EURÓPA PROJEKT - Dal- és klippremier: Védd meg a határt!

A digitális kislemez elérhető lesz az összes online zeneáruházban

2016. május 6. (péntek) 15:00

Védd meg a határt! címmel a mai napon jelent meg az Európa Projekt első felvétele, ami digitális kislemez formátumban kerül terjesztésre, így elérhető lesz az összes online zeneáruházban (Deezer, GooglePlay, iTunes, Spotify stb.), de a dalhoz egy videóklip is elkészült. Máris megismerkedhetsz vele!.Az Európa Projekt tagjai: Barcsik Vali énekesnő/billentyűs(A hét vezér, ex-Napoleon Boulevard, ex-Solaris Fusion), Friskó "Fidó" Péter basszusgitáros/énekes (ex-Perfect Symmetry), Matus "Matter" Péter dobos (Coda, Rudán Joe Band, ex-Rózsaszín Pittbull), Palancsa Bence gitáros (Siberia), Ráduly Levente énekes (Szkítia, HRB Rock Band, ex-Black Box) és Rudán Joe énekes.

"A dal témájával azonnal azonosulni tudtam - mondja Rudán Joe. - Vérlázító, hogy elmebeteg politikusok idecsalják a keresztény Európába - a mi nevünkben - ezeket az embereket. Fogadjuk be őket, ha tényleg menekültek és becsületesen dolgozni akarnak, de az ingyenélő, segélyre váró, balhés csőcselékből nem kérünk! Védjük meg a saját határainkat, mert ez a mi hazánk!"


www.facebook.com/veddmegahatart
 
 


EURÓPA PROJEKT - Védd meg a határt! (2016)"Ezt a szöveget az Európa ellen irányuló - meggyőződésem szerint vallási alapon szerveződő - invázió hatására írtam - mondja a dal kapcsán a szövegíró Palancsa Gábor. - Megkérdeztem a Facebookon a zenész ismerőseimet, hogy mit gondolnak róla. Szentkirályi Jani egy-, Barcsik Vali kettő-, Rudán Joe öt perc múlva mondott igent. Zárójelben jegyzem meg, hogy Joe barátom részéről hatalmas megtiszteltetés, hogy a szólóalbumára én is írhattam szövegeket. És most az elsők közt támogatta a dalt és vállalta az egyik 'főhős' szerepét.

A Rudán Joe Band sokat próbált dobosa, Matus Péter barátom személye egyenesen következett. Két fiam közül az idősebb, Bence klasszikus gitárt tanul, miközben a Siberia zenekarban magyar metal örökzöldeket játszanak. Szentkirályi Jani játszotta volna eredetileg a Védd meg a határt! gitártémáit, de egy váratlan egészségügyi probléma miatt Bencére hárult a feladat. Kézenfekvő volt a személye, hiszen ismerte a dalt a születésétől.

Ráduly Levente barátom összedobott egy alapdallamot, melynek kidolgozását Bence oldotta meg. Így klasszikus gitár adja a zenei gerincet. Fidó (Friskó Péter) barátom ötleteivel, hangszerelésével, szépen épülő szólamaival vált teljessé a mű, amit Barcsik Vali billentyűs témái tesznek izgalmassá.

Minden közreműködő zenésznek köszönöm, hogy vállalva közös véleményünket, minőségi produkciót hoztak össze! A kiadónak pedig azért jár a köszönet, mert nem hagyta, hogy ez a projekt egy legyen a sok közül!"Barcsik Vali, billentyűs/énekesnő:


"A rock műfaj a kezdetektől a nyers, őszinte megnyilvánulást képviselte. Zenészként, bizonyos helyzetekben, merni kell állást foglalni. Súlyos, mindenkit érintő helyzet van. A dalban való részvételem képviseli az álláspontom - minden politikai befolyástól mentesen. Az ügy, amiért véleményem szerint a dal született, egy család védelme. A szűk család neve Magyarország, a tágabbé Európa."


Ráduly Levente énekes:

“Amiről a dal szól, az az önmagát ismétlő történelem. Megint mi szívunk. Nekünk, keresztényeknek határozott világnézetünk van. Nem kell nagy dolgokról beszélni, nem jó, amit a 'nagyok' hisznek. Nekünk nem kell elfogadnunk azt, amit ők akarnak. Itt születtünk, itt halunk meg, és ha kell, megvédjük a családunkat, megvédjük a hazánkat! Engem a lelkem és Isten vezérel. De ez a népvándorlás a pokolból jön és a pokol tüzével fenyegeti Európát. Vállalom a dalt. És tudom, hogy még sok ember gondolkodik hasonlóan."


Friskó "Fidó" Péter basszusgitáros/énekes:


"Gábor keresett meg azzal, hogy írt egy szöveget, Levi pedig egy dalvázlatot gitárral, és hogy lenne-e kedvem meghangszerelni, kidolgozni, felvenni? Egyből megfogott a dal. Igent mondtam. Énekesi minőségemre csak később lett szükség, de örömmel vállaltam el. Igazi odamondó dal, nincs mismásolás, ahhoz jobban értenek a 'nagy európai politikusok'. Pont azt próbáljuk ellensúlyozni."


Palancsa Bence gitáros:


'"A Védd meg a határt!” szövegét apa írta, így a közreműködésem nem volt kérdés. Megtisztelő volt együtt dolgozni azokkal, akikre példaként tekintek."Palancsa Gábor, szövegíró:

"Ez a történelem során szinte sosem látott mértékű népvándorlás az élet minden területén érzékelhető hatásokat generál. Írtam ezt a szöveget, és megkérdeztem zenész ismerőseimet, hogy mit szólnak hozzá. Azok szerepelnek a projektben, akik nem csupán felvállalják a véleményüket, hanem úgy is érzik, hogy előadóművészi lehetőségeikkel, véleményformáló erejükkel élniük kell. A meggyőződés, a zene szeretete és az ügy súlya egyaránt motiválja a csapatot."

 Biográfiák:

Barcsik Valéria - ének, billentyűs hangszerek:

"Pályafutásomat klasszikus zongoristaként kezdtem. Ez idő alatt is szívesen adatptáltam saját gondolataimra, régi mesterek műveit. A kilencvenes évek elejétől megnyíltam más műfakok felé, immár önálló szerzeményekkel. Nagyon sok előadónak, több műfajban is írtam zenéket, a hozzám legközelebbi stílus mégis a rock, ezen belül is a progresszív irányzat."

Vali korábban a Napoleon Boulevard, a Twin Peaks, a Solaris Fusion, és a Nostradamus tagja volt, illetve Csepregi Éva és Szentpéteri Csilla lemezein működött közre. Jelenleg az Európa Projekten túl a Magma produkció, illetve a Fénykiáltók együttes tagja még. Zeneszerzőként többek között a A hét vezér rockoperát, A kis herceg című hangjátékot, a Maugli, a dzsungel fia és a Mátyás a csillagok között gyermek-darabokat jegyzi.Friskó Péter - ének, basszusgitár:
"Bár gyerekkoromban a billentyűs hangszerekkel kezdtem ismerkedni, a rockzenével való találkozás a gitárra váltást eredményezte. Ennek köszönhetően – persze évek múltán – kerültem a (Perfect) Symmetry zenekarba, akik énekest kerestek. Időközben, előbb hobbi-, majd munka szintjén hangfelvételek készítésébe, koncertek hangosításába kezdtem, ami sajnos kiszorította a zenélést. Kiléptem a zenekarból, bár a később megjelent második Perfect Symmetry lemezt én énekeltem fel. Négy évig a Cs. Í. T. zenekarban basszusgitároztam, majd kisegítettem énekes poszton a Siberia nevű magyar metal tribute zenekart. Azóta leginkább stúdióban session-zenészkedek."Matus Péter - dobok, csörgő:
"1982 augusztus 20-án születtem. A középiskolában kezdtem zenélni, 2004-óta rendszeresen koncertező zenekarok tagja vagyok. Számos már nem létező, vagy azóta is aktív zenekarnak voltam tagja, illetve turnédobosa. A teljesség igénye nélkül néhány példa: Sakk R.B.E., I Got Some, Cs.Í.T., Rózsaszín Pittbull, Brewtal, Vér Kötelez, Hangover. Jelenlegi aktív zenekaraim: Coda, Stonecold, Rudán Joe Band. A zene az egyetlen dolog az életben, amit a puszta létéért szeretek. Úgy, ahogy van. A szakmában a plakátozótól a hangtechnikuson át a próbateremvezetőn keresztül a nagyszínpados fellépőig minden voltam már, és gyakorlom is a szerepeimet a zenei életben."Palancsa Bence - gitár:
"1997. július 28-án születtem. Közel tíz éve tanulok klasszikus gitárt Pétery Tibor tanár úrtól, illetve rock/metal gitárt. Utóbbit eleinte apától, majd egy idő után magamtól. Tagja vagyok a ClassAcoustica gitártriónak. A rock/metal műfajjal apa fertőzött meg. (Kösz, apa!) Rövid időt töltöttem az Orange Night nevű baráti zenekarban. Jelenleg az idén 10 éves jubileumát ünneplő pécsi Siberia zenekarban játszom. Patinás, meghatározó magyar metal bandák legnagyobb dalai vannak a repertoárban."Palancsa Gábor - szövegíró:

"A nyolcvanas években egy Prowler nevű thrash zenekarban gitároztam. Mivel már akkor is írtam verseket, én voltam a szövegíró. Ma már megmosolygom azokat a dalokat, de volt néhány egész jó ötletünk. Egy demóig jutottunk, nem lettünk ismertek. A katonaság vetett véget a jó kis csapat karrierjének. A csapatból Vörös Gábi (Fekete Sereg) maradt a pályán. A zenével azért folyamatos a kapcsolatom azóta is."Ráduly Levente - ének:
"Erdélyben születtem. Közel 20 éve énekelek. Székelyudvarhelyen összeraktunk egy heavy metal bandát Hard Laws néven, majd 2003-ben lettem a Szkítia énekese. Az évek során több zenekarban, illetve stílusban is kipróbáltam magam. Ezek közül a White Hearts, az Álomút, a Black Box, a Treff, a Changing Times és a Tranzyt zenekarok a kedvenceim. Jelenleg – a Szkítia zenekar mellett – a HRB Rock Band, valamint egy akusztikus formáció tagja vagyok, illetve egy saját lemezen dolgozom, elhunyt feleségem emlékére."Rudán Joe - ének:
"1963 június 5-én születtem Pécsett. Már középiskolás koromban basszusgitároztam, illetve énekeltem amatőr zenekarokban. Először 1978-ban az Ewerestben, majd ’79-től a HGM együttesben voltam az énekes, ahol többek között Deep Purple dalokat is játszottunk. Ezt követte ’81-ben a Morris formáció, mellyel vendégként a Skorpió és a P. Box előtt is bemutatkoztunk a sok önálló koncert mellett.

A pécsi amatőr zenekarok után pár éves bonyhádi-szekszárdi kiruccanás következett. 1983-tól a Signál, majd a Spirál színeiben léptem fel, akikkel 1984-ben ORI-vizsgát tettünk. Közben ‘85-től párhuzamosan, az ismét működő a Morrisban, illetve 1986-ban a szekszárdi Jimi Hendrix Memory Bandben is énekeltem. Szintén ‘86-ban, régi pécsi barátaim kérésére beugrottam a Jet együttesbe, akik az akkor még újdonságnak számító 'Malmsteen-vonalat' követték.

1987-ben igazoltam át Candybe, közben szép lassan kiforrta magát a Coda, mellyel 1988 óta járjuk az országot-világot. A Coda repertoárban - az örökzöld Led Zeppelin szerzemények mellett - a kezdettől fogva szerepelnek egyéb alapvető hard rock bandák 'rockklasszikus' dalai is. 1989 őszén keresett meg a budapesti Griff együttes, akikkel a több vidéki koncert mellett egy nagysikerű Petőfi Csarnokos óriáskoncertet is játszottunk. 1990-től hosszú éveken át a Szekszárd melletti Csörge-tavi Rockmaraton fesztivál egyik szervezője voltam.

A Pokolgéphez 1990-ben csatlakoztam. A két évtized alatt többszáz koncert, és 12 nagylemez fémjelezte a közös munkát, ami 2010-ben szakadt meg. 1993-ban az Atilla - Isten kardja című rockoperában játszottam, valamint többször szerepeltem az István, a király rockopera különböző változataiban. Továbbá 2000-ben főszerepet kaptam a Jézus születése folkoperában is. 2011 nyarán készült el a Csaba királyfi című székely nemzeti rockopera, melyben én alakítom az egyik főszereplőt. 2011-ben Gyergyószárhegyen, a szárhegyi Lázár kastélyban, 2014-ben Püspökladányban és 2015-ben pedig a csíksomlyói nyeregben mutattuk be a darabot óriási sikerrel.

1997-től tíz éven keresztül voltam a P. Mobil tagja. Sajnos csak egyetlen, új dalokból álló stúdióalbumot sikerült az akkori formációnak rögzítenie, a számtalan egyéb kiadvány mellett, azt is még az első évben. 2008-tól 2014-ig a Mobilmánia zenekarral koncerteztem, illetve készítettem albumokat. 2014-től én vagyok a Dinamit zenekar énekese, ami nagy örömmel tölt el.

2010-ben alakult a Rudán Joe Akusztik, ahol Tóth László gitárossal szemezgetünk a rockzene magyar és külföldi gyöngyszemeiből. Kalapács József barátommal 2010 végétől közösen léptünk fel Szelíd Metalosok Orchestra néven. Ennek nyomán 2012-ben állt össze az Atilla Fiai Társulat. A műsorban részleteket játszunk a népszerű magyar nemzeti rockoperákból, filmzenékből. Túl a negyedszázados jubileumon, természetesen a Rudán Joe's Coda is aktívan működik.

2013 október 10-én a 'Baranya Megye Díszpolgára' kitüntető címet kaptam a Baranya Megyei Közgyűléstől, amit mindenkinek hálásan köszönök!

2014-ben jelent meg első szólóalbumom Én ez vagyok címmel, mely nagy közönség- és szakmai sikert aratott. A hátam mögött álló több, mint 30 éves zenei pályafutás során rengeteg kiváló művésszel és zenekarral dolgozhattam együtt. Ezt a gazdag, színes zenei életutat próbáltam meg minél több szerző és zenész bevonásával összegezni. A CD megjelenését egy ötórás jubileumi óriáskoncerttel ünnepeltünk meg, rajongóinkkal közösen.

2015-ben indult útjára a Rudán Joe Band. Eddigi pályafutásom legkedvesebb dalai szerepelnek a új banda repertoárjában."

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS