INSANE - Friss videoklip: Ha álmodnék

A márciusi számunk extra CD-melléklete volt az Err album

2016. július 7. (csütörtök) 08:11 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 14:15

A márciusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként látott napvilágot a budapesti Insane hatodik albuma, az Err, amelynek Ha álmodnék dalához készült el a csapat friss klipje:

 
Az új klipről ezt mondta a csapat a Lángoló Gitároknak:

A klipet egy hétvége alatt forgattunk Szegeden és környékén. A rendezésért, a vágásért és mindenért Sadaweb és Szemendrey István felelt. A klip története egy férfiról szól, aki kiüresedve, lelkileg a múltban ragadva küzd meg démonaival és próbálja feldolgozni a feldolgozhatatlant.

A videóban sokat használjuk az idő manipulálását, ezzel is érzékeltetve a főhős veszteségéhez való ragaszkodását és bizonytalanságát. A keretet egy fényképen való elmerengés adja.

Mindannyian voltunk már úgy, hogy rátaláltunk egy régi számunkra fontos fényképre és mint ha ott lennénk elevenednek meg bennünk az érzelmek. Karakterünkkel sem történik ez másként. Annyi apropó van a dologban, hogy a néző mindezt megelevenedve végig kísérheti. Viszont egy emlék, gyakorta újabbakat tép fel, és a klip befejezésében is épp ez történik."


INSANE - Ha álmodnék (a 2016-os Err albumhoz)www.facebook.com/bandinsane

 
Az Err album keverése és maszterizálása Dániában zajlott Chris Kreutzfeldt vezényletével. A lemezen pár kiabálás erejéig feltűnik Molnár Bálint, az Insane előző énekese, valamint az egyik dal végén egy gyerekkórus is hallható, ők a Kollektív Alternatív Zenei Műhely.Tóth Bertalan, az Insane frontembere:


"Ismét 4 évet kellett várni, hogy elkészüljön az Insane lemez, a hatodik a sorban. Szokásunkhoz híven most is elég sok minden történt a zenekar háza táján, de itt most főleg a lemezről és az e körüli dolgokról beszélnék.

A változások eredményeképpen állandó tagként köszönthettük Kovács Zolit gitáros poszton, akinek hatására 2015-ben kellően felpörgött az új dalok írása. Volt pár riff, verze és refrén maradvány a tarsolyunkban régebbről, mivel azért az előző, Concord The World című lemez után is folyamatosan foglalkoztunk számírással, de Zolinak köszönhetően ezekre nagyon kevés szükség volt, mivel ő alapvetően más helyzetbe tette ezeket a dolgokat a zenekarban.

Most sem terveztünk egy klasszikus hosszúságú lemezt inkább úgy gondoltuk, hogy követjük ezt a rohanó világot és csinálunk egy 22 perces, 7 számos, tömör, kemény, húzós, változatos albumot amibe beleadunk apait anyait! (nevet)


Én úgy gondolom, hogy ez maximálisan sikerült minden téren. Az ERR címre keresztelt lemeznek nem lett konkrét koncepciója/témája inkább azt az 'elvet' követtük, hogy ami jön belőlünk azt megzenésítjük, szépen egy csokorba gyűjtjük és tálaljuk. Ettől függetlenül akarva akaratlanul lett a lemeznek egy nagyon kellemes íve, ami a borús hangulat és képi világtól egészen a reményt kereső/látó gondolatokig elmegy, mind szövegileg, mind zeneileg.TO ERR IS HUMAN

"Ezt a dalt írtuk meg legelsőként a lemezre. 2015 áprilisában rögzítettük is, mert tudtuk, hogy erre szeretnénk klipet csinálni, ami sajnos idő hiányában nem akkor jelent meg, amikor terveztük, hanem idén február elején - lemezelőzetesként.

Ez a szerzemény egy igazán tömény, ütős, arcba mászós, letaglózós darab, aminek a szövege egy kicsit a zenekarban a 4 év alatt történt események egy részére reflektál az én szemszögemből. Ha röviden szeretném összefoglalni a szöveg mondanivalóját, akkor az emberi hibák/hibázás témakörét boncolgatja elég sok aspektusból.

Konzekvencia/mondanivalóként az van levezetve, hogy ne csak a sikereinkből tanuljunk, hanem a hibáinkból is és ami az egyik legnehezebb és legnagyobb dolog ebben a témában az a megbocsájtás. Csak úgy tud tovább lépni és előre haladni, fejlődni az ember minden téren, ha ezeket a dolgokat szem előtt tartja és elemzi a hibáit és tanul belőle valamint megtanul megbocsátani. Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi világunkban ez egy komoly és fontos téma ezért is született belőle ez a fantasztikus alkotás."


INSANE - To Err Is Human (a 2016-os Err albumhoz)A DEFINING DAY / HA ÁLMODNÉK


"Ez az alkotás készült el legutoljára. Tisztán emlékszem, hogy még a stúdiózás előtt 1-2 héttel szinte csak félig volt készen. Mégis egy pillanat alatt véglegesedett és tökéletesre sikerült végül ez is. Zipikus példája annak, hogy az alkotói munka nem működik parancsszóra vagy határidőre.

Ezen a dalon ültünk és fejtettünk elég sokat, mégsem akart összejönni, aztán egyik pillanatról a másikra készen lett. Mivel annyira slágeresre és fülbemászóra sikerült ez a remekmű, ezért úgy gondoltuk, hogy azonnali hatállyal elkészítjük a magyar verzióját is. Tehát ez a szám angolul és magyarul is hallható a lemezen.

A magyar szövegíráshoz segítségül hívtam Kovács Dániel régi barátomat, akit az A Losing Season zenekarból lehet ismerni. Tudtam, hogy pont olyan hangulatú, szuper magyar szövegeket szokott írni, ami ehhez a dalhoz tökéletes lesz és ez így is lett. Minden további dolog szerintem önmagáért beszél vagyis énekel/zenél ezekben a dalokban angolul és magyarul!" (bevet)HUNT LIKE A GHOST


"Számomra ez a nóta egy kicsit komorabb, sötétebb hangulatú, ami részint a témájának köszönhető. Itt is egy allegória adja meg a szöveg központi részét, mely végig is vonul a mű teljes egészén. Egy éhező éppen vadászatra induló farkas van megszemélyesítve.

Egy konkrét zsákmányejtést követünk végig, amelyhez csatlakozik több fajtárs is, mivel a farkasok mindig falkában vadásznak, ebben is rejlik az erejük nagy része. A dalszöveg alapvetően az én életemben előfordult és előforduló elég sok és kemény akadály és nehézség leküzdéséről szól - ilyen formában egy allegóriában megtestesítve.

Úgy gondoltam, hogy a farkas tökéletesen jellemez engem, illetve azt az érzést, ami bennem van/volt, mivel alapvetően ez az állat egy tökéletes túlélő, rengeteg pozitív tulajdonsággal. Például: erő, gyorsaság, hatékonyság, alkalmazkodás, jó problémamegoldó képesség, fejlett szociális intelligencia stb. Nem hiába fordul elő a farkas rengeteg mitológiai történetben."BROKEN JAR


"Ez a kis szösszenet egy átvezető a lemezen, ami Varjas Dani (gitár) saját kis szerzeménye és tökéletesen illik az egész 7 számos dalcsokorba. Egy másfél perces gondolkodási/pihenési időt ad a füleknek a lemezen. Imádom!"BRIGHT COLD DAY IN APRIL

"Személyes kedvenc dalom. A szövegét George Orwell 1984 című könyve ihlette, ami a kedvenc könyvem, ennek köszönhetően elég sok idézet is található a szövegben. Véleményem szerint változatlanul hatalmas nagy aktualitása van ennek a műnek. Témája egy disztópia, melyben a felügyelő állam tökéletes alkalmazkodást diktál a polgároknak, hazugságokkal, félelemkeltéssel és kegyetlen büntetésekkel.

Mindezek mellett azért is kedvencem ez a dal, mert zeneileg egy kicsit más irányba mutat ének szempontból, mint az eddigiek, hiszen nagyon szövegcentrikus lett az egész. Ezért is van az, hogy a refrén például ritmikus szövegelés, nem pedig áriázás! (nevet) Ez nekem most iszonyatosan bejön.

Valamint az utolsó refrénben szerepel egy kis gyerekkórus rész is, amit ezúton is szeretnék megköszönni az Kollektiv Alternatív Zeneműhelynek! Nagyon kellemes kis libabőrt köszönhetünk nekik a dal végén."


INSANE - Bright Cold Day in April (szöveges videó a 2016-os Err albumhoz)


IT'S ALL IN THERE

"Ha jól emlékszem, ez volt a második szerzemény, ami elkészült még 2015-ben. Egy kicsit visszanyúl a 'gyökerekhez' (back to the roots... yeah) és előhozza újra a nu metal stílus szépségeit.

A melódia abszolút pozitív és reménykedő akárcsak a mondanivaló, mindez jó kis ritmikus rappelős énekkel megtámogatva. A szöveg alapvetően azokról az emberekről szól, akik kicsit máshogy látják ezt a világot. Azokról, akik nem szeretnék, hogy az állatkínzók büntetés nélkül legyenek, hogy a politikusok folyamatosan minden pénzt elcsaljanak, akik nem szemetelnek stb. Csak, hogy pár példát mondjak... Aki érti ebből a pár példából, mindent tudni fog, hogy kikre gondolok.

Ezek a dolgok konkrétan nem jelennek meg a szövegben, de végig ott van érezhetően egyféle allegóriaként, mivel sosem szerettem ilyen szájbarágós szövegeket írni. Változtatni kell az ilyen jellegű dolgokon, hogy ezek ne csak hangok legyenek a fejünkben! Ahhoz viszont nagyon erős és kemény összefogásra van szükség na erről szól ez a dal!"


 


 

 A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS