HAMMERWORLD - A júniusi számunk részletes tartalma

124 oldalnyi tömény fém és szikla

2016. június 17. (péntek) 08:12

Már országszerte kapható a HammerWorld magazin júniusi száma, az idén bevezetett és nagy-nagy sikert aratott, megújult designnal és + 8 oldallal, továbbá TRIVIUM és DOROTHY poszterekkel.


Címlapunk és címlapsztorink a napokban zárult AC/DC Európa-turnéhoz kapcsolódik, továbbá Brian Johnson énekes kényszerű visszalépésével, Axl Rose csatasorba állításával, illetve azzal, hogy mit is jelenthet mindez a világ legnépszerűbb rockbandája számára.


A júniusi számunk extra CD-melléklete a LEECHER bemutatkozó lemeze, a Sightless.Exkluzív infókat olvashatsz az új lemezes ARCHITECTS-ről, a szintén frioss albumos FALLUJAH zenekarról, egy új MASTODON-közeli projektről, a GONE IS GONE-ról, a LACUNA COIL énekese bemutatja az új nagylemez dalait, MARCO MENDOZA basszer (THE DEAD DAISIES, ex-WHITESNAKE, ex-THIN LIZZY stb.) pedig a kedvenc lemezeiről nyilatkozik.


Klasszikus! rovatunkban a 30 éves ős-thrash klasszikust, a SODOM kétszer is felvett bemutatkozó albumát, az OBSESSED BY CRUELTY lemezt méltatjuk a főnök, TOM ANGELRIPPER segítségével. A jubileum mellett külön apropója a megemlékezésnek, hogy a SODOM fellép az idei ROCKMARATON fesztiválon.


Hangpróba táblánk ebben a hónapban is tele van friss anyagokkal, de azt, hogy az új FATES WARNING, az új SIXX:A.M., az új PARADOX, az új VEKTOR, vagy netán KVELERTAK friss lemeze foglalta el végül az első helyet, már csak a lapból tudhatod meg.


Poszteren a június végén első ízben Magyarországon koncertező TRIVIUM és a második albumával még a rádiókban is sikeres lány rockertrió DOROTHY.
Interjúk az alábbi zenekarokkal, zenészekkel:

AC/DC - MI JÖHET MÉG BRIAN ÉS AXL UTÁN?

„Igazság szerint a Rock Or Bust lemez után nincs szükség még egy utolsó AC/DC albumra. Ez csakis abban az esetben elfogadható, ha a lemezt Briannel készítik el. Brian is utalt arra a közleményében, hogy a stúdiómunkákat a betegsége ellenére sem tartja kizártnak. Az mindenesetre egy nagyon szép gesztus lenne a csapattól, különösen a történtek után, ha az amerikai koncerteken lehetővé tennék Brian számára, hogy elbúcsúzhasson a rajongóktól."
Bármilyen furcsa is ez az Axl és AC/DC párosítás, egy rajongóbarát megoldást talált a csapat. Ahogy az egészet levezényelték, az nekem cseppet sem szimpatikus, de az kétségtelen, hogy Angusék a rajongók érdekében cselekedtek. Sokkal nagyobb lett volna a csalódás, ha törlik az európai és amerikai koncerteket.És az is biztos,m hogy Angust nem a pénz mozgatja, abból van neki elég. Inkább arról lehet szó, hogy ezek az arénabulik a zenészekre olyasmi hatással vannak, mint a drogok. Nem lehet csak úgy kiszállni, abbahagyni. Lemmy is a legvégsőkig nyomta, és csak az utolsó koncertek után hagyta el magát, addigra fogyott el az ereje. És ha ez a mozgatórugó, akkor ezt el is tudom fogadni."
  NIKKI SIXX - SIXX:A.M.

„Amikor an­nak idején a Mötley összeállt, akkor is mindenki a rock halálát emlegette, mert a new wave volt a trendi. Ugyanez ment a 90-es évek végén is. Nyilván nincs már és nem is lesz olyan lemezfogyás, mint a 80-as években, azaz nem lehet milliókat kaszálni, de ma is vannak sikertörténetek. Gene Simmons (KISS) a régi gárdát képviseli, és már képtelen mai fejjel gondolkodni. Ráadásul az ilyen kijelentésekkel csak megnehezíti a következő generáció életét. Gondold el, 15 éves vagy, gitározol vagy dobolsz, és minden egyes nap meg kell küzdened a szüleiddel, akik azt hajtogatják, hogy inkább tanulj, mert ezzel csak elfecséreled az idődet. Nekem is ezt mondták, a szülők már csak ilyenek. Tisztelet a kivételnek. De ha a szülők az ismert rockzenészektől is ezt olvassák, ezt hallják, csak még eltökéltebbek lesznek. Szó sem lehet új hangszerről, próbákról, nem adok pénzt a gitárórákra, mert olyan, mintha a klotyóban húznám le. Hiszen még a KISS zenésze is azt mondja, hogy a rock halott, és ő aztán igazán tudja. Tudja a lóf...t! Az ilyen ostoba kijelentések nemcsak a fiatal srácok álmait törhetik össze, de valóban veszélyeztetik a rockzene jövőjét. Mi van, ha épp a következő James Hetfieldet, Chino Morenót vagy Corey Taylort tiltják el attól a szülei, hogy megvalósítsák az álmaikat?"
STRIKER

„Imádjuk a klasszikus speed és thrash metalt, de vannak ezeknél sokkal dallamosabb hatásaink is. A Striker egy heavy metal banda, és a heavy metalba szerintünk a Slayertől a Rioton át a korai Def Leppardig és a Dokkenig sok minden beletartozik. Eredetileg gondoltunk arra is, hogy egy dupla lemezt adjunk ki, mert rengeteg új dalunk született, egészen eltérő hangulatúak. A brutális thrash nótáktól a power metalon át a régivágású dallamos metal témákig minden. Végül azonban győzött a józan ész és a legjobb új nótákat összeválogatva született meg a Stand In Fire album. Az viszont nem kizárt, hogy a jövőben több EP-t is kiadunk majd, és ezek a stílust, a hangulatot tekintve egészen különbözni fognak egymástól. Mondjuk előrukkolunk egy hard rockosabb EP-vel, aztán fél év múlva kihozunk egy vérbeli thrash anyagot."
SODOM - KLASSZIKUS! - OBSESSED BY CRUELTY 1986


„Gitár szempontból erősebb lett a második felvétel, az tény. Berlinben mindig azt kiabáltam, hogy legyen a basszusgitárom még hangosabb! (nevet) Abban az időszakban mindketten antiszociális alkoholisták voltunk Witchhunterrel. A Nürnberg melletti Hiltpoltsteinbe úgy érkeztünk meg, hogy amikor kinyílt a kocsink ajtaja, előbb a sörösüvegek gurultak ki, csak utánuk jöttünk mi. Ott volt a producer is, a tulaj, akinek a szeme láttára levizeltük a stúdiója ajtaját! Azonnal megszeretett minket... (nevet) Egyébként ez a producer, Rainer Hänsel, nem sokat törődött velünk, csakis az érdekelte, hogy a pénzét megkapja. Néha benézett a stúdióba, de a munka javát a hangmérnök vezényelte le. Szegény srácot már akkor lesokkoltuk, amikor eljátszottuk az első riffeket. De aztán sodort magának egy méretes rakétát, hogy lehiggadjon, és attól kezdve elfogadta, hogy a Sodom zenéje ilyen... (nevet)"
RITCHIE BLACKMORE - RAINBOW

„Ahogy mondtam, számomra a Blackmore's Night világa izgalmasabb. Sokan érzik úgy, hogy tudnak még olyan jó és fontos rocklemezeket készíteni, mint a 60-as, 70-es években, a fénykorban, de én nem áltatom magam ezzel. Bizonyára jól esik majd a színpadon felidézni a régi dalokat, de nem akarok a múltra támaszkodni. Így is túl sokan teszik ezt. Eszem ágában sincs nap, mint nap a régi dalokat játszani, ahogy azzal sem akarom áltatni magam, hogy elkészíthető egy újabb In Rock vagy Long Live Rock'n'Roll album. Ha ezt gondolnám, belevágnék. A jelen fontos albumait a mai bandáknak kell megírniuk és felvenniük. Én meg azt csinálom, amit szeretek, amit élvezek."
SCHMIER - DESTRUCTION

„Fogalmazzunk úgy, hogy mostanában nem Angela Merkel vezeti a nép­szerűségi listákat! (nevet) Ha nem délelőtt 11 lenne, hanem este 9, és már dolgozna bennem néhány sör, talán még keményebben is fogalmaznék. Aztán persze megbánnám! (nevet) Vak vezet világtalant, én ezt látom jelenleg Európában. A címadó szám szövegét közvetlenül a Bataclan-támadás után írtam. Az különösen sokkoló volt, hogy egy rockbulin támadtak a mocskos terroristák, ráadásul mi is játszottunk már a Bataclanban. Másnap este is színpadon voltunk, mert beszarni nem szabad, nyilván. De azért nem olyan könnyű ezt feldolgozni. Ezen a téren is lesznek változások szerintem. Eljön az idő, amikor a fesztiválok bejáratánál is fegyveres őrök lesznek."
DEZ FAFARA - DEVILDRIVER

„Nagyon fontos számnak tartom a My Night Sky-t például, mert abban minden benne van, amit a DevilDriverről, erről az egész életformáról gondolok. Amikor új tagokat kerestem, az is fontos volt, hogy a legjobb zenészek legyenek, meg az is, hogy tudjanak zenekarban, csapatban gondolkodni, de a leglényegesebb mégis az volt, hogy bírják a turnézást. Számomra ez jelent mindent. Meg is mondtam a srácoknak, hogy ebben a bandában évi 300 koncertre kell számítani. Akinek ez gondot jelent, az most szóljon, mert nem akarok szarakodni. Korábban ez mindig vitákat generált. Voltak olyan zenészek, akiket csakis az érdekelte, hogy a turné végén mennyi pénzt vihetnek haza. Nyilván fontos az is, hogy az ember ne haljon éhen, de én imádok színpadon lenni, emberekkel, rajongókkal találkozni, bejárni a világot a bandámmal. Engem ez mozgat..."
KVELERTAK

„Elég csak erre az egész Facebook-jelenségre utalni. Lassacskán egy Facebook-társadalomban élünk. Mindenki kiposztol minden baromságot. Hogy éppen hol van, mit csinál, kivel találkozik, vagy hogy mi az ebédje. A posztolás már sokaknak fontosabb is, mint maga az élmény, a pillanat megélése. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Facebooknál mennyi mindent tudnak rólunk. Azt is, amit nem posztolunk ki. Minden adatot gyűjtenek, kielemeznek. Mit vettél, milyen témákra kattintottál... 1985-ben még hasznos technikai újdonságok születtek, az első CD-k, az első polaroidgépek... Azóta egy csomó találmánynak inkább a negatív oldalát látom. Ilyen maga az Internet is azzal a sok fals információval. Ha felmegyek a Facebookra, egy rakás szemetet látok, egy csomó f...ságot, amit örömmel osztanak meg egymással az emberek. Arról nem is beszélve, hogy 1985-ben a zenék is jobbak voltak!" (nevet)
ROB HALFORD - JUDAS PRIEST

„Már a legelső németországi koncerteken is igazi fanatikusok vártak minket. Az igazat megvallva, valószínűleg a pályafutásunk is máshogy alakult volna, ha nincsenek a német metalosok. Ezért mindig hálásak leszünk nekik. Ráadásul szeretem a német kultúrát meg a német éttermeket is. Én ugyan már régóta nem iszom, de ha a többiek most itt lennének, dicshimnuszokat zengenének a német sörökről! (nevet) Tehát ez is szempont volt, de maga a Wacken fesztivál is egy igazi fenomén. Egy pici rajongói kezdeményezésből a világ egyik leghatalmasabb fesztiválja lett. Ez is jól mutatja a metal erejét, a metal közösség erejét. Amíg sok fesztiválon mindenféle popcsapatokkal meg DJ-kkel dúsítják fel a kínálatot, a Wackenen csakis metal és hard rock bandák lépnek fel. És már akkor elfogy a 80 ezer belépő, amikor a programot meg sem hirdetik! Nincs még egy ilyen fesztivál a világon... "
VEKTOR

„Általában azt szoktam mondani, hogy nem nyitott vagyok, hanem széles a zenei érdeklődésem. Nem hallgatok meg mindenféle zenét, például egyáltalán nem szeretem a countryt, a hip hopot, vagy a rádióban hallható modern popzenét, de sokféle muzsikát nagyon szeretek. Ami meg az énekhangomat illeti, arra egyfelől nagyon hatott Schmier a Destructionből, valamint Chuck Schuldiner a Deathből, de a korai Metallica is fontos hatásom, különösen a Kill' Em All lemez. A black metal vonalról az Emperor és az Immortal mellett a texasi Absu számít a legnagyobb kedvencnek. Nem tiszta black metal, amit nyomnak, annál thrashesebb, viszont nagyon egyéni és nagyon intelligens, amit csinálnak. De még órákon át tudnám sorolni a kedvenceket, a hatásokat..."
NERVOSA

„Azt kell mond­­­jam, hogy a brazil társadalom­ban nagyon jelen van a macsó, szexista gondolkodás, és sajnos az ottani metal színtéren is. Olyan vad pletykák keringtek rólunk az első években, hogy csak lestünk! Azt terjesztették például, hogy azért kaptunk előzenekari lehetőséget néhány koncerten, mert pucér fotókat küldtünk magunkról a szervezőnek, meg, hogy mindenre hajlandóak vagyunk a banda előrébb juttatása érdekében. De azt is mondták páran, hogy nem tudunk zenélni és a koncerteken is mások játszanak helyettünk, mi csak bohóckodunk a színpadon. Viszont sokan segítettek nekünk, azért ez is hozzátartozik az igazsághoz. És amióta kijött az első lemezünk, és az USA-ban meg Európában is turnéztunk, teljesen meg is szűntek a rosszindulatú pletykák. Én ugyan leginkább az Iron Maiden lemezeiről és édesapámtól tanultam meg basszusozni, de Pitchu képzett, profi dobos, Prika pedig éveken át klasszikus gitározni tanult, és csak aztán váltott a zúzásra. 13-14 éves korunk óta zenélünk, szóval nincs szükségünk külső segítségre!" (nevet)
THE 69 EYES

„Rock DJ-zni voltam Rómában és nagyon elkapott a város hangulata. Mielőtt a riff bejön a szám és a lemez elején, még harangokat is hallhatsz. Azt én vettem fel a Capitolini Múzeumnál. Eredetileg csak amolyan szuvenír gyanánt küldtem haza a többieknek, de végül annyira passzolt a nótához, hogy odakerült az elejére. De hasonlóan született a Miss Pastis dal is, az meg Marseilles-ben. Imádom Franciaországot is, a francia konyhát, a francia lányokat! (nevet) De ez a lemez szövegileg is más egy kicsit, mint a régebbiek. Sokszor és sokat írtam a félrecsúszott kapcsolataimról, a szívfájdalmaimról, de ez egy komolyabb, spirituálisabb anyag. Mostanában inkább ez a vonal érdekel, a lelki béke és hasonló felnőtt dolgok..."
ÉLŐ SZÖVET FÉMVÁZON: SZIGETI FERENC - KARTHAGO

„Dumáltam az egyikükkel, kérdezem, mi van vele. Hát, mondja, elváltam. És, van új nőd? Nőm?! Hát ki állna velem szóba, nézd meg hogy nézek ki! Egy nő előtt nem mernék levetkőzni sem, mert rálóg a hasam a pöcsömre. A lépcsőn sem tudok felmenni, mert folyik rólam az izzadság. Azt mondja, pró­­­bálkoztam egyszer egy csajjal, de dugás közben a nő kijött alólam, mert nem bírta, hogy csöpög rá az orromról az izzadság. Hát, mondtam neki, ez így nem mehet tovább, menj el és csinálj, mozogj valamit! Egy év alatt simán le lehet tolni akár 20-30 kilót is! Szedd rendbe magad!"

KATATONIA

"Nem vagyunk és nem is voltunk soha egy politizáló banda, de a világ mai helyzetét, állapotát szerintem ez a The Fall Of Hearts lemezcím tökéletesen leírja. A hangulatunkat is. Szív, lélek és emberi érzések nélküli ez a világ, de talán még nem veszett el minden. A Katatonia dalok mindig is komorak, lehangolóak voltak, de mindig volt bennünk némi bizakodás, optimizmus. És ez most sincs másképp. Ez tehát még nem a világvége, csupán egy egyre ridegebbé, érzéketlenebbé váló világ képe. Ha belegondolsz, a Dead End Kings lemezcímmel is valami hasonlóra utaltunk legutóbb. Sokkal komolyabb, mélyebb szövegeket írok manapság, mint 10-15 éve, amikor még fulloson éltem a vad rock'n'rollt! (nevet) De az egy álomvilág, ami pedig odahaza vár, amikor hazamegyek egy turnéról, az maga a valóság. 20-25 évesen az ember nem filózik a jövőn, az élet nagy kérdésein, de családapaként, negyven felett, már előkerülnek az igazán komoly témák is."
SARKE

"A Sarke különbözik a másik két csapatomtól. Itt a zene azokon a bandákon alapul, amelyeken anno felnőttem. Olyan csapatokon, amiket akkor kedveltem meg, amikor metalt kezdtem játszani. Akár a metal előtti tiszteletadásként is értelmezheted. A Kholdnak megvan a maga stílusa, mindig tudom, hogyan kell szólnia, ott különböző képek inspirálnak. Sötétek és súlyosak. A Tulus progresszívebb, gyorsabb és technikásabb is."
GYŰJTŐ VAGYOK - SZILVÁS GERGŐ


„...minden kiadványnál van azért egy lélektani határ az árban. Ha felette van, akkor nem veszem meg, várok inkább. Igyekszem olcsón vagy reális áron vásárolni. Nem esem kétségbe, ha nem tudok valamit megvenni. Egyébként, ha valaki megnézi a mostani kiállítást a RAM Colosseumban, akkor azt gondolhatja, hogy milyen rengeteg pénzt költöttem rá. De ez az összeg eloszlik kb. 25 évre. Azt gondolom, hogy ha valakinek bármilyen más hobbija van, például lovagol vagy búvárkodik, vagy épp bélyeget gyűjt, akkor hasonló idő alatt biztosan elkölt rá ugyanennyit. Szerintem az a lényeg, hogy a gyűjtés ne váljon kezelendő függőséggé. Kordában kell tudni tartani a vágyakat, le kell tudni mondani tárgyakról. Ha ezt az ember tudja kezelni, nem lesz baj, és csak idő kérdése, hogy azért mégis összeálljon a dolog. Azt kell tudomásul venni, hogy minden úgysem lehet meg."
DISCHARGE

„Amikor az első kislemezünk kijött, a kutyát nem érdekelte a bandánk. Az is csoda volt, hogy ha összejött 10 ember egy bulinkra. Aztán John Peel, a néhai legendás rádiós, lejátszotta az egyik dalunkat, és azt mondta rólunk, hogy ilyen zenét még sosem hallott. Azután kezdtek el jönni a népek a bulikra. De sok fogalmunk nem volt arról, hogy mit is csinálunk. A Hear Nothing... lemezt egy hét alatt írtuk meg, és egyetlen nap alatt vettük fel. Az első EP-hez meg csupán négy óra kellett. Nem bonyolítottuk túl a dolgokat, akkoriban zenélni is alig-alig tudtunk. Amikor évekkel később a Metallica feldolgozta két dalunkat is, kijött valami könyvecske a gitártabokkal és abban olyan akkordok voltak, amiket nem is ismertünk!" (nevet)
OCTOBER TIDE

„A másik ok az volt, ha jól emlékszem, hogy úgy gondoltuk, az October Tide-dal nem jutunk el sehová. Akkortájt nem is voltak olyan terveink, hogy valamikor visszahozzuk a csapatot. Épp eléggé elfoglaltak voltunk. A Katatoniában töltött utolsó évemig nem is jutott eszembe, hogy ismét ilyen zenét játsszak. De nem ezért léptem ki a Katatoniából, inkább személyes dolgok játszottak közre. Az első időszakból nem is maradt semmilyen anyagom, vagyis a nulláról kellett indulnom. De úgy gondolom, hogy igazán simán ment, s most is olyan a zene, a hangulat, amilyennek az October Tide-nak lennie kell."
MARK OSEGUEDA - DEATH ANGEL

„A halálfejes lepkét A bárányok hallgatnak film tette igazán ismertté, bizonyos kultúrákban azonban a közelgő rossz szimbóluma, nem csupán az átalakulásé. Amolyan ómen, intő előjel, és ha megjelenik, azt mondják, hogy szerencsétlenség közeleg. Ez elég jól passzolt a lemez mondandójához. De szoktunk azzal is viccelődni, hogy Robbal (Rob Cavestany gitáros) olyanok vagyunk, mint a lepkék, akiket annyira vonz a fény, hogy akár még a tűzbe is belerepülnek. Mi is képesek vagyunk az önsorsrontásra, mert annyira elszántan megyünk előre, hogy nem törődünk azzal, mi is lesz a következmény. Ilyenek vagyunk! (nevet) Számtalanszor megégettük magunkat, de újra és újra bajba sodorjuk magunkat..."
AGE OF AGONY

„A legfontosabb, hogy sosem tűztünk ki magunk elé irreális célokat. Ez mindennek az alapja. El kell dönteni már a kezdet kezdetén, hogy mit akarsz, mit tudsz elérni ezzel a zenével. Nagyon sok esetben látható a hazai bandáknál, hogy csak azt tudják, mit akarnak elérni, de azzal nincsenek tisztában, hogy mit lehet. Aztán ha pár éven belül nem jön el a Kánaán, nem ők lesznek az új Behemoth vagy Morbid Angel, akkor jönnek a tagcserék, jön a stílusváltás, a feloszlás. Mi mindig a saját fejünk után mentünk. Olyan koncertmeghívásokat utasítottunk vissza például, amikért a hazai bandák nagy része fizetett volna, csak hadd lépjen fel. Ez is megkülönböztet minket a többségtől. Nekünk vannak elveink. Nem csupán együtt zenélünk, ez egy baráti társaság. Itt nincs sértődés, nincs duzzogás, bármit egymás fejéhez vághatunk. És persze az sem árt, ha mindenki egy irányba húz. Meg nyilván élni-halni kell a death metalért..."
DUDÁS IVETT - TALES OF EVENING


„Ha Tales Of Evening próbán egy új dalt gyakoroltunk össze, azt sosem éreztem tanulásnak. Soha nem volt még olyan, hogy le kellett volna ülnöm, hogy a szöveget vagy a dallamot megtanuljam, olyan természetesen jött minden. A Vazul vére esetében ez azért máshogy történt. Másfél hónapom volt arra, hogy megtanuljak négy dalt, ami ugyan nem sok, de volt mellé koreográfia is, amit szintén be kellett gyakorolni. A Vazul vére bemutatójától nagyon tartottam. Úgy éreztem magam, mint amikor először színpadon álltam. Én akkor nagyon lámpalázas voltam, s tulajdonképpen a mai napig is az vagyok. A Tales koncerteken már van annyi rutinom, hogy ezt leplezni tudjam, a Vazul vére első előadásán azonban úgy izgultam, mint egy kisgyerek."
DARK FUNERAL

„Koncerteken, fesztiválokon persze hallok új bandákat, és van köztük olyan, amellyel érzek egyfajta rokonságot, de igazából sosem érdekelt az ún. színtér. A 90-es években a Dark Funeral mellett a Marduk és a Dissection képviselte a svéd black metalt, és ma is vannak nagyon jó csapatok, de egy csomó olyan is, amit szarnak, értéktelennek tartok. Vagy azért, mert szimplán másolják a régi dolgokat, vagy azért, mert sem a zenét, sem a szellemiséget nem tartom black metalnak. De neveket nem akarok mondani, mert mindenki azt csinál, amit akar. Én pontosan tudom, hogy mit tartok black metalnak, és hogy számomra mit jelent ez a zene, a többit meg egyszerűen leszarom. Mi sosem akartunk semmilyen elvárásnak, szabályrendszernek megfelelni, és ma is pontosan ez a helyzet. A saját utunkat járjuk. A legkevésbé sem érdekel, hogy mások miképpen értelmezik a black metalt. Aki a 90-es évek lemezein nőtt fel, nyilván máshogy lát mindent, mint aki ott volt és megírt néhány akkori lemezt. A lényeg, hogy szívből csinálja és hogy találja meg a saját hangját, a saját egyéniségét."És ahogy mondani szoktuk, ez csak egy kis ízelítő mindabból, amit a júniusi Hammerben találsz...Az újság megrendeléséhez kattints ide!

Vagy mail: rendeles@hammerworld.hu

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS