DÖNGÖLÖM - Itt az első EP, a 4 dalos Ösvény

A zenekar logóját Gondos Lea tervezte

2016. október 3. (hétfő) 10:51

Ösvény címmel tette közzé bemutatkozó Ösvény EP-jét a kecskeméti Döngölöm trió. A srácok tavaly kezdtek bele a koncertezésbe, idén pedig több tehetségkutatón is sikerrel szerepeltek. A Rocktogon által rendezett tehetségkutató versenyen az elődöntőig jutottak, a Zorall Sörolimpián, a Pulzus Tehetségkutatón két különdíjat is bezsebeltek, az Abádszalókon megrendezett Rockpódium tehetségkutatóját pedig megnyerték.

A kecskeméti Studio Texasban rögzített 4 dalos EP-vel máris megismerkedhetsz!

 www.facebook.com/dongolom


Néhány hete a metalkilincs.hu-nak így mutatkozott be a Döngölöm:


Döngölöm. Miért? :-)


Dodi (Nagy Sándor - gitár/ének): "A banda neve tükrözi az általunk képviselt zenei stílust, a színpadi előadásmódot, és a szövegeink nyelvét. Hozzáteszem, sokáig agyaltunk a névválasztáson."


Idén több tehetségkutatón és koncerten összefutottunk, és azt kell, hogy mondjam, nem tudok belekötni a produkciótokba... Milyen a közönség visszajelzése?

Geri (Nagy Gergő - basszusgitár): "Szerencsére eddig mi is csak pozitív visszajelzésekkel találkoztunk. A koncertek után sokan jönnek oda hozzánk gratulálni, de egyre gyakrabban előfordul, hogy egy-egy Döngölöm dal részletet énekelgetnek az este végén a jókedvű fiatalok."


A Pulzus tehetségkutatón Weisz Kicsi stúdiózási lehetőséget ajánlott fel nektek. Vannak már új Döngölöm dalok? Tudtok élni a lehetőséggel?


Dodi: "A közeljövőben jelenik meg az első, 4 számot tartalmazó EP anyagunk, de ezen felül is vannak dalaink, így természetesen örömmel élünk a lehetőséggel. Már azt is tudjuk, melyik számokat vesszük fel nála."

 

DÖNGÖLÖM - Széttép (szöveges videó a 2016-os EP-hez)

 Milyen volt a 2016-os évetek? Mik voltak a fontosabb állomások?

Geri: "2016 eddig mozgalmasan telt. Mivel gyakorlatilag 2015 nyarán kezdtünk el koncertezni, az első év az összeszokásról, és az indulásról szólt. Idén már játszottunk számos kisebb fesztiválon és még több klubban, valamint, ahogy fentebb elhangzott már, tehetségkutató versenyeken is megmérettettük magunkat."

Dodi: "Nagy élmény volt a Barba Negra Trackben zenélni, de jó bulijaink voltak pl. Dunaújvárosban, Hódmezővásárhelyen, Szabadszálláson, és a székhelyünkön, Kecskeméten is."

Ricsi (Vellai Richárd - dobok): "De az évnek még nincs vége. Most indul az őszi szezon. Szerencsére folyamatosan bővül a helyszínek száma. Részben saját szervezésben, részben meghívásos alapon fogjuk körbedöngölni a klubokat."

A beszélgetéshez kattints ide!DÖNGÖLÖM - Ösvény (a 2016-os EP)

DÖNGÖLÖM - Interjú a Ceglédi Városi Televízióban (2016)
 

Hammer TV

 
HAMMERFALL - Itt az első dal a 2022-es albumról: Hammer Of Dawn
2021. december 1. (szerda) 06:01

2022 elején jelenik meg az új Hammerfall album, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal azonban már lehet ismerkedni. A Hammer Of Dawn nóta hivatalos klipje ma délután érkezik majd. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.   www.facebook.com/hammerfall   HAMMERFALL - Hammer Of Dawn (a 2022-es album előzeteseként)    

GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS