GIRUGAMESH - Feloszlik a japán banda, május végén búcsúkoncert Budapesten

Eddig kétszer jártak nálunk, többet nem is fognak

2016. május 10. (kedd) 08:51

Mostani turnéja után feloszlik a Girugamesh, a legjobb és legsikeresebb japán rockbandák egyike, de május 25-én a Club 202-ben megnézheted őket. A csapat utolsó anyaga, egy 6+1 tételes EP, a Chimera, januárban jött ki.


A koncert Facebook oldala


"Chimera című minialbumával látogat május 25-én Budapestre a Girugamesh. A négytagú japán rockbanda több teltházas európai turné, és sikeres budapesti koncert után tér most vissza a Club 202-be, és egy friss bejelenése alapján most utoljára láthatjuk őket élőben, hiszen a turné után a zenekar feloszlik.

A Girugamesh négy tagja: Satoshi énekes, Nii gitáros, ShuU basszusgitáros és Яyo dobos. A 2004-ben alakult csapat első éveit lakóhelyük, Csiba prefektúra környékén töltötte, fokról fokra csiszolva zenéjüket, mely a nu metal jegyek mellett más nyugati kemény zenék stílusjegyeit viseli magán. Az első európai és amerikai koncerteket 2007-ben adták, és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően azóta többször visszatértek, 2011-ben pedig az Egyesült Államokba is eljutottak. Magyarországon 2011-ben és 2014-ben láthattuk őket.

A 2013-as Monster című nagylemezt követően 2014-ben a Gravitation című EP és egy koncertfelvételeket is tartalmazó válogatáslemez kiadásával ünnepelték fennállásuk tizedik évfordulóját. A születésnapot egy öt hónapon át tartó, 2015-be is átnyúló turnéval ünnepelték meg, melynek Európában 13, jórészt teltházas állomása volt.

Legújabb anyaguk idén januárban érkezett meg: a Chimera egy hat dalt tartalmazó minialbum, amelynek európai kiadásán a korábbi Gravitation EP összes dala is szerepel, valamint egy 2015 márciusában rögzített koncert DVD felvétele is jár hozzá. A Girugamesh a legjobb és legsikeresebb japán rockbandák egyikévé nőtte ki magát.

 

GIRUGAMESH - 鵺 - Chimera (a 2016-os Chimera EP-hez)

 Saját elmondásuk szerint ők egy olyan különleges zenekar, amely egyszerre képes metal, kemény rock és punkzenét is játszani, és az új kiadvány is ezekből épül fel: kicsit olyan ez, mint a névadóul választott görög mitológiai lény, Khimaira, melynek három különböző állatfeje van (oroszlán, kecske és kígyó), és tüzet is okád. Hasonlóan a névadó szörnyeteghez, a Girugamesh sem szeretné az új lemezt csak az egyik zenei stílussal jellemezni, hanem azt próbálja megmutatni, hogy a dalokban mindhárom említett műfaj egyszerre van jelen.

2016-ban a zenekar ezzel az új lemezzel tér vissza Európába, hogy 3 héten át, 7 ország 11 városában lépjenek fel. A budapesti koncertre ezúttal is a legutóbbi, 2014-es látogatásuk helyszínén, a Club 202-ben kerül sor.

A rajongók VIP jeggyel is kiegészíthetik normál belépőjüket, amely korai bejutást, egy koncert előtti közönségtalálkozó és egy közös fotót készítésének lehetőségét biztosítja, no meg persze egy csomó ajándék is jár hozzá: egy különleges VIP kártya, egy Girugamesh-es táska és egy dedikált Chimera CD.

Ez a koncert ráadásul az utolsó lehetőség lesz arra, hogy élőben lássuk a csapatot, hiszen - május Ez a koncert ráadásul az utolsó lehetőség lesz arra, hogy élőben lássuk a csapatot, hiszen - május elején kiadott közleményük szerint - az európai turnét, majd a júliusi tokiói koncertjüket követően a Girugamesh tagjai - 12 együtt töltött év után - feloszlatják a zenekart."


A Concerto Music bemutatja:
Tour 2016: Chimera in Europe

Május 25., szerda 19 óra Budapest, Club 202
Girugamesh koncert
Belépő: 6900 Ft, VIP upgrade: 65 Euro


Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, a CD Pince, Headbanger üzletekben, valamint a www.concerto.hu és a Tixa.hu weboldalakon.

VIP upgrade jegyek itt kaphatók: Katt!
 
  

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS