MONGOOZ AND THE MAGNET - Megjelent az első album

Magyarország talán legmultikultibb zenekara

2016. május 29. (vasárnap) 12:20

Please Be Naked címmel jelent meg a rhythm & blues és a blues rock határán egyensúlyozó, a műfajokat szétesős funkkal és érzelgős soullal árnyaló, Pécsen muzsikáló Mongooz and the Magnet első albuma.

 "A Mongooz and the Magnet - Magyarország talán legmultikultibb zenekara - másfél éve alakult. A jelenleg Pécsen operáló triót (a három srác közül kettő, Magnus és Ian orvos) ugyanis egy ír, egy norvég és egy magyar srác alkotja. A rhythm & blues és a blues rock határán egyensúlyozó, a műfajokat szétesős funkkal és érzelgős soullal árnyaló zenekar a tavalyi kislemezük után áprilisban hozta ki az első stúdióalbumát Please Be Naked címmel.


www.facebook.com/mongoozandthemagnet


A zenekar összetétele nem csak a különböző nemzetiségeik miatt érdekes. Magnus Maloy (Norvégia) utolsó éves orvostan hallgató a Pécsi Tudományegyetemen, Ian O’Sullivan (Írország) már végzett orvos, a pécsi Honvéd kórházban végez kutató munkát és a műtőben is 'operál', Imre Gábor (Magyarország) pedig hang és fénytechnikusként dolgozik egy kulturális intézetben. A fiúk azonban eltökéltek, ők mindenek előtt zenészek és ez élvez prioritást az életükben!

Első kislemezük, a tavalyi Mongooz Juice után a Number című daluk rotációban ment a Petőfi Rádióban, most pedig itt az első nagylemez!A zenekar az új albumról:

“Nagyobb szabású, pörgősebb, lélekkel telibb de közben piszkosabb mint bármi, amit eddig csináltunk… Körülbelül 51-szer jobb, mint a tavalyi kislemezünk, elkészülésének története pedig egy zenei kalandtúrához hasonlítható. Nagyon sok ötletünk volt, amit mind meg akartunk valósítani egy lemezen, ez pedig eklektikát, változatosságot eredményezett a kész korongon…"

“Mindannyian Pécsett élünk, ami egy fantasztikus város, de nagyon sok leharcolt, keserű emberrel találkozunk az utcákon, a tömegközlekedésen de általánosan az egész országban is. Megértjük, hogy az embereknek sokszor nehéz itt az élete, de egyrészt máshol sem könnyű, másrészt pedig mi ezeket a negatív energiákat is felhasználjuk ahhoz, hogy életigenlő, optimista zenét csináljunk.

Mi pozitív emberek vagyunk! Szóval az üzenet is ez: ne hagyd, hogy a környezeted elkorrodált elvárásai határozzák meg, hogy ki vagy! Csak légy jó a körülötted lévőkhöz és légy jó magadhoz is! Csak akkor érthetjük meg egyáltalán, hogy hányadán is állunk magunkkal, ha sikerül levenni a 'zacskót' a fejünkről és befogadnunk a valóságot.”


“Amúgy meg az album majdnem összes dala a női-férfi viszonyról, kapcsolataik bonyolultságáról szól”


“Eredetileg Dont Wanna Be Like You lett volna az album címe, de az egyik koncertünk után egy rajongó kirakott rólunk egy fotót a netre ezzel a szöveggel, hogy 'please, be naked!' - Először jó nevettünk rajta, aztán rájöttünk, hogy ha kicsit továbbgondoljuk a mondat jelentését illik ehhez az őszinte és kritikus hangvételű albumhoz…”


 

MONGOOZ AND THE MAGNET - Don't Wanna Be Like You (a 2016-os albumhoz)Közreműködők:


"A hangszeres felvételek a SuperSize stúdióban készültek Schram Dávid hangmérnök (Blahalouisiana, Petruska, Bin Jip) vezetésével. Vele vettük fel a teljes anyagot, ő keverte és egy dal kivételével a masztert is ő készítette. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy Freedom című számunkat Yoad Nevo (Gramy díjas hangmérnök, Dandy Warhols, Moby, Sia, a Pet Shop Boys és a lista még hosszú) keverte és finomította.

Néhány dalban Fodor Máriusz (Magyashegyi Underground) is besegített, a billentyűket Pénzes Máté (Blahalouisiana) püfölte, a svéd-magyar popdíva, Antonia Vai pedig ismét hatalmasat énekelt a Walk A While című dalban.


A dalokról:

Freedom – A szabadságról szól. Minden fajtájáról. Egy bombával akartuk indítani a lemezt, ez a dal reméljük mindenkit felébreszt.

 

MONGOOZ AND THE MAGNET - Freedom (a 2016-os albumról)Lie – A kapcsolatokban hordott álarcról szól, illetve arról amikor ez lehullik és kiderülnek a dolgok. Sokszor jó a szándék, de az emberek eltitkolják valódi énjüket, ez pedig minden esetben hazugságokhoz vezet.

My Friend – Néha egy kapcsolatban nem tiszta, hogy hol van a barátság és a komolyabb érzelmek közti határ. A dal erről a 'szürke zónáról' szól, és a “megtegyem, vagy ne tegyem meg” kérdését boncolgatja. Szerintünk mindenki tudja miről beszélünk, ugye?

Cigarette Roller – Egy nap alatt készült el ez a nóta, miután egy bizonyos lánnyal találkozott egyikünk. A dalban csak 'cigarette roller'-ként referálunk rá. Elveszett lány volt, imádta a zenét, és sok rossz döntést hozott csak azért hogy zenészek közelében lehessen…

Let Me Love You – Ian lakásán született a gitár riff, de a dalnak sok változata volt, mire megtaláltuk az igazit. A szám vége a kedvencünk!

Contract – Hát mit is mondjunk, hallgassátok meg. Kicsit arcpirító.

Dreamy Eyes – Attól még hogy egy szerelmi kapcsolat véget ér, az érzelmek nem múlnak el. Ha tudjuk is, hogy helyesen cselekedtünk, sokszor pánikszerűen vissza akarjuk kapni azt amink korábban volt.

Walk A While (feat Antonia Vai) – Imádjuk Antoniát! Bejött a stúdióba, pillanatok alatt megírta, majd felénekelte a dal őrá eső részét, lenyűgözött minket! Csak a szokásos Antonia. A szám egyébként a saját helyzetünkről szól a világban és arról hogy az egyén számára mi benne a fontos.

Don't Wanna Be Like You – Nem akarunk olyanok lenni, mint te és te se akarj olyan lenni, mint mi! Mindenki legyen önmaga, nem drónok vagyunk, hanem emberek, gyönyörűek és szabadok.

Birds And Booze – Eredetileg nem zenészek vagyunk, hanem orvosok (Magnus és Ian). Ez a dal pedig tipikus job és bal agyfélteke találkozása. És akartunk egy rockosabb dalt is így került fel az albumra.

Blame It On The Bitches – Hendrix inspirálta a dalt, ami arról szól, hogy könnyebb a hibáinkért másokra hárítani a felelősséget.

Bónuszdal:

Still Longing For You – A cím magáért beszél. Nem egy tipikus Mongooz dal, de mi szeretjük.

 
 

MONGOOZ AND THE MAGNET - She Gonna Leave Me (2015)
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
 

Hammer TV

 
CARCASS - Végighallgatható az új album: Torn Arteries
2021. szeptember 17. (péntek) 07:47

Eredetileg 2020 augusztusában jelent volna meg az új Carcass albun, a 2013-as visszatérő lemezük, a Surgical Steel utódja, de a világjárvány miatt végül egy EP kiadása mellett döntöttek. A 4 dalt rejtő Despicable EP-t 2020 őszén adták ki, a nagylemez pedig, a Torn Arteries a mai napon jelent meg. Máris megismerkedhetsz vele!     www.facebook.com/OfficialCarcass    Jeff Walker basszer/énekes: "Úgy gondolom, hogy hetedik albumunk mind a hangzását, mind a stílusát tekintve kiemelkedik a többi közül. Azt persze határozottan meg lehet mondani, hogy ez a Carcass... amikor a tűt ráengeded a lemezre, amikor meghallod a gitárhangzást, egyből megismered, hogy ez Bill Steer, ugyanakkor minden album mindig a maga korának terméke."   CARCASS - Torn Arteries (a 2021-as album) 01. Torn Arteries 02. Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1) 03. Eleanor Rigor Mortis 04. Under The...

ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is
ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is

Tavaly nyáron jött ki az epikus folk metalt mesterien nyomató finn Ensiferum új albuma, a Thalassic, amellyel jövő tavasszal turnéra is indulnak majd Európában a Dark Tranquillity...

BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u
BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u

DiE4u címmel egy meglehetősen erőszakos klippel kísért új dallal jelentkezett a Bring Me The Horizon. A tavaly őszi Post Human: Survival Horror című EP utódja egy újabb EP lesz, 2022...

CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies
CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies

Existence Is Futile címmel október 22-én jelenik meg az új Cradle Of Filth album, a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay lemez utódja. Ismerkedj meg a második első előzetes...

OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre
OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre

A Daily Mailnek adott friss interjújában Sharon Osbourne arról is beszámolt, hogy a férje, Ozzy Osbourne egy komoly műtétre készül, mert orvosolni kell a 2019-es esését követő nyak-...

SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game
SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game

Dominion címmel január 14-én jelenik meg az új Skillet album, a 2019-es Victorious lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Surviving The Game dallal lehet ismerkedni. Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS