget verünk a kapcsolatunkba... Felkértem hát egy régi ismerősömet, egy igazán nagyszerű hölgyet, Sarusi-Kis Flórát egy kis vendégszereplésre. Flórának annyira gyönyörű, és érzékeny hangja van, hogy szerintem nem is nagyon tudtunk volna ebbe a dalba jobban illő nőt találni.

A másik vendég Csontos Peti, a The Void zenekar billentyűse. Mindenképp szerettünk volna csellót a dalba, és Petit, bár rég óta ismertük, Vári Gabi a producerünk ajánlotta erre a posztra. Nem tudtuk, hogy csellózik is, azt meg főleg nem, hogy ennyire jól. Odajött a stúdióba mindenféle kottákkal, mi meg csak néztünk, hogy mik ezek a cseresznyék... (nevet) Aztán feltolta 4-5 szólamban a dalra a csellót. Az az igazság, hogy amikor hallgattuk a kész dalt, igencsak a pityergés szélén voltunk, pedig kurvára kemény arcok vagyunk... (nevet) A címet amúgy az egyik kedvenc filmem, a Closer ihlette..."ANGERTEA - Aquarium (a 2016-os albumhoz)

 ORANGE MACHINE

"Ez egy klasszikusabb Angertea-féle dal. Kicsit talán a 'Rushing' albumunk zabolátlanságát idézi. Van számomra egy kis indusztriális, meg ilyen katonai-menetelős hangulata is a gépies üteme miatt. Szövegileg a már említett nagyon rossz időszakomról szól. Nem volt egyszerű túllendülni ezen a kb. fél éves életszakaszon...

Jaksa Robika, az Ektomorf dobosa nagyon régi barátunk. Szoktunk sokat bulizni együtt. Ő is szereti a nőket, meg az italt, szóval sok a közös témánk! (nevet) Meghívtuk hát egy kis jammelésre a dal végén. Franz Stahl pedig egy újabb valóra vált álom számunkra. Ő azért elég nagy legenda Amerikában a Scream révén. Dave Grohl az ő bandájából került be a Nirvanába, meg pár évig Franz is tagja volt a Foo Fighters-nek.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy szólózik-jammel velünk egyet a dalban. Azt azért elmondanám, hogy az eddigi vendégeinkhez hasonlóan, ő is tisztán barátságból-rajongásból-szimpátiából csinálta meg a vendégszereplést, szóval nem pénzért, mint ahogy azt sokan gondolhatják. Elvből nem is fizetnénk ilyenért amúgy... Franz azt mondta, hogy neki voivodos a dal, szóval imádja..." (nevet)ANGERTEA - Orange Machine (a 2016-os Snakes In Bloosom albumról)


 ST. ANDREW'S STORM

"Egy elszálltabb, merengősebb dal. Nagyon nyugodt, de közben felkavaró is a hangulata. Egy nyári, békésszentandrási kirándulásról szól, amit négyesben töltöttünk egy barátommal és a barátnőinkkel. Életem egyik legszebb pár napja volt. Béreltünk egy nyaralót, aminek saját stégje, kis strandja, és csónakja volt.

Egész nap ment a sütögetés grillen, csónakázás, úszkálás, meg a sörözés-nagy beszélgetések. A barátnőmmel egyik éjszaka a stégen romantikázva megbeszéltük, hogy mennyire fontosak vagyunk egymásnak, és lehet, hogy az 'igazit' találtuk meg a másikban... Ehhez képest 2 hét múlva már nem voltunk együtt, és azóta a haverom is külön van a barátnőjétől, pedig ő még el is jegyezte utána... A dalszöveg a kirándulás hangulati képeiből áll."

 

ANGERTEA - Snakes In Blossom (a 2016-os album)

 THE SONG FOR VENGEANCE

"Magasan a legbetegebb és legviccesebb dalszöveg, amit valaha írtam. Nyilván nem is kell teljesen komolyan venni... Mindenki számára van olyan ember, akinek legszívesebben kitekerné a nyakát, annyira utálja... Szóval a dalt egy ilyen emberről írtam. Egyfajta dühlevezetés ez.

Az egyik sort egy számomra nagyon fontos-legendás rajzfilmátirat, a 'Narancs, Tetves és Dugó' ihlette, amiben elhangzik az, hogy 'megb...lak anyád hátán'. Én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy 'szétmorzsolom a koponyád anyád hátán'! (nevet) A Cannibal Corpse hatásaim itt előjöttek elég rendesen... Amúgy egy nagyon dinamikus, brutál dal. Igazi koncertfavorit lesz, remélem..."INSTANCY

"Ez a dal Migi tappinges bőgőfutamára íródott. Itt eléggé megmutatkoznak a King Crimson hatásaink, azt hiszem... Egy jammelősebb-kötetlenebb tétel, az egyik legújabb szerzeményünk. Sokat használom benne az új gitárszintimet, ami elég beteg dolgokra képes. Élőben nagyon mókás lesz játszani a dalt. A szöveg a mai világ parazitáiról, a politikusokról szól, akiknek az az egyetlen céljuk, hogy a saját zsebüket megtömjék, aztán csak tovább hízlalják a vagyonukat."
 

THE MOON ENCOUNTER


"Az Aquariumhoz hasonlóan ez is egy olyan téma volt, ami már régóta a fiókomban pihent, és nem is volt biztos, hogy felhasználjuk. De aztán annyit játszottam az utóbbi időben, hogy elkezdtem rá énektémákat írogatni, és működött, nagyon is. Számomra olyan Kispálos hangulata volt a dalnak, de kellett bele valami plusz, mondjuk billentyű, hogy azért ne legyen annyira egy szál gitáros-tábortüzes feelingje, szóval egyből az jutott eszembe, hogy felkérem Dióssy Ákost, a Kispál billentyűsét egy kis vendégszereplésre! Ákos, saját bevallása szerint viszont annyira nem tipikus dióssys témákat tolt a dalba, hogy pont miatta nem lett kispálos a végeredmény sem, inkább van valamiféle durva 70-es évekbeli elszállós, progos hangulata... Érdekes ellentmondás..." (nevet)TISZA

"Az új lemez legfurcsább szerzeménye számomra. Azért is furcsa, mert a többi dallal ellentétben ebben elhangzik pár sor magyarul is. Bár ez inkább ilyen spoken-word szerű elszállás. Pluszban egy speciális torzítót-oktáv generátort, úgynevezett Bit Commandert használtunk a gitáron, ami újítás az eddigi hangzásunkhoz képest. Ez a dal állt össze legutoljára, és talán jelzi is valamilyen szinten, hogy milyen irányba fogunk elhaladni a jövőben.ANGERTEA - Tisza (a 2016-os albumhoz)

 


Mivel alföldi gyerekek vagyunk, sok időt töltünk a Tiszaparton. Nagyon sok dolog a folyóhoz köt bennünket, sok minden történik a partjainál, rengeteg meghatározó élményünk köthető hozzá. Egyfajta tiszteletnyilvánításként írtunk egy dalt a folyóhoz-folyóról. Próbáltuk visszaadni az érzéseinket, amit kivált belőlünk...

Van, hogy nyugodt a folyó, akkor úszunk, csónakázunk benne, randizgatunk a partjainál, de a viharos-háborgó-áradó Tisza iszonyatos dolgokat is tud művelni. Ebben a dalban próbáljuk minden oldaláról megközelíteni a mi kis Mississippinket (Tiszaszipi?! :) ), és a hozzá fűződő viszonyunkat."

A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.)
 

 


 

 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS