MEGADETH - "A politikusoknak ingyen kéne dolgozniuk"

Megadeth poszter és Kiko Louriro interjú a márciusi Hammerben

2016. március 28. (hétfő) 08:43 | utoljára módosítva: 2016. március 28. (hétfő) 09:58

Az idei Rockmaratonon fellépő Megadeth főnöke, Dave Mustaine a vanyaland.com-nak nyilatkozott a Dystopia című új albumról, a friss felállásról és poliitikáról is.


Néhány részlet az interjúból:


Arról, hogy Kiko Loureiro gitáros és a Lamb Of God dobos, Chris Adler csatlakozása miatt nem tartott-e attól, hogy túl nagy lesz az elvárás a Dystopia albummal kapcsolatban:


(nevet) "Sok minden miatt aggódtam, és ez volt közülük az egyik. De úgy gondolom, hogy miután elkezdtük a közös munkát, nagyon is nyilvánvaló lett, hogy nincs miért aggódnunk, azonnal nagyon élveztük az egészet. Kiko első szólója a Conquer And Die dalhoz született, és amint azt meghallottam, tudtam, hogy minden okés lesz."


Az egyensúlyról aközött, hogy mit akarnak hallani a rajongók és hogy alkotóként miként tud hű maradni önmagához:

"Lényegében csak azt csinálom, amit a dalok megkívánnak. Említetted a Super Collider albumon hallható bendzsót, de az egész Megadeth pályafutás során használtunk fura hangszereket. A Cryptic Writings albumon például volt buzuki is, szóval mindig használtunk másfajta hangszereket is. Ez az adott daltól függ, a lemezek pedig mindig az életem egy adott időszakát örökítették meg.

Nagyon szomorú volt, amit átéltem a Super Collider készítése idején az anyósommal és az Alzheimer-kórjával, így talán az volt a legmegfelelőbb hangszer ahhoz a dalhoz. Jó ideig lekötött minket, ami történt vele, de miután elhunyt.... újra visszatértem, újra összejöttem a régi és legjobb barátommal, David Ellefsonnal, továbbá a két új és legjobb barátommal, Chris-szel és Kiko-val, majd elkészítettünk egy nagyon jó kis lemezt."


Arról az interjúról, amelyben Dave kifejtette a teóriáját, hogy miért is támadják, kritizálják olyan sokan:


"Nos, sok esetben olyasmit adnak a számba, amit egyszerűen nem mondtam. Ha van egy interjú velem, amit lefordítanak egy adott nyelvre, majd több nyelvre is átültetik, mire mindezt vissszafordítják angolra, már nem az szerepel benne, amit valójában mondtam. Vagy hivatkoznak valamire az emberek, de nem voltak jelen és nem hallották, hogy nevetek a mondat végén, így aztán azt hiszik, hogy komolyan beszéltem.

Szerintem az egyik dolog, ami frissen tartja a metalt, hogy a legtöbb esetben létezik egy barátság, egy nagyon is szarkasztikus kapcsolat az emberek között. Tudom, hogy egy csomó ismerősünk, egy csomó barátunk nagyon is szarkasztikus tud lenni egymáshoz.

És tudom azt is, különösen önmagamról, hogy a korábbiakhoz képest már nem foglalkoztat annyira mindaz, ami a zenéléssel jár. Amikor beszáll a sajtó a dologba, vagy a rajongók és mindazok, akik írnak a zenéről, vagy olyasmikről, amikről beszéltél, vagy megpróbálnak beszólni, felhúzni valamivel a koncert közben (pl. Metallica bekiáltással), szerintem megvan a szarakodás oka: figyelmet akarnak. Én meg ma már pont leszarom ezeket a dolgokat. Volt idő, amikor ez zavart, de ma már nem érdekel."
 


Az amerikai választásról és arról, hogy Donald Trumpnak van-e esélye arra, hogy elnök legyen:

"Természetesen van, ahogy mindenki másnak. Nem fogok interjúkban arról beszélni, hogy bárkit is támogatnék, mert senkit sem támogatok, de először is, szerintem szomorú, hogy bármilyen döntést is hoz valaki ezzel kapcsolatban, kiközösítik vagy még rosszabb is történhet vele. De még ha ki is választanék valakit, az nem kéne, hogy számítson, mert ennek személyes döntésnek kéne lennie, mindenkinek meg kéne legyen a saját igaza. 

Én személy szerint azt gondolom, hogy a politikusoknak ingyen kéne dolgozniuk, és akkor valóban láthatnánk, hogy ki az, aki szereti Amerikát. Mert ezek a fickók fizetést kapnak az életük végéig, és ilyen esetben ki nem mondana bármit csak azért, hogy megkapja a melót?

És az a szomorú, hogy ott vannak ezek a remek fiatal agyak, akik gyűléseznek meg kampányolnak ezekért a fickókért, és még csak nem is értik igazán ezt a delegálós dolgot. Emlékszem, amikor fiatal voltam és ostoba, én is hittem abban, hogy valóban a népszerűség dönt a szavazatok kérdésében. Aztán valaki elmagyarázta nekem a delegátusokkal kapcsolatos dolgokat, én meg csak lestem, hogy 'Te megmiről beszélsz?!'..."


7 banda vagy művész, akiket Dave Mustaine kedvel és meglepő lehet mindenki számára:

"A Crowded House lenne az egyik.

Cat Stevens

Riot

Nemrég Krokust hallgattunk az egész Brian Johnson és AC/DC ügy miatt, és ő (a Krokus énekese, Marc Storace) meg tudná oldani a feladatot.

Pink Floyd

És mi van a... Ez vicces lesz. Hallottál már az Angel nevű bandáról? A Casablancánál voltak, ugyanannál a kiadónál, mint a..."

Mint a KISS.

"Igen, igen. Szóval ők fehérben voltak, a KISS meg talpig feketében, szóval ez olyan 'ne már' dolog volt... Ezután már csak az jöhet, hogy 'Itt az új bandánk, a nevük Flamingó! És rózsaszínben vannak!' (nevet)

És ha már a madaras témánál vagyunk, az utolsó a Budgie (budgie: törpepapagáj) lenne. Egy trió Walesből - egy hatalmas banda!"

Az eredeti interjú - katt!A Megadeth új albuma, a januárban kiadott Dystopia a Billboard lista 3. helyén debütált, az első héten eladott 48 ezer példánnyal, és ilyen jó eredményt 1992 óta nem ért el a csapat, amikor a Countdown To Extinction a 2. helyen nyitott. A Dystopia lemez egyúttal a legjobb első heti eladást produkálta 2007 óta, amikor 54 ezer eladott példánnyal a Billboard 8. helyére került a Megadeth.A márciusi HammerWorldben egy alapos interjút olvashatsz a Megadeth új gitárosával, a brazil Angrából ismert Kiko Louriro-val.

 

MEGADETH - Dystopia (a 2016-os Dystopia albumhoz)

 

 

MEGADETH - The Threat Is Real (a 2016-os Dystopia albumhoz)


 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS