HANDOUT - Új énekes, új dal, új klip; modern metal Szegedről

A klipben a főszerepet Gömöri Krisztián, elismert színművész játssza

2016. május 25. (szerda) 11:39

Empty Soul cmű dalához készítette el első videoklipjét a modern metalos szegedi Handout. A klipben a főszerepet Gömöri Krisztián, elismert színművész játssza."Az Empty Soul című számunk zeneileg és szövegileg is bonyolultabb, mint az eddigi dalaink, ezért úgy döntöttünk, hogy érdemes hozzá forgatni egy videoklipet.

Fontosnak tartottuk, hogy a videó tartalmazzon egy történetet is, mivel így jobban át tudjuk adni a szám mondanivalóját, ami lényegében az, hogy az eldobott lehetőségek helyzetében is képesek vagyunk megragadni a reményt. Mindnyájunk mellett ott van egy angyal, csak rajtunk múlik, hogy jelenlétüket még időben észre tudjuk-e venni és el is tudjuk fogadni egy életen át.

Ennek a komoly tartalomnak a megjelenítésére az elismert színészt, Gömöri Krisztiánt kértük fel. Az ő és az rpfilm segítségével készítettük el a klipet."


www.facebook.com/handoutband

 

HANDOUT - Empty Soul (2016)


 

HANDOUT

A kezdetek (2013-2014)

A banda Handout néven 2013 március 9-től létezik, miután az 1210 elnevezésű szegedi rendezvényen a bemutatkozó koncertjével megkezdte a pályafutását. Ekkoriban a csapat négy tagot számlált: Bene Balázs – basszusgitár, Busa Balázs – gitár, Lele Gergő – ének, Virág Levente – dobok. A kezdeti zenei paletta tartalma hamar gomba módjára kezd szaporodni, hála a banda lendületének, szorgalmának és a zene iránt érzett mindent elsöprő szerelmének.

Az új zeneszámok egymást követték a hosszú hónapok alatt, a tagok mindinkább összeszoktak, lassan már egy kőkemény metalcsaládot alkotva.

2013 júliusában a belga Resurrection és az angol In Ruins zenekarokat fogadták vendégként. Első komolyabb megmérettetésük egy regionális tehetségkutató volt, ahol a harmadik helyet érték el. Ezáltal lehetőség nyílt a zenekar előtt az első kislemez rögzítésére. Az EP a Keep Sinking címet kapta, legsikeresebb dala, a Swamp Of Sorrow pedig rövid idő alatt elérte a 10 ezres Youtube nézettséget.

Szeptemberben a csapat Soós Hannó Soma ritmusgitáros csatlakozásával megtalálta végleges felállását. A beilleszkedés zökkenőmentesen ment, Soma rövid időn belül szerves részévé vált a Handoutnak.


A második kislemez (2014-2016)


2014 januárjában bemutatkozhattak a fővárosban a 4. alkalommal megrendezett Dubs & Cores sorozaton, ahol olyan zenekarok kíséretében játszhattak, mint a Till We Drop vagy az Orion Dawn. Eközben készült a zenekar új stúdiófelvétele is, a Violent Addiction, amely ugyanezen év februárjának elején látott napvilágot és vonzott újabb rajongókat.

A következő hónapokat koncertezéssel és új dalok írásával töltötte a zenekar, majd a június 14-i nyárindító bulijuk után visszavonultak a próbatermükbe, hogy tökéletesítsék a következő, Curved Mirror c. EP-jük dalait. Július első hetében megkezdték a hat zeneszám felvételét, ismét az Our Sound stúdióban. A nyarat a stúdióból kimozdulva a C+ fesztivál keretein belül zárták, majd megkezdték a lemezbemutató koncertre való felkészülést.

A kislemez utómunkálatai szeptemberre befejeződtek, október másodikán pedig megjelent az első dala, az Articifial Paradises. A Curved Mirror teljes egészében október 22-én vált elérhetővé. A zenekar október 4-én bemutatkozott a Budapest Music Expón is, ahonnan a Jólhallod nevezetű tehetségkutatón szerzett értékes nyereményekkel tért haza.

Az új EP számait, mind a szegedi, mind a fővárosi közönség előtt bemutatták, s ezeket nagy siker fogadta.

 A Visszatérés (2016-)

Később a zenekarból kiváló Lele Gergőt - alapos keresés után - Tari Balázs követte, s ez eddig még nem ismert lendületet adott a zenekarnak, amely egy bemutatkozó kislemezdallal tért vissza. Az Empty Soul című számhoz leforgatták az első videoklipüket. A Handout további terveiben a rendszeres koncertezés mellett egy nagylemez kiadása áll, amelynek megírásához már hozzá is kezdtek.

YouTube csatornánk - katt ide!
 

Hammer TV

 
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
2021. szeptember 25. (szombat) 11:12

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú, melankolikus doom vonalat képviselő Dawn Of Solace harmadik albuma november 12-én jön majd ki Flames Of Perdition címmel, második előzetesként pedig itt a klippel kísért Skyline dal. A Skyline dalban a Kaunis Kuolematon frontembere, Mikko Heikkilä közreműködik. "Biztos vagyok abban, hogy valamilyen szinten mindenki ismeri azt a súlyos érzést, amely minden nappal csak növekedni látszik. A hajnal előtti sötétség olyan, mint egy menedék, egy ideig még elrejt a káosz elől, aztán a hajnal felgyújtja a 'skyline'-t és visszaránt a hideg fehér fénybe."   www.facebook.com/dawnofsolace DAWN OF SOLACE - Skyline (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz) DAWN OF SOLACE - White Noise (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz)...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend
PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend

Megjelent és végig is hallgatható a komplex thrash/power vonalas Paradox új albuma, a Heresy II. Charly Steinhauer a Heresy II - End Of A Legend című konceptanyagot Christian Münzner...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS