II. PROG HEAVEN FESZTIVÁL - A 3 napos prog ünnep végleges, részletes programja

2016. április 14-15-16. - Budapest, G3 Klub

2016. március 13. (vasárnap) 06:58

Ahogy már február elején kiderült: idén 3 napos lesz a Prog Heaven fesztivál, amelyet április 14-én, 15-én és 16-án rendeznek meg a Budapest belvárosában található G3 klubban.


Most már a II. Prog Heaven Fesztivál végleges programja is ismertté vált:

"A fellépőink sora kissé meghízott a korábban kiadott nyilatkozatunk óta. Ennek fő oka, hogy az első feszt csapatai közül szinte mindenki tudtunkra adta, hogy örömmel jönne idén is. De rajtuk kívül is - óriási megdöbbenésünkre - rengeteg tehetséges banda jelezte felénk, hogy szívesen részt vennének a színtér tovább építésében. Sajnos a költségvetésünk ezt már végképp nem tette lehetővé, illetve a túl korai / késői kezdések is tovább nehezítették volna az így is elég szoros időbeosztást.

Most pedig köszöntsétek újra köreinkben a budapesti Solidityt, akik a hamarosan megjelenő nagylemezüket kívánják bemutatni nálunk, valamint Kazincbarcika veteránjait, a Mytrát és a szegedi dark progger Dreamgrave-et.”


A részletes program:


Április 14., csütörtök
18.30 - kapunyitás
19.00 - Solidity
20.00 - Dystopia
21.00 - Perfect Symmetry
22.30 - Age Of Nemesis


Április 15., péntek
19.30 - kapunyitás
20.00 - Keep Floyding Band
22.10 - Blank Manuskript (A)
23.30 - Marcello's Mystical Mind (MMM)


Április 16., vasárnap
19.00 - kapunyitás
19.15 Prometheans
20.15 Mytra
21.15 Salvus
22.15 Miserium
23.15 Haelo
00.30 DreamgraveJegyek: www.progheaven.hu/jegy


A II. Prog Heaven Fesztivál a Facebookon
 
"Kedves progresszív rock/metal rajongók!

A Prog Heaven csapata örömmel jelenti be, hogy újra megrendezzük a Prog Heaven Fesztivált, ezúttal három napos formában, 2016. április 14-től 16-ig, a helyszín pedig a G3 Klub lesz, Budapest belvárosában (Király utca 8.).

A tavalyi év során többek között olyan csapatok mutatkoztak be nálunk, mint az Ad Astra, a BZ Project, a Dreamgrave, az Eye For I, a Mytra, a Solidity vagy az épp a hamvaiból feltámasztott Wendigo. Idén is céljaink közt szerepelt, hogy új zenekarokat ismerhessenek meg a stílus kedvelői a fesztivál keretein belül, bár akik a színteret figyelemmel kísérik, azok tudhatják, hogy az új fellépőink is a honi prog színtér állandó szereplői.

Az első nap a stílus veterán rajongóinak kedvez, ám indulásként a szegedi Dystopia mutatja be Way to Unfold című modern metalos anyagát, mely nemcsak idehaza talált értő fülekre, hanem külföldön is. Másodikként a tavalyi széria egyik headlinere, a Perfect Symmetry lép a színpadra, akik bevallásuk szerint erre az alkalomra készülnek el friss EP-jükkel. Az est főzenekara pedig az Age Of Nemesis lesz, akik hosszú idő után újra rendszeresen koncerteznek.


PERFECT SYMMETRY - Álarcod mögött (a 2013-as Tökéletes szándék albumhoz)

 

A második nap a progresszív rock jegyében telik majd. Bemutatkozik nálunk a Marcello’s Mystical Mind, amelynek legfőbb erénye a fúziós megoldásokban és a remek énekdallamokban mutatkozik meg, ám a svéd The Flower Kings megidézése is ott lapul a zenéjükben. Ennek ékes bizonyítéka a tavaly megjelent Changing Mood című EP-jük.

Meglepetésként itt lesz velünk egy osztrák zenekar is, nevezetesen Blank Manuskript, akik igazi hiánypótlóknak számítanak a színtéren. Szimfonikus muzsikájukkal leginkább a Green Carnation hagyatékát ápolják.

 

BLANK MANUSCRIPT – The Cult Of Birdman
(a 2008-as Tales From An Island - Impressions From Rapa Nui albumról)Az est főzenekara pedig a Keep Floyding lesz. Tőlük Britannia legendájának, azaz a Pink Floyd munkásságának rockosabb dalaiból hallhat majd mindenki egy szokásukhoz híven nemzetközi színvonalú műsort.


A harmadik nap
a progresszív metal szerelmeseinek kedveskedik. A kapunyitást követően Tóth Tamás (Mytra, Wisdom) dobklinikájával találkozhatnak a tanulni vágyók, majd a fiatal dobosfenomén legújabb projektje, a Prometheans indítja a fellépő zenekarok sorát. Őket a Salvus követi, progos, modern metalos műsoruk minden bizonnyal a Lélektartó című albumukra fog épülni.

Az est harmadik fellépője, a Miserium albumbemutatóra készül: a Return to Grace című bemutatkozó anyaguk után a második nagylemezük a tőlük megszokott epikus, progresszív avantgárd stílusjegyeket rejti majd.

A fesztivál utolsó napjának főzenekara pedig a Haelo lesz, akik az ausztrál progresszív zenei színtér hangulatát hozzák el nekünk a tőlük már megszokott magas színvonalon.HAELO – Our Satellite (a 20103-as A New Beginning EP-hez)
A jegyárakról és a várható meglepetésekről az esemény, valamint a Prog Heaven Facebook oldaláról értesülhettek."

www.facebook.com/progheavenhungary
 

 

Hammer TV

 
PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations
2021. november 28. (vasárnap) 17:20

Katharsis címmel január 28-án egy új stúdióalbummal jelentkezik a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik karakteres csapata, a Praying Mantis. A brit hard rockerek legutóbbi lemeze a 2019-es Gravity volt, az utódjának első előzetese pedig a videóval kísért Cry For The Nations dal. A Katharsis anyagot ugyanaz a felállás készítette, mint két elődjét, azaz John 'Jaycee' Cuijpers énekes és Hans in 't Zandt dobos megtalálta a helyét a bandában. A Troy tesók által eredetileg 1973-ban alapított banda első hivatalos felvétele, a kiváló Captured City dal 1980 februárjában jelent meg azon a legendás Metal For Muthas válogatáson, amelyen két korai Iron Maiden felvétel mellett az Angel Witch és a Samson is szerepelt. Az akkori brit pályatársaknál melodikusabb és epikusabb zenét játszó Praying Mantis bemutatkozó albuma 1981-ben jött ki Time Tells No Lies címmel. A '90-es években főként Japánban voltak sikeresek, akkoriban...

BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP
BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP

Ha szereted az olyan régisulis finn bandákat, mint a Ranger, a Speedtrap vagy a Satan's Fall, akkor érdemes megismerkedned a Blood Sport bemutatkozó EP-jével. A finn formációt mindössze...

INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed
INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett a modern metalos budapesti Inhale Me. A borító egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth...

SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől
SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől

Azt már az év eleje óta tudjuk, hogy Sion névre hallgat az az új projekt, amelyben az ex-Killswitch Engage frontember, Howard Jones (Light The Torch) fogott össze a metalos youtuberrel, Jared...

CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body
CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body

Ascension Codes  címmel pénteken jelent meg a prog metal vonalon legendás Cynic új albuma, a Diamond Light Body dalhoz pedig egy videó is született. A csapat legutóbbi lemeze a...

SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time
SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time

Hét év után új albummal jelentkezik az atmoszférikus, funeral doom vonalon jól ismert finn Shape Of Despair. A 2015-ös Monotony Fields utódja, az ötödik Shape Of Despair album február...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS