AC/DC - Brian: "A világ egyik legjobb bandájában voltam"

Brian Johnson nem számít a visszatérésre

2016. május 23. (hétfő) 18:24

Számtalan pletyka és találgatás kering arról, hogy Brian Johnson énekes valóban a súlyos hallásproblémái miatt kényszerült-e abbahagyni a turnézást, átadni a helyét az AC/DC-ben a Guns N' Roses frontemberének, Axl Rose-nak.


A SiriusXM rádiónak adott friss interjújában Brian Johnson nemcsak a betegségéről beszélt, hanem arra is utalást tett, hogy véget értek az AC/DC-beli napjai.


"Az emberek nem értik, hogy ez valóban az, ami. Ez olyan, mint amikor a fiatal sportolók sérülést szenvednek. Sajnálom őket, ha 24-25 évesen lesérülnek és azzal vége a pályafutásuknak. Az egy szörnyű dolog.

De én szerencsésnek tartom magam. 68 vagyok, idén leszek 69 - és elég jó kört futottam. A világ egyik legjobb bandájában voltam.

Nem azt mondták nekem, hogy rákom van vagy bármi ami halálos. És annyira klassz időket éltem meg a srácokkal, akkora mázlim volt és egy király életem. Csak hálás lehetek, tényleg, hogy egy darabban vagyok ma is."


Az interjú során Brian Johnson arra is kitért, hogy a hallásproblémái mikor érték el a kritikus szintet:


"Karácsony előtt, Sydneyben, kilenc alkalommal is jártam kórházban, ahol egy remek doki, Doctor Chang dolgozott rajtam, aki szerint az egyik estére vezethető vissza minden. Winnipegben játszottunk, szabadtéren, egy óriási stadionban, ahol kegyetlenül zuhogott és mellé még irgalmatlan hideg is volt.

És belázasodtam. Át voltunk ázva, majd' megfagytunk és rögtön a buli után Vancouverbe kellett repülnünk, ami egy két és fél órás út, és sajnos a folyadék beszivárgott az arcüregeimbe, mindenhova a fülem körül.

De folytatnunk kellett a koncertezést. Volt egy ottani bulink, aztán San Francisco következett, majd Los Angeles, utána pedig hazamentünk egy 2-3 hetes pihenőre. Utána az ausztrál turné jött. És a fülem még mindig nem dugult ki. Akkor elkezdtem aggódni, mert a jobb fülemre, a jó fülemre szinte teljesen süket voltam

 Amikor Ausztráliába értem, akkor fedezte fel Doctor Chang, hogy a folyadék közben kristályosodott és pusztította a fülemet. Szóval a jó fülemet, elvesztettem... Nem tudom, hány százalékosan, de ahhoz eléggé, hogy nagyon megnehezítse a dolgokat. Szóval, dolgoztak rajtam.

Csöveket raktak a karomba, folyadékot kaptam, szteroidokat is, hogy kitisztuljon a rendszer. De a szemembe nézett azzal a borzalmas nézéssel, ami akkor jellemzi a dokikat, amikor valami rossz hírt készülnek közölni (nevet), és csak annyit mondott, hogy 'attól félek, ez már nem fog visszajönni, de dolgozhatunk rajta, meg fogjuk próbálni'.

És így is tettünk. Mi meg végignyomtuk az ausztrál koncerteket, és az óriási volt, aztán visszajöttünk Amerikába 10 koncertre, és azok után, amikor elmentem a második kontrollra, akkor mondták azt, hogy 'kikészíted a füleidet'. 


Ami a zenésztársak reakcióját illeti, arról ezt mondta az énekes:

"Mivel rendszeresen jártam kontrollra, a srácok is látták az eredményeket és látták a masszív halláscsökkenést is, és ha folytattam volna a koncertezést, minden esélyem meglett volna arra, hogy soha többé ne halljak. Angus és Cliff azt mondta, hogy 'Jonno, gondolnod kell az egészségedre'. És mindenki más is azt mondta, hogy 'Brian, az egészséged az első. Egy teljes évet töltöttél turnézással, te megtettél mindent. Mi meg be akarjuk fejezni a turnét'. És ennek megfelelően cselekedtek."

 


 

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS