TALES OF EVENING - Ma este lemezbemutató buli a Club 202-ben

Ivették mellé négy frontlányos banda sorakozott fel

2016. március 13. (vasárnap) 10:16

Igazi "csajbuli" lesz ma a Club 202-ben: a Tales Of Evening zenekar Szilánkok lemezbemutató koncertjén vendégként vesz részt - albumelőzetes show-val - az Ideas és a Leecher, az V című kislemezével a Dharma, valamint a New Beginning című új anyagával színpadra lép az Ankh is.


A koncert menetrendje:
17. 30 - kapunyitás
17. 55 - Ankh
18.40 - Leecher
19.25 - Dharma
20.20 - Ideas
21.30 - Tales Of Evening


A buli Facebook oldala


www.facebook.com/talesofeveningTavaly februárban a HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a Tales Of Evening második nagylemeze, a Szilánkok.


"Úgy érzem, hogy ezúttal is minden dalnak van mondanivalója - nyilatkozta korábban a csapat vezetője, billentyűse, fő dalszerzője, Ádám Attila. - Ezekben a számokban az ember magára talál, belőlük erőt kap, felemelik, elgondolkodtatják... Talán egy kicsit 'mélyebbek' is a szövegek, mint az első lemezen. Mindemellett a Tales Of Eveningre jellemző hangulat, dallamvilág megmaradt, egy kicsit talán új köntösbe bújtatva.”


A márciusi Hammerben néhány friss TOE-infót is elárult Attila.


Látom a Facebook oldalatokon, hogy készül egy új klipetek. Melyik nótát választottátok ki?

„Igazság szerint két klipen is folyik a munka. Az eredeti terv a Hagyj repülni dal videója volt, annak egy részét Budapesten forgattuk, a tévészékházban, ahová egy ismerős révén sikerült bejutnunk. Szinte ingyen! (nevet)

Ott egy nagyon jó technikával tudtunk dolgozni, és ezen felbuzdulva gyorsan felvettünk egy másik anyagot is, zöld háttér előtt. Az pedig egy 360 fokos klip lesz, amilyet Ákos is csinált nemrég. Ahhoz a Van a pillanat dalt választottuk ki. Nem lesz azért egy hú, de látványos valami, nem is az a célja, de reméljük, hogy jól sikerül.

A Hagyj repülni lesz a komolyabb videó, de ahhoz még szeretnénk egy kis történetet is forgatni, azzal tehát még egy ideig nem leszünk készen."


Miért pont most döntöttetek úgy, hogy eljött az ideje egy önálló Tales Of Evening koncertnek?

„Több oka is van. Egyrészt már régóta tervezgettük, hogy megmérettetjük magunkat, hiszen elég sok alkalommal lehetett látni minket előzenekarként, de fesztiválokon is, vi­­szont teljes programos önálló bu­­dapesti koncertünk még sosem volt. Ez számunkra is egy komoly feladat, készülünk is rá mindenféle extrákkal, de a közönség is szeretne már egy teljes programot látni-hallani tőlünk. Az is fontos szempont volt, hogy ez az időpont nem igazán ütközik semmilyen kinti vagy hazai csapat koncertjével. Egy hónappal később már nehezen lehetett volna olyan napot találni, amikor nincs más kiemelt esemény."


A második albumotok éppen egy éve jelent meg...

"Na igen, ez is fontos szempont volt. A Szilánkok lemez megjelenése után, tavaly tavasszal volt ugye egy basszusgitáros cserénk, akkor érkezett a csapatba Németh Attila, és a váltás miatt kevesbé voltunk aktívak, mint terveztük. A felállásunk most bombabiztos, és néhány önálló bulink már sikerrel le is futott. Nem csupán idehaza, Zalaegerszegen, de Szombathelyen is."

 
Azt már tudjátok, hogy a lemezbemutatós koncertprogramotok hogyan fest majd?


„Persze. Mindkét lemezünk összes dalát szeretnénk előadni! (nevet) De még extra meglepetésekkel is készülünk. Nem akarok mindent előre elárulni, de egy spéci feldolgozást tervezünk, méghozzá vendéggel. A koncert a Club 202-ben lesz, és terveink szerint fel is vesszük. Egyrészt az esemény megörökítése céljából, másrészt szeretnénk később valami koncertklipet összevágni belőle. De nem csak a program lesz maximális, szépen átgondolt videóvetítésekkel is készülünk, meg extra látvánnyal. Egy igazi Tales Of Evening bulit akarunk adni, nehogy bárki is elégedetlenül menjen haza!" (nevet)


Jó pár vendégzenekart is meghívtatok a Club 202-be. Miért éppen őket? A frontlá­nyok összefogása?

„Nem ez volt az elsődleges indok! (nevet) Az Ideas-szal már nagyon régóta jóban vagyunk. Dharmáékkal volt az utóbbi időben néhány jól sikerült közös akciónk, de a Leecher és az Ankh is megérdemli a figyelmet. Az csak egy bónusz, hogy énekesnőkkel dolgozó csapatokról van szó. Nem nőnapi koncertet szerveztünk!" (nevet) 

 

TALES OF EVENING - Hagyj repülni (szöveges videó a 2015-ös Szilánkok albumhoz)


A szimfo-metalos tatabányai Ideas épp a hetedik sorlemezén dolgozik, amely hamarosan meg is jelenik. A vasárnapi bulin már az új dalokkal is lehet majd ismerkedni.
 


IDEAS - Szerelem


 A Ritzel Ani vezette Dharma pár hónapja adta ki az V című digitális EP-jét, amelyhez nemrég egy klip is született.


"Elkészítettük a harmadik klipünket a tavaly megjelent V kislemezünkhöz. Ezúttal a Fear Transfusion dalra esett a választás, amelyben Mihály Gergely vendégszerepelt vokálfronton az Angertea zenekarból. Gergely természetesen a forgatásról sem hiányozhatott.”


DHARMA - Fear Transfusion (a 2015-ös V EP-hez)A hazai underground egyik legérdekesebb felállású csapata a Leecher, akik 3 csellóval, énekesnővel és dobossal tolják a szimfonikus metalt, és akiket láthattál már az Epica és a Haggard előtt is. Hamarosan érkezik a zenekar friss albuma, a dalokba pedig már a hétvégi bulin is bele lehet hallgatni.
 

LEECHER - Fading
New Beginning címmel még tavaly télen jelent meg a szimfonikus, folkos modern metalt játszó tatai Ankh bemutatkozó albuma.

"A CD előzeteseként már tavaly márciusban napvilágot látott a Night In The Forrest demóverziója, amely az Esterházy Énekegyüttes és az egykori Ankh-tag Rigó Márton hegedűs részvételével készült. Ők a végleges változaton is hallhatók, de az albumon közreműködik Hudák Tibor bongón, illetve Vass Csaba a kórusban."
 


ANKH - Treasure (a 2015-ös New Beginning albumról)

A Hammer Concerts bemutatja:
Tales Of Evening - Szilánkok lemezbemutató nagykoncert + vendégek
Március 13., vasárnap - Budapest, Club 202
Belépő: 1999 Forint


 

Hammer TV

 
PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations
2021. november 28. (vasárnap) 17:20

Katharsis címmel január 28-án egy új stúdióalbummal jelentkezik a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik karakteres csapata, a Praying Mantis. A brit hard rockerek legutóbbi lemeze a 2019-es Gravity volt, az utódjának első előzetese pedig a videóval kísért Cry For The Nations dal. A Katharsis anyagot ugyanaz a felállás készítette, mint két elődjét, azaz John 'Jaycee' Cuijpers énekes és Hans in 't Zandt dobos megtalálta a helyét a bandában. A Troy tesók által eredetileg 1973-ban alapított banda első hivatalos felvétele, a kiváló Captured City dal 1980 februárjában jelent meg azon a legendás Metal For Muthas válogatáson, amelyen két korai Iron Maiden felvétel mellett az Angel Witch és a Samson is szerepelt. Az akkori brit pályatársaknál melodikusabb és epikusabb zenét játszó Praying Mantis bemutatkozó albuma 1981-ben jött ki Time Tells No Lies címmel. A '90-es években főként Japánban voltak sikeresek, akkoriban...

BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP
BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP

Ha szereted az olyan régisulis finn bandákat, mint a Ranger, a Speedtrap vagy a Satan's Fall, akkor érdemes megismerkedned a Blood Sport bemutatkozó EP-jével. A finn formációt mindössze...

INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed
INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett a modern metalos budapesti Inhale Me. A borító egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth...

SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől
SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől

Azt már az év eleje óta tudjuk, hogy Sion névre hallgat az az új projekt, amelyben az ex-Killswitch Engage frontember, Howard Jones (Light The Torch) fogott össze a metalos youtuberrel, Jared...

CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body
CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body

Ascension Codes  címmel pénteken jelent meg a prog metal vonalon legendás Cynic új albuma, a Diamond Light Body dalhoz pedig egy videó is született. A csapat legutóbbi lemeze a...

SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time
SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time

Hét év után új albummal jelentkezik az atmoszférikus, funeral doom vonalon jól ismert finn Shape Of Despair. A 2015-ös Monotony Fields utódja, az ötödik Shape Of Despair album február...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS