EVERGREY - Újabb nemi erőszak és zaklatások sora egy svéd fesztiválon, a frontember kifakadt

Két nemi erőszak és kilenc szexuális zaklatás az első két napon

2016. július 3. (vasárnap) 13:15

A Facebookon tett közzé egy szenvedélyes hangulatú írást a svéd Evergrey frontembere, Tom Englund, arra reagálva, hogy a svédországi Bråvalla fesztiválon idén is több nemi erőszak és szexuális indíttatású bűncselekmény történt. A fesztivál első két napján két nemi erőszak és kilenc szexuális zaklatás miatt érkezett feljelentés a helyi rendőrségre. Az eset nem példa nélküli Svédországban.

Az arvikai fesztiválon 2006-ban és 2010-ben is történt szexuális támadás, Emmabodában 2014-ben, Bråvallában pedig tavaly is. Egyes beszámolók korábban is azzal vádolták a svéd rendőrséget, hogy nem tájékoztatja megfelelően a közvéleményt a szexuális bűncselekményekről


A The Local magazin beszámolója alapján egy 20 éves férfi ellen már eljárás is indult (a svéd cikk eredeti címe szerint egy svéd ellen indult az eljárás, ezt később férfira változtatták), mert június 28-án a Bråvalla fesztivál egyik koncertje alatt a tömegben megerőszakolt egy 17 éves lányt. A lányt a torkánál fogva kényszerítette, az áldozat pedig a sűrű tömeg miatt képtelen volt elmenekülni, az esetnek szemtanúi is voltak a svéd lap írása szerint.


Tom Englund írása:

"Olvasva a Bråvalla fesztiválon történt újabb nemi erőszakról, szégyellem magam, hogy férfi vagyok.

Betegnek, bűnösnek érzem magam és le vagyok sújtva annak lehetőségére gondolva, hogy akárcsak EGYETLEN nő is fenyegetőnek gondolhat engem. Mi az a hihetetlenül és különlegesen elb...ott dolog egy férfi fejében, ami miatt azt gondolhatja, hogy jogosan közelíthet egy nőhöz vagy beszélhet hozzá, annak beleegyezése nélkül?!

Undorít, ahogy egyes férfiak degradálóan tekintenek a nőkre. Undorít az is, hogy néhányak fejében ma is megfordulhat a gondolat, hogy a férfiak felsőbbrendűek. Kib...ottul nem vagyunk azok! Épp ellenkezőleg, kib...ott messze vagyunk ettől! Az, hogy a puszta jelenlétünkkel bizonytalanságot és félelmet ébresztünk, rettentően távol áll mindentől, amihez azt akarom, hogy közöm legyen. Ez annyira így van, hogy úgy érzem, a világ elvesztette a színeit, a vibrálását, a kezem pedig most is remeg, ahogy ezt írom. Megszégyenít a gondolat, hogy nőknek mit kell átélniük pusztán amiatt, hogy velünk, férfiakkal együtt léteznek a mai világ mindennapjaiban.

Ennek az attitűdnek, a közönynek és a CSENDNEK kib...ottul véget kell vetni! És csak akkor van esély véget vetni ennek, ha mi, férfiak, apák, férjek, fivérek, barátok és nagypapák, végre kiállunk a bajban az édesanyáink, a lányaink, a lánytestvéreink, a nagymamáink, a feleségeink, a barátaink, a barátnőink, és persze bármelyik másik nő mellett.


És azoknak a férfiaknak, akik úgy gondolják, hogy a nők - a mamáitok, a lányaitok, a nagymamáitok, a feleségeitek, a barátaitok és a barátnőitek - kevésbé értékesek, vagy azt gondolják, hogy egyesek csak azt kapják, amit megérdemelnek az öltözködésük, a viselkedésük, a kinézetük miatt: öljétek meg magatokat, mocskok, ragadozók, szemetek.

És ugyanezt üzenem mindannyiunknak, akik nem szólnak vagy nem tesznek semmit, akik hagyják, hogy a nőink, asszonyaink egyedül szembesüljenek mindezzel."


A We Are Sthlm elnevezésű stockholmi fesztiválon 2014-ben és 2015-ben előfordult szexuális zaklatások (36 szexuális jellegű támadás és két nemi erőszak) miatt a svéd rendőrség pár hónapja azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy a lányok viseljenek trendi karkötőt “POLICEAVSPÄRRAT #tafsainte (rendőrkordon, ne fogdoss)" felirattal. Úgy tűnik, hogy a mostani fesztiválon még nem osztottak ki kellő számú karkötőt a svéd rendőrök, vagy pedig mégsem ez lehet a megoldás, ami elriasztja a zaklatókat.

A The Local írása arról is beszámol, hogy a Dagens Nyheter lap januárban azt közölte, hogy a feltételezett tettesek közül sokan fiatal afgán menekültek voltak, de a rendőrség a bevándorlóellenes közhangulat kialakulásától tartva visszatartotta ezeket az információkat.

A lap által megkérdezett 17 éves Ayesha szerint a rendőrség karkötős kampánya nem oldja meg a problémákat, de annak azért örül, hogy a hatóság komolyan veszi a dolgot.

"Szerintem ez egy nagy probléma, nem csupán a fesztiválokon, hanem az utcákon is. A fickók úgy gondolják, hogy a fesztiválokon könnyebb dolguk van, mert ott akkora a tömeg, és úgysem vesszük észre."

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS