AC/DC - Axl Rose állna be Brian Johnson helyére?

Van-e igazság a sok pletyka között?

2016. március 24. (csütörtök) 08:15

Az AC/DC közismerten kevés információval látja el a rajongókat és a közvéleményt, így aztán a mai napig is csak annyi a hivatalos infó, hogy a Brian Johnson énekes hallásproblémái miatt lemondott amerikai bulikat pótolni fogják, várhatóan egy vendégénekessel. 


A legfrissebb pletyka az, hogy az amerikai turné maradék 10 koncertjén a Guns N' Roses frontembere, Axl Rose énekel majd.

A pletyka azután kapott szárnyra, hogy egy Guns-rajongó egy atlantai hotel parkolójában belefutott Axlbe, akivel közös fotót is készített. Axl csupán annyit mondott neki, hogy az áprilisi GN'R újjáalakuló bulik után egy rendes turné is lesz majd. A rajongó szerint Axl jó formában volt, szerinte sokat edzhetett az utóbbi időben.


Egy atlantai rádiós, Jason Bailey jött most elő azzal az infóval, miszerint Axl az AC/DC miatt érkezett Atlantába, már találkozott is a csapattal, és a megállapodás is megszületett arról, hogy a 10 pótbulin Axl fog énekelni. Mert ő ezt biztos forrásból tudja.

"Abból amit hallottam, és ez afféle új belső információ volt számomra, Angus egy nagyon is feketén-fehéren látó figura. Úgy veszi, hogy Brian, egészségügyi okokból, nem képes a továbbiakban a banda frontján állni.

Úgy volt, hogy az utolsó turné után visszavonul, ők meg folytatni akarják a turnézást, a zeneírást, szóval 'ha nem vagy képes tovább csinálni, értékeljük a szolgálataidat, de a shownak folytatódnia kell'. Itt vannak a városban, meghallgatásokat tartottak, aztán idereptették Axl Rose-t, de ismétlem, ezt a forrásomtól hallottam."

 

GUNS N' ROSES - Whole Lotta Rosie (Live in London, 1987)

 


A jó két hete szárnyra kapott hírek szerint a dokik azt mondták a 68 éves Brian Johnson énekesnek, hogy azonnal le kell állnia a koncertezéssel, különben fennáll a teljes hallásvesztés veszélye. Az eredeti tervek szerint az amerikai AC/DC turné április 4-én fejeződött volna be a New York-i Madison Square Gardenben. A csapat közleménye szerint a most elhalasztott koncerteket valamikor 2016 folyamán pótolni fogják, valószínűleg egy vendégénekessel.

Brian Johnson már tavaly beszámolt a problémáiról a Howard Stern Showban, de azt határozottan cáfolta, hogy a hangos muzsika okozta volna a hallásproblémáit.

"A bal fülemre nem hallok rendesen. De nem a zene miatt. Túl sokat ültem füldugó nélkül egy versenyautóban. A sisak rajtam voltam, de a füldugót elfelejtettem betenni és hallottam is, ahogy a dobhártám beszakadt. Így történt...

A zenének ehhez semmi köze. Szédültem, a középfülemnek annyi lett, és amikor levettem a bukósisakot, csöpögött belőle a vér. Átszakadt a dobhártyám."


És mi is történt az utóbbi két hétben?

Két nappal a bejelentés után az AC/DC korai énekese, a bandában 1974-ben mindössze 10 hónapot eltöltő és egyetlen kislemezen szereplő Dave Evans már bejelentkezett azzal, hogy őt a rajongók is szívesen látnák újra az AC/DC élén. A 62 éves Evans az utóbbi hat évben 5 klubbulin haknizott (Ausztrália, Norvégia, Brazília stb.) leginkább olyan AC/DC dalokkal, amelyekhez semmi köze.

Öt nappal a bejelentés után a svéd garázsrocker The Hives énekese, Pelle Almqvist is jelezte, hogy szívesen turnézna az AC/DC frontembereként.

Nyolc nappal a bejelentés után a svájci Krokus 64 éves énekese, Mark Storace egy interjú során - kérdésre válaszolva - azt mondta, hogy ha hívnák, szívesen elmenne egy AC/DC meghallgatásra. Storace egyébként Bon Scott halála után valóban a jelöltek között volt, de akkor a Krokus miatt nem vállalta még a meghallgatást sem.


Ugyancsak nyolc nappal a bejelentés után a metal rajongóként is ismert (That Metal Show a VH1-on pl.) Jim Breuer komikus, Brian Johnson barátja, egy podcastben arról számolt be, hogy miután a 67 éves énekes jelezte Angus Youngnak és a menedzsmentnek, hogy az orvos nem javasolja neki a további koncertezést, de ő azért csak folytatná, másnap már azzal volt tele a net, hogy a turné lefújva, és a banda vendégénekessel pótolná az elmaradt bulikat. Sőt, azt is hozzátette, hogy Brian szerint Angus még tíz évig nyomni akarja a bandát, szeretne új albumot is, akár Johnsonnal, akár mással.

Ezt a pletykálást nem nagyon vehette jó néven a menedzsment, de talán Brian Johnson sem, így nem sokkal később Breuer vicces sztorimesélőnek minősítette magát, és jelezte, hogy kicsit talán elragadtatta magát a podcast során. Egy nappal később már azzal jött elő, hogy nem is Brian Johnsont idézte, hanem látván barátja szomorúságát, csak fel akarta vidítani. És hogy fogalma sem volt, mekkora őrületet kavar majd a sztorizásával. Azóta még egyszer elnézést kért a pletykálkodás miatt.

Közben egy májusra meghirdetett francia AC/DC buli promotere azt tette közzé a neten, hogy a buli nem marad el, Brian Johnson egy kis pihenés után újra koncertképes lesz.


Várjuk a hivatalos híreket...

Hammer TV

 
PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations
2021. november 28. (vasárnap) 17:20

Katharsis címmel január 28-án egy új stúdióalbummal jelentkezik a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik karakteres csapata, a Praying Mantis. A brit hard rockerek legutóbbi lemeze a 2019-es Gravity volt, az utódjának első előzetese pedig a videóval kísért Cry For The Nations dal. A Katharsis anyagot ugyanaz a felállás készítette, mint két elődjét, azaz John 'Jaycee' Cuijpers énekes és Hans in 't Zandt dobos megtalálta a helyét a bandában. A Troy tesók által eredetileg 1973-ban alapított banda első hivatalos felvétele, a kiváló Captured City dal 1980 februárjában jelent meg azon a legendás Metal For Muthas válogatáson, amelyen két korai Iron Maiden felvétel mellett az Angel Witch és a Samson is szerepelt. Az akkori brit pályatársaknál melodikusabb és epikusabb zenét játszó Praying Mantis bemutatkozó albuma 1981-ben jött ki Time Tells No Lies címmel. A '90-es években főként Japánban voltak sikeresek, akkoriban...

BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP
BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP

Ha szereted az olyan régisulis finn bandákat, mint a Ranger, a Speedtrap vagy a Satan's Fall, akkor érdemes megismerkedned a Blood Sport bemutatkozó EP-jével. A finn formációt mindössze...

INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed
INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett a modern metalos budapesti Inhale Me. A borító egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth...

SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől
SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől

Azt már az év eleje óta tudjuk, hogy Sion névre hallgat az az új projekt, amelyben az ex-Killswitch Engage frontember, Howard Jones (Light The Torch) fogott össze a metalos youtuberrel, Jared...

CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body
CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body

Ascension Codes  címmel pénteken jelent meg a prog metal vonalon legendás Cynic új albuma, a Diamond Light Body dalhoz pedig egy videó is született. A csapat legutóbbi lemeze a...

SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time
SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time

Hét év után új albummal jelentkezik az atmoszférikus, funeral doom vonalon jól ismert finn Shape Of Despair. A 2015-ös Monotony Fields utódja, az ötödik Shape Of Despair album február...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS