AC/DC - Nincs szó leállásról, de döntés még nem született

Még hat koncert van hátra az Európa-turnéból

2016. május 27. (péntek) 07:06

Tegnap este Hamburgban lépett fel a Guns N' Roses frontemberével kiegészült AC/DC, és ugyan a csapat további terveiről továbbra sem tudni pontosat, Angus Young gitáros úgy fogalmazott az ndr.de-nek adott interjú során, hogy Axl Rose szívesen folytatná a turnézást az AC/DC-vel.


"Elköteleztük magunkat amellett, hogy végigcsináljuk ezt a turnét, szóval ez az elsődleges célunk, Axl pedig segít nekünk ebben. Tudom, hogy nagyon izgatott. Folyton azt mondja, hogy lehetne-e többet is csinálni. De nem igazán tudjuk, hogy a végén mi lesz majd. Csak be akarjuk fejezni ezt a turnét, ahogy korábban vállaltuk."

"Axl remekül teljesít és most már csaknem teljesen otthagyta a székét - tette hozzá a basszer Cliff Williams. - Tud mozogni és nagyon jól érzi magát. Szóval minden nagyon remek."


Cliff arról, hogy tartja-e a kapcsolatot Briannel:


"Igen, persze. Brian most a hallásával törődik, ezért alakult ki ez a helyzet. Muszáj törődnie vele. Muszáj odafigyelnie az egészségére. És Brian örül annak, hogy Axl itt van velünk.

Axl nagyon jól énekli a dalokat, az egész nagyon jól működik és még néhány más dalt is hozott magával. A régebbi lemezekről. Olyan dalokat, amiket nem igen játszottunk mostanában. És ez buli és egy kis változatosság, számunkra is meg a közönség számára is."

Angus:
"Axl egyre jobban van a lába. Eleinte fura volt, hiszen én mindig sokat mozgok a színpadon. De most már minden egyes bulin egyre többet van talpon és egyre többet mozog a színpadon. Több az együttműködés, a kölcsönhatás. És ez is sokat hozzátesz a bulikhoz."

 


Angus arról, hogy gondol-e a visszavonulásra:
"Igen, persze, néha. Amivel csak szembe kell nézned, az mind kemény dolog. De a testvérem, Malcolm, mindig azt mondta, hogy 'folytatnotok kell'. Mindig is ebben hitt. Ez eleve az ő ötlete volt, az ő alkotása. Mindig azt mondta, hogy 'Egyszerűen csak tovább kell vinnetek'."


A bécsi koncert napján egy rajongó találkozott Angus-szal és a feleségével a városban, és neki azt mondta a gitáros, hogy le fognak ülni, hogy megbeszéljék, mi legyen a turné után, és addigra remélhetőleg többet fognak tudni arról is, hogy mi a helyzet Brian Johnson hallásával.Brian Johnson ugyanakkor nemrég nem túl optimistán nyilatkozott a jövőről - katt ide!

Az még március 7-én derült ki, hogy Brian Johnson énekes a súlyos hallásproblémái miatt nem turnézhat. A zenekar akkor annyit közölt, hogy vendégénekessel lépnek majd színpadra, és hamarosan megindultak a pletykák, találgatások az énekes kilétével kapcsolatban. Március végén derült ki, hogy Axl Rose és az AC/DC Atlantában próbál, április közepén pedig hivatalosan is bejelentette a csapat, hogy valóban a mostanában amúgy sem unatkozó GN'R frontember ugrik be kisegíteni őket.


Az AC/DC közleménye:


"Az AC/DC tagjai szeretnének köszönetet mondani Brian Johnsonnak mindazért, amivel az évek során hozzájárult a zenekarhoz, valamint a csapat iránt tanúsított elkötelezettségéért. A legjobbakat kívánjuk neki a hallásproblémáival és a jövőbeni vállalkozásaival kapcsolatban.

Bármennyire is szerettük volna, hogy ez a turné úgy érjen véget, ahogy elkezdődött, megértjük, tiszteletben tartjuk és támogatjuk Brian döntését, hogy hallásának megmentése érdekében leáll a turnézással. Elkötelezettek vagyunk, hogy a hátralevő turnés kötelezettségeinknek mindazok kedvéért eleget tegyünk, akik az évek során támogattak minket, egyúttal szerencsések vagyunk, hogy Axl Rose szívélyesen felajánlotta a segítségét, hogy eleget tehessünk ezen kötelezettségeinknek."


Az AC/DC Európa-turnéja:

Május
07 - Lisbon, Portugal - Passeio Maritimo De Alges
10 - Seville, Spain - Estadio De La Cartuja
13 - Marseille, France - Stade Velodrome
16 - Werchter, Belgium - Werchter Site
19 - Vienna, Austria - Erns-Happel Stadium
22 - Prague, Czech Republic - Letnany Airport
26 - Hamburg, Germany - Volksparkstadion


29 - Berne, Switzerland - Stade De Suisse

Június
01 - Leipzig, Germany - Red Bull Arena
04 - London, England - The Stadium, Queen Elizabeth Olympic Park
09 - Manchester, England - Etihad Stadium
12 - Aarhus, Denmark - Ceres Park
15 - Düsseldorf, Germany - Esprit Arena

 

 


 

 

Hammer TV

 
CONVERGE - Chelsea Wolfe-fal egy közös dal, videoklippel együtt: Blood Moon
2021. szeptember 28. (kedd) 16:59

Az még 2016-ban volt, amikor a legendás bostoni hardcore/metal banda, a Converge a holland Roadburn Fesztiválon néhány extra vendéggel lépett fel. A Bloodmoon projekthez az énekes-dalszerző Chelsea Wolfe és társa, Ben Chisholm is csatlakozott, valamint a Cave-In/Mutoid Man vezetője, Stephen Brodsky és a Neurosisból Steve Von Till. Azóta is többször szóba került egy Bloodmoon lemez, és most végre kiderült, hogy az album november 19-én jön majd ki Bloodmoon: 1 címmel. Első előzetesként máris itt a Blood Moon dal, többek között Chelsea Wolfe-fal. Klip is született hozzá, a rendező Emily Birds volt. A Converge legutóbbi lemeze a 2017-es The Dusk In Us volt.   CONVERGE - Blood Moon (a 2021-es Bloodmoon: I albumhoz) Jacob Bannon | Kurt Ballou | Nate Newton | Ben Koller Stephen Brodsky | Chelsea Wolfe | Ben Chisholm CONVERGE - Bloodmoon: I (11/19 - Epitaph) 01. Blood Moon 02....

BILLY TALENT - Videó is született a Weezer frontemberével közös dalukhoz: End Of Me
BILLY TALENT - Videó is született a Weezer frontemberével közös dalukhoz: End Of Me

Eredetileg 2020 nyarán tért volna vissza Budapestre a kanadai Billy Talent, a világjárvány miatt azonban a koncertre csak 2022. június 8-án kerül majd sor, a vendégbanda pedig az Of Mice...

BE'LAKOR - Progos, melodikus death metal Ausztráliából, új dal és klip: Foothold
BE'LAKOR - Progos, melodikus death metal Ausztráliából, új dal és klip: Foothold

Coherence címmel október 29-én jelenik meg a melodikus, progos death metalt játszó ausztrál Be'lakor ötödik albuma, a 2016-os Vessels lemez utódja, második előzetesként pedig a...

BASTARÐUR - Dalpremier a Sólstafir frontemberének crusty projektjétől: The Whispering Beast
BASTARÐUR - Dalpremier a Sólstafir frontemberének crusty projektjétől: The Whispering Beast

Aðalbjörn Tryggvason, a Sólstafir énekes/gitárosa egy új szólóprojektet hozott össze Bastarður néven, a bemutatkozó album pedig október 29-én jön majd ki Satan's Loss Of Son címmel....

NYTT LAND - Ahol Szibéria világa és az északi folk találkozik, új videoklip: Blood Of The North
NYTT LAND - Ahol Szibéria világa és az északi folk találkozik, új videoklip: Blood Of The North

Ritual címmel a nyár végén jelent meg az északi folkot ambient hatásokkal játszó orosz Nytt Land hetedik albuma, ezúttal már a Napalm gondozásában. Az új klipjük a lemezt záró Blood...

GENERATION KILL - Új klipes dal az ex-Exodus énekes csapatától: Into The Black
GENERATION KILL - Új klipes dal az ex-Exodus énekes csapatától: Into The Black

Május végén egy klipes új dallal jelentkezett az egykori Exodus frontember, Rob Dukes zenekara, a Generation Kill, a Never Relent nótában pedig vendégük is volt, Gary Holt gitáros. Azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS