ROCKMARATON - "Dave Mustaine hivatalosan is ki van tiltva a fesztiválról"

Folynak a tárgyalások a Megadeth fellépési díjának visszatérítéséről

2016. július 22. (péntek) 06:26

Sokkolta a Rockmaraton fesztivál szervezőit a Megadeth koncert lefújása, Varga Zoltán főszervező a folytatást sem látja száz százalékig biztosnak. Jelenleg is folynak a tárgyalások a fellépési díj visszatérítéséről, ha a zenekar nem akar fizetni, pereskedés lesz. Harmati András interjút készített Varga Zoltánnal.A Megadeth koncert elmaradása a fesztiválozók csalódottságán túl anyagi vonzattal is jár. Mit lehet ilyenkor tenni, vissza tudjátok kérni a fellépők gázsiját?

"Jelenleg gőzerővel tárgyalunk az angol ügynökséggel. Pár napon belül ki fog derülni, hogy hajlandóak-e visszafizetni a fellépési díjat, vagy peres útra kell terelnünk az ügyet. Abban bíztunk, csütörtökre kiderül, hogy visszakapjuk-e a pénzt, vagy egyből elutasítanak, és akkor pert indítunk. Egyelőre azonban tárgyalási folyamatok vannak, bekérték minden költségünket, tehát egyelőre erről többet nem tudok mondani. Úgy gondolom, hamarosan ki fog derülni, mire jutunk, vissza tudjuk-e fizetni azoknak a jegyet, akik kérték, vagy nem."


A fesztivál honlapján van is egy ív, amit azok tölthetnek ki, akik a Megadeth koncert napjára váltottak napijegyet. Tehát ők visszakapnák a pénzt?


"Minket törvény szerint nem kötelez semmi arra, hogy visszafizessük a jegyek árát, hiszen a rendezvény nyitva volt, további tizenöt zenekar fellépett, egy koncert elmaradása miatt pedig nem is szoktak visszafizetni semmit. De ez csak a jogi része. Az erkölcsi része viszont az, hogy ezek az emberek elégedetlenek, és bár szerencsére a döntő többségük pontosan megértette, hogy ez nem a mi hibánk volt, mi mindent elkövettünk, de ettől függetlenül tőlünk várják a megoldást, mert Dave Mustaine nem mond nekik semmit. Tehát ha sikerül visszaszereznünk ezt a pénzt, akkor mindenkinek visszafizetjük a jegyárat, aki jelentkezik. Egyébként már több mind ezren jelentkeztek erre.

Ezt nem a jogi következmények miatt csináljuk, mert nincs semmilyen jogi következmény. Ezt csak azért csináljuk, mert megértjük őket. Például engem a Megadeth napján reggel fél tízkor felhívott egy vendégünk, hogy szerintem elindulhat-e Kolozsvárról, hogy lesz-e telt ház, vagy eső esetén is megtartjuk-e a bulit. Mondtam, hogy persze, hát azonnal üljél be a kocsiba és gyere, mert marha nagy létszámengedélyt kértünk, úgyhogy nem lesz teltház, és nálunk még olyan nem volt, hogy eső miatt elmaradt valami. Őt például nem tudom, hogy lehetne kárpótolni egy hétezer forintos jeggyel, hiszen az utazása és a szállása ennél lényegesen több volt.


Mustaine a Twitteren azt írta, jönnének még Magyarországra koncertezni, de más promóterrel, mert milyen dolog már az, hogy még a szállodájuk nevét is elárulták.

"Mustaine a sérülés után, de még a koncert előtt is úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy soha nem hagynának ki bulit egy ilyen nevetséges kis törés miatt. De azt is nyilatkozta, hogy azért sérült meg a basszusgitáros, mert tele volt a catering, és nem lehetett elférni, pedig ez teljes hazugság, amit cáfoltunk is. Tegnap már azt nyilatkozta, hogy mi megpróbáltuk megtiltani nekik, hogy a második estéjükre visszamenjenek a Kempinskibe, ami a hotel szerint is hazugság, szó se volt ilyesmiről, semmilyen megkeresést nem kaptak tőlünk ezzel kapcsolatosan.

Tehát én azt gondolom, a Vörös Róka minden szavát kétkedéssel kell fogadni ... Én nem gondolom, hogy Magyarországra mostanában vissza fognak jönni."


És hogy teljesített a maratoni, összesen 10 napos fesztivál? Mennyien voltak a Szalki-szigeten?


"Most pontos számokat nem tudok mondani, de átlagosan napi ötezer vendégünk volt, a Megadeth napján pedig abszolút nézőcsúcsot döntöttünk hétezer emberrel, ami nekünk egy nagyon nagy eredmény. A szerdai és szombati napunkat elnyomta az eső, de összességében, és napokra lebontva is csúcsokat döntöttünk."


Akkor a jövő évi fesztivál biztosítva van?

"Egyáltalán nem. Egyrészt az ítéletidő, ami az EFOTT-ot is teljesen szétverte, másrészt a Megadeth-es ügy a fesztivált anyagilag nagyon súlyos helyzetbe hozta. De ezen túl ott van a személyes része is a dolognak. Az a péntek este nekem személy szerint olyan megrendítő erejű volt, hogy ezt még nagyon meg kell emészteni, le kell tisztulnia a dolgoknak. Ha most valaki azt mondaná nekem, hogy mi lesz a jövő évi Rockmaratonnal, akkor azt mondanám, hogy ez volt az utolsó. De azért az is igaz, hogy én egy elég heves vérmérsékletű ember vagyok, tehát idővel azért letisztulhatnak valamennyire ezek a dolgok."


Gondolom, ha még egyszer úgy alakulna, hogy szóba jöhet egy Megadeth koncert, távol tartanátok magatokat tőlük.


"Persze, egyértelmű. Ezért is volt nevetséges, amiket Dave Mustaine írt a Twitteren. Ő hivatalosan is ki van tiltva a fesztiválról, Dave Mustaine magánemberként sem teheti be ide a lábát, nemhogy a Megadeth zenekarral. Az életben nem akarom hallani a nevét ennek a zenekarnak."


A teljes interjúhoz kattints ide! 

Hammer TV

 
BENEATH THE VOID - Új dal az egykori Kill With Hate-től: Rebellion
2021. május 12. (szerda) 08:30

Az még a múlt hónapban derült ki, hogy nevet változtatott a brutális death metal vonalat képviselő budapesti Kill With Hate. Már Beneath The Voidként folytatják a zúzást egy progosabb, technikásabb irányban, a régóta készülő második lemez pedig ...Into Oblivion címmel jön ki június 11-én a Metal.hu-nál. A sci-fi konceptalbum második előzeteseként már meg is hallgatható a Rebellion című dal. Olt Ákos gitáros: "A lemezen szereplők közül a Rebelliont kezdtem írni legkorábban, még 2013-ban, egyből a Voices lemez után. Ennek ellenére csak pár év fiókban porosodás, egy húrral mélyülés, egy EP és tagcsere után, 2016-ban sikerült végleges formát ölteni. A korábbi dalaimhoz képest egyértelműbb, dalközpontúbb szerkezete van, s ezek jó alapot szolgáltak Patrikék énektémáihoz. Ha valaki felfedezni véli benne a Black Dahlia Murder alig érezhető hatását, az természetesen csak a véletlen műve, és nem is...

K.K.'S PRIEST - Klippel az első dal K.K. Downing és Ripper Owens új bandájától
K.K.'S PRIEST - Klippel az első dal K.K. Downing és Ripper Owens új bandájától

Sermons Of The Sinner címmel augusztus 20-ra várható a debütáló albuma annak az új bandának, a K.K.'s Priestnek, amit az exJudas Priest gitáros az utóbbi években hozott össze Tim...

VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns
VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns

To The Power Of Eight címmel június 4-én jelenik meg a metalt gitárok nélkül, 'a capella' formában játszó Van Canto zenekar nyolcadik albuma, a 2018-as Trust In Rust lemez utódja,...

CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation
CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation

Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos egy éve szállt ki a brazil thrasher Nervosából, nem sokkal később pedig be is jelentették az új csapatukat. A Crypta névre...

TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS