ÁNGYÁN TAMÁS - Duality címmel új szólóalbum az ex-Sámán gitárostól

Progmetaltól a jazzes témákon át a klasszikus rockig

2016. május 2. (hétfő) 12:32

Duality címmel egy gitáros-hegedűs szólóalbummal jelentkezett a mai napon a Sámán, a Mamut és a Cool Head Klan soraiból is ismert Ángyán Tamás,


Ángyán mester második szólólemeze két részre oszlik: Tamás gitárosként és hegedűsként is jeleskedik a dalokban, amelyek rockerként és komolyzenészként is különleges szerzői vénáját. A sokszínű kompozíciók a progmetaltól a jazzes témákon át a klasszikus rockig terjednek, és a hazai színtér jelentős alakjai is vendégeskednek a dalokban.


"A Duality lemez énekeseinek névsora önmagáért beszél: Molics Zsolt (Cool Head Klan, Sámán stb.), Rudán Joe, Schrott Péter (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére), Gubás Tibor (ex-Tirana Rockers stb.), Kálmán György (Triász, Dinamit, Vazul Vére stb.), Radovics 'Kyru' László (ős-P. Box, Kyru Gotta Humble stb.), Sipos Péter (Zártosztály, Triász, Irigy Hónaljmirigy). A szerzőtársak és muzsikusbarátok között pedig többek között olyan kiválóságok találhatók Tamás mellett, mint Hirleman Bertalan, Hornyák Balázs (Cool Head Klan, Sámán stb.), Hornyák Péter (ex-Ossian stb.), Jung Norbert, Krcsmarik István (Twister, Noa Rock stb.), Filep Károly (Siesta), Nagy Dénes (Deák Bill Blues Band, ex-Cry Free) vagy Szalády Károly (Rebel).

 

ÁNGYÁN TAMÁS - Duality albumelőzetes (2016)

 


'A Duality cím azt a kettősséget jelképezi, ami végigkíséri az életemet: a klasszikus és a rockzene párhuzamos művelését - mondja a Németországban élő és ott zenélő Tamás. - Az elektromos hegedű játékomat gitáros karakterek, míg a gitározásomat a hegedűjátékban használt technikák jellemzik. Számomra ezt jelenti a Duality.

Mindig szerettem volna ezekkel az emberekkel együtt dolgozni és a saját dalaimat megszólaltatni a segítségükkel. Molics Zsoltit, mint szervezőt, külön is meg kell említenem, mert nagyon fontos láncszemnek bizonyult a lemez létrejöttében. Nemcsak a szövegírás terén jeleskedett, hanem szervezőként is, főként az énekesek összehozatalában. Nélküle nem lett volna ennyire változatos a CD. Zsolti hozta Kálmán Gyurit, Sipos Petit, Schrott Petit, Hirleman Berci pedig Joe-t és Kyrut. Gubi is régi haver, ő már a projekt tervezésénél is képben volt nálam.

 A CD-n négy dobos is hallható: Hirlemann Bertalan, a Hornyák testvérek, azaz Balázs és Péter, valamint Hendrik Jast Dortmundból, aki jelenleg szabadúszóként mindenféle produkcióban játszik. Vele rengeteget jammeltem már különféle formációkban.

Gitárokon Jung Norbi, Nagy Dénes, Filep Károly és jómagam játszunk. Karcsinál az elektromos hegedűmet javíttattam, egyébként gitárokat készít és javít. Remek gitáros, jó értelemben véve egy nagyon nagy arc!

Jung Norbi nemcsak, mint zenész, hanem mint zenei társproducer is részt vett az album megalkotásában, valamint ő keverte és maszterelte az anyagot. Nagy Dénes pedig nálam demózott Gubival egy AC/DC projekt kapcsán, így került a lemezre.


Van még billentyű is, ezt többek között Dieter Kozak - a Hilly Blues Band tagja - szólaltatja meg, továbbá klarinét és upright bass, Gunnar Polansky és Szecsényi László jóvoltából. Gunnarról azt kell tudni, hogy a kollégám a munkahelyemen, a Neue Philharmonie Westfalen szimfonikus zenekarban, ahol szólóbőgős, Laci pedig az unkatestvérem férje.

A teljes anyag nagyjából 60 perc zene. Az Intermezzo tulajdonképpen szünet helyett került a lemezre, azaz elválasztja az album két részét, a ma már inkább csak elméletben létező A és B oldalt. Ez az a pillanat, amikor meg lehet pihenni, amikor elő lehet kapni egy sört a hűtőből... Amúgy egy rövid akusztikus parafrázis egy korábbi Cool Head Klan dal, az Ister-Gam témájára.

Ez tehát egy szólóprojekt. A zene a prog metaltól a jazzes áthajlásokon át a klasszikus rockig terjed - elektromos hegedűléssel.


Érdekesek az együttműködések is, például ahogy Molics Zsolti duettet énekel Gubival, de van rajta egy 'hardcore csujjogató disznóvágásos zombi' dal is, Gubás és Kyru kettősével, valamint egy 'maffia-swing' nóta is. Szóval, elég színes az anyag...'"


Duality CD rendelés -
katt ide!
 

  

Hammer TV

 
CARCASS - Végighallgatható az új album: Torn Arteries
2021. szeptember 17. (péntek) 07:47

Eredetileg 2020 augusztusában jelent volna meg az új Carcass albun, a 2013-as visszatérő lemezük, a Surgical Steel utódja, de a világjárvány miatt végül egy EP kiadása mellett döntöttek. A 4 dalt rejtő Despicable EP-t 2020 őszén adták ki, a nagylemez pedig, a Torn Arteries a mai napon jelent meg. Máris megismerkedhetsz vele!     www.facebook.com/OfficialCarcass    Jeff Walker basszer/énekes: "Úgy gondolom, hogy hetedik albumunk mind a hangzását, mind a stílusát tekintve kiemelkedik a többi közül. Azt persze határozottan meg lehet mondani, hogy ez a Carcass... amikor a tűt ráengeded a lemezre, amikor meghallod a gitárhangzást, egyből megismered, hogy ez Bill Steer, ugyanakkor minden album mindig a maga korának terméke."   CARCASS - Torn Arteries (a 2021-as album) 01. Torn Arteries 02. Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1) 03. Eleanor Rigor Mortis 04. Under The...

ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is
ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is

Tavaly nyáron jött ki az epikus folk metalt mesterien nyomató finn Ensiferum új albuma, a Thalassic, amellyel jövő tavasszal turnéra is indulnak majd Európában a Dark Tranquillity...

BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u
BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u

DiE4u címmel egy meglehetősen erőszakos klippel kísért új dallal jelentkezett a Bring Me The Horizon. A tavaly őszi Post Human: Survival Horror című EP utódja egy újabb EP lesz, 2022...

CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies
CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies

Existence Is Futile címmel október 22-én jelenik meg az új Cradle Of Filth album, a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay lemez utódja. Ismerkedj meg a második első előzetes...

OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre
OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre

A Daily Mailnek adott friss interjújában Sharon Osbourne arról is beszámolt, hogy a férje, Ozzy Osbourne egy komoly műtétre készül, mert orvosolni kell a 2019-es esését követő nyak-...

SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game
SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game

Dominion címmel január 14-én jelenik meg az új Skillet album, a 2019-es Victorious lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Surviving The Game dallal lehet ismerkedni. Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS