POKOLGÉP - Rajongói felvételekből készült az új videó: Véssétek fel

A márciusi Hammerben 3 oldalas Tóth Attila interjút is találsz

2016. március 14. (hétfő) 09:15

A Metalbomba címmel az év legelején megjelent Pokolgép album Véssétek fel dalához készült el egy friss videó, amit rajongói felvételekből vágott össze a zenekar.

 



A német Gegentrend Records gondozásában megjelent Metalbomba az első stúdióalbum a legendás metal csapathoz 2010-ben csatlakozott Tóth Attila énekessel, az egy évvel később érkezett Z. Kiss Zalán gitárossal, valamint Kleineisel Márk dobossal, aki 2014 óta a Pokolgép tagja.

A Pokolgép legközelebbi koncertje
Szolnokon lesz, március 26-án.


www.facebook.com/pokolgepband



POKOLGÉP - Véssétek fel (a 2016-os Metalbomba albumhoz, rajongói felvételekből)


 




A márciusi HammerWorld magazinban egy 3 oldalas interjút olvashatsz Tóth Attila énekessel, a Pokolgépről is, persze, de arról is, hogy Attila miért tartja fontosnak az egészséges életmódot, a testedzést.



Attila régóta élen jár az egészséges életmódot hirdető rockzenészek között. A decemberi Pokolgép koncertet követően megjelent fekete-fehér fotói egyenesen sokkoltak. Ezeket látva azonnal eszembe jutott egy régi tervem egy olyan rovatról, ahol ismert rockzenészek beszélnek arról, hogyan tartják karban magukat, mit tesznek az egészségükért, hogy jobban bírják a színpadi munkát!


Mit gondolsz a hazai rockzenészek kondíciójáról, egészségi állapotáról?
(Nagy csend…)



“Hát... ...embere válogatja! (ne­­vet) Én csak magamból tudok kiindulni. Mindig is imádtam a sportot és aktívan sportoltam is. Nyilván nekem is volt olyan korszakom, amikor másra kellett koncentrálnom, többet is ettem és jó pár plusz kilót felszedtem, de aztán igyekeztem formába kerülni, a súlyzós gyakorlatok mellett kardiózni is.”


Szerinted fontos az, hogy egy rockzenész milyen formában, milyen fazonnal áll színpadra?


“Tinédzserként mindig úgy mentem koncertre, hogy abszolút vártam, mit is fogok látni. Az is egy fontos dolog, hogy mit hallok, de ha már elmegyek, akkor az élmény részeként nézni is szeretem az előadást. És nem mindegy, hogy mit látok a színpadon. Nekem fontos, hogy látványos legyen a show és ehhez szorosan hozzátartozik a rockzenészek fazonja is. Szerintem az a jó, ha egy zenész vonzza a tekintetet. A nézőket illik kiszolgálni a pénzükért. Ezért is fontos a látvány.”


Milyen zenekarokat tartasz példaképnek ebből a szempontból?


“Érdekes, hogy engem legtöbbször a Manowar tagjaihoz hasonlítanak. Talán nem véletlenül! (nevet) Pedig igazság szerint sosem voltam nagy Manowar rajongó, ami a zenéjüket illeti. Viszont a látvány mindig lenyűgözött. Glenn Danzig is példakép ilyen tekintetben. Amúgy pedig a korai Maident, Judas Priestet szeretem a látvány miatt, bár ezekben a bandákban a tagok azért nincsenek úgy kigyúrva.”


Szerintem sok olyan zenész van, aki felbuzdul, belefog az életmód váltásba, de aztán csak jönnek a mulatós esték, a turné, ahol, különösen külföldön ott az ingyen büfé minden helyszínen, a buszon nagy az unatkozás, ezért megy a nassolás, cigizés. Te távol tudod tartani magad a kísértéstől?


“Szeretném a muzsikálást hosszú távon csinálni. Nem szeretnék abba a hibába esni, mint sokan, hogy szétpiálják, szétcigizik a hangjukat. Nekem holnap és holnapután, sőt sok-sok év múlva is szükségem lesz a hangomra. A Pokolgép mellett színházban is játszom zenés darabokban, így fokozott igénybevételnek van kitéve a szervezetem. Ezt csak rendszeres edzéssel, egészséges életmóddal lehet ellensúlyozni. Ez nekem ma már egy életforma."
 

A teljes interjút megtalálod a márciusi HammerWorld magazinban!
(a magazinban megjelent fotóknál sajnos lemaradt a fekete-fehér képek készítőjének neve. Polczer Esztertől - Sther - ezúton is elnézést kérünk!) 







Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS