MACHINEA SUPREMACY - Közösségi finanszírozású kampány a PixelCon 4 fellépésük érdekében

November 5-én lesz a Pixelcon 4 rendezvény

2016. július 24. (vasárnap) 17:04 | utoljára módosítva: 2016. július 24. (vasárnap) 17:05

Az Insert Coin Egyesület immáron a negyedik PixelCon rendezvényét készíti elő, és azt írják a friss sajtóközleményükben, hogy az est leghangosabb durranásához aa közönség erejére is szükségük lesz.


"Az egyesület tagsága Indiegogo kampányt indított, hogy a videojáték-muzsikákból építkező egyik legnevesebb rockzenekart hozza el a hazai közönség számára. Ha sikerül a kampány, a skandináv e-sport rendezvények és demoscene bulik töretlen fellépője, a chiptune metal világhírű éllovasa, a svéd Machinae Supremacy egy történelmi show-val zárhatja az egész napos PixelCont.

A Spinefarm istállónál állomásozó banda zenéje alapvetően svéd ízekkel tarkított, dallamos power metal, amelyhez ízlésesen illeszkedik a chiptune dallamvilág és hangzás, a Commodore 64 legendás SID hangmoduljától a 16-bites játékkonzolok harapós szintetizátor soundjáig."


www.facebook.com/insertcoinegyesulet


Indiegogo kampány - katt ide!


"Az Insert Coin Egyesület a Videojátékos Kultúráért nevű non profit civil szervezet azzal a céllal alapították 2013-ban, hogy támogassák és építsék a helyi videojátékos közösségeket. A PixelCon az egyesület videojátékos 'party-brandje'. PixelCon nem kommersz rendezvény, nem célja reklámozni és eladni a legújabb videojátékokat, de nem is pusztán egy játéktörténelmi kiállítás.

A PixelCon célja, hogy a technikatörténet szemüvegén keresztül szórakoztató módon mutassa be a videojátékok valódi belső értékeit, és sok egyéb a videojátékos kultúrából gyökerező kreatív alkotást. Ilyen a videojáték zenék feldolgozásaiból kinőtt zenei projektek népszerűsítése is.

Buli nincs hangos zene nélkül. A PixelConon belül ezért kap kitüntetett figyelmet az élő muzsika. Az eddigi Pixelconok költségvetésének több mint 75%-a koncertekre lett elkülönítve, és minél nagyobb a költségvetés, annál nagyobb az anyagi kockázat. Az egyesület tagsága úgy döntött, hogy ezt a kockázaton közösségi finanszírozással kerekedik felül, ezért Indiegogo kampányt indított, hogy a videojáték-muzsikákból építkező egyik legnevesebb rockzenekart hozza el a hazai közönség számára.

 

MACHINEA SUPREMACY - Beyond Good And Evil (a 2014-es Phantom Shadow albumhoz)

 
Ha sikerül a kampány, a skandináv e-sport rendezvények és demoscene bulik töretlen fellépője, a chiptune metal világhírű éllovasa, a svéd Machinae Supremacy történelmi show-val zárhatja az egész napos PixelCont. A Spinefarm istállónál állomásozó banda zenéje alapvetően svéd ízekkel tarkított, dallamos power metal, amelyhez ízlésesen illeszkedik a chiptune dallamvilág és hangzás, a Commodore 64 legendás SID hangmoduljától a 16-bites játékkonzolok harapós szintetizátor soundjáig.

A srácok korábban az ingyenesen letölthető, méretes katalógusukkal szereztek világhírt, a legendás trilógiájuk idejekorán megalapozta a zenei létjogosultságukat a kritikus metalkedvelők köreiben is, mára pedig öt lemezen vannak túl. Az egyesület szeretné felhívni a figyelmet, hogy a kampány támogatói számára exkluzív lehetőségek adódnak, de a kisebb összegek mellé is dukál már a koncertjegy."


"Az Insert Coin Egyesület lelkes fiatalok társasága, akik közös hobbijukat – a videojátékokat – kulturális aspektusból próbálják népszerűsíteni. Az Insert Coin gárdáját nem csak hobbisták, hanem profi játékfejlesztők, elismert tech-újságírók, programozók, bloggerek, díjnyertes vloggerek, és a témával évtizedek óta foglalkozó amatőr-technikatörténészek alkotják.

Az egyesület három sikeres PixelCon rendezvényt hozott tető alá Budapest népszerű klubjaiban, rendezvényhelyszínein, ahol többek között fellépett már a LazerPunk! (HU), a Blastromen (FIN), a Sidnify (HU), a Real Giana Brothers (ET) és a dunderpatrullen (SWE). Az Insert Coin nevéhez fűződik az első hazai Game-O-Wear bajnokság, ahol videojáték tematikájú pólótervekkel pályázhattak grafikusok. A többkörös, egyesület által életre hívott Grand Pix versenysorozatban hazánk indie játékfejlesztői mérették meg magukat."

insert-coin.hu


MACHINEA SUPREMACY - PixelCon 4 kampányvideó


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS