PETER KOVARY & THE ROYAL REBELS - Klippremier: Forever And A Day

Májusban jelent meg a 4 dalos bemutatkozó EP

2016. július 7. (csütörtök) 11:33 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 14:15

Elkészült a Kőváry Péter vezette Peter Kovary & the Royal Rebels első klipje, mégpedig a májusban megjelent 4 dalos bemutatkozó EP-jének Forever And A Day dalához.


A frontember a Neo gitáros/énekeseként tett szert országos ismertségre a 2000-es években. Tavaly kiszállt a zenekarból, és visszatért a rockos gyökereihez. Igen, Peti szívében ott a rock'n'roll, hiszen a Neo zenekart megelőzően öccsével, Kőváry Zoltánnal (The Trousers) a Rag Doll nevű rockbandában nyomták évekig. A 4 számos Keepin' On EP amolyan előfutára az év végére tervezett nagylemeznek.


www.facebook.com/PeterKovaryTheRoyalRebels


"Egy kedves ismerősöm hallgatta az EP-t, és ő mondta erről a dalról, hogy tök jó autózós zene - mondja Kőváry Peti. - Innen jött az ötlet, hogy forgassunk hozzá egy road movie-t. Úgy gondoltam, hogy egy egyszerű autós klipnél azért több kell, így egy történetet is kigondoltam, aminek az alapját Stephen King Tortúra című könyve szolgáltatta. Már előzetesen is úgy írtuk meg a forgatókönyvet, hogy egy folytatásos klip legyen, és terveim szerint ősszel érkezik majd a második rész is."


A kisfilmet Aracsi Norbert rendezte Kalotai Dániel operatőr segítségével, akik rendkívüli figyelmet fektettek az apró zenei részletekre is, melyekből még átfogóbb képet kapunk a zenekar irányvonaláról. Fontos szerep jutott a komoly terveket szövögető rajongót alakító Koncz Júliának is.PETER KOVARY & THE ROYAL REBELS - Forever And A Day (a 2016-os EP-hez)

 

A formáció zeneileg a hatvanas-hetvenes évek klasszikus rock hagyományait követi, mind hangzásban, mind attitűdben.

"Ez egy jó értelemben vett retro/vintage projekt, amiben ugyanúgy megfér a Rolling Stones-féle rhythm and blues, mint Elton John korai korszakának soft rockja, de azért kellően hard rock is tud lenni, mint a Led Zeppelin vagy a Bon Scott-os AC/DC - mondta Péter a Recordernek. - A mai zenék is hatnak rám/ránk, példaként a Rival Sons-t, a Black Keys-t, Jack White zenekarait, vagy a tradicionális amerikai country-rockot (lásd Blackberry Smoke) tudnám említeni, de ezek az előadók is nagyjából ugyanazokon a zenéken szocializálódtak."


Kőváry Péter december tájékán kezdett dolgozni a formáció bemutatkozó anyagán, egy EP-n, amelyet beharangozó kiadványnak szán az első albumhoz.

"Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy az EP-n csak vadonatúj dalok lesznek, az újrakezdés jegyében. Viszont menet közben beleakadtam pár régi ötletbe, és két dal végül átment a rostán, így két új és két régi dal került az EP-re. Az albumon viszont ezeken kívül csak vadiúj dalok kapnak majd helyet."

Péter a Keepin' On EP dalairól:


FOREVER AND A DAY

"Igazi klasszikus rock'n'roll, Stones-os riffel, nagy vokálokkal és egyértelmű gitárszólóval. Rögtön az elején kijelöli azt az irányvonalat, amit a banda képvisel. A szöveg többértelmű, és azokról a nagy döntésekről szól, amiket minden embernek meg kell hoznia élete során."


KEEPIN’ ON

"Egy kábé tízéves dalötlet újragondolása, teljesen új szöveggel, és majdnem teljesen új hangszerelésben. A refrén a Beatlest idézi, az akkordmenet kicsit Elton, a dal vége meg megint Stones. Az újrakezdésről szól, ezért lett az EP címe is."


MORE THAN I DESERVE


"A dal eredeti verziója valamikor hat-nyolc éve megjelent egy válogatásalbumon, de az a hangszerelés már nem tetszik, ezért kicsit újragondoltam az egész témát, a szöveget is részben átírtam, és megszületett a végleges változat, egy retro-hangulatú rhythm'n'blues ballada, amit mégsem tudok igazán semmihez hasonlítani."


LIQUOR STORE


"A Royal Rebels itt picit a keményebb oldalát mutatja, zeppelines riffekkel, összetettebb felépítéssel. Sokkal konkrétabb hangszerelésű dal, mint a másik három. Ez született meg legutoljára - és a legnehezebben is. Sokáig nem találtam a megfelelő soundot, de a végeredménnyel elégedett vagyok. A szöveg is passzol a dal hangulatához; az alkotó zenész által megélt magányról szól."PETER KOVARY & THE ROYAL REBELS - Keepin' On EP (2016)
 A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hammer TV

 
BENEATH THE VOID - Új dal az egykori Kill With Hate-től: Rebellion
2021. május 12. (szerda) 08:30

Az még a múlt hónapban derült ki, hogy nevet változtatott a brutális death metal vonalat képviselő budapesti Kill With Hate. Már Beneath The Voidként folytatják a zúzást egy progosabb, technikásabb irányban, a régóta készülő második lemez pedig ...Into Oblivion címmel jön ki június 11-én a Metal.hu-nál. A sci-fi konceptalbum második előzeteseként már meg is hallgatható a Rebellion című dal. Olt Ákos gitáros: "A lemezen szereplők közül a Rebelliont kezdtem írni legkorábban, még 2013-ban, egyből a Voices lemez után. Ennek ellenére csak pár év fiókban porosodás, egy húrral mélyülés, egy EP és tagcsere után, 2016-ban sikerült végleges formát ölteni. A korábbi dalaimhoz képest egyértelműbb, dalközpontúbb szerkezete van, s ezek jó alapot szolgáltak Patrikék énektémáihoz. Ha valaki felfedezni véli benne a Black Dahlia Murder alig érezhető hatását, az természetesen csak a véletlen műve, és nem is...

K.K.'S PRIEST - Klippel az első dal K.K. Downing és Ripper Owens új bandájától
K.K.'S PRIEST - Klippel az első dal K.K. Downing és Ripper Owens új bandájától

Sermons Of The Sinner címmel augusztus 20-ra várható a debütáló albuma annak az új bandának, a K.K.'s Priestnek, amit az exJudas Priest gitáros az utóbbi években hozott össze Tim...

VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns
VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns

To The Power Of Eight címmel június 4-én jelenik meg a metalt gitárok nélkül, 'a capella' formában játszó Van Canto zenekar nyolcadik albuma, a 2018-as Trust In Rust lemez utódja,...

CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation
CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation

Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos egy éve szállt ki a brazil thrasher Nervosából, nem sokkal később pedig be is jelentették az új csapatukat. A Crypta névre...

TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS