ARCHITECTS - 28 évesen, rákban hunyt el Tom Searle gitáros

Nyugodj békében, Tom!

2016. augusztus 21. (vasárnap) 16:09 | utoljára módosítva: 2016. augusztus 21. (vasárnap) 16:44

Mindössze 28 évesen, rákban hunyt el a brit Architects alapító gitárosa, Tom Searle, a dobos Dan Searle testvére. Úgy volt, hogy június közepén játszanak nálunk a Killswitch Engage vendégeként, de egy héttel a buli előtt váratlanul lemondták az európai és az amerikai turnét is - családi vészhelyzet miatt.


Az csak most derült ki, hogy Tom már három éve küzdött a gyilkos betegséggel és június elején, noha nem érezte jól magát, mégis elindult a társaival turnézni. Június 8-án, Luxemburgban olyan rosszul lett, hogy azonnal az intenzívre került. Tom Searle augusztus 20-án, 12 perccel éjfél után hunyt el.A zenekar Facebook oldalán Dan Searle jelentette be a tragikus hírt:

"Hihetetlen fájdalommal és szomorúsággal kell tudatnunk veletek, hogy csodálatos testvérem, Tom augusztus 20-án, nagyjából 12 perccel éjfél után elhunyt - miután már jó három éve küzdött a rákkal.

Fantasztikus dalszerző és gitáros volt. Ő volt a legközelebbi és legrégebbi barátom. Vicces, intelligens és kedves ember volt, aki hatalmas űrt hagyott maga után az életünkben.


Sokan tudjátok, hogy az utóbbi 15 hónap során Tom számos koncertről hiányzott, és most már tudathatom veletek, hogy mindez a különböző műtétek miatt történt, amelyekre a rák kezelése érdekében volt szükség. Amikor június 2-án elindultunk az európai fesztiválturnénkra, Tom nagyon rosszul érezte magát. Azt tanácsolták neki, hogy maradjon kórházban, ahol végeredményben semmit sem tudtak volna tenni az érdekében, Tom pedig kijelentkezett, két nappal azelőtt, hogy elindultunk Németországba. Sokan talán ezt felelőtlenségnek tartjátok, de Tom így akarta intézni a dolgait a tavalyi év során is, mert nem akarta, hogy a rák bármiben is gátolja, amit szeret. Fel is lépett velünk, a két utolsó koncertje a Rock Am Ring és a Rock Im Park fesztiválokon volt. Mindehhez iszonyatos erőre volt szüksége, de ezt a két koncertet sosem fogjuk elfelejteni.

 

ARCHITECTS - These Colours Don't Run (rajongói videó, Rock Im Park 2016)

 Az európai fesztiválturnét és az amerikai önálló turnénkat azért kellett lemondanunk, mert június 8-án, Luxemburgban Tom súlyosan rosszul lett. Mentőt hívtunk hozzá - az intenzív osztályra került. Másnap mesterséges kómába tették, az orvosok pedig azt mondták, nem valószínű, hogy fel tudják majd ébreszteni. Öt nap múlva Tom mégis magához tért, majd pár napot követően, Tom és jómagam lemondtuk a légi mentős hazaszállítást és vonattal mentünk haza. Klasszikus Tom Searle.

Életének utolsó két hónapját azzal töltötte, hogy minden eszközt megragadva igyekezett legyűrni a betegségét. A dolgok látszólag jól is alakultak, de az utóbbi két hétben minden a visszájára fordult. Végül pedig itt hagyott minket.

Nem tudom, mi lesz az Architects-szel. Tommal 13 évesen kezdtünk egy zenekarban játszani, és valójában az Architects abból a csapatból fejlődött ki, amit több mint fél életemmel ezelőtt együtt indítottunk el. Megjátszani azt, hogy nem Tom állt mindannak a kellős közepén, amit a csapatunk létrehozott, a csodás tehetsége iránti tisztelet teljes hiánya lenne. Ez a zenekar sosem lesz már ugyanaz és ez egyszerűen tagadhatatlan.

100 százalékosan fogunk turnézni az All Our Gods Have Abandoned Us albummal, efelől semmi kétség. Pár hét múlva Ausztráliába utazunk, októberben és novemberben pedig Európában fogunk turnézni (Budapesten november 1-jén lesz a koncertjük - a szerk.). Reméljük, hogy ezek a koncertek mindenki számára lehetőséget nyújtanak majd, hogy leróják tiszteletüket a csodálatos testvérem előtt. Nem lesz könnyű színpadra lépnünk, nélküle játszani minden este, de ez olyasmi, amit meg kell tennünk.

Folytatni akarjuk a zenekart, ezt fontos elmondani, és meg is teszünk ezért mindent, de zenét csak akkor fogunk kiadni, ha igazán hisszük majd, hogy az olyan, amire Tom is büszke lenne. Azt, hogy ezt sikerül-e megvalósítanunk vagy sem, majd az idő dönti el.

Hove-ban a Martlets Hospice hihetetlen módon gondoskodott Tomról az utolsó napjaiban. Lenyűgöző volt a gondoskodásuk és mindaz a kemény munka, amit végeztek. Rendkívül hálásak vagyunk nekik azért, hogy elképesztő közös emlékeink lehettek Tommal, mielőtt elhunyt volna. Ha Tomra emlékezve úgy érzed, hogy támogatni szeretnéd a tevékenységüket, az általunk létrehozott Just Giving oldalon adakozhatsz a Hospice számára.

Most el kell kezdenünk feldolgozni mindazt, ami történt. Samnek, Alinak, Adamnek és nekem időre van szükségünk ahhoz, hogy elfogadjuk testvérünk elvesztését és reméljük, hogy ezen rettenetesen nehéz időszak alatt mindenki továbbra is tiszteletben tartja a magánéletünket.


Sok szeretettel,

Dan x.


Nyugodj békében, Tom!

 


ARCHITECTS - Downfall (a 2016-os All Our Gods Have Abandoned Us albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS