SUNRISE CIRCUS - Új EP a modern, progos bandától: Trenches

Az anyag végighallgatható, de szabadon le is tölthető

2016. május 29. (vasárnap) 08:58 | utoljára módosítva: 2016. június 1. (szerda) 06:33

Trenches címmel egy 4 dalos EP-vel jelentkezett a hat éve létező, egy székesfehérvári kötődésű zenész baráti társaság alkotta Sunrise Circus. Az EP végighallgatható, de szabadon le is tölthető."Mióta a jelenlegi felállás létezik, alapkoncepció volt, hogy akár fáradtan is, vagy késő este, de lehetőleg minden dalkezdemény ott, akkor és spontán egy légtérben, a próbateremben szülessen, mellőzve az előzetesen kidolgozott, 'nagyon kitalált' otthoni ötleteket. Az eredmény ezek után átment egy öt emberes szűrőn, majd amennyiben mindenki rábólintott, a szerkezetkész dalok koncertrepertoárra kerültek - de mivel az elmúlt időszak során folyamatosan csiszolódtak, változtak, elég valószínű, hogy a közönség nem hallotta még őket kétszer ugyanabban a formában. A kislemez e tekintetben inkább a fejlődés egy állomása, mintsem fix viszonyítási alap, viszont talán a legalkalmasabb eszköz is egyben hogy legyen egy kézzelfogható pillanatnyi lenyomat, ami alapján azok képbe kerülhetnek, akik eddig nem hallottak a zenekarról."


www.facebook.com/sunrisecircus


"A felvételen hallható négy szám jóval energikusabb, szerteágazóbb, ugyanakkor mégis kiforrottabb, egységesebb lett, mint az előző anyag, és emellett jól tükrözi az új tagok zenei ízlését is. A Trenches hangzásvilágával, műfaji meghatározásával kapcsolatban teljes egyetértés híján nincs egyöntetű zenekari álláspont, ám az alábbi, koncertek után ismerősöktől, illetve próbák közben a zenekari tagok szájából elhangzott gondolatok mindenképpen mérvadóak lehetnek:

- Az Iron Maidenre kicsit sem
- Rendkívül egyedi és meghatározhatatlan
- Pont olyan mint az At The Drive-In
- Ez honnan? EyeHateGod...
- Ordítsd meg a végét anselmósan!
- Oda egy deftones-os billentyűtémát képzeltem el
- Legrosszabb esetben is hat kézfogásnyira Moammer Kadhafitól
- Szóval csak a Nickelbacket ismered? Na, ez egyáltalán nem olyan
- Hagyjuk mára a pi * * ába az egészet!
- Lemegyünk sörért?
- Lemmy
- Ráúsztatom incubusosan
- Igazi varacskosdisznó ez a Wade, de azért a Frank Carterrel se volt rossz
- A Meshuggah riffel kezdünk?

 

SUNRISE CIRCUS - Trenches EP (2016)
Trenches EP letöltése - mp3 / booklet stb. - zip -
katt ide!

Trenches EP letöltése - wav / booklet stb. - zip -
katt ide!
 

Az EP bemutató koncertje június 10-én lesz a budapesti R33-ban, másnap pedig Fehérváron a Bory-várban

A fővárosi koncert Facebook oldala

A fehérvári koncert Facebook oldalaA stúdiózásról:

"A stúdiózást két 'egybenfeljátszós' demózás előzte meg egy angyalföldi pincében. Ennek tapasztalataiból merítve egy átlagosnál hidegebb márciusi csütörtökön a zenekar leköltözött Nagymarosra, Bánházi Gabikához (Óperentzia). A hangszeres alapok egyszerre kerültek rögzítésre, utána énekszó, egyéb részek, finomságok.

Volt négy nap együtt evés, ivás, alvás, dunapartozás és folyamatos tüzifa aprítás, ugyanis átkozottul hideg hétvége volt. Nagyjából a Trenches EP volt az utolsó anyag, ami teljes egészében Nagymaroson készült el. A keverés / maszter végén a stúdiófelszerelés gyakorlatilag már úton volt Zalaudvarnokra."


SUNRISE CIRCUS:
Varga Balázs - gitáros,
Weninger Sándor - gitáros/billentyűs,
Kungl Mátyás dobos
Berki Dániel - énekes;
Navarrete Ádám - basszusgitáros + vokál

Kontakt:
sunrisecircus@gmail.com
+ 36 20 445 52 42
+ 36 20 351 62 58

 


"A Sunrise Circus 6 éve létezik, gerincét máig egy székesfehérvári kötődésű zenész baráti társaság adja. A legtöbb volt és jelenlegi tag játszik/játszott más zenekarokban is, így a formáció kezdetben leginkább egy olyan kötetlen próbatermi jam-sessionként működött, ahová a tagok lehozhatták azokat az elképzeléseiket is, amiket más zenekaraikban nem feltétlenül tudtak felhasználni.

Az ötletelésekre nagy hatással voltak a hatvanas-hetvenes évek nagy progresszív és pszichedelikus zenekarai (pl.: King Crimson, Pink Floyd, Led Zeppelin) és ezek újkori követőinek legkülönfélébb műfaji elfajzásai, ezért aztán a zenekarra kezdetektől fogva jellemző volt az improvizatív, nyitott, élő előadásmód és a nem szokványos dalszerkezetekben való gondolkodás.


Bár a srácok mindig is több energiát fektettek a produkcióba, mint egy hobbizenekarba szokás, ennek ellenére a formáció sokáig csak a próbaterem falai közt működött.

Az áttörést jelentő első koncertjüket 2012-ben adták az R33 Klub első ízben megrendezett tehetségkutatóján. Az elnyert különdíjnak köszönhetően 2013-ban napvilágot látott az első stúdiófelvétel In Progress címmel. Ezután több budapesti és vidéki fellépés következett, megfordultak számos nyári fesztiválon.

Mivel a zenekar egyre több energiát igényelt és ezt a tagok közül többen már nem tudták teljes erőbedobással vállalni, így Herold János (iamyank) helyére Kungl Mátyás (ex-Indigó utca) ült a dobok mögé, míg az énekesi poszton Kovács Ferencet (Lions of Suburbia) Berki Dániel váltotta illetve a nagy tagcserék hevében Weninger Sándor (gitár-billentyű) érkezésével a létszám is öt főre duzzadt.

A jelenlegi felállás szűk egy éve működik, jó pár koncerttel a háta mögött. Első közös produktumuk a Trenches című EP."

 
 

Hammer TV

 
CONVERGE - Chelsea Wolfe-fal egy közös dal, videoklippel együtt: Blood Moon
2021. szeptember 28. (kedd) 16:59

Az még 2016-ban volt, amikor a legendás bostoni hardcore/metal banda, a Converge a holland Roadburn Fesztiválon néhány extra vendéggel lépett fel. A Bloodmoon projekthez az énekes-dalszerző Chelsea Wolfe és társa, Ben Chisholm is csatlakozott, valamint a Cave-In/Mutoid Man vezetője, Stephen Brodsky és a Neurosisból Steve Von Till. Azóta is többször szóba került egy Bloodmoon lemez, és most végre kiderült, hogy az album november 19-én jön majd ki Bloodmoon: 1 címmel. Első előzetesként máris itt a Blood Moon dal, többek között Chelsea Wolfe-fal. Klip is született hozzá, a rendező Emily Birds volt. A Converge legutóbbi lemeze a 2017-es The Dusk In Us volt.   CONVERGE - Blood Moon (a 2021-es Bloodmoon: I albumhoz) Jacob Bannon | Kurt Ballou | Nate Newton | Ben Koller Stephen Brodsky | Chelsea Wolfe | Ben Chisholm CONVERGE - Bloodmoon: I (11/19 - Epitaph) 01. Blood Moon 02....

BILLY TALENT - Videó is született a Weezer frontemberével közös dalukhoz: End Of Me
BILLY TALENT - Videó is született a Weezer frontemberével közös dalukhoz: End Of Me

Eredetileg 2020 nyarán tért volna vissza Budapestre a kanadai Billy Talent, a világjárvány miatt azonban a koncertre csak 2022. június 8-án kerül majd sor, a vendégbanda pedig az Of Mice...

BE'LAKOR - Progos, melodikus death metal Ausztráliából, új dal és klip: Foothold
BE'LAKOR - Progos, melodikus death metal Ausztráliából, új dal és klip: Foothold

Coherence címmel október 29-én jelenik meg a melodikus, progos death metalt játszó ausztrál Be'lakor ötödik albuma, a 2016-os Vessels lemez utódja, második előzetesként pedig a...

BASTARÐUR - Dalpremier a Sólstafir frontemberének crusty projektjétől: The Whispering Beast
BASTARÐUR - Dalpremier a Sólstafir frontemberének crusty projektjétől: The Whispering Beast

Aðalbjörn Tryggvason, a Sólstafir énekes/gitárosa egy új szólóprojektet hozott össze Bastarður néven, a bemutatkozó album pedig október 29-én jön majd ki Satan's Loss Of Son címmel....

NYTT LAND - Ahol Szibéria világa és az északi folk találkozik, új videoklip: Blood Of The North
NYTT LAND - Ahol Szibéria világa és az északi folk találkozik, új videoklip: Blood Of The North

Ritual címmel a nyár végén jelent meg az északi folkot ambient hatásokkal játszó orosz Nytt Land hetedik albuma, ezúttal már a Napalm gondozásában. Az új klipjük a lemezt záró Blood...

GENERATION KILL - Új klipes dal az ex-Exodus énekes csapatától: Into The Black
GENERATION KILL - Új klipes dal az ex-Exodus énekes csapatától: Into The Black

Május végén egy klipes új dallal jelentkezett az egykori Exodus frontember, Rob Dukes zenekara, a Generation Kill, a Never Relent nótában pedig vendégük is volt, Gary Holt gitáros. Azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS