METALLICA - Október közepén kijön az új album?

A Universal kiadó még nem erősítette meg a hírt

2016. július 7. (csütörtök) 04:09

A német Bild magazin cikke szerint már októberben, egészen pontosan október 14-én kijön az új Metallica album, bár ezt a dátumot a Universal kiadó még nem erősítette meg. Az biztos, hogy a lemez felvételeit már befejezte a csapat. A Death Magnetic lemez megjelenése óta nyolc év telt, úgyhogy éppen ideje már egy új anyagnak. Ilyen hosszú idő még sosem telt el két Metallica lemez között.

 A felvételek a Metallica főhadiszállásán folytak a kaliforniai San Rafaelben, mégpedig Greg Fidelman irányításával, aki a Death Magnetic lemez hangmérnöke volt.

Pár hete így fogalmazott James Hetfield:


"Most a keverésen dolgozunk, szóval, remélhetőleg az ősz folyamán megjelenik a lemez. Rettentően fel vagyunk tüzelve miatta. Régóta készültünk már rá, és tudod, ez az, amit csinálunk. Szeretünk zenélni. És a következő album pontosan olyan lesz, amilyennek lennie kell. Szóval, izgatottak vagyunk miatta."


A különféle projektek közepette két éven át folyt a munka a friss anyagon, persze nem folyamatosan.

"Ha azzal kellett volna odaülnünk, hogy okés, most az év hátralevő részében írjuk meg a lemezt, aztán a következő évben meg stúdiózzunk, a maradék hét szál hajamat is kitéptem volna - fogalmazott Lars Ulrich dobos a The Pulse Of Radio-nak. - Inkább szögekkel szúrtam volna ki a szemeimet, mintsem ezt tegyem. Egyszerűen nem ment volna. Úgy értem, hogy mindannyian élvezzük ezt a helyzetet. Azt, hogy egyik projekttől mehetünk a másikig. Ez tart életben minket."
 

James Hetfield egyik különleges projektje volt, hogy elvállalt egy vendégszereplést a legendás Heart zenekar új albumán, a július 8-án megjelenő Beautiful Broken albumon, a tizenhatodik Heart lemezen. James a címadó dalban együtt énekel Ann Wilsonnal. Ezt a számot máris meghallgathatod.

"A Beautiful Broken szám a legutóbbi lemezünk, a 2012-es Fanatic egy bónuszdala volt, de ez a verzió lényegében egy teljesen új nóta lett, karcosabb énekkel és némi extra szöveggel James Hetfieldtől. Simán lemossa az előző változatot. James nagyon elcsípte a nótát, és amit hozzátett, az tökéletes volt, harapós és rockos."

 

HEART feat. JAMES HETFIELD - Beautiful Broken (szöveges videó a 2016-os Beautiful Broken albumhoz)

  


A Humanity magazinnak Lars Ulrich így fogalmazott az új album kapcsán:


"Egyértelműen Metallica, ahogy szól az anyag. Talán egy kicsit kevéssé őrjöngős, mint a legutóbbi lemez. A Death Magnetic-nél Rick Rubin (producer) nagyon is arra bátorított minket, hogy első ízben hagyjuk, hogy a múltunk inspiráljon bennünket. Az volt az első alkalom, hogy - úgy mondjam - belenéztünk a visszapillantó tükörbe. Ezúttal egy kicsit más volt az ábra. Nem Rickkel dolgoztunk, hanem a legutóbbi album hangmérnökével, aki így a producerünk lett, Greg Fidelmanról van szó. Szóval, van némi átfedés a produkciót illetően, de ami a hangzást illeti, fejlesztettünk, szélesítettünk rajta. Ez talán egy kicsivel változatosabb anyag lett. Izgalmas a dolog, de még nem igazán van rálátásom a lemezre."


A két album között eltelt 8 évről:

"Vicces, hogy hiányt vagy űrt említesz, mert ha visszagondolok az elmúlt 6-8 évre, ez a kifejezés szerintem nem alkalmazható itt. A Metallica elfoglaltabb, mint valaha. De az életünkben máshova kerültek a hangsúlyok, ami létfontosságú, ha azt akarjuk, hogy a banda egészségesen működjön. Az első a család és a gyerekek. Ha turnéra megyünk, kéthetes etapokat csinálunk, aztán húzunk haza. Megtaláltunk egy új modellt a banda számára, és még a pihenősnek nevezett években is adunk két-három tucatnyi koncertet, hogy a lendület megmaradjon, akárcsak a kapcsolat köztünk, illetve köztünk és a banda között.

"Úgy gondolom, hogy annyi történt mindössze, hogy a családjaink és az otthoni kötelezettségeink annyira fontosak számunkra, hogy kialakítottuk ezt az új módszert. Tulajdonképpen mindig csinálunk valamit, de úgy, hogy a mutató sose érjen a pirosba. Amúgy viszont a Metallica nem állt meg nagyjából 2005 óta, és ez a modell bevált nálunk. Sosem melózunk olyan durván, 110 százalékosan, hogy kikészítsük magunkat, de úgy hétharmadosan mindig dolgozunk, tudod. Amikor a lemezen folyik a munka, akkor írjuk a dalokat és felvételeket készítünk, de mindig hozzáadunk valamennyit a már létező anyaghoz. Mindig folyik valamilyen munka. Szeretjük ezt a módszert. Így mindig le vagyunk kötve."

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS