LEECHER - Frontlányos szimfo-metal három csellóval, klippremier

A Rock On! Fesztiváloin meg is nézheted őket

2016. augusztus 23. (kedd) 08:25

Új videoklippel jelentkezett a szimfonikus metalt három csellóval játszó budapesti Leecher, amelynek Sightless című bemutatkozó albuma eredetileg a júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg.

A Fading című dalhoz forgatott klipet Gerócs Balázzsal készítette a csapat.

 A Fading dalról ezt mondta a csapat a Hammernek:


„Egy lassú szerzemény, témája a barátok elvesztése. Amikor ráeszmélünk, hogy jobban kellett volna vigyáznunk egymásra, nem kellett volna olyan komolyan vennünk a sértéseket és megpróbáljuk újrakezdeni, menteni a menthetőt. Persze, ha még lehet."

leechermusic.com

 

LEECHER - Fading (a 2016-os Sightless albumhoz)A 3 napos, ingyenes Rock On! Fest-en a Leecher is fellép a Barba Negra Trackben. A fesztivál időpontja szeptember 2-3-4., a csapat koncertje az első napon lesz, pénteken.

A 2016-os Rock On! Fest részletes programjához
kattints ide!

 www.facebook.com/leechermusic


A HammerWorld magazin nyári számában a Sightless album összes dalát bemutatta a Leecher két tagja, Horváth Anett énekesnő és az egyik csellista, Kutor.


DAMNATION
Anett: „A Prologue folytatásaként - egy végzetesen szenvedélyes kapcsolatról szól. Az egyik fél mindent képes feladni a másikért, aki viszont csak jó játéknak tartja az egészet. A kihasznált fél nem veszi észre a helyzetét és nem képes kilépni a kapcsolatból, még akkor sem, amikor már csak füstölgő romok maradtak a korábbi életéből."

LEECHER - Presents Sightless on European Metal Channel


ECLIPSE
Kutor: „Ezt a szöveget még az előző énekesünk, Kornélia írta. Nincs sok magyaráznivaló: amíg az emberek szórakoznak, a társadalom, mint egész, a pusztulás felé halad, mert a mai örömökért pazarlóan feláldozzuk a jövőnket."


FADING
A.: „Egy lassú szerzemény, témája a barátok elvesztése. Amikor ráeszmélünk, hogy jobban kellett volna vigyáznunk egymásra, nem kellett volna olyan komolyan vennünk a sértéseket és megpróbáljuk újrakezdeni, menteni a menthetőt. Persze, ha még lehet."

 SLAVES TO A DREAM
K.: „Azokról írtam, akik őszintén és jóindulatból szeretnék megváltoztatni a világot, felnyitni a szemeket, amihez persze a - szerintük - helyes utat kellene követni – akár akarják, akár nem. Innen már csak pár lépés, hogy 'sajnos a nagyobb jó érdekében néhányaknak meg kell halniuk, de nyugi, utána minden tökéletes lesz'..."


NO MORE
A.: „Komoly téma: a családon belüli erőszak. Azokról szól, akik nemhogy eltűrik a bántalmazást, de meg is magyarázzák, hogy miért nincs ezzel baj. Ez a nő is inkább becsukja a szemét és komolytalan játékként tekint az egyre erősebb ütésekre, később a házasságtól várja, hogy minden problémája megoldódjon, majd véglegesen hozzáköti magát az erőszakos társhoz egy gyermekkel is."

 ENCORE
K.: „Elvállaltad, hogy embereket ölsz pénzért. Kinek és miért? Az nem számít, amíg fizetnek. De túlbecsülted magad és nem készültél fel arra, hogy évek múltán is rémálmaid lesznek..."


LIGHTS OUT
A.: „Hosszú ideig élsz valaki mellett, anélkül, hogy ismernéd az igazi jellemét. Sokan szeretnének másnak látszani, mint amilyenek, és egy ideig ezt sikerül is elhitetniük mindenkivel. Egy idő után azonban lehull a lepel..."


THE DEVIL IN THE DETAILS
K.: „Egy igazi motivációs dal; önmagunk elfogadására buzdít. Aljas szemétláda vagy? Sebaj, fogadd el magad így! És fogadjon el mindenki más is! Aki pedig nem, az intoleráns, hitvány alak..."THE DREAMER
K.: „Illik megköszönni, amikor valaki a legnagyobb bajban is segít neked, minden rigolyád ellenére kitart melletted. Sajnos, ezt nekem kellett megírnom az illető helyett."


PENDULUM
K.: „Ez valójában kissé összefügg a Devillel, szövegileg, mondhatni annak előzménye. Ráébredsz, hogy neked ez a kedvesség dolog nem megy. Megoldás? Akkor legyünk a legjobbak gonoszságban!"


PAYBACK
A.: „Az alapjait egy valós esemény ihlette. Egy korábbi bandámmal nagyon sokat készültünk egy koncertre, de a szervezőnek valami nem tetszett, ezért se szó, se beszéd, elküldött minket. Elszomorított, hogy ha valaki hatalmat kap, máris visszaél vele. Ezt a gondolatot vittem itt tovább - évekkel később. Nem lehet következmények nélkül igazságtalanul bánni másokkal, mert ez valamilyen formában később úgyis visszaüt."

LEECHER - All The Stars (szöveges videó a 2016-os Sightless album előzeteseként)ALL THE STARS

K.: „Itt azzal a jelenséggel foglalkozunk, amikor pénzéhes producerek névtelen senkikből sztárokat csinálnak, majd amikor már mindenki elhitte, hogy isteneket látnak a tévében, a média nekiáll besározni ezeket az embereket és minden – amúgy teljesen hétköznapi – hibából nagy hírverést csinál. Amikor meg az utolsó forintot is kifacsarták az illetőkből, a szemétdombra kerülnek, a média pedig új sztárok után néz. Szöveges videó is született hozzá, amiben főleg azt emeltük ki, hogy sok esetben a hírességek munkássága szinte senkit sem érdekel, csak a magánéletük és főleg az emberi hibáik."


A Sightless album a Spotify-on - katt ide!


A Sightless CD-t
ide kattintva rendelheted meg.

LEECHER - Payback (Videómontázs, 2013)"A Leeacher még 2008-ban alakult, s azóta kisebb megszakításokkal folyamatosan koncertezik, a kezdetben feldolgozások által dominált repertoárt időközben saját dalokra cserélve. Az eltelt évek során olyan zenekarok előtt léptek fel, mint az Epica (Budapesten és Pozsonyban), a Haggard, a Kormorán Memory Band vagy a Kalapács Akusztik (utóbbi két koncerten különleges, akusztikus felállásukban), valamint egy olaszországi fesztiválon főzenekarként is részt vettek.

Kicsit szimfonikus, még inkább metalos, de nagyon dallamos zene, ahol a - néha jócskán betorzított - csellók zúzását egy angyali énekhang koronázza meg. A Leecher énekesnője 2012 óta Horváth Anett (ex-After Rain)."www.facebook.com/leechermusic
 


A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
 


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS