WISDOM - Megvannak a X. Keep Wiseman Alive buli külföldi vendégcsapatai

Szeptember végéig mindössze 3999 Ft a jegyár

2016. július 8. (péntek) 11:18 | utoljára módosítva: 2016. július 8. (péntek) 11:22

Igazán nagyszabású lesz a Wisdom zenekar októberi, jubileumi Keep Wiseman Alive bulija, amely már a tizedik lesz a sorban. A 15 éves banda a február végén kiadott Rise Of The Wise című új albumát fogja bemutatni október 23-án - vasárnap - a Barba Negra Music Clubban, de nem akármilyen vendégekkel!

 A Wisdom mellé felsorakozott a holland Delain (akik nemrég egy hatalmas bulit adtak a RockParton), a szeptember 9-én új stúdióalbummal jelentkező prog metalos svéd Evergrey, valamint a KISS-vezér Gene Simmons egyik kedvenc új bandája, a Kobra Paige énekesnő vezette kanadai heavy metal csapat, a Kobra And The Lotus.


A X. Keep Wiseman Alive buli Facebook oldala


"Október 23-án már tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Wisdom hagyományos budapesti minifesztiválja.

A zenekar ezen a koncerten ünnepli a tizenötödik születésnapját, valamint mutatja be aktuális albumát, a Rise Of The Wise lemezt. További különlegesség, hogy a Words Of Wisdom album is jubilál. Megjelenésének tizedik évfordulóján a korabeli felállás is színpadra lép majd.

Az idei rendezvényre ismét neves nemzetközi fellépő gárdával készül a zenekar. Fellép a holland Delain, a kanadai Kobra And The Lotus, valamint a svéd Evergrey is. Szerintünk ez az eddigi egyik legjobb, legerősebb felhozatal - mindez a jubileumi Keep Wiseman Alive tiszteletére! A Wisdom mellett a Delain és az Evergrey is alapos műsorral és új lemezzel érkezik majd!"


www.facebook.com/wisdommusic


Jegyek:
3999 Ft - 2016. 09. 30-ig
4999 Ft - 2016. 10. 01-től
5999 Ft - a koncert napján a helyszínen


Jegyvásárlás - katt ide!


WISDOM - Rise Of The Wise (a teljes album, 2016)A 2013-as Marching For Liberty album folytatásának felvételét Kovács Gábor gitáros irányította a budapesti Blacksmith, illetve a törökbálinti SuperSize Recordingban.

Az új Wisdom lemez egyben Tóth Tamás dobos bemutatkozása is. Az új dalokban még Bodor Máté gitározik, aki tavaly lett az Alestorm hivatalos tagja (azóta már a Leander Kills gitárosa is). Bodor Máté utódja egy finn gitáros lett, Anton Kabanen, a Battle Beast alapítója, ex-gitárosa, ex-dalszerzője.

www.facebook.com/wisdommusic

 


OVER THE WALL

Kovács Gábor gitáros: "Ezzel az intróval egy hősies harci induló hangulatot akartam elérni, ahogy Wiseman és a serege közelít a gonosz birodalom felé. A Wisdom lemezeken eddig sem használtunk túl sok szintit, tényleg csak pár dalban és ott is nagyon a háttérben. Ezen a lemezen viszont egyáltalán nincs, minden dallamhangszert kizárólag gitárral és énekhanggal oldottunk meg. A szőnyeget itt is egy teljesen élő kórus adja."RAVEN'S NIGHT

'Who knocks here? Who knocks here? It is the raven black: In its beak is the note, or one like it, brought back'
'Ki kopog? Mi kopog? Egy fekete holló!, Nála még a levél, Vagy ahhoz hasonló' /Arany János/


K. G.: "Ez volt az első teljesen elkészült szám a Rise-hoz. Neoklasszikus hatású darab, amelynek az alapjai még közvetlenül a Marching For Liberty lemez után születtek. A bridge és a refrén nem is változott semmit az első verzióhoz képest. A szöveg témája is tökéletesen adta magát, mert a sodró lendülete miatt folyton az égen cikázó hollók képe jelent meg előttem a dal írása közben."


Molnár Máté basszusgitáros:
"Az első dal a lemezről, amit Gábor átküldött. Emlékszem milyen sokáig dolgozott rajta mielőtt megmutatta. Szerintem biztosra akart menni az első nótával, hogy ne kössek bele! (nevet) Az az érzésem volt, mint amikor a Live Forevermore-t hallottam először annak idején: egyből tudtam, hogy ütni fog!

Remélem, hogy hasonló karriert is fut majd be! Mindenesetre a szöveges videója nagyon jó fogadtatásban részesült, úgyhogy jó úton halad... A téma is egyből adta magát: Wiseman hűséges hollóiról szól, vagyis a bölcs emberünk életének arról a fejezetéről, amikor a birodalom falain belül élő ellenállók a hollók segítségével kapják az üzeneteket Wisemantől, és várják a végső jelet a harc kezdetére.

Külön öröm, hogy a Wisdom pályafutása során már másodjára találtunk olyan idézetet egy dalhoz, amely magyar embertől származik. Mi másból idéztünk volna itt, mint Arany János Mátyás anyja című verséből? Ahol amúgy a holló egészen hasonló szerepet kapott, mint nálunk."
  Nagy 'NG' Gábor énekes:
"Vicces, hogy ez volt az első dal, amit kidobtunk a YouTube-ra és ez volt az első, amit anno feldemóztunk az új albumhoz. Szerencsére könnyen énekelhető az összes dallam, így rekordidő alatt végeztünk a felvétellel. Egyébként ez az egész lemezre jellemző; ez volt az az album, amit már mindannyian kellően jó hozzáállással és rutinnal toltunk fel, így a felvételek nagyon gyorsan megvoltak."
 


WISDOM - Ravens' Night (szöveges videó a 2016-os Rise Of The Wise albumhoz)


 


MY HEART IS ALIVE"When faith is lost, when honor dies, the man is dead." /John Greenleaf Whittier /

K. G.: "Gyakran ér minket az a kritika, hogy nem tudunk megújulni és ugyanazt csináljuk évek óta. Zárójelben azért megjegyezném, hogy ez általában csak azokat szokta zavarni, akik amúgy sem hallgatnának minket... Szerintem ettől függetlenül minden lemezen sikerül egy kicsit tágítani a határainkat, pl. az előzőn a picit folkosabb hatásokkal, vagy akár a teljes opera kórussal.

Most ez a szerzemény, ami egy kicsit új szint visz a zenénkbe. Egy komorabb gótikusabb dal, nagyon karakteres hangulattal. További érdekesség még, hogy ezen a lemezen használtunk először két dalban is drop C hangolású basszusgitárt. Ez az egyik."


M. M.: "Az egyik személyes kedvencem! Imádom a vidám speed himnuszokat is, de ezek a dalok nekem sokkal többet adnak. Könnyebb szövegeket is írnom rájuk, mert sokkal mélyebb érzéseket ki tudok fejezni. Egy új oldalunkat mutatjuk meg ezzel a nótával, ami teljesen más, mint az eddigiek, mégis szépen belefér a Wisdom világába.

Amikor készült, elég sok negatívum történt a zenekarral. Facebook ügyek, tagcserék, turnés problémák, lemezmegjelenési gondok stb., és ez a dal pont ezt az örök harcot fejezte ki nekem, úgyhogy szépen bele is fogalmaztam."


NG: "Ez nekem teljesen új színfolt a Wisdom palettáján. A lemez készítésekor, amikor a dalok címei még tisztázatlanok voltak, csak úgy hívtuk egymás közt, hogy a 'hangulatdal'. Tényleg nagyon jó atmoszférája van, és nagyon élveztem ezt a dalt felénekelni."


 
HUNTING THE NIGHT


'The werewolves are certain sorcerers, who having anointed their bodies, with an ointment which they make by the instinct of the devil; and putting on a certain enchanted girdle, do not only unto the view of others seem as wolves, but to their own thinking have both the shape and the nature of wolves, so long as they wear the said girdle; and they do dispose themselves as very wolves in worrying and killing, and eating most of human creatures.' /Richard Verstegan/


K. G.: "Ennél a dalnál arra törekedtem, hogy legyen végig egy állandó groove-os lüktetése. Dallamosabb zenéknél egyébként jóval nehezebb a groove-ok kialakítása, mivel a színesebb akkordmenetek miatt jóval többet kell lépkedni és nem tud úgy 'beragadni' a téma, mint egy zúzósabb zenében. A refrénje igazi fülbemászó Wisdom."


M. M.: "Erre a dalra két komplett szöveg is született. Az első verzió Christopher McCandless sztorija volt, akit leginkább az Út a vadonba (Into the Wild) filmből ismerhetnek az emberek. Nagyon rövid idő alatt elkészült, csak úgy folyt ki belőlem az egész, de Gábor megvétózta, mert szerinte más hangulatot árasztott, mint a zene. Úgyhogy előlről kellett kezdeni mindent, de végül az egyik kedvenc szövegem lett belőle.

A vérfarkasokról szól. Találtunk is hozzá egy olyan idézetet, amit a vérfarkasok legelső leírásaként tartanak számon. Olyan jónak találtuk ezt az idézetet, hogy egy amerikai barátunkkal felmondattuk, és betettük a dal végére. Éppen készül hozzá egy klip is, mert ez olyan téma, amit nagyon jól meg lehet támogatni mozgókép formájában is."


NG: "Kicsit nekem a Silent Hill című dalunk ugrik be róla. Igazából egy brutális, vaskos témája van a dalnak, de a dallamvezetés wisdomosan játékos, ami elég jó kontrasztot ad neki."WISDOM - Hunting The Night (a 2016-os Rise Of The Wise albumról)


 HERO

'Heroism is the brilliant triumph of the soul over the flesh that is to say over fear: fear of poverty, of suffering, of calumny, of illness, of loneliness and of death.' /Henri Frederic Amiel/

K. G.: "Egy vérbeli speed dal, fogós refrénnel. Itt szintén egy új hangszerelési megoldás hallható, miszerint fúvósokat helyettesítettünk gitárral. A dal írása közben folyton úgy éreztem, ide nagyon kéne egy ilyen válaszolgatós rezes szekció, ezért billentyűn kidolgoztam őket, majd egy az egyben, ugyanazok a szólamok lettek feljátszva gitárral is."


M. M.: "Én ezt tartom az egyik legtipikusabb Wisdom dalnak, magunk közt mi 'Gáborosnak' hívjuk, mert ez az, ami talán a leginkább jellemző a szerzőjére! (nevet) Heroikus zenéhez heroikus szöveg illik, és úgy érzem, egész jól sikerült eltalálni a témáját is, így a lemez egyik legerősebb nótája lett. Szerintem. Egy hősről szól, aki egymaga dönt el csatákat, mint Achilles például."


NG:
"Az egyik kedvencem a lemezről. Fülbemászós - még a felvételek befejezése utáni hetekben is folyamatosan ezt dúdolgattam."THROUGH THE FIRE

'Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself' /Lev Tolsztoj/


K. G.: "Ez a lemez hard rock dala, persze wisdomos formában. Viszonylag gyorsan összeállt, hangulatos darab. Ebben meg a szőnyegszintit helyettesítettem gitárral, de ez a fajta megoldás már a régebbi lemezeinken is halható volt."

M. M.: "Érdekes, hogy a Through The Fire sokkal jobban tetszett nekem demós verzióban, mint a végleges formájában. Még egy ilyen nóta van a lemezen, ahol nem azt éreztem, hogy jobb lett, mint ahogy én azt elképzeltem vagy vártam. De így is egy nagyon kellemes hard rock téma, és lehet, hogy a közönség egyik kedvence lesz, de valószínűleg a koncerteken is jól fog működni. A címe elég közhelyes, de jól kifejezi azt, amiről szól; önmagunk kereséséről, tűzön-vízen keresztül."


 
NIGHTMARE OF THE SEAS


'Damnation seize my soul if I give you quarters, or take any from you' /Edward Teach/


K. G.: "Ez a szerzemény még a Marching For Liberty lemezhez készült, de akkor nem lett befejezve, mert már megvolt a megfelelő mennyiségű dal. Viszont semmiképpen sem szerettem volna a kukába dobni, mert a refrénjét elég erősnek éreztem. Így most a Rise Of The Wise dalszerzős időszakában újra elővettük és kidolgoztuk a végleges verziót."


M. M.: "Szövegileg ez is az egyik nagy kedvencem! Megint egy olyan téma, amellyel még sosem foglalkoztunk. A híres kalózkapitányról, Fekete Szakállról (Blackbeard) szól, de emellett a kalózkodás örömeiről is. Nyilván ezt én személyesen nem élhettem át, de az életének átböngészése, és néhány film megtekintése után rengeteg inspirációm volt. Alig bírtam mindent beleszőni a dallamokba, amit akartam. A demó verziót a sűrű dallamvezetés miatt elég 'rap-metalosnak' éreztem, és kicsit féltem is a végeredménytől, de szerencsére alaptalanul."


NG: "Alapvetően egy jó hangulatú kalózos dal ez. Sokat agyaltunk azon, hogy mi legyen a végleges címe. A másik ötlet a Gold And Piracy volt, de Máté úgy érezte, hogy a szöveghez ez a cím jobban illik, és végül mindenki rámondta az áment. A felénekléssel itt volt a legtöbb nyűgöm, ugyanis iszonyatosan gyorsan kellett ugráló dallamokat énekelnem, ami azért volt nehéz, mert a feelinget és a pontosságot is hoznom kellett. Behéz volt, de megérte, mert nagyon jó hangulatú lett a végeredmény."


WISDOM - Nightmare Of The Seas (a 2016-os Rise Of The Wise albumról)

 

 

BELIEVE IN ME

'Never do anything when you are in a temper, for you will do everything wrong.' /Baltasar Gracian/

K. G.: "A Believe In Me már szintén meg volt a Marching For Liberty idején. Amikor ahhoz a lemezhez írtuk a 'kötelező' balladát, az volt a módszer, hogy minden nap leültem egy akusztikus gitárral és egy diktafonnal, majd felvettem az első spontán témát, ami eszembe jutott. Amikor jó pár darab így összegyűlt, kiválasztottuk a legjobban tetsző verziót és kidolgoztunk véglegesre. Akkor a Wake Up My Life témájára esett a választás, de most, két évvel később újra hallgatva az akkori feldúdolt demókat, éreztem, hogy ezt a dalt sem volna szabad veszni hagyni. Íme a végeredmény!"


M. M.: "Nagyon kedvelem a balladákat, viszont azt már nem annyira, amikor zenekarok úgy próbálják meghódítani az embereket, hogy három ilyen jellegű nótát is ráraknak egy lemezükre, kettőhöz meg klipet is csinálnak. Úgyhogy készítettünk is anno olyan albumot, amelyen nem volt egy lassú dal sem.

Viszont amikor Gábor megmutatta ezt, úgy érzetem hiba lenne kihagyni. Ahogy a My Heart Is Alive-nál is, itt is sikerült mélyen átéreznem a hangulatát, és egy olyasvalakiről írni a szöveget, aki hirtelen haragjában sok meggondolatlan dolgot csinál, de érzi, hogy ennek egyszer s mindenkorra véget kell vetnie, és szeretné, ha még utoljára hinnének benne. Szerintem mindenkinek vannak hasonló ismerősei, én is ilyenekből merítettem a mondanivalót."


NG: "Ezen sokat nevettünk, mert nagyon gyermekded hangon éneklem az egész dalt, és sokszor eszünkbe jutott, hogy olyan a feelingje, mint néhány lassabb Edguy vagy Avantasia dalnak, ahol igazából attól még, hogy lassúak a dalok, ezek mégis játékosak maradnak."


 
SECRET LIFE


'Imagination rules the world' /Napoleon Bonaparte/


K. G.: "Ez a másik drop C basszusos szám. Riffelősebb középtempó, kedves refrénnel. Általában sokkal nehezebb gördülékeny szöveget írni a sűrűbb ritmikájú dallamokra. Mátéval nagyon sokat szoktunk azon dolgozni, hogy a lehető legszebben passzoljon mind értelmileg mind simulékonyságra a szöveg a zenére.

Igazság szerint Máté dolgozik ezzel sokat, én inkább mindig csak mondom, hogy 'nem, nem, nem, nem... na ez jó'! (nevet) Na, ennél a dalnál ilyen nem volt, pedig elég hadarós. Már az elsőre átküldött szöveg is gyönyörűen rásimult a dallamra."


M. M.: "Emlékszem, hogy ez a dal már elsőre nagyon megtetszett, és hatalmas slágernek gondoltam. Ennek megfelelően ezer verziót írtam a refrénjére, keresve a legjobbat. Elégedett is vagyok vele végül, és úgy érzem, a szám többi részét is jól sikerült megfogalmaznom, azonban ez lett az a másik olyan nóta, amitől előzetesen többet vártam.

De erről is az a véleményem, mint a társáról, hogy a közönség valószínűleg nagyon szeretni fogja, és a koncerteken is jól fog működni. A szöveg amúgy a vágyakozásról szól, egy titkos életről, ahol az ember az lehet, aki akar, annak a bőrébe bújhat, akire felnéz. Történelmi személyek sora és annak egy-egy tette vonul fel minden sorpárban, és persze a mi Wiseman-ünk sem maradhatott ki ebből..." (nevet)


 WELCOME TO MY STORY

'The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work' /Émile Zola/

Bodor Máté (ex-gitáros): "Alapból a refrén dallama volt meg először, szóval ebből kiindulva kezdtem el felépíteni a számot, valamint további ötleteken agyalni. Különösebb elképzelésem ekkor még nem volt a hangszerelésre, de akár akusztikus nótának is el tudtam volna képzelni. Elkezdtem hozzáírni az újabb ötleteket, majd Gáborral egyeztetve találtuk ki, hogy egy gyors, speedes dal legyen belőle. Gábor aztán a végső formáját is kialakította."


K. G.: "M2, alias Bodor Máté ötleteiből született. Annak idején átküldte az összes témáját, amit ehhez a dalhoz gondolt én meg összeraktam belőlük ezt a kis speed nótát."


M. M.:
"Nagy öröm volt számomra, hogy Bodor Máté is kivette a részét a dalszerzésből a Wisdomban, azért viszont már kevésbé lelkesedtem, amikor nem sokkal később átigazolt az Alestormba.... Ilyen a sors keze, írtunk már erről pár dalban... (nevet) A kezdő gyors téma nagyon bejött nekem, aztán a dal meg sem áll a végéig, úgy robog, mint a gyorsvonat.

A szöveg alapötlete Gábortól jött, és olyasvalakiről szól, aki sok mindent szeretne, de nem tesz meg mindent azért, hogy elérje a célját. Csinálgatja, de csak módjával, aztán vagy összejön egy kis szerencsével, amit akar, vagy nem."RISE OF THE WISE

'Awake, arise or be for ever fall'n.' /John Milton/


K. G.: "Nálunk a címadó dalnál már hagyomány, hogy egy neves énekest kérünk meg vendégszereplésre. Jelen esetben Joakimot hívtuk a Sabatonból. Most volt ez első olyan eset, amikor a vendég személye előbb volt meg, mint maga a szám, ezért teljesen az ő hangjára tudtuk formálni a részeit.

A nóta alapriffje egy nagyon régi témából származik, ami egy picit sabatonos hangulatú volt, de nem nagyon terveztem úgy vele semmit. Amikor kiderült, hogy Joakim vállalja a dolgot, egyből beugrott, hogy valahol nekem van egy pont hozzá passzoló hangulatú ötletem, amiből ki lehetne indulni.

Ami még egy érdekes dolog, hogy Joakim éneke volt a legeslegelső rész, amit véglegesen felvettünk a lemezhez, mert még nagyban a dalírási stádiumban voltunk, amikor itt játszottak Budapesten. Logisztikai szempontból tökéletes lehetőség volt ez a stúdiózásra. Végül is ő még csak a félkész demóra tudott ráénekelni, de nyilván a végeredményt ez egyáltalán nem befolyásolta."


 M. M.:
"Gábor az ilyen dalokon halálra unja magát, én viszont nagyon élvezem! (nevet) Minden lemezünknél azt várom a legjobban, amikor a címadót készítjük. Eleve ott nem kell agyalni a témán, mert adott, hogy Wiseman életének aktuális fejezetéről szól, arról, ami éppen a borítón történik (Havancsák Gyula műve). Aztán pedig ezek valahogy sokkal monumentálisabbra sikerülnek mindig, mint a lemez többi dalai.

És akkor még ott van a vendégénekesek személye... Mindig hatalmas megtiszteltetés, hogy elvállalják a szereplést a lemezeinken. Ebben a dalban a Sabaton frontembere, Joakim Brodén a lázadók hangja. Tökéletesen úgy, ahogy elképzeltük! Mint ahogy a többi címadót is, ezt is sokáig formáltuk, de úgy érzem megérte, mert pontosan azt a hangulatot adja, amit ki akartunk hozni belőle.

Valamennyire ezt is egy kicsit másnak érzem, mint eddigi dalaink bármelyikét. Nem annyira mondjuk, mint a My Heart Is Alive-ot, de mégis új színt hoz a zenénkbe. Amúgy az egész lemeznél az az érzésem, hogy változatosabbra sikerült, mint a Marching For Liberty, és talán minőségileg is jobb annál."


NG: "A másik nagy kedvencem a lemezről. Igaz, kicsit lassú, kicsit monoton a felépítése, de azok a kórusok... Húha! Szerintem ez ütni fog, mint a buszkerék, vagyis hogy remélem...

A felvételek közben ez volt a másik nagy poén, ugyanis Joakim főénekére kellett vokáloznom, és ő annyira máshogy szótagol, és máshogy ejti a szavakat, hogy külön művészet volt rá illeszkedő vokálokat gyártanunk. Ha külön sávon hallgatjuk, amit én toltam Joakimra, akkor szem nem marad szárazon... Joakim tribute lettem!" (nevet)
 


WISDOM - feat. Joakim Brodén - Rise Of The Wise (a 2016-os Rise Of The Wise albumról)
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
2021. május 10. (hétfő) 16:47

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To Eden utódján olyan énekesek szerepelnek majd, mint pl. James LaBrie (Dream Theater), Jake E (ex-Amaranthe, Cyhra), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Brittney Slayes (Unleash The Archers) és Fabio Lione (Angra, Turilli/Lione Rhapsody)- Producerként Aldo Lonobile dolgozott a lemezen, Tolkki mellé hangszeresként Andrea Arcangeli basszer, Marco Lazzarini dobos és Antonio Agate billentyűs sorakozott fel, néhány gitártémát pedig Federico Maraucci és Aldo Lonobile is feljátszott az albumra. Második előzetesként a klippel kísért The Fire And The Sinner dallal lehet ismerkedni, amelyben Brittney Slayes és Jake E. énekel.   www.facebook.com/avalonopera   TIMO TOLKKI'S AVALON feat. Jake E, Brittney Slayes - The Fire And The Sinner...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS