MEGADETH - "Nem akarok több tagcserét. Azt akarom, hogy ez legyen a bandám, egészen a végéig."

"Ha valaki nem akar itt lenni, akkor csessze meg!"

2016. augusztus 16. (kedd) 09:51

A chilei Radio Futuro-nak nyilatkozott a Megadeth főnöke, Dave Mustaine a tagcserékről, az új felállásról, a banda jövőjéről.

 
Arról, hogy a Dirk Verbeuren dobos (ex-Soilwork) nyári csatlakozásával kialakult új felállás egy új kezdetet jelent-e a Megadeth számára:


"Bizonyos fokig. De szerintem az emberek túl nagy feneket kerítenek a tagcseréknek. Az Iron Maidenben is volt jó sok csere. Nem egy, hanem három énekesük is volt. Nekünk csak egy. A Slayerben is voltak tagcserék, a Metallicában is, szóval én nem tartom ezt túl lényegesnek. Ha valaki nem akar itt lenni, akkor csessze meg! Érted, mire gondolok?

De én úgy nézem ezt, hogy Kiko Loureiro egy kis friss levegőt hozott magával, Dirk Verbeurent pedig Chris Adler ajánlotta, aki a Dystopia lemezen játszott, és aki nagyon jó barátom, ahogy a bandának is. És a lemez nagyon is izgalmas. És az is friss levegőt jelentett azzal, hogy visszakanyarodtunk, mert thrash metalt akartunk játszani. 

A Risk lemez után mondtam valamit Marty Friedmannek: 'Vissza kell térnünk a gyökereinkhez', ő meg kilépett. Ez azért valahol mutatja hogy merre tartott - Japánba. Lassan, de biztosan megváltoztattuk a bandát és visszamentünk ahhoz a vonalhoz, amit most is képviselünk a Dystopiával. És izgatott is vagyok, hogy milyen lesz a következő lemez. Nem akarok több tagcserét. Azt akarom, hogy ez legyen a bandám, egészen a végéig."


Arról, hogy Dirk Verbeiren állandó tagnak számít-e a Megadeth-ben:

"Igen, Dirk most a dobos. Ezt már be is jelentettük amúgy, szóval... Ez azért vicces. Páran már feltették nekem ezt a kérdést, szóval nem olyan fura, hogy megkérdezted. Amikor az ember azt mondja valakiről, hogy a bandában van, tagja a csapatnak, akkor az az jelenti, hogy a zenekarban van. Chris Adlerrel nem ez volt a helyzet, ő session-fickó volt, mindig is a Lamb Of God tagja volt.

És noha klassz lett volna, ha kiszáll és csatlakozik a Megadeth-hez, olyasvalakit nem akarunk, aki két bandának is tagja. Szerintem az ilyesmi túl sokat követel valakitől, tekintetbe véve, hogy milyen sokat turnézunk és hogy milyen sokat turnézik a Lamb Of God. Vagy milyen sokat turnézna egy másik csapat. És Chrisnek ott a felesége, a kisgyermeke. Az én gyermekeimmel részben azért nem volt gond, mert sok időt töltöttem velük. Szerintem sokan gondolták, hogy elkényeztetett rocksztár kölykök lesznek, de nem azok."MEGADETH - Hellfest 2016 (profi felvétel a teljes koncertről a francia metal fesztiválon)A Megadeth tervei a közeljövőre:

"Kikóéknál hamarosan ikrek születnek, és valószínűleg október közepéig turnézni fogunk, aztán jön némi pihenő, majd rákészülünk a következő évre. Rendszerint az van, hogy amikor már elég sokat turnéztunk, elkezdünk írni újabb témákat, ötletelünk a következő lemezre. És lassan már ott tartok, hogy készen állok erre. Amikor a stúdióban befejezek egy új albumot, a legutolsó dolog, amit látni akarok, az egy gitár, hiszen előtte mást sem csináltam, csak gitároztam, egész álló nap.

Szóval, most megint jöhet egy friss kezdet. Ez olyan, mint amikor bemész a suliba, a táblán meg még ott van az előző napi tananyag. Szóval, szeretek nekiállni valami újnak. És úgy érzem, el is értünk ehhez a ponthoz. Itt van Dirk, egy állandó dobos, van tehát egy teljesen komplett banda, úgyhogy nekiláthatunk megírni néhány új témát."
 

 

Hozzászólások

[016760]
away
Igen, azon szinten ahol a Megadeth is van már, a zenekarok inkább tekinthetők üzleti vállalkozásnak, ahogy ebből kifolyólag DM is inkább egy vérprofi üzletember, aki viszont nem mellékesen kurvajó zenész is egyben. A dürhő parasztot akkor visszavonom, nem a személyiségére, hanem arra akartam utalni vele, hogy a rockmaratoni viselkedése kimerítheti a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát.
[016757]
Rockazelet
Nagyon el vagy tévedve Melkor...Neki ez a munkája, amit nem végez el, mert valami nem tetszik neki, és hisztizik egy sort... Ha tényleg olyan nagy zenész lenne, egy egyéniség, akkor tudná, az a munkájának a komponálásának a megkoronázása, ha ezrek előtt eljátsza, körülményektől függetlenül, ameddig egy kis eső, vagy a színpad méretén vagy fene tudja min berág, és visszavonul, szerződéstszegve.. na az addig csak egy seggfej paraszt marad, nem ember, és nem zenész.
[016754]
Melkor
Jaj hány dürhő paraszt zenész van a világon és ezekből jó sok nagy sztár, hagyjuk már ezt a pszichoanalítikus baromságot! Ha már egy zenész ellent mer mondani, vagy kiáll az érdekei mellett tüzön-vizen át az már paraszt, kezelhetetlen, depressziós, stb. Nálunk tudatosan összekeverik az egyéniséget az ún. 'nehéz ember' sztereotípiával, az teljesen mellékes hogy jó zenész, a lényeg hogy nem egy bológatójancsi, amihez nálunk nagyon hozzászoktak. Aztán jön messziföldről egy független személyiség és csak néznek mint a moziban, hogy ez kimeri nyitni a pofáját, pedig nem ehhez vagyunk szokva!
[016750]
away
Na, nem úgy ám, bazmeg. Lehet, egy dürhő paraszt a csávó, de kurvára tud zenét írni és zenélni. Ezen a Hellfestes koncerten is mindent kipenget az utolsó hangig, ami a lemezeken hallható; csak hogy bassza szét az agyunk az ideg, hogy miről maradtunk le Rockmaratonon.
[016748]
lackovkin
akkor tolem be is fejezhetik...kit erdekel,hogy mit akar ez a fazon...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
2020. november 26. (csütörtök) 09:17

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című lemezükön jelent meg. "Ez az utolsó rögzített karanténos nótánk. Egy súlyos, ütős nóta, amiben ott a SOIA-groove. Azért hagytuk a végére, mert nagyon bírjuk, az előadást, a látványt, a hangzást. És a szövege is arra emlékeztet mindenkit, hogy nem számít, ki épp a vezér, tesznek rád és csakis azt akarják, hogy egymás torkának ugorjunk! Köszönet a szeretetért, amiket ezekért a videókért kaptunk, és reméljük, ez is bejön majd! Azt persze még nem tudjuk, hogy tényleg ez lesz-e az utolsó. De nem bagó ezeket elkészíteni, turnézni meg nem tudunk. Meglátjuk, mi jön majd ezután!"   SICK OF IT ALL - Deep State (Quarantine Jam #6) "A mai időkhöz egy tökéletes himnusz: Never Back Down! A Last Act Of Defiance lemezről...

AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats
AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats

Saint Desecration címmel november 27-én, azaz holnap jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es...

MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"
MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"

A Toddcast Podcast vendégeként a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson megkapta azt a kérdést is, hogy szerinte változott-e Dave Mustaine hozzáállása a zenéhez, mióta 1983-ban...

DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS