ROMANTIKUS ERŐSZAK - Dal- és klippremier: Koronás címer a szíved felett

Március 14-én RomEr nagykoncert a Club 202-ben

2016. március 10. (csütörtök) 06:52 | utoljára módosítva: 2016. március 10. (csütörtök) 17:04

Koronás címer a szíved felett címmel egy Romantikus Erőszak válogatásalbum lesz az áprilisi HammerWorld extra CD-melléklete, és a lemezre egy vadonatúj RomEr dal is felkerül majd, a címadó tétel. Ezt az új számot máris megismerheted, méghozzá a hozzá forgatott klippel együtt.


www.facebook.com/romantikuseroszak


"Új videóklippel jelentkezett a Romantikus Erőszak, de a banda körül amúgy is elég sok minden történik mostanában.

Március 14-én Budapesten, a Club 202-ben tartják majd a hagyományos tavaszi nagykoncertjüket, de a nemzeti rockerek közben már az utolsó simításokat végzik a stúdióban az áprilisi Hammer ingyenes CD mellékleteként megjelenő, Koronás címer a szíved felett című válogatásalbumukon is.

A lemez címadó, vadonatúj dalának keverését ezúttal a szakma nagy öregjére, a hangmérnökként közel 500 lemezen, közte klasszikus Pokolgép, Edda, Ossian, Sing Sing, Moby Dick vagy Akela albumokon dolgozó Rozgonyi Péterre bízták. Az újdonságok kapcsán tettünk fel néhány kérdést Sziva Balázsnak, a RomEr frontemberének.


Gondolom sejted, hogy a klip üzenete bizonyos körökben nem fog osztatlan siker aratni?

"Nem baj, legyen úgy. Én nem akarok olyanok véleményével foglalkozni, akik a hazaszeretetet cikinek tartják. Lehet gúnyolódni ezeken a dolgokon, de az, hogy ez a nép és ez az ország a történelem viharaiban mindmáig létezik, sokszor csak azokon a bátrakon múlott, akiknek a szívében ott volt ez az érzés. Én ezt az útravalót kaptam és ezt is szeretném továbbadni."


ROMANTIKUS ERŐSZAK - Koronás címer a szíved felett (2016-os dal és klip)


 


És mi a helyzet a bevándorlókra való képi utalásokkal?

"Az, hogy nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol féltenem kell majd a lányomat egyedül kiengedni az utcára. De nem pusztán erről van szó! Az európai kultúra folyamatos és szándékos háttérbe szorítása mára nem csak egy vízió, hanem maga a valóság. Nézd meg, mi folyik például Németországban! Nehogy azt gondolja bárki is, hogy ebből, mi majd csak úgy szépen kimaradunk. Ez az egész kontinensre hatással lesz. Rajtunk is múlik, hogy száz év múlva is legyen Magyarország."Hogyan jött a spéci Hammer-mellékletes válogatásalbum ötlete?


"Tudom, hogy ma divat szidni a magyar focit, de az, hogy a válogatott 30 év után újra nagy nemzetközi tornán vehet részt majd idén nyáron Franciaországban, azért az egy jó dolog. Szerintem ez a korong, amely a legátfogóbb gyűjtemény lesz az együttes csatadalaiból, azaz jó kis aláfestő zenéje lesz majd ennek a júniusnak.

A RomEr története több ponton is összekapcsolódott a hazai futballszurkolói színtérrel. A média általában szereti leegyszerűsíteni a dolgokat és agyatlan, balhés kukaborogatóknak beállítani ezt a közeget, pedig az csak egy nagyon szűk réteg. A többség ugyanúgy dolgozik vagy tanul, mint bárki más. A különbség az, hogy büszkeséggel és szenvedéllyel élik az életüket a társaik, a csapatuk és a hazájuk iránt. Biztosan nem véletlen, hogy a többség rockzenét hallgat! (nevet)

Ez a mentalitás megegyezik az enyémmel. A magyar ultra mozgalomban a RomEr egy ismert és kedvelt zenekar. A meghívásukra tavaly és 2013-ban is 12 ezer ember előtt koncerteztünk a budapesti magyar-román meccsek előtt. Három éve, mivel zártkapus volt a meccs, a labdarúgó szövetség is rendezett egy hivatalos 'ellenrendezvényt' a Hősök terére, óriás kivetítővel, Magna Cum Laude zenekarral, de ott csak pár százan lézengtek."Köztudott rólad, hogy a Fradinak szurkolsz, azonban a válogatásalbum borítóját egy ismert koncertfotós, a történetesen Újpest-drukker Réti Zsolt készítette el.


"És azt is tedd hozzá, hogy az Óbudán található Puskás szobornál készült a kép, aki meg a Kispestben játszott! (nevet) Zsoltot egy egyéni látásmódú fotósnak tartom, aki egy aréna koncerten, de egy hardcore buli dühöngőjében is otthonosan mozog, ahogy a futballpályák szélén is."Március 14-én lesz egy nagyszabású koncertetek a Club 202-ben. Mit lehet tudni erről a buliról?

"Évek óta hagyomány nálunk, hogy március idusán a fővárosban koncertezünk. A RomEr mellett ott lesz a tavaly ősszel új lemezzel jelentkező mohácsi Nemzeti Front, akikkel már 1994-ben is együtt koncerteztünk párszor, valamint a hazafias hardcore muzsikát nyomató Hűség is fellép majd. A mi műsorunkban előkerül majd néhány ritkán játszott dal és a legutóbb nagy sikert aratott akusztikus blokk sem marad majd ki."

 
 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS