NO TOTAL FILMS - "Ha egy forintot se kapnánk a klipekért, akkor se állnánk le"

A szegedma.hu mutatta be a fiatal filmeseket

2016. augusztus 1. (hétfő) 13:54

A vajdasági Subway zenekarnak és a székesfehérvári Sleeplessnek készített klipekkel szerzett magának nevet a No Total Films stábja, azaz Szécsényi Dániel és Valach Márk, akikkel a szegedma.hu számára készített interjút nemrég Szekeres Tamás.


Ma már nem a drága kamera a lényeg Szécsényi Dániel és Valach Márk, vagyis a szegedi No Total Films zenei videókkal foglalkozó csapata szerint, akik az első Magyar Klipszemlén is szép eredményt értek el.

Ha egy forintot se kapna érte, akkor se állna le filmezéssel Valach Márk és Szécsényi Dániel, akik az egyetemen kötöttek barátságot, majd 2014 elején beindították saját filmes vállalkozásukat, a No Total Films projektet, mely tisztán metalos videoklipekkel foglalkozó kezdeményezésként indult, azonban a jövőbeli tervek sokkal messzebbre visznek.

Mindkettőjük esetében régi álom vált valóra, Dani gyermekkora óta arra vágyott, hogy kamerát foghasson a kezébe, Márk pedig számos művészeti ágba belekóstolt, végül a zenélés és a filmezés mellett állapodott meg.


"Ebben rejlik a munkamegosztásunk, én inkább a technikai részével foglalkozom a munkának, Márk pedig a művész vonalat képviseli, nálam van a kamera, Márk pedig rendez" – fejtette ki Dani. A csapat egy Canon DSLR kamerával kezdte pályafutását, melyet másfél éve egy belépőszintű produkciós kamera váltott fel, így a No Total Films olyan típusú eszközzel dolgozik, melyet például a legújabb Mad Max filmnél is alkalmaztak, mert kicsi és sok olyan helyre befér, ahova egy nagy kamera nem, de képileg tökéletesen eladható a vásznon.

"Próbáltuk arra kihegyezni a dolgot, hogy kifejezetten metal klipekkel foglalkozzunk, mert más ilyen csapat még nincs az országban, zenekedvelőkként úgy éreztük, hogy ez az az irány, ami felé elindulhatunk" – mesélt a kezdetekről Márk.

SLEEPLESS - ...I Am Alone (videó a 2015-ös Elysian Fields albumhoz)A szegedi srácok leforgattak három klipet referenciaként, mai szemmel azonban leginkább a tapasztalatszerzés miatt tartják jónak ezeket a videókat, melyek során kitanulhatták, hogy a klip is egy külön műfaj a filmezésen belül, külön ízvilággal.


"Az első forgatásunk során nem igazán tudtuk, hogy mit csinálunk, beszereztünk rengeteg lámpát, és csak bedobáltuk a zenekar elé, azt hittük elhoztuk Hollywoodot, de igazából nem volt a munkánk mögött koncepció” – fogalmazott Dani. Minden szakmai gyermekbetegség ellenére a kisfilmek olyan jól sikerültek, hogy azóta felfelé ível a No Total Films pályája, ami annak is köszönhető, hogy a csapat mindkét tagja filmesként tudott elhelyezkedni, főállásban dokumentumfilmekkel, oktatási anyagokkal, reklámfilmekkel foglalkoznak, a munkaidő letelte után pedig következett a saját videók készítése.

"Rengeteget tanultunk, így pedig egy olyan forgatás, ami azelőtt két napig tartott, már öt óra alatt kész, mert tudjuk, hogy mit hogyan kell csinálni" – mondta el Márk.

"Ha egy forintot se kapnánk érte, akkor se állnánk le, ez egy olyan alkotási folyamat, ami kiteljesíti az embert, több mint egy munka" – hangsúlyozta Dani. Kiemelte, hogy sokan úgy gondolnak egy filmesre, mint akinek van egy drága kamerája, amivel bárki meg tudná csinálni a felvételt, de ez nem így működik. "Ma már nem a drága kamera számít, a jó kamera csak a filmesnek jó, mert könnyebb dolgozni vele, a nézőt nem érdekli, valójában az ötlet és a megvalósítás a lényeg" – fűzte hozzá.

A teljes cikkhez kattints ide!


www.facebook.com/nototalfilms

 

 

SUBWAY - Featherlight (a 2015-ös második albumhoz)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS