WACKEN 2016 - Szigorú biztonsági előírások, belépés csak hátizsák és táska nélkül

"Manapság egy másfajta világban élünk, a terrortámadások veszélye nagyon is valós."

2016. július 28. (csütörtök) 16:44 | utoljára módosítva: 2016. július 28. (csütörtök) 16:45

A terrortámadások miatt számos európai fesztiválon fokozott biztonsági előírásokat léptettek életbe, írja a Billboard, és meg is szólaltatták többek között az augusztus elején 85 ezer nézőt váró Wacken fesztivál szervezőjét, Thomas Jensent.
(Fotó: Axel Heimken)"Folyamatosan frissítjük a biztonsági tervünket, figyelembe véve az olyan aktuális eseményeket, mint a rossz idő vagy a németországi biztonsági helyzet - utalt Jensen az utóbbi napok németországi történéseire, például arra a terroristára, aki július 24-én egy ansbachi zenei fesztivál mellett robbantotta fel magát (miután nem sikerült bejutnia). - Emiatt a stábunk tudja, hogy mit kell tennie, mindenki alaposan fel van készülve. A nemrég történtek miatt úgy döntöttünk, hogy sem hátizsákokat, sem más táskákat nem engedünk be a fesztivál területére."


A Testament is fellép az idei Wackenen és Alex Skolnick gitáros szerint "egy akkora fesztivál, mint a Wacken, valamivel biztonságosabb érzetet kelt (mint a klubok), hiszen a beléptetés nagyon szabályozott, és mindenfelé vannak biztonságiak is, akik azonnal felfigyelnek rá, ha valami nincs rendben. Ugyanakkor a Wacken egy komoly, jól ismert név, emiatt talán inkább számíthat potenciális célpontnak.

De a korábban történtek ellenére az ilyesfajta támadások lehetősége szerintem inkább minősül bizarr történésnek. Ez talán vágyvezérelt gondolkodás a részemről, vagy a tények el nem fogadása, de olyasmi ez, mint egy repülőgép baleset. Nagyon ritka, noha azért megtörténhet."


A belga Rock Werchter fesztiváligazgatója, Yo Van Saet így fogalmazott a Billboardnak:

"Az egész országra érvényes a hármas terrorfenyegetettségi fokozat (a négyes a legmagasabb), ami azt jelenti, hogy minden nyilvános rendezvényen maximális az ellenőrzés. A fesztiválokon is sokkal jelentősebb a rendőrök száma, kiképzett kutyákkal kutatnak a robbanószerek után. Egyes esetekben a hadsereg is segíti a rendőrséget. De a biztonsági terveink java titkos, érthető okokból."

Mindenesetre a Rock Werchteren és más belga fesztiválokon ((Pukkelpop, Tomorrowland stb.) 50 spéci fémdetektoros kaput is felszereltek, olyanokat, amilyeneket a reptereken is használnak.


Doro Pesch énekesnő 1993 óta vagy 15 alkalommal játszott a Wacken fesztiválon, sőt, a String And Proud Live DVD-jét is ott rögzítette. Doro 2015-ben, Belgiumban észlelte, hogy megszigorodtak a biztonságfi előírások.


"A menedzserem az antwerpeni Trix előtt várt rám, ugyanis taxivcal érkeztem a klubhoz. Egy kissé feszült volt, jörülötte pedig rendőrök és katonák álltak, gépfegyverekkel. Érdekes módon a klubban már nem voltak biztonságiak, úgyhogy mindenki ugrált a színpadról, amit én amúgy szeretek. Biztos vagyok benne, hogy a jövő heti Wackenen komoly lesz a biztonsági szolgálat, más lesz az egész, mint a korábbi években."


A Pukkelpop promotere, Chokri Mahassine szerint több, mint 60 ezren lesznek az idei fesztiválon, de a látogatóik, valamint a fellépőik és stábtagjaik biztonsága mindig is elsődleges szempont volt.


"Manapság egy másfajta világban élünk, a terrortámadások veszélye nagyon is valós."


Idehaza a Szigeten is odafigyelnek a biztonságra:


"A szervezők komoly változásokat iktatnak be – tekintettel a feszült európai helyzetre – a biztonsági intézkedések terén. A szigorítások közül a legjelentősebb, hogy a bérletek átvételéhez szükség lesz személyes okmány bemutatására. Ez a reptereken megszokott 'check-in' rendszerhez hasonlít majd. Gerendai Károly ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindez nem növeli majd a várakozási időt. Mindemellett növelik az ellenőrző pontok kapacitását. Az új rendszerben összekötik a karszalagok sorszámát  a személyes adatokkal, hogy a szervezők ellenőrizhessék, pontosan kik lépnek be a Sziget területére."


 

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS