SEQUENCE - Berlini beszámoló

Fellépnek a VI. Tattoo The Sun Fesztiválon is

2016. június 9. (csütörtök) 17:18

A zentai Sequence február végén adta ki a Faith In Me című albumát, digitális formában a Universal Musicnál, így a modern metal csapat lemeze a stream oldalakon is elérhető (Deezer, Spotify, iTunes stb.). A Universal a GBOB nevű tehetségkutató romániai országos döntőjén találkozott a srácokkal, és a verseny másnapján ajánlott nekik szerződést. Eszes Áron gitáros most a május végén lezajlott berlini döntőről számol be a Hammernek.
 


"A Great Battle Of Band, vagy röviden csak GBOB, egy nemzetközi tehetségkutató fesztivál, amely idén 17 ország döntőseinek biztosított helyet, és lehetőséget, hogy megmérettessenek. Idén egy vajdasági magyar zenekar, a Sequence is részt vett a nemzetközi döntőn Berlinben, ahová igencsak érdekes úton jutottak el. Mivel sem szerbiai, sem magyarországi forduló nem volt, így a román GBOB-ra jelentkeztek, ahonnan az elődöntőkből Wildcard winnerként jutottak tovább.


Ugyan az országos döntőben ők szerezték a legtöbb pontot, de Romániából a második zenekar ment a nemzetközi döntőbe román részről, ők pedig Szerbia képviseletében voltak ott. Az ott megélt élményeikről mesél a zenekar gitárosa, Eszes Áron:


'Mindenhová, így most Berlinbe egy kis Fiat Puntóval mentünk zenélni, mert így költséghatékonyabb, és a fesztivál szettel pont be is férünk az autóba. A német főváros kb. 1200 km-re van Zentától, így ez egy 13 órás út volt autópályán egy irányban. Odafelé Magyarországon az egyik útterelésnél egy nagy emelkedőn kellett felkaptatnunk, és a kocsi nagy erőlködése után égett műanyag szagot éreztünk, majd az első helyen félreálltunk. Az járt a fejünkben, hogy ha most itt megállunk, akkor el is felejthetjük a GBOB-ot. Szerencsére nem történt semmi komolyabb baj, és már mentünk is tovább.

Este 11-re értünk oda, hullafáradtan, és mikor behajtottunk a városba, leesett az állunk. Mindenfelé muszlim emberek, lepukkant épületek, drog árusok... mondjuk úgy, hogy nem a legszebb negyedében volt a szállásunk, de a hotel kárpótolt mindenért, és mondjuk nem is illett a környezetbe. Érkezés után becsülettel felkerestük az első italboltot, és leültünk a többi versenyzővel sörözni.

 

SEQUENCE - Faith In Me (a 2016-os album)

 A görögök, a románok, és a dánok rögtön cimbik lettek, de a többiek is jó arcok voltak. Másnap a reggel svédasztalos reggeli után felderítettük Berlin török negyedét, majd a legendás SO36 klub (azaz kb. a berlini CBGB) felé vettük az irányt.

Iszonyat jól néz ki, mindenhol matricák, plakátok, totál Amerika volt az egész, és nem mellesleg marha nagy. A hangpróbára (beállás) minden zenekarnak 4 perce volt. Ez egy 3 tagú pop-rock alakulatnál nem is gond: bedugják a gitárt a Marshall, meg Ampeg cuccokba, és kész. A mi esetünkben csak saját erősítővel tudtunk fellépni, és hogy véletlen se menjen minden flottul, Danié nem volt hajlandó megszólalni. Átdugtuk a Marshallba, ami természetesen egy jó pedál hiányában nem felel meg a mi zenénknek, de legalább szólt valahogy.

A beállás után elmentünk szétnézni, betértünk 1-2 lemezboltba, lecsekkoltuk a berlini falat, majd visszamentünk, és teljesen véletlen a 4 milliós Berlinben összetalálkoztunk két földinkkel, akikkel utána együtt csapattuk a bulit. A klubba visszaérkezve sikeresen szereztem egy Boss OD-t, amivel már elég korrekt hangzást sikerült volna kicsikarni az erősítőből, ha a koncertünk előtt hajlandó lett volna megszólalni. Sokadik állítgatás, szétszedés-összedugás után végre elkezdhettük a szettünket.

Mi ugyanúgy fogtuk fel a dolgot, mintha egy sima koncertet adnánk. Nem foglalkoztunk az esemény verseny jellegével. Beleadtunk 100 százalékot, ahogy mindig is szoktuk.

 Egy csomó ember megőrült, ahogy belekezdtünk a Bloodshedbe, és a stream közvetítés chatszobájában is méltatták energikus műsorunkat.

A Pathway To Eternity számunk közben szokásosan lementem a színpadról az emberekhez, akik elég szépen meglepődtek ezen. Valamiért úgy gondoltam, hogy ez a wireless téma nyugaton már nem akkora szenzáció, de úgy néz ki mégis. A versenyt az ukrán Sinoptik nevű banda nyerte meg, akik megérdemelten lettek elsők. Ők irányítottak útba előző nap az italbolt felé, szóval mi semmiképp sem vitatjuk el tőlük érdemeiket. A show után hajnalig ment a buli, és egy csomó emberre, zenésszel, producerrel, promóterrel ismerkedtünk meg.

Másnap reggel indultunk csak haza, ahol a cseh autópálya kritikán aluli állapotán kívül már semmi nem állt közénk és egy kiadós alvás közé. Ez egy 6 országot érintő Európa turné záró dátuma volt, úgyhogy most mindenképp pihenünk egy nagyot, de épp csak június elejéig, amikor is újabb 4 koncertet tolunk le a nyáron. Nem szerettünk volna többet, mert egy csomó más elfoglaltságba kezdünk bele a zenekart illetőleg, melyek közül egyelőre csak egy klip készítését áruljuk el, a többi maradjon egyelőre titok.'"


A Sequence tagsága így fest: Bogár Ákos énekes, Delić Larisa basszer, Eszes Áron gitáros, Nagypál Nikk dobos, valamint Sándor Dániel gitáros.


Sequence:

"Egy 2014-ben alakult zentai modern metal csapat vagyunk. Még alakulásunk évében megjelent első klipünk. Azóta kb. 50 koncertünk volt 6 országban, és olyan nevekkel is zenéltünk, mint a Subscribe, Watch My Dying, Road, Leander Rising, Cadaveres. Idén február 29-én megjelent első, 8 dalt tartalmazó lemezünk Faith In Me címen, melyet az Universal Music Romania terjeszt digitálisan. Tavaly a GBOB nevű tehetségkutató romániai dötőjéből továbbjutottunk az idei nemzetközi döntőbe, Berlinbe, mint Szerbia nevezettei. E németországi koncert köré szerveztünk egy 7 állomásos 6 országot érintő mini-Európa turnét."


www.facebook.com/bandsequence

 


SEQUENCE - Bloodshed (a 2014-es debütáló EP-hez)
 
(Fotó: calinilea.com)

Album: http://tinyurl.com/z8jo9ye

Music Video: http://tinyurl.com/jf8alxk

YouTube Channel: http://tinyurl.com/godl7cx

Deezer: http://tinyurl.com/gwd4ahy

Google Play: http://tinyurl.com/jmul6yqHozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
2020. november 23. (hétfő) 19:08

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges videóval kísért Miami Supercops dallal is lehet barátkozni. A Sea Savage borítóját Graham Humphrey készítette, az anyag producere Domo Dixon volt, a keverés és a maszter pedig Zack Ohren munkája.     www.facebook.com/gamabomb     GAMA BOMB - Miami Supercops (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sheer Khan (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sea Savage (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sea Savage (12/04 - Prosthetic Records) 01. Judo Killer 02. Sea Savage 03. Miami Supercops 04. She’s Not My Mother, Todd 05. Ironblood 06. Lords Of The Hellfire Club 07. Sheer Khan 08. Rusty Jaw 09. Monsterizer 10. Ready, Steady, Goat! 11. Electric Pentacle 12. Gone Haywire...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

SLOWMESH - Videoklippel a decemberi album első dala, a címadó szám: Isolate
SLOWMESH - Videoklippel a decemberi album első dala, a címadó szám: Isolate

Isolate címmel egy klippel kísért új dal érkezett a Slowmesh zenekartól. A budapesti csapat második albuma Isolate címmel jelenik meg december 15-én, elsőként a decemberi-januári...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék karácsonyi EP-jéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék karácsonyi EP-jéről

Here We Come A-Caroling címmel egy karácsonyi EP-t ad ki Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night közös zenekara, a Blackmore's Night. A 4 dalos EP-ről már két...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS