DEPRESSZIÓ - Halász Feri a háttérmunkáról, a Fish! lemezes vendégeskedéséről

Május 14-én a Barba Negra Trackben játszanak

2016. március 14. (hétfő) 15:17 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 14:32

Az utóbbi heteket a próbateremben töltötte a Depresszió, és ennek meg is lett az eredménye, már több, mint 10 új dal vázlata állt össze. Halász Feriék a következő heteket is az új számok csiszolásával fogják tölteni, a koncertezés csak május 6-án indul el Jászboldogházán.


A nagyszabású tavaszi budapesti Depresszió koncert május 14-én lesz a Barba Negra Trackben, ahol a Nova Prospect és különleges vendégként a Strong Deformity játszik majd velük.

A koncert Facebook oldala


A májusi buli menetrendje:
18.40 - Nova Prospect
19.30 - Strong Deformity
20.30 - Depressziówww.facebook.com/depressziomusic

 Ladányi Zsolt - a MaxiRádió Gyöngyös FM 92.4 MHz (RockFactor, Rock 1 Óra) műsorvezetője - nemrég interjút készített Halász Ferivel, és a Rock 1 Óra adásában elhangzott beszélgetés leiratát máris elolvashatod.

www.facebook.com/rockfactorhungary


A Depresszió zenekar 2000-ben történt megalakulása óta 7 lemezt, 20 videóklipet, 3 DVD-t, 1 kislemezt és 1 válogatáslemezt készített. Az öttagú formáció több kiadványával is vezette a hazai lemezeladási listákat. Sikeres, önálló turnék mellett évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra a csapat. Pályafutása során több, mint 700 koncertet adott a Depresszió, és olyan világsztárokkal játszott együtt, mint például a Korn, Marilyn Manson, a Slayer, a Deep Purple, a Deftones, a Motörhead.. A Dal 2014 Eurovíziós Dalválasztó show elődöntőjébe Csak a zene című dalukkal szerepeltek.A vonal túlsó végén Halász Ferenc, a zenekar énekese, frontembere.


Mostanában egy kicsit háttérbe húzódtatok a koncertezés színteréről, de úgy tudom, hogy a próbatermetekben annál nagyobb a nyüzsgés! Készül az új lemez?


"Igen, az is készül! Elég sűrű volt az elmúlt időszakunk, hiszen viszonylag egybecsúszott ez az időszak; kijöttünk a Csak a zene című kiadvánnyal, majd ugye jött a Dal műsor. Ezt követően máris a legutóbbi lemezünkkel a Folyamat zajlikkal foglalkoztunk, illetve annak a munkálatait fejeztük be. Utána jött a lemezbemutató turné, majd a turné végeztével indult a 15 éves jubileumi koncertsorozat. Ami ugye tavaly decemberben zárult, egy nagyon-nagyon sikeres turné volt.

Ez volt pályafutásunk eddigi legsikeresebb turnéja, és azt gondoltuk, hogy ezek után mi is megérdemlünk egy kis pihenést. Egy kicsit sokat voltunk szem előtt ezért alakítottunk ki egy kis hiányérzetet magunk körül. Most egészen május elejéig- közepéig nem nagyon koncertezünk, pontosabban nem koncertezünk.

Ezt az időszakot kihasználtuk arra, hogy pihenjük egy kicsit az év elején. Nekünk a zene is nyilván pihenés, de hogy ne legyenek kötelező elfoglaltságaink. Most teljesen lazán, a legjobb hangulatban elkezdtük összerakni azokat a dalvázlatokat, amiket mondjuk az elmúlt években rögzítgettünk saját magunknak."Facebook posztotok szerint 10 dalotok vázlata már kirajzolódni látszik. Ízelítőt mikor kaphatnak majd a rajongók?


"Kicsivel több is van, mint 10. Nyilván ezek ilyenkor még eldöntendő kérdések, ilyenkor összeáll tízen-pár dal és azok közül szelektálunk. A végén lesz 10-11-12 nóta, amelyek a lemezre kerülnek. Az az igazság, hogy ilyenkor nagyon lelkesek vagyunk, és mindig felmerül bennünk, hogy esetleg a koncerteken megmutatnánk ezekből valamit, de végül is jobban szeretjük, ha a már elkészült, végleges formában találkoznak elsőként a dalokkal az emberek, tehát egy kiforrottabb verzióban.

Úgyhogy igazából meglátjuk majd, de azért gondolkoztunk rajta. Elsődlegesen számunkra most kiadvány szinten a tavalyi jubileumi koncert felvétele az, ami fontos. Idén az fog megjelenni. Ehhez képest most még nem tudjuk, hogy új dalt is bemutassunk-e idén."


Közben tehát a jubileumi DVD-re is tudtok időt fordítani? Annak a kiadását őszre tervezitek?

"Igen-igen. A pontos időzítést még meglátjuk, de igen, az őszi időszakra tervezzük."


Az már publikus, hogy mi is kerül fel a DVD-re? Vagy meglepetésnek szánjátok?


"Megmondom őszintén, nekünk az a célunk, hogy a teljes, 15 éves jubileumi koncertünk felkerüljön rá. Most az a helyzet, hogy ilyenkor meg kell hallgatni a felvételt előtte, hogy volt-e olyan, amire azt mondjuk, hogy na, ezzel most nem szeretnénk foglalkozni. Nyilván nem szeretnénk 'utójátszani' a felvételt, tehát az anyag a valóságnak megfelelően kerül majd a DVD-re. Azt persze nem jó hallgatni, ha mondjuk, ne adj Isten, mit tudom én, például rohangászás van és valaki melléfog, bár ez nem is jellemző.

Adott esetben előfordulhat valamilyen technikai dolog, mondjuk egy gitár adóvevő kihagy. Azt tudom, volt ilyen a koncerten, hogy Ádámnak olyan 5-10 másodpercre kihagyott az egyik dalban a gitárja. Nem tudjuk, mennyire kellemetlen vagy jó azt ott hallgatni, ezért előfordulhat, hogy ilyenkor egy dal kimarad, de miután ez egy 25 dalos, több mint 2 órás koncert volt, annyira hiányérzete senkinek nem lesz szerintem."


Nemrégiben ellátogattál a Fish! stúdiójába egy közös dal rögzítése végett, amit a srácok humorosan csak úgy posztoltak, hogy „kifogtunk egy vendéget az új dalunkhoz!” Hogy jött létre ez a közreműködés?


"A Fish! zenekarral már évek óta jóban vagyunk, baráti a kapcsolat, de hát ugye nagyon sok szakmai barátunk is van, ezt is el lehet mondani, hála Istennek. Már régóta kerülgettük egymást, mert érdekes a két zenekar stílusbeli különbözősége, és ugye ebből lehetne együtt csinálni valamit. Úgy, hogy egy érdekes dolog jöjjön létre. Ez pusztán szakmai kíváncsiság volt.

Nagyon nagy hájpot ebben nem láttunk, de végül is megkerestek azzal, hogy tökre belehallják egy refrénbe, hogy én ott énekelgetek a szép bársonyos hangommal! (nevet) Okés, hadd hallgassam meg a dalt, és ha jó, akkor persze, csináljuk! Jó is volt a nóta, és olyan két héttel később már a stúdióban rögzítgettük a dolgot. Azt éreztük, hogy az éneklés és a felvétel során még jobb lett ez a szám.

Várom is a végleges, megkevert verziót, és nyilván azt is, hogy az emberek mit szólnak hozzá. Egyébként azt érzem, hogy mindkét zenekar tábora kedvelni fogja. Különösebb extra céljaink nincsenek a dallal, csak egy amolyan kor-lenyomat: jóban vagyunk és csináltunk valami jót együtt."Azt lehet tudni, hogy melyik új Fish! dalban vagy hallható?

"Csak demós címet tudok, de azt nem tudom, hogy ez lett-e a végleges cím is. Ez az alkotókra van bízva. Én az 'Itt évszak nyár és tél, észak és dél' munkacímmel kaptam meg a dalt, ami a refrén bizonyos soraira utal (A végső változat az Ez is belefér címet kapta. Egy héten keresztül itt lehet meghallgatni az új Fish! albumot! - a szerk.).


A májusi Depresszió bulik időpontjai már nyilvánosak. A nyári koncerthelyszíneket mikor jelentitek be?

"Egész konkrétan az a helyzet, hogy van egy-két külsős ember, aki segít nekünk szervezni, és ugye csinálom a koncerteket én is, tehát a menedzsmentben elég aktív vagyok, pontosabban nálam összegződik minden. Ezért konkrétan azt tudom mondani, hogy amint minden dátum pontossá válik, azaz megkapom a visszajelzéseket. Napokon belül egy adagnyi dátum ki is fog kerülni."

 Idén eljöttök újra Gyöngyösre, vagy a környékére?

"Tervezzük, gondolkodunk rajta, de még nem látjuk pontosan az őszi menetrendet, mert ott is több befolyásoló tényező van. Nyilván azt kell megnézni, hogy a környéken mikor játszunk, hogyan játszunk, illetve milyen helyszínek vannak most. De gondolkozunk rajta természetesen."

(A Depresszió 15 éves jubileumi bulijának fotóit Zettisch Tamás készítette.)


www.depressziomusic.hu

www.facebook.com/depressziomusic

 

DEPRESSZIÓ - Úgy szeretnék... (a 2014-es A folyamat zajlik... albumhoz)

 A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS