DREAMGRAVE - A szegedi dark prog csapat első klipje: False Sense Of Confidence

Az áprilisi II. Prog Heaven fesztiválon ők is ott lesznek

2016. március 24. (csütörtök) 17:37 | utoljára módosítva: 2016. március 25. (péntek) 09:30

Az idén már 3 napos Prog Heaven fesztiválon fellépő szegedi Dreamgrave egy új videóklippel jelentkezett. A tavaly felfrissült felállású dark prog csapat már javában készül a második albumára.


www.facebook.com/dreamgrave


A fesztivál április 14-én, 15-én és 16-án lesz a Budapest belvárosában található G3 klubban.


A II. Prog Heaven Fesztivál végleges programja nemrég vált ismertté:

"A fellépőink sora kissé meghízott a korábban kiadott nyilatkozatunk óta. Ennek fő oka, hogy az első feszt csapatai közül szinte mindenki tudtunkra adta, hogy örömmel jönne idén is. De rajtuk kívül is - óriási megdöbbenésünkre - rengeteg tehetséges banda jelezte felénk, hogy szívesen részt vennének a színtér tovább építésében. Sajnos a költségvetésünk ezt már végképp nem tette lehetővé, illetve a túl korai / késői kezdések is tovább nehezítették volna az így is elég szoros időbeosztást.

Most pedig köszöntsétek újra köreinkben a budapesti Solidityt, akik a hamarosan megjelenő nagylemezüket kívánják bemutatni nálunk, valamint Kazincbarcika veteránjait, a Mytrát és a szegedi dark progger Dreamgrave-et.”
 


DREAMGRAVE - False Sense Of Confidence (a 2014-es Presentiment albumhoz)

 


"Az a helyzet, hogy egy prog banda és egy konceptalbum esetében ugyan sokan valami grandiózus, kosztümös, elborult sztorit várnának; nos, ők csalódni fognak... Mivel ez a legfelszabadultabb dalunk, egy hagyományos próbatermi videót készítettünk, ami igyekszik mindent megmutatni a dal hangszeres oldalából. A plusz hegedűszólam pedig hab a tortán. Sőt! A következő klipünk körül is megy már a munka, ami egy teljesen más oldaláról fogja bemutatni a zenekart." - Gyimesi Dömötör, dalszerző, gitáros.


"Krisztina csatlakozásával egy új játékszer került a kezembe; a hegedű a legutóbbi lemezünk egyébként sem kevés drámai hatással operáló dalait egy teljesen más dimenzióba emelte. Ebből hallható és látható némi ízelítő, de koncerten minden dalban masszív szerepet kapott a vonós hangszer, érdemes külön figyelni, mert sok dalrészben új hangulatok bontakoznak ki általa." - Mayer János, dalszerző, billentyűs.

A Dreamgrave lemeze és egyéb cuccai elérhetőek a Bandcamp-boltjukból: dreamgrave.bandcamp.com/merch

Rendelni kedvezményes áron közvetlenül a bandától lehet: band@dreamgrave.com
A részletes program:


Április 14., csütörtök
18.30 - kapunyitás
19.00 - Solidity
20.00 - Dystopia
21.00 - Perfect Symmetry
22.30 - Age Of Nemesis


Április 15., péntek
19.30 - kapunyitás
20.00 - Keep Floyding Band
22.10 - Blank Manuskript (A)
23.30 - Marcello's Mystical Mind (MMM)


Április 16., vasárnap
19.00 - kapunyitás
19.15 Prometheans
20.15 Mytra
21.15 Salvus
22.15 Miserium
23.15 Haelo
00.30 DreamgraveJegyek: www.progheaven.hu/jegy


A II. Prog Heaven Fesztivál a Facebookon
 
"Kedves progresszív rock/metal rajongók!

A Prog Heaven csapata örömmel jelenti be, hogy újra megrendezzük a Prog Heaven Fesztivált, ezúttal három napos formában, 2016. április 14-től 16-ig, a helyszín pedig a G3 Klub lesz, Budapest belvárosában (Király utca 8.).

A tavalyi év során többek között olyan csapatok mutatkoztak be nálunk, mint az Ad Astra, a BZ Project, a Dreamgrave, az Eye For I, a Mytra, a Solidity vagy az épp a hamvaiból feltámasztott Wendigo. Idén is céljaink közt szerepelt, hogy új zenekarokat ismerhessenek meg a stílus kedvelői a fesztivál keretein belül, bár akik a színteret figyelemmel kísérik, azok tudhatják, hogy az új fellépőink is a honi prog színtér állandó szereplői.

Az első nap a stílus veterán rajongóinak kedvez, ám indulásként a szegedi Dystopia mutatja be Way to Unfold című modern metalos anyagát, mely nemcsak idehaza talált értő fülekre, hanem külföldön is. Másodikként a tavalyi széria egyik headlinere, a Perfect Symmetry lép a színpadra, akik bevallásuk szerint erre az alkalomra készülnek el friss EP-jükkel. Az est főzenekara pedig az Age Of Nemesis lesz, akik hosszú idő után újra rendszeresen koncerteznek.


PERFECT SYMMETRY - Álarcod mögött (a 2013-as Tökéletes szándék albumhoz)

 

A második nap a progresszív rock jegyében telik majd. Bemutatkozik nálunk a Marcello’s Mystical Mind, amelynek legfőbb erénye a fúziós megoldásokban és a remek énekdallamokban mutatkozik meg, ám a svéd The Flower Kings megidézése is ott lapul a zenéjükben. Ennek ékes bizonyítéka a tavaly megjelent Changing Mood című EP-jük.

Meglepetésként itt lesz velünk egy osztrák zenekar is, nevezetesen Blank Manuskript, akik igazi hiánypótlóknak számítanak a színtéren. Szimfonikus muzsikájukkal leginkább a Green Carnation hagyatékát ápolják.

 

BLANK MANUSCRIPT – The Cult Of Birdman
(a 2008-as Tales From An Island - Impressions From Rapa Nui albumról)Az est főzenekara pedig a Keep Floyding lesz. Tőlük Britannia legendájának, azaz a Pink Floyd munkásságának rockosabb dalaiból hallhat majd mindenki egy szokásukhoz híven nemzetközi színvonalú műsort.


A harmadik nap
a progresszív metal szerelmeseinek kedveskedik. A kapunyitást követően Tóth Tamás (Mytra, Wisdom) dobklinikájával találkozhatnak a tanulni vágyók, majd a fiatal dobosfenomén legújabb projektje, a Prometheans indítja a fellépő zenekarok sorát. Őket a Salvus követi, progos, modern metalos műsoruk minden bizonnyal a Lélektartó című albumukra fog épülni.

Az est harmadik fellépője, a Miserium albumbemutatóra készül: a Return to Grace című bemutatkozó anyaguk után a második nagylemezük a tőlük megszokott epikus, progresszív avantgárd stílusjegyeket rejti majd.

A fesztivál utolsó napjának főzenekara pedig a Haelo lesz, akik az ausztrál progresszív zenei színtér hangulatát hozzák el nekünk a tőlük már megszokott magas színvonalon.HAELO – Our Satellite (a 20103-as A New Beginning EP-hez)
A jegyárakról és a várható meglepetésekről az esemény, valamint a Prog Heaven Facebook oldaláról értesülhettek."

www.facebook.com/progheavenhungary
 

 

Hammer TV

 
HAMMERFALL - Itt az első dal a 2022-es albumról: Hammer Of Dawn
2021. december 1. (szerda) 06:01

2022 elején jelenik meg az új Hammerfall album, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal azonban már lehet ismerkedni. A Hammer Of Dawn nóta hivatalos klipje ma délután érkezik majd. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.   www.facebook.com/hammerfall   HAMMERFALL - Hammer Of Dawn (a 2022-es album előzeteseként)    

GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS