AC/DC - Axl Rose maga jelentkezett a bandánál, Angus szerint nem rúgták ki Brian Johnsont

Holnap lesz a turné első állomása Portugáliában

2016. május 6. (péntek) 17:28 | utoljára módosítva: 2016. május 8. (vasárnap) 07:40

Holnap lesz az AC/DC Európa-turnéjának első állomása a portugáliai Lisszabonban, és ennek kapcsán a Guns N 'Roses frontemberével, Axl Rose-zal kiegészült csapat rövid interjúkat is adott.


Az interjúkból az derült ki, hogy Axl maga jelentkezett régi nagy kedvenceinél, miután kiderült, hogy Brian Johnson énekes a súlyos hallásproblémái miatt nem turnézhat. Angus Young gitáros pedig cáfolta, hogy kirúgták volna az énekesüket.


Axl Rose:

"Még aznap telefonáltam, hogy elolvastam a híreket arról, hogy mi a helyzet Brian hallásával. Egy olyan fickót hívtam fel, aki most a produkciós menedzserük... mert tudtam, hogy problémák merülnek majd fel a már meghirdetett koncertekkel. Szóval, ha képes vagyok segíteni, ha összehozható a dolog, és őket is érdekli, akkor szívesen segítenék. És így indult ez az egész.

Nem úgy tekintettem erre, hogy most az AC/DC-nek fogok énekelni, inkább úgy, hogy ha össze tudom hozni és ők is így gondolják, hogy képes vagyok rá...

Egy rakás Back In Black korszakos dal nagy kihívást jelent. Semmiképpen sem azért vagyok itt, hogy tiszteletlen legyek Briannel. Brian egy hatalmas énekes és komoly kihívás a témáit elénekelni. Csupán a rajongóknak szeretnék igazságot szolgáltatni. Bizonyos értelemben egyszerre vagyok boldog és izgatott, de úgy gondolom, nem volna megfelelő, ha ünnepelnék, valaki másnak a kárára. Nem ezért vagyok itt. Ez egy szerencsétlen helyzet."Angus Young:

"Kering egy csomó pletyka és sokan azt gondolják, hogy Briant kirúgtuk. De nem ez a helyzet. Főként a hallása miatt van ez. Már korábban is nagy gondok voltak az egyik fülével, majd a jó füle is gyorsan elkezdett romlani. Ez egy létező probléma volt... lényegében már a turné kezdete óta."


Cliff Williams basszusgitáros:


"Volt olyan is, hogy azzal a jó fülével is problémák adódtak, aztán visszajött a hallása, de nem teljesen. A doki azt mondta neki, hogy ez újra megeshet és az is lehet, hogy a hallása nem jön vissza. Szóval, tudod, ez olyan... Mit lehet ilyenkor tenni?"


Angus még azt is hozzátette, hogy a döntés "nem a mi kezünkben volt", és kitartott amellett, hogy Briannek kellett elhatároznia, hogy mit tart a legjobbnak.


"Nem nagyon volt nyerő megoldás, mert ha leálltunk volna, azzal egy csomó rajongót elkeserítettünk volna."
Ahogy korábban beszámoltunk róla, nem mindenki örült annak, hogy Axl ugrik be ezen a turnén Brian Johnson helyére, a belga De Standaard lap szerint például vagy 7 ezer rajongó vissza is váltotta az előre megvett jegyét a május 16-i belga bulira (Werchter), mert nem kíváncsiak az AXL/DC-re.

A 12 európai buli egyes más állomásain is módot adtak a jegyek visszaváltására, de arról nincs hír, hogy a korábban elhalasztott tíz amerikai koncert pótbulijain is lesz-e erre mód.

Az Európa-turné a dániai Aarhusban ér véget június 12-én, Bécsben május 19-én lép fel az AC/DC - a Guns N'Roses frontemberével. A Slash-sel és Duffal megerősített Guns N' Roses nyári amerikai turnéja június 23-án indul Detroitban.


Axl Rose és az AC/DC ilyen egy próbáról kiszivárgott felvétel szerint:

 


AXL/DC - Thunderstruck (megtisztított kalózfelvétel)
Az még március 7-én
derült ki, hogy Brian Johnson énekes a súlyos hallásproblémái miatt nem turnézhat. A zenekar akkor annyit közölt, hogy vendégénekessel lépnek majd színpadra, és hamarosan megindultak a pletykák, találgatások az énekes kilétével kapcsolatban. Március végén derült ki, hogy Axl Rose és az AC/DC Atlantában próbál, április közepén pedig hivatalosan is bejelentette a csapat, hogy valóban a mostanában amúgy sem unatkozó GN'R frontember ugrik be kisegíteni őket.


Az AC/DC közleménye:


"Az AC/DC tagjai szeretnének köszönetet mondani Brian Johnsonnak mindazért, amivel az évek során hozzájárult a zenekarhoz, valamint a csapat iránt tanúsított elkötelezettségéért. A legjobbakat kívánjuk neki a hallásproblémáival és a jövőbeni vállalkozásaival kapcsolatban.

Bármennyire is szerettük volna, hogy ez a turné úgy érjen véget, ahogy elkezdődött, megértjük, tiszteletben tartjuk és támogatjuk Brian döntését, hogy hallásának megmentése érdekében leáll a turnézással. Elkötelezettek vagyunk, hogy a hátralevő turnés kötelezettségeinknek mindazok kedvéért eleget tegyünk, akik az évek során támogattak minket, egyúttal szerencsések vagyunk, hogy Axl Rose szívélyesen felajánlotta a segítségét, hogy eleget tehessünk ezen kötelezettségeinknek."


Az AC/DC Európa-turnéja:

Május
07 - Lisbon, Portugal - Passeio Maritimo De Alges
10 - Seville, Spain - Estadio De La Cartuja
13 - Marseille, France - Stade Velodrome
16 - Werchter, Belgium - Werchter Site
19 - Vienna, Austria - Erns-Happel Stadium
22 - Prague, Czech Republic - Letnany Airport
26 - Hamburg, Germany - Volksparkstadion
29 - Berne, Switzerland - Stade De Suisse

Június
01 - Leipzig, Germany - Red Bull Arena
04 - London, England - The Stadium, Queen Elizabeth Olympic Park
09 - Manchester, England - Etihad Stadium
12 - Aarhus, Denmark - Ceres Park

 

 

Hammer TV

 
CARCASS - Végighallgatható az új album: Torn Arteries
2021. szeptember 17. (péntek) 07:47

Eredetileg 2020 augusztusában jelent volna meg az új Carcass albun, a 2013-as visszatérő lemezük, a Surgical Steel utódja, de a világjárvány miatt végül egy EP kiadása mellett döntöttek. A 4 dalt rejtő Despicable EP-t 2020 őszén adták ki, a nagylemez pedig, a Torn Arteries a mai napon jelent meg. Máris megismerkedhetsz vele!     www.facebook.com/OfficialCarcass    Jeff Walker basszer/énekes: "Úgy gondolom, hogy hetedik albumunk mind a hangzását, mind a stílusát tekintve kiemelkedik a többi közül. Azt persze határozottan meg lehet mondani, hogy ez a Carcass... amikor a tűt ráengeded a lemezre, amikor meghallod a gitárhangzást, egyből megismered, hogy ez Bill Steer, ugyanakkor minden album mindig a maga korának terméke."   CARCASS - Torn Arteries (a 2021-as album) 01. Torn Arteries 02. Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1) 03. Eleanor Rigor Mortis 04. Under The...

ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is
ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is

Tavaly nyáron jött ki az epikus folk metalt mesterien nyomató finn Ensiferum új albuma, a Thalassic, amellyel jövő tavasszal turnéra is indulnak majd Európában a Dark Tranquillity...

BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u
BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u

DiE4u címmel egy meglehetősen erőszakos klippel kísért új dallal jelentkezett a Bring Me The Horizon. A tavaly őszi Post Human: Survival Horror című EP utódja egy újabb EP lesz, 2022...

CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies
CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies

Existence Is Futile címmel október 22-én jelenik meg az új Cradle Of Filth album, a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay lemez utódja. Ismerkedj meg a második első előzetes...

OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre
OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre

A Daily Mailnek adott friss interjújában Sharon Osbourne arról is beszámolt, hogy a férje, Ozzy Osbourne egy komoly műtétre készül, mert orvosolni kell a 2019-es esését követő nyak-...

SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game
SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game

Dominion címmel január 14-én jelenik meg az új Skillet album, a 2019-es Victorious lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Surviving The Game dallal lehet ismerkedni. Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS