STABBED - Új szöveges videó: Creed

A Visioned Frailty énekese a vendég a dalban

2016. május 2. (hétfő) 07:36

Submerge címmel nemrég jelent meg a budapesti székhelyű, de Fehérvárról startolt Stabbed zenekar 5 tételes bemutatkozó EP-je, amelyről bővebben is olvashatsz az áprilisi Hammerben.A nem csupán meghallgatható, de szabadon le is tölthető EP Creed dalához született szöveges videóval máris megismerkedhetsz. Ebben a számban Palotás Péter (Visioned Frailty) a Stabbed vendége.


"A zenénk alapvetően kísérletezőnek mondható, de semmi olyasmit nem csinálunk amit előttünk ne tettek volna már meg, azt viszont igyekszünk jól csinálni. Inkább a kilencvenes évek végére jellemző organikus hangzást követjük, a dalok is kellő vérben és izzadtságban áztak.

Főbb zenekarok, melyek nyomot hagytak a dalainkban: Opeth, The Ocean, Meshuggah, Katatonia, Mastodon, Tool, Russian Circles."


www.facebook.com/stabbedband
 
 

STABBED - Creed (szöveges videó a 2016-os Submerge EP-hez)
STABBED - Submerge (a 2016-os EP)

 


"A Stabbed eredetileg projektként indult, még 2012 őszén, az akkor még instrumentális ambient rock stílussal próbálkozó Kecskés Attila volt az ötletgazda. Egy hatszámos demóanyag is tartozik ehhez az időszakhoz, melyet Attila írt, és vett fel egyedül. 2013-ban döntött úgy, hogy az ambient témáit inkább egy energikusabb, keményebb környezetbe helyezné, így alakult ki a mostani irány.

Maga a zenekar 2013 év elején alakult meg Székesfehérváron, a mostani felállás pedig 2015-ben állt össze:
Karamuskó Alex - ének
Kecskés Attila - gitár
Kovács Gergely - gitár
Potkovácz Márk - dob
Roskó Dávid - basszusgitár


A zenei alapokat továbbra is Kecskés Attila jegyzi, a dalszövegeket Potkovácz Márk írja. Az angol szövegek különbözőképpen értelmezhető szimbólumokra épülnek, teret adva a hallgató fantáziájának.

A számok végleges formába öntését együtt végzi a Stabbed tagsága, így mindenki teret kap a dalok megvalósításában. A Submerge című bemutatkozó EP öt dalának dobfelvételei az LV. Hangstúdióban folytak Gaál Csaba és Nóniusz Gábor irányítása mellett, a gitárokat a zenekar saját maga rögzítette, az ének, a keverés és a maszter pedig az Area 3x3 stúdióban készült. Albumborító: Farkas Zénó.

A Creed című dalhoz Palotás Péter (Visioned Frailty) járult hozzá a hangjával, a Carcerihez pedig Kelner Péter (ex-Eradication)."
 


STABBED - Carceri (a 2016-os Submerge EP-ről)


"Az emberekre bízzuk, hogy milyen zenekarokat hallanak ki a dalainkból, az biztos hogy a 90-es évek vége és a 2000-es évek eleje nagyobb hatással volt ránk, mint az elmúlt évtized. Igyekeztünk a saját felfogásunkban olyan zenét írni, amit mi magunk is hiányolunk manapság és szívesen hallgatnánk.

Koherens stíluskeveréssel próbáltuk megtalálni az egyensúlyt dalközpontúság és komplexitás között, nagy hangsúlyt fektetve a minőségi angol dalszövegekre. A dalok szociális kapcsolati problémáinkat járják körbe egy belső szemszögből. Szimbólumokban, képzettársításokban ütköztetjük ahogy az ember, a társadalom érzékeli és reagál az egyén törekvéseire."


A Submerge EP ingyenesen letölthető a zenekar BandCamp oldaláról, de elérhető a legtöbb online zeneszolgáltatónál is (Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Google Play, Amazon, stb.).
 

 

 

Hammer TV

 
CARCASS - Végighallgatható az új album: Torn Arteries
2021. szeptember 17. (péntek) 07:47

Eredetileg 2020 augusztusában jelent volna meg az új Carcass albun, a 2013-as visszatérő lemezük, a Surgical Steel utódja, de a világjárvány miatt végül egy EP kiadása mellett döntöttek. A 4 dalt rejtő Despicable EP-t 2020 őszén adták ki, a nagylemez pedig, a Torn Arteries a mai napon jelent meg. Máris megismerkedhetsz vele!     www.facebook.com/OfficialCarcass    Jeff Walker basszer/énekes: "Úgy gondolom, hogy hetedik albumunk mind a hangzását, mind a stílusát tekintve kiemelkedik a többi közül. Azt persze határozottan meg lehet mondani, hogy ez a Carcass... amikor a tűt ráengeded a lemezre, amikor meghallod a gitárhangzást, egyből megismered, hogy ez Bill Steer, ugyanakkor minden album mindig a maga korának terméke."   CARCASS - Torn Arteries (a 2021-as album) 01. Torn Arteries 02. Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1) 03. Eleanor Rigor Mortis 04. Under The...

ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is
ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is

Tavaly nyáron jött ki az epikus folk metalt mesterien nyomató finn Ensiferum új albuma, a Thalassic, amellyel jövő tavasszal turnéra is indulnak majd Európában a Dark Tranquillity...

BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u
BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u

DiE4u címmel egy meglehetősen erőszakos klippel kísért új dallal jelentkezett a Bring Me The Horizon. A tavaly őszi Post Human: Survival Horror című EP utódja egy újabb EP lesz, 2022...

CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies
CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies

Existence Is Futile címmel október 22-én jelenik meg az új Cradle Of Filth album, a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay lemez utódja. Ismerkedj meg a második első előzetes...

OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre
OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre

A Daily Mailnek adott friss interjújában Sharon Osbourne arról is beszámolt, hogy a férje, Ozzy Osbourne egy komoly műtétre készül, mert orvosolni kell a 2019-es esését követő nyak-...

SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game
SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game

Dominion címmel január 14-én jelenik meg az új Skillet album, a 2019-es Victorious lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Surviving The Game dallal lehet ismerkedni. Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS