HUNGARICA - "Aki még nem ment Londonba, menjen a Barbába!"

Február 5-én 10 éves jubileumi koncert a Barba Negrában

2016. január 31. (vasárnap) 05:55 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 14:49

A Hungarica 10 éves jubileumi koncertje február 5-én kerül megrendezésre a Barba Negra Music Clubban. A zenekar méltóképpen szeretné megünnepelni a jubileumot, számos sztárvendéget meg is hívtak azok közül, akikkel az elmúlt 10 évben együtt dolgoztak, közös dalokat készítettek, valamint akiknek zenei stílusa leginkább formálta a Hungarica arculatát.
 


 

Egy rövid kérdezz-felelek a koncert kapcsán Mentes Norbert alapító gitárossal:

"Bízunk benne, hogy ez a koncert méltó megünneplése lesz az elmúlt tíz évnek, egy olyan esemény, ahol a múlt és a jelen egy különleges zenei szimbiózisban fonódik össze. Több év után újra együtt az első 5 év zenekari tagsága Sziva Balázzsal. Ez fontos részét képezi az estének, hisz nagy sikereket éltünk meg közösen.

A koncert különleges vendégei: Sziva Balázs, Wéber Iréna, Hoffer Péter, Gőbl Gábor, Grzegorz Kupczyk, Tóth Attila, Sáfár Öcsi, Vörös Gábor, Kovács Koppány, Vári- Kovács Péter és még sokan mások. A vendégek között ott lesz 'a lengyel Bruce Dickinson', azaz Grzegorz Kupczyk (ex-Turbo, Ceti), akivel szintén készítettünk dalokat a lengyel nyelvű Hungarica lemezre. Ezek most élőben is megszólalnak - lengyel és magyar nyelven egyaránt. A rocklegenda a Hungarica mellett fellép saját zenekarával, a Ceti-vel is. Az estét a Romer Akusztik nyitja. A tervek szerint a rendezvényről kép és hangfelvétel is készül."

2015 végén kihoztatok egy digitális kislemezt a London hiába vár dallal. Ezt is előadjátok majd a vendégénekesekkel?

"Igen, többek között a London hiába vár is elhangzik majd, az abban szereplő vendégművészek egy részével kiegészülve. Várjuk is a koncertre azokat, akik még nem mentek Londonba! (nevet) Természetesen a dalt sem a rádió, sem a TV nem játssza, de először élőben ezen a koncerten fog felcsendülni."HUNGARICA - London hiába vár ((km. Pohl Mihály, Tóth Attila, Sziva Balázs, Kovács Koppány)
Egy ilyen évforduló kapcsán szokás összegzést is készíteni az elmúlt évtizedről, megtennéd ezt röviden?


"A Hungarica zenekart 2006-ban alapítottuk Hoffer Péter zenésztársammal és Pusztai Zoltán dalszövegíróval - aki Móricz- és Radnóti-ösztöndíjas költő, a Magyar Írószövetség tagja -, továbbá a Moby Dick és Auróra zenekarok szövegeit is jegyzi.

Az elmúlt években olyan előadókkal készítettünk közös dalokat, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Kalapács József, Nyerges Attila, Téglás Zoltán, Pohl Mihály, Tóth Attila, Kovács Koppány. A magyar legendák mellett szoros szakmai kapcsolatot alakítottunk ki lengyel sztárokkal, Andrzej Nowakkal, az 1979-ben alakult TSA zenekar vezetőjével, Paweł Mąciwodával, a Scorpions basszusgitárosával, illetve 'a lengyel Bruce Dickinsonnal', Grzegorz Kupczykkal.

A Hungarica eddig 6 nagylemezt, 3 EP-t és 2 DVD-t jelentetett meg és 2015-ben egy lengyel nyelvű lemezt is készítettünk. A 2010-ben és a 2014-ben kiadott albumunk vezette a MAHASZ Top 40 listáját. A határon túli magyarlakta területek mellett Lengyelországban is nagy népszerűséget tudhat magáénak a zenekar. Röviden egyelőre ennyi, reméljük hasonló tartalmú lesz a következő tíz év is.!"


A lengyel karrieretekről is vázolnál egy összefoglalót?

"A Hungarica zenekar szervezésében, 2013 februárjában került megrendezésre Budapesten - a lengyel-magyar barátság jelszavával - egy nagyszabású koncert. Az eseményre a korábban említett lengyel sztárokat hívtuk meg, velük közösen készítettük el a Polak, Węgier című dalunkat. Ezt követően a zenekar meghívást kapott a lengyelországi Borne Sulinowo-ba, Európa legnagyobb military találkozójára, ahol nagy sikerű koncertet adtunk több mint 10 ezer néző előtt!

A 2014-ben megjelent albumukon egy lengyel népdalt dolgoztunk fel, lengyel és magyar nyelven egyaránt: Rozkwitały pąki białych róż (Nyílnak a fehér rózsabimbók). 2015 július 6-án pedig megjelent a lengyel nyelvű nagylemezünk (Przybądź wolności  / Jöjj el szabadság), amit egy hónappal később a lengyelországi megjelenés is követett. A lemezen vendégszerepel a két korábban említett lengyel rock/metal legenda is.

Az album Lengyelországban a legnagyobb lengyel üzlethálózatokban is kapható (Empik, Media Markt, Saturn). Hasonló sikert hazai zenekar a 70-es évek magyar sztárzenekarai (Omega, LGT, Skorpió) óta nem ért el."


Hogy fogadta a lengyel közönség a lemezt?

Minket is meglepett a sikere, mert az első széria már a múlt év végén el is fogyott. Egy független lengyel kiadó (Olifant Records) a CD sikerének köszönhetően - limitált egyedi sorszámozással - 300 példányban vinyl lemezt (LP) készített piros, fehér és zöld színben."


Milyen sűrűn koncerteztek Lengyelországban?


"2010 óta koncertezünk Lengyelországban, de az elmúlt években egyre többet játszunk náluk. A lemez megjelenését lemezbemutató koncertek is követték. Nyáron fesztiválokon léptünk fel, az ősz folyamán pedig az első önálló lengyel turnét csináltuk végig. November 10. és 15. között Varsó, Środa Śląska, Boroszló, Świdnik és Krakkó városaiban koncerteztünk nagy sikerrel."


Tervek az idei évre?

"Folytatjuk a megkezdet utat, emellett egy olyan ösvényen is szeretnénk további nyomokat hagyni, amelyen még előttünk senki sem járt. A következő albumunk magyar és lengyel nyelven készül, Haza és hűség címmel szeptemberre várható. Addig is várunk szeretettel mindenkit február 5-én a Barba Negra Music Clubba!"

A születésnapi koncert Facebook oldala


www.facebook.com/hungarica
 

A koncert 12 éves kor alatt ingyenes!

A belépőjegyek kaphatók:
Turánia Hagyományőrző Áruház (1027 Bp. Erőd u. 20.)
Viking Bolt (Bp. VII. ker.Wesselényi utca 54 )
Szkíta Kézművesbolt (Bp. V.ker. Kossuth u. 6. )

- Barba Negra Music Club jegypénztára
Nyitvatartás - hétfőtől szombatig 14 és 20 óra között
Cím - 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.


Online:
- a Barba Negra Music Club rendszerében
- a Ticketportal rendszerében


www.hungaricazenekar.hu


  A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*
2021. május 7. (péntek) 06:51

Sagittarius A* címmel és 13 számmal megjelent a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk banda anyagával azonnal meg is ismerkedhetsz. A Bipøläris első demója 2018-ban született meg, 2019-ben pedig két EP-vel is jelentkeztek. Németh "Soma" Attila énekes: "A stúdiófelvételek 100%-ban saját gyártásúak (W-Drum Home Studio), a klippek pedig, vagy szintén saját gyártásúak, vagy saját rendezésűek, együtt működve olyan alkotókkal, mint a Mihasznafilm, ezzel is igyekezve a dalok jelentéstartalmának kiterjesztését/elmélyítését. A dalszövegek érintik a hitehagyott kivándorlás témakörét (Szélrózsa), a mérgező kapcsolatokat (Szirtek, Maszk, Az Ács), a generációinkat folyamatosan érintő mentális leterheltséggel járó rémálmokat és éberálmodást (Éber)...   www.facebook.com/BPLRSHC Németh Attila (Soma) - ének Kis Ádám - basszusgitár...

ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS