HAMMERWORLD - A júliusi-augusztusi számunk részletes tartalma

124 oldalnyi tömény fém és szikla

2016. július 15. (péntek) 03:39 | utoljára módosítva: 2016. július 18. (hétfő) 07:06

A HammerWorld magazin nyári, azaz júliusi-augusztusi száma a múlt hét óta már országszerte kapható az újságárusoknál, az idén bevezetett és nagy-nagy sikert aratott, megújult designnal és + 8 oldallal, továbbá GOJIRA és JAMES HETFIELD - METALLICA poszterekkel.


Címlapunk és címlapsztorink a POKOLGÉP most 30 éves bemutatkozó albumát, az 1986-ban megjelent első magyar heavy metal nagylemezt, a Totális metalt ünnepli. Exkluzív interjút készítettünk a legendás csapat egyik alapítójával, a Pokolgép egyetlen őstagjával, a máig a banda motorjának és lelkének számító Kukovecz Gábor gitárossal, valamint a klasszikus éra énekesével, Kalapács Józseffel is.


A júliusi-augusztusi számunk extra DVD-melléklete a MOBILMÁNIA élő anyaga, a Fénypokol, az extra CD-melléklet pedig a WORDS OF BLOOD új albuma, Az én démonaim.A lapban exkluzív infókat olvashatsz a csatametalos SABATON augusztusban érkező új albumáról, a pankrációval kombinált különleges, nyár végi koncertre készülő LEANDER KILLS zenekarról, az új nagylemezen dolgozó SEPULTURA stúdiómunkájáról, a LEECHER tagjai bemutatják az első nagylemezük dalait, MILLE PETROZZA, a KREATOR frontembere pedig a kedvenc lemezeiről nyilatkozik.


Klasszikus! rovatunk ezúttal a POKOLGÉP címlapsztorink, azonban egy másik kereken 30 éves nagylemezről is megemlékezünk, minden idők egyik legjobb thrash albumáról, az 1986-ban kiadott REIGN IN BLOOD-ról. A pár hete Sopronban taroló SLAYER frontemberével, Tom Arayával emlékezünk vissza a thrash alapmű megszületésére..


Hangpróba táblánk ebben a hónapban is tele van friss anyagokkal, de azt, hogy az új JINJER, az új INQUISITION, az új BLUES PILLS, az új GOJIRA, vagy netán a CARNIFEX friss lemeze foglalta el végül az első helyet, már csak a lapból tudhatod meg.


Poszteren a friss albumos francia GOJIRA és az ősszel egy új nagylemezzel jelentkező METALLICA frontembere, JAMES HETFIELD.
Interjúk az alábbi zenekarokkal, zenészekkel:

POKOLGÉP - 30 ÉVES A TOTÁLIS METAL, AZ ELSŐ MAGYAR HEAVY METAL NAGYLEMEZ

INTERJÚ KUKOVECZ GÁBOR GITÁROSSAL ÉS KALAPÁCS JÓZSEF EX-ÉNEKESSEL


„...Az Omegás Kóbor Mecky házában vettük fel, mert épített egy saját stúdiót az épület földszintjén. Tokos Zoli lett a hangmérnök. Mindnyájan bent voltunk a stúdióban és egymásért izgultunk. Volt egy Marshall erősítőnk és egy Gibson SG szólógitár, ezzel vettük fel az albumot. Igazából senki sem tudta, hogyan kell metal hangfelvételt készíteni, a technika sem állt a helyzet magaslatán...
A Hanglemezgyár egyébként árgus szemekkel figyelt, és minden sort, minden szót jóvá kellett hagyniuk a felvétel előtt. Próbáltak gátat szabni bizonyos gondolatoknak. Így aztán előfordult, hogy Feró a stúdióból telefonált a Hanglemezgyárba, hogy mit szólnak ehhez vagy ahhoz a mondathoz... Beolvasta a telefonba és ha azt mondták, hogy igen, akkor folytatódhatott a félbehagyott munka." - K. G.

„Azt tudni kell, hogy Gábor (Kukovecz Gábor) és Endre (Paksi Endre, ex-Pokolgép, ma Ossian) az őskorban nagyon jó barátok voltak. De addigra már tényleg csúnyán megromlott a légkör. Nagy volt a viszálykodás, amire rámehetett volna a zenekar is. A hogyant persze nem tudom, de a mai eszemmel azt mondom, hogy konszenzusra kellett volna jutnunk. Mert a maguk nemében mindketten zseniálisak. Gabi is, Endre is.
És annak ellenére, hogy nagyon eltávolodtak egymástól, biztos vagyok benne, hogy legbelül mélyen respektálják egymás munkásságát. Éppen ezért én nagyon kíváncsi lennék arra az életműre, amit közösen hoztak volna létre a 30 év alatt, ha nincs ez a szétválás. - K. J."

  GOJIRA - JOE DUPLANTIER

„Művészcsaládban nőttünk fel, a tesóm és én, így már egészen korán kialakult bennünk, hogy mennyire fontos a függetlenség, az egyéni autonómia. És eleve a kreativitás. De annak idején nem is gondoltunk arra, hogy bármelyik kiadó éppen velünk, egy vidéki francia metal bandával akarna dolgozni! (nevet) Sok csapat inkább a feloszlást választja, amikor a demós időszak után nem talál kiadót. Mi inkább megcsináltuk a saját kiadónkat. Az első négy album borítóját én magam készítettem, a fotózást pedig a tesónkra bíztuk, Gabrielle-re, aki a mai napig segít nekünk a lemezeknél. Amikor annak idején eldöntöttük, hogy a zenélést, a bandázást választjuk, a festőművész édesapánk cseppet sem biztatott minket. 'Srácok, ha a véleményemre vagytok kíváncsiak, nem éri meg...' (nevet) De nem azt mondta, hogy ne csináljuk, csupán figyelmeztetett minket. Mi meg csak azért is csináltuk! (nevet) És épp a szüleink példája volt előttünk, akik egy-egy alkotáson akár heteket, hónapokat dolgoztak. Miért, azt 'megéri' csinálni? (nevet) A művészetben, a kreatív alkotásban nincs olyan, hogy 'megéri', nem igaz?"
BLUES PILLS

„Szerintem Erin a soulos hangját sokkal inkább meg tudja mutatni az új dalokban, mint az első lemezen. Ez a lebegősebb, elszálltabb, pszichedelikusabb, sőt, helyenként folkosabb zenei világ most hangsúlyosabban jelen van az új dalokban, de összességében azért nem olyan radikális a változás. Legalábbis szerintem. A 60-as évek blues rockja azért továbbra is jelen van a lemezen. Számunkra fontos, hogy mindig egy újabb arcunkat is megmutathassuk. A többszólamú kórusok mellett a zongora, a Hammond-orgona is újdonságnak számít, de ezek által csak gazdagabb, színesebb lett a zenénk."
SLAYER - 30 ÉVES A REIGN IN BLOOD ALBUM - TOM ARAYA

„...minden nálunk zajlott, a garázsban! De én közben dolgoztam is, a próbák pedig már korábban megkez­dődtek. Mire késő délután hazaértem a melóból, mindig újabb és újabb témák vártak. Aztán napfelkeltéig jammeltünk, gyakoroltunk, alakítgattunk a nóták szerkezetein. A lemez dalainak javát Jeff írta, és kellett is kapaszkodnom, mert eszeveszett tempójú dalokkal rukkolt elő. Mivel a Hell Awaits lemez egy kicsit lassabb lett az első albumnál, úgy gondolta, hogy a harmadik lemezen rá kell taposnunk a gázpedálra. Jeff akkor még suliba járt, úgyhogy Kerry fuvarozta a próbákra, és gyakran kettesben jammeltek. Valamelyikük beült a dobok mögé, a másik meg nyomta a riffeket. A Jesus Saves dobtémáját például Jeff találta ki egy ilyen alkalommal..."
FATES WARNING - JIM MATHEOS

„Ezúttal mindössze egyetlen szöveget írtam én, a The Ghosts Of Home-ét, a többi mind Ray-től jött. Folyamatosan szállította az új ötleteket, dallamokat. A munkamódszerünk is nagyon hasonló, legalábbis abban a tekintetben, hogy szeretünk magunkban, elvonulva alkotni. És meg kell mondjam, hogy mind a szövegeket, mind az énektémákat illetően, Ray talán eddigi legjobb teljesítményének érzem a mostanit. Én egy jó ideje már inkább csak akkor írok szöveget, ha úgy érzem, hogy van mit elmondanom. És nagyon fontosnak tartom azt is, hogy az énekes írja meg a dalszövegeket, hiszen neki kell elénekelnie, interpretálnia, hitelessé tenni őket. Ez pedig akkor megy a legkönnyebben, ha a saját gondolatait tolmácsolja. Ray persze korábban az én szövegeimet is remekül elénekelte, de most a saját szövegeit még jobban adja elő."
DESPISED ICON

„Ami a koncertezést illeti, most szerintem könnyebb a dolgunk, mint 8-10 éve. És ez a lemez befogadásánál is segíthet. Mert amikor klasszikus death metal bandákkal turnéztunk, máshogy néztünk ki, és a zene is némiképp más volt, mint az övék. Amikor meg metalcore csapatokkal álltunk össze, mindig mi voltunk a legdurvábbak. Szakadtak az agyak a kétlábdobtól... (nevet) Most azért vannak hasonló felfogású csapatok, és ha olyanokkal játszunk együtt, mint a Suicide Silence vagy a Job For A Cowboy, akkor nem lógunk ki annyira a sorból. Sem zenében, sem kinézetben. De valójában semmi mást nem akarunk, csak zúzni, a magunk módján."
RIVAL SONS

„Nem sokkal később megjelent az öltözőnknek kinevezett lakókocsiban Ozzy és Sharon, akik gratuláltak a minikoncerthez, majd Sharon teljesen váratlanul felvetette, hogy mit szólnánk a Black Sabbath turnéhoz, mert szívesen látnának minket. Ozzy is nagyon kedves és aranyos volt, de az ilyen kérdésekben szerintem nem ő dönt! (nevet) Az azonban biztos, hogy nem a menedzserünk és nem a kiadónk lobbizott a lehetőségért. Elsőre rendesen le is döbbentünk az ajánlattól! (nevet) Korábban hallottunk pletykákat arról, hogy egyes csapatok mekkora összegeket áldoznának ezért a turnéért... Én már kissrácként is hatalmas Black Sabbath rajongó voltam, de arra álmomban sem mertem volna gondolni, hogy a bandámmal egyszer majd velük fogunk turnézni!"
DENNER / SHERMANN

„Kingnek nincs szüksége a Mercyful Fate-re, ez az igazság. És mindig is az olyan teátrális, nagyszínpados turnékról álmodozott, amiket mostanában ad. Már a korai Mercyful Fate időkben is. Örülök, hogy valóra tudja váltani az álmait! De valójában nekünk sincs szükségünk a Mercyful Fate-re, hiszen itt ez az új banda. Azt persze értem, hogy a rajongók újra együtt akarnak látni minket, de ilyen terv egyelőre nem létezik. Viszont beszélgettünk erről is Kinggel, és pár év múlva eljöhet az ideje ennek. Ha ő is kellő időt tud szakítani rá, én egy új albumban is benne lennék, nem csupán egy nosztalgiaturnéban. A Mercyful Fate-nek ma is érvényes lemezszerződése van, teszem hozzá. De egy új lemeznek csakis akkor van értelme, ha minél több eredeti tag vesz részt a munkában."
TWISTED SISTER - DEE SNIDER

„Ha az lett volna a célom a Twisted Sisterrel, hogy tinirock-szenzációvá váljunk, akkor semmi gondom nem lett volna Tom Werman producer ultrakommersz megközelítésével. De mi egy metal banda voltunk, akiket két évvel korábban Lemmy személyesen ajánlott a brit vadállat-rockerek figyelmébe. Tudtam, hogy jó dalokat írtam a Stay Hungry lemezre is, de Werman kiherélt minket. Ultragazdag emberré tett, ez tény, ez nem vita tárgya, de az egész olyan volt, mintha magával az Ördöggel kötöttem volna egyezséget. Számomra Alice Cooper volt a legnagyobb rockisten, és a 70-es években született kedvenc Alice lemezeim sem voltak rádiósra polírozott cuccok. Én egy nyers hangzású, rockhimnuszokkal teli albumot akartam, és ez a Werman-sound nagyon nem tetszett. Az a siker tönkre is tette a bandát. Hiába volt tele velünk a rádió és az MTV, hiába voltam minden létező magazin címlapján, a siker önmagában csak pénzt jelentett. Egy nagypofájú rockénekesből egy arrogáns, seggfej rocksztár lettem."
TANKCSAPDA

„A két CD nagyon más lesz, nyilvánvalóan, hiszen az egyiken mi dolgozunk fel magyar, jobbára rock, metal klasszikusokat, a másik meg valóban eklektikus lesz, hiszen azon Ákostól az Alvin és a Mókusokon át az Ektomorfig, és az említett Majkáig akár, fognak mások feldolgozni Tankcsapda dalokat. Szerintem ebben a két dologban a legfontosabb a közös nevező, az pedig a Tankcsapda. Nem az a lényeg, hogy valaki szintetizátoron nyomkodja a billentyűket, és úgy hat meg téged a zenéjével, vagy egy 8-húros gitárt K-ra hangolva zúzza el a dalait... Nem a hangzás, a hangszerelés a lényeg, hanem a zenélés, a dalok általi kommunikáció, a zenélés öröme. Nem azt kell keresni, amiben különbözünk egymástól, hanem azt érdemes nézni, hogy a zenélés, annak öröme mindenkit összeköt. Mert aki kiáll a színpadra, hogy előadja a dalait, elmondja a világnak a gondolatait, az ugyanazt teszi, amit mi is. És ugyanazt teszi, amit a nagy elődök tettek 20-30-40 évvel ezelőtt. Az emóció, az érzelem a fontos. Mert az a jó zene, amelyik képes arra, hogy a hallgatóból érzelmeket váltson ki. A stílusok közti különbség csak annyit jelent, hogy mi, emberek, nem vagyunk egyformák. Mi azt szeretjük, ha szaggat a gitár, ha dübörög a dob, más meg mást szeret. Nem ez a lényeg. Sokan nem szeretik a Tankcsapdát, sokan meg szeretik, ez így normális. Ezzel a dupla lemezzel azt is igyekszünk majd megmutatni, hogy Magyarországon régen is nagyon sok jó zene volt, és ma is nagyon sok jó zene és zenekar, előadó van."
NAILS

„Kevésbé technikás az új anyagunk, ez tény. De ez is volt a szándék. Mindig is pont ilyennek álmodtam meg a Nailst. Ez az eddigi legpunkrockosabb Nails lemez. Olyan bandák hatásait érezni a dalokban, mint az Exploited, a G.B.H., a korai Discharge, a Napalm Death, a Terrorizer, de van benne régi Celtic Frost, némi Cannibal Corpse és persze Slayer is. Ez a világ a sajátom, a sajátunk. A klasszikus death metalt is szeretem, mióta csak meghallottam a Deicide-tól a Once Upon The Cross albumot, de nyersebb, pőrébb riffeket akartam, mint legutóbb. Számomra az egyszerűség, a fogósság lényegesebb, mint az, hogy ultratechnikás riffeket villantsak."
ÉLŐ SZÖVET FÉMVÁZON: FARKAS ZOLTÁN - EKTOMORF

„Nem drogoztam annyira intenzíven, de azért csinálgattam. Éreztem, hogy ez így nem lesz jó, ezért elég hirtelen leálltam. És rögtön fogytam úgy öt kilót. Bejött az érzés, azonnal jobban éreztem magam. Elkezdtem érdeklődni a sport iránt. De akkoriban még nagyon ciki volt, ha egy metalos edz. Először még a szüleim sem tudták. Elkezdtem esténként a fürdőszobában felüléseket, fekvőtámaszokat végezni. Aztán kiköltöztem Amszterdamba és ott kezdtem el futni. Nem mintha szeretnék futni... A mai napig sem találok benne élvezetet. Rövidek a lábaim, nem vagyok az a futó alkat. De a ház mögött, ahol laktunk, volt egy nagy park. A barátnőm reggel elment dolgozni, én meg ott maradtam és kezdeni akartam magammal valamit. Ez tűnt a legkézenfekvőbbnek. Nem is nevezném azt igazán futásnak, inkább csak erőlködve lépdeltem! (nevet) De működött. Lement a százból vagy húsz kiló..."

HEGEDŰS LÁSZLÓ - A ZENE SZOLGÁLATÁBAN I.

"Később a Magyar Nemzetnél és több más lapnál is újságíróskodtam. Sajnos nem fizették jól ezt a munkát, így egyszer odamentem a főszerkesztőmhöz, és mondtam neki, hogy adjál több pénzt, mert éhenhalok! Nem adok, mondta, menj a p...ába! (nevet) Akkor határoztam el, hogy valami mást fogok csinálni, mert ebből nem lehet megélni. Ez 1973-ban történt, amikor a Ki Mit Tud vetélkedőt megnyerte a Generál. Velük jóban voltam, mert korábban sokat írtam róluk különböző újságokban. Egyszer ültünk egy kocsmában, amikor Novai Gábor megszólalt: 'Te Laci, legyél a menedzserünk! Mi ehhez tök hülyék vagyunk, kell egy ember, aki szervez nekünk.' Ezen elgondolkodtam egy kicsit..."
MEMORIAM - KARL WILLETS

"Martin tragikus halála miatt egyelőre felfüggesztettük a Bolt Thrower tevékenységét. Azaz a belátható időn belül nem fogunk koncertezni. Annyira lesújtott minket Martin szívinfarktusa, hogy képtelenek lennénk keresni egy utódot. Új lemezt meg nem is terveztünk, mert úgy éreztük, hogy a 2005-ben kiadott legutolsó albumnál, a Those Once Loyalnál jobb anyaggal nem tudunk előrukkolni. Megpróbáltuk, de nem sikerült... Azt pedig egyelőre nem tudhatjuk, hogy mi lesz 2-3 év múlva. Én egyelőre erre az új csapatra koncentrálok.""
MOBILMÁNIA - ZEFFER ANDRÁS

„Vikidál Gyula a magyar rock éneklés egyik legmeghatározóbb alakja. Nekem sokat számít egy zenész kisugárzása, hogy a zenésztársak és a közönség is érezze, ahogy valóban a szívét teszi ki a színpadra. Az ne munka legyen, hanem nagyon élvezze, amit csinál. És Gyula a mai napig ilyen. Szereti a Mobilmániát és külön kérése, hogy ne vendégként említsük őt, hanem mint alapító, örökös tagot. Tiszteletben tartjuk a színházi elfoglaltságait, így sajnos nem mindig tud velünk lenni, de amikor igen, az öröm mindannyiunknak. Ahogy nagyon nagy öröm számomra, hogy Kékesi Lacival idén immár 36. éve zenélek együtt. Ő is olyan, mint én. Még ennyi idő után is megszédít minket a rockzene, a színpad és a közönség szeretete."
WHITECHAPEL

„A Bring Me Home például egy egészen személyes szöveg. Phil 10 éves volt, amikor elveszítette a papáját, 5 évre rá pedig az anyukáját is. Erre ugyan nem tértünk ki, nem került szóba köztünk, de úgy érzem, hogy mindaz, ami feldolgozatlanul maradt benne a gyerekkora óta, az most ebben a szövegben, ebben a dalban jött ki belőle. És azt akarja üzenni a szöveggel, hogy még a legpocsékabb, legnyomorultabb helyzetből is van kiút. Simán lehetett volna belőle drogfüggő vagy alkoholista, még húsz éves kora előtt, de nem lett. És ez amolyan példaként szolgálhat másoknak is. Ezúttal pozitív üzeneteket akartunk küldeni mindazoknak, akik hallgatnak minket. Az a fajta agresszív zene, amit mi is játszunk, a legtöbb esetben dühös, brutális, negatív szövegekkel társul. Nyilván nem ok nélkül. A világ szar hely, tele igazságtalansággal, gazsággal. De talán nem feltétlenül szükséges, hogy ez így legyen. Fel lehet villantani az emberi érzelmek egy szélesebb skáláját is, anélkül persze, hogy nyálas, emós, vagy indokolatlanul boldog lenne az üzenet."
BLACKHORNETS

„Bár a saját stílusomban énekeltem fel a dalokat, azaz csempésztem beléjük egy kis bluest is. De ahogy mondtam, valójában rock énekesnőnek tartom magam. A Soul In Sight mindössze egy héttel a turné előtt jött ki, így szinte a koncertekre ellátogatók hallhatták először a dalokat. Valójában azt sem tudhatták, hogy mit várjanak a bulitól, hiszen az elmúlt években Michael több különböző show-val is turnézott. Leginkább mindenféle rock/metal feldolgozásokkal, valamint a saját dalainak instrumentális verzióival. Sokan valami hasonlóra számítottak tavasszal is, de azért olyanokkal is találkoztunk a turné során, akik érdeklődéssel várták, hogy milyen kooperáció alakult ki a Black Hornets és Michael Angelo Batio között."
DREAM DEATH

„A lemez bizonyos mértékig egy utópisztikus víziót jelenít meg. Afelé néz, ahová az emberiség halad, de amerre az egyes individuumok is tartanak. De kapcsolatban van azzal is, ahonnan jöttünk. A Nothing Ever Willt a 'Mi' című regény (Jevgenyij Zamjatyin műve – M. P.) inspirálta, de nagyon távolról. A lázadás és megkérdőjelezés szelleme hatja át. Az ilyen dalok vagy a Crawling frusztrációval átitatottak az olyan ember iránt, aki vakon elfogadja a létét és ezt soha nem kérdőjelezi meg. Erre valószínűleg nincs válasz, mégis kiábrándító látni a tömegeket, amelyek lemmingekként fogadják el mindezt."
THE VISION BLEAK

„Amikor befejeztük a lemezanyag megírását és készültünk a stúdióba, egy reggel, már nem tudom, hogy melyik netes oldalon, de megláttam egy fantasztikus Seagrave-borítót. Említettem is Konstanznak, hogy a lemezünknek van egy 90-es évekbeli hangulata, és hogy mit szólna ahhoz, ha Seagrave készítené a borítót. A kiadónak is írtam, akik ezt kitűnő ötletnek találták, majd kapcsolatba is léptek Seagrave-vel, akinek szintén nagyon tetszett az ötlet. Ez számára is változást jelentett. Örült, hogy most valamivel kifinomultabb dolgot kellett festenie, ami nem annyira death metalos. Az eredmény pedig egészen bámulatos lett, lenyűgözött bennünket! 14 évesen is az ő festményeit tartottam e legjobbnak. Hordtam a Left Hand Path és az Altars Of Madness pólót, és most, hogy ugyanez a művész készítette a mi borítónkat is, ez igazán nagyszerű!" "
FLOOR JANSEN - NIGHTWISH

„Nem vagyok nagy bulizós, de az sem igaz, hogy elbújnék a konténerünkben. Arra viszont vigyáznom kell, hogy a hangomat ne üvöltsem szét. A legtöbb fesztiválon a backstage-ben is akkora a zaj, hogy normális hangon nem igen lehet beszélgetni. Ha viszont 30-40 percen keresztül kiabálva beszélgetsz, simán kikészülhet estére a hangod. És akkor a porról még nem is beszéltem. Énekesként nekem emiatt egy kicsit nehezebb a dolgom, mint mondjuk egy dobosnak, aki kedvére üvöltözhet, reggeltől estig! (nevet) Amúgy viszont szívesen beszélgetek bárkivel, legyen az zenész, vagy akár csak egy kisegítő a fesztiválon. Szeretek érdekes, izgalmas emberekkel megismerkedni, ez is a zenélés, a sok utazás pozitívumai közé tartozik. A nagyon szakmázós csevegések viszont untatnak, hiszen a napjaim így is a zenéről szólnak. Más sem hiányzik, mint hogy végighallgassam, hogy más bandáknak milyen technikai problémái vannak! (nevet) Elég, ha a mieinkről tudok."És ahogy mondani szoktuk, ez csak egy kis ízelítő mindabból, amit a nyári Hammerben találsz...Az újság megrendeléséhez kattints ide!

Vagy mail: rendeles@hammerworld.hu

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS