AC/DC - Ilyen volt az első koncert a Guns N 'Roses énekesével, Axl Rose-zal

Axl azt mondja, hogy szívesen folytatná a bandával a turné után is

2016. május 8. (vasárnap) 07:51

Tegnap este elindult az AC/DC Európa-turnéja a portugáliai Lisszabonban, és néhány videó segítségével máris megnézheted, milyen volt az Axl Rose-zal kiegészült csapat.
(Fotó: Patricia De Melo Moreira/AFP)

AC/DC 2016 (05/07) - Lisszabon, Portugália

“Rock or Bust"
“Shoot to Thrill"
“Hell Ain't a Bad Place to Be"
“Back in Black"
“Got Some Rock & Roll Thunder"
“Dirty Deeds Done Dirt Cheap"
“Rock 'n' Roll Damnation
“Thunderstruck"
“High Voltage"
“Rock 'n' Roll Train"
“Hells Bells"
“Given the Dog a Bone"
“Sin City"
“You Shook Me All Night Long"
“Shot Down in Flames"
“Have a Drink on Me"
“T.N.T.”
“Whole Lotta Rosie"
“Let There Be Rock”
---
“Highway to Hell"
“Riff Raff”AC/DC - Lisszabon (2016/05/07)
A turné indítása előtt adott interjúkból az derült ki, hogy Axl maga jelentkezett régi nagy kedvenceinél, miután kiderült, hogy Brian Johnson énekes a súlyos hallásproblémái miatt nem turnézhat. Angus Young gitáros pedig cáfolta, hogy kirúgták volna az énekesüket.


Axl Rose:

"Még aznap telefonáltam, hogy elolvastam a híreket arról, hogy mi a helyzet Brian hallásával. Egy olyan fickót hívtam fel, aki most a produkciós menedzserük... mert tudtam, hogy problémák merülnek majd fel a már meghirdetett koncertekkel. Szóval, ha képes vagyok segíteni, ha összehozható a dolog, és őket is érdekli, akkor szívesen segítenék. És így indult ez az egész.

Nem úgy tekintettem erre, hogy most az AC/DC-nek fogok énekelni, inkább úgy, hogy ha össze tudom hozni és ők is így gondolják, hogy képes vagyok rá...

Egy rakás Back In Black korszakos dal nagy kihívást jelent. Semmiképpen sem azért vagyok itt, hogy tiszteletlen legyek Briannel. Brian egy hatalmas énekes és komoly kihívás a témáit elénekelni. Csupán a rajongóknak szeretnék igazságot szolgáltatni. Bizonyos értelemben egyszerre vagyok boldog és izgatott, de úgy gondolom, nem volna megfelelő, ha ünnepelnék, valaki másnak a kárára. Nem ezért vagyok itt. Ez egy szerencsétlen helyzet."Angus Young:

"Kering egy csomó pletyka és sokan azt gondolják, hogy Briant kirúgtuk. De nem ez a helyzet. Főként a hallása miatt van ez. Már korábban is nagy gondok voltak az egyik fülével, majd a jó füle is gyorsan elkezdett romlani. Ez egy létező probléma volt... lényegében már a turné kezdete óta."


Cliff Williams basszusgitáros:


"Volt olyan is, hogy azzal a jó fülével is problémák adódtak, aztán visszajött a hallása, de nem teljesen. A doki azt mondta neki, hogy ez újra megeshet és az is lehet, hogy a hallása nem jön vissza. Szóval, tudod, ez olyan... Mit lehet ilyenkor tenni?"


Angus még azt is hozzátette, hogy a döntés "nem a mi kezünkben volt", és kitartott amellett, hogy Briannek kellett elhatároznia, hogy mit tart a legjobbnak.


"Nem nagyon volt nyerő megoldás, mert ha leálltunk volna, azzal egy csomó rajongót elkeserítettünk volna."
Ahogy korábban beszámoltunk róla, nem mindenki örült annak, hogy Axl ugrik be ezen a turnén Brian Johnson helyére, a belga De Standaard lap szerint például vagy 7 ezer rajongó vissza is váltotta az előre megvett jegyét a május 16-i belga bulira (Werchter), mert nem kíváncsiak az AXL/DC-re.

A 12 európai buli egyes más állomásain is módot adtak a jegyek visszaváltására, de arról nincs hír, hogy a korábban elhalasztott tíz amerikai koncert pótbulijain is lesz-e erre mód.

Az Európa-turné a dániai Aarhusban ér véget június 12-én, Bécsben május 19-én lép fel az AC/DC - a Guns N'Roses frontemberével. A Slash-sel és Duffal megerősített Guns N' Roses nyári amerikai turnéja június 23-án indul Detroitban.


Axl Rose és az AC/DC ilyen egy próbáról kiszivárgott felvétel szerint:

 


AXL/DC - Thunderstruck (megtisztított kalózfelvétel)
Az még március 7-én
derült ki, hogy Brian Johnson énekes a súlyos hallásproblémái miatt nem turnézhat. A zenekar akkor annyit közölt, hogy vendégénekessel lépnek majd színpadra, és hamarosan megindultak a pletykák, találgatások az énekes kilétével kapcsolatban. Március végén derült ki, hogy Axl Rose és az AC/DC Atlantában próbál, április közepén pedig hivatalosan is bejelentette a csapat, hogy valóban a mostanában amúgy sem unatkozó GN'R frontember ugrik be kisegíteni őket.


Az AC/DC közleménye:


"Az AC/DC tagjai szeretnének köszönetet mondani Brian Johnsonnak mindazért, amivel az évek során hozzájárult a zenekarhoz, valamint a csapat iránt tanúsított elkötelezettségéért. A legjobbakat kívánjuk neki a hallásproblémáival és a jövőbeni vállalkozásaival kapcsolatban.

Bármennyire is szerettük volna, hogy ez a turné úgy érjen véget, ahogy elkezdődött, megértjük, tiszteletben tartjuk és támogatjuk Brian döntését, hogy hallásának megmentése érdekében leáll a turnézással. Elkötelezettek vagyunk, hogy a hátralevő turnés kötelezettségeinknek mindazok kedvéért eleget tegyünk, akik az évek során támogattak minket, egyúttal szerencsések vagyunk, hogy Axl Rose szívélyesen felajánlotta a segítségét, hogy eleget tehessünk ezen kötelezettségeinknek."


Az AC/DC Európa-turnéja:

Május
07 - Lisbon, Portugal - Passeio Maritimo De Alges
10 - Seville, Spain - Estadio De La Cartuja
13 - Marseille, France - Stade Velodrome
16 - Werchter, Belgium - Werchter Site
19 - Vienna, Austria - Erns-Happel Stadium
22 - Prague, Czech Republic - Letnany Airport
26 - Hamburg, Germany - Volksparkstadion
29 - Berne, Switzerland - Stade De Suisse

Június
01 - Leipzig, Germany - Red Bull Arena
04 - London, England - The Stadium, Queen Elizabeth Olympic Park
09 - Manchester, England - Etihad Stadium
12 - Aarhus, Denmark - Ceres Park

 

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS