DOKKEN - Újra együtt a klasszikus négyes, a pénz miatt

Mick Brown dobos ezúttal nem a szokványos promódumát lökte

2016. május 24. (kedd) 06:46

Ismét eredeti felállásban dolgozik a 80-as évek egyik sikeres amerikai dallamos metal bandája, a Dokken, bár egyelőre csak néhány japán koncertről van szó.


Don Dokken énekes, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszusgitáros és Mick Brown dobos 1980 és 1989 között játszott együtt, akkor négy remek stúdióalbumuk és egy koncertlemezük született, de még ebben a sikerkorszakban is lehetett tudni, hogy Don Dokken és George Lynch nem igazán kedveli egymást.

1993-ban újra összejött a négyes, megjelent a Dysfunctional album 1995-ben, majd a fél-akusztikus élő album, a One Night Live, 1997-ben pedig az alterossá alakított Shadowlife lemez, de a régi ellentétek mindvégig megmaradtak, így George Lynch végül kiszállt. Volt vita, pereskedés, Lynch helyét pedig először John Norum, majd Reb Beach vette át.


2010 elején újra felröppent a hír a klasszikus négyes újjáalakulásáról, de pár hét után kiderült, hogy ez mégsem jött össze, majd pár hónappal később Don Dokken és George Lynch a That Metal Show műsor vendégeiként arról beszéltek, hogy mindannyian szeretnék az újjáalakulást, de a szólópályák, a projektek miatt ez nehezen megvalósítható. A műsorban azt is mondták, hogy ellenségeskedésük eleinte csak "reklámfogás", "médiamutatvány" volt, de aztán mindketten belelovallták magukat. Lynch azt is hozzátette, hogy a problémát az jelentette, hogy a csapatot eredetileg Európában létrehozó Don Dokken magának akart minden pénzt és elismerést, az énekes pedig csak bólintott erre.

Az újjáalakulás kérdése azóta is rendre előkerült, és most úgy fest, hogy néhány japán koncert erejéig meg is valósul.Mick Brown dobos a minap vendég volt Mitch Lafon podcastjében, és meglepő őszinteséggel elismerte, hogy a pénz miatt áll össze a klasszikus felállás.

"A pénzért csináljuk és szerintem ez a rossz indíttatás. Annak kéne a mozgató rugónak lenni, hogy együtt akarunk zenélni, és nem hiszem, hogy bárki is együtt akarna játszani, de az ajánlatot megkaptuk, és a pénzre egyszerűen nem mondhatsz nemet."


Ami a Don Dokken és George Lynch közti ellentétet illeti:

"Ez olyasmi, ami már a legelső naptól fogva jelen volt és sosem fog megszűnni. És éppen ez az, ami miatt hezitáltam, hogy összejöjjünk-e újra. Egyiküknél sem tapasztalok változást, szóval, nem tudom, mire számíthatok. De meg akarom tapasztalni. Önmagunk ellenére is mindig elég jól mentek a dolgaink. Ez sosem nagyon egyszerű és biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem lesz az."


Arról, hogy mi lesz a japán bulik után:

"Először jussunk túl ezen a hat koncerten és ha képesek leszünk rá, akkor talán tovább is mehetünk. Ez egyelőre még bizonytalan."

 

DOKKEN - It's Not Love (az 1985-ös Under Lock And Key albumhoz)


 


 

 

Hammer TV

 
VASMACSKA - Újjáalakultak, szöveges videóval a második dal: Gyere csak!
2021. szeptember 23. (csütörtök) 07:52

Még a nyáron egy Csend című új dalt mutatott be az újjáalakult Vasmacska zenekar, most pedig megérkezett a szintén egy szöveges videóval kísért friss nótájuk, a Gyere csak! "Néhány év szünet után újjáalakult a Vasmacska zenekar. Az öttagú csajbandában a gitárnál Králik Beáta, doboknál Vastag Viktória, basszusgitáron Horváth Kitti, az énekes pedig Sicu (Weiszné Koós Ilona Mónika)." Szombaton, szeptember 25-én élőben is elcsípheted őket a Dirty Dance társaságában a Big Bike Pubban. A belépés ingyenes!   www.facebook.com/Vasmacskazenekar VASMACSKA - Gyere csak! (szöveges videó, 2021) VASMACSKA - Csend (2021)  

TOM MORELLO - Közös dalban a Rage Against gitárosa és a Bring Me The Horizon énekese
TOM MORELLO - Közös dalban a Rage Against gitárosa és a Bring Me The Horizon énekese

The Atlas Underground címmel egy új szólólemezzel jelentkezik október 15-én a Rage Against The Machine gitárosa, Tom Morello. Az albumon neves vendégek sorjáznak majd, többek között...

DAVE ELLEFSON - A második dal a The Lucid nevű új bandától: Damned
DAVE ELLEFSON - A második dal a The Lucid nevű új bandától: Damned

A Megadethből kitett Dave Ellefson basszusgitárosa pár hete mutatta be új zenekarát, a The Lucidot, a Maggot Wind című első dal után pedig most itt a második nóta is, ennek Damned a...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, klipes új dal az októberi lemezről: Betrayal Of The Queen
NECROFIER - Dallamos black Texasból, klipes új dal az októberi lemezről: Betrayal Of The Queen

Prophecies Of Eternal Darkness címmel október 22-én jelenik meg a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért The...

OMNIUM GATHERUM - Klippel a finnek második lemezelőzetes dala: Reckoning
OMNIUM GATHERUM - Klippel a finnek második lemezelőzetes dala: Reckoning

Origin címmel november 5-én jelenik meg a melodikus death metalt nyomató finn Omnium Gatherum új albuma, a 2018 nyarán kiadott The Burning Cold  lemez utódja, amelynek második...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: Pillars Of Fire
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: Pillars Of Fire

Where Fear And Weapons Meet címmel október 22-én jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS