SKY CHILDREN - Újragondoltak egy gyerekkori klasszikus dalt

Psychedelic/space/soft rock/dreampop stílusban utazik a zenei-baráti duó

2015. november 29. (vasárnap) 14:39

A brit art-rocker 10cc zenekar 1975-ben megjelent I’m Not In Love dalát dolgozta fel az itthon még kevéssé elterjedt zenei műfajt képviselő Sky Children. A 70-es évek pszichedelikus hangulatát megidéző psychedelic/space/soft rock/dreampop stílusban utazó zenei-baráti duó (Bien "Yell˝ János - ének, Reiner Ágoston - gitár, basszusgitár, szintetizátor) egy sajátos, kétverziós maxi anyaggal tiszteleg gyerekkoruk egyik kedvenc dala előtt.


A Sky Children a Facebookon


"A dal tulajdonképpen egy dupla A oldalas maxi kislemezként sorolható be a psy-duó eddig megjelent (The Friends Of Light - 2012, Lord Of The Universe - 2013, Sky Children - 2014) anyagai közé. A borítón a szintén klasszikusnak számító Francis Thompson - N.Y., N.Y.: A Day In New York 1957-es filmjének egy képkockája látható. A maxi album különleges közreműködő vendége Jázmin 'Jazzy', aki a dal alternatív verzióját énekelte fel. A végeredmény egy alázatos tiszteletadás lett az idén 40 éves klasszikus dal előtt."


Bien "Yell" János: "Több éve rendszeresen hallgatom ez a dalt, mindenféle élethelyzetben velem volt. Bámulom páratlan atmoszféráját és nem mindennapi hangulatkeltő képességét, amivel napjaim ezerféle pillanatába bevilágítva teljessé varázsolja az összképet. Csodálatos harmóniái bemásztak elmém legbelső zugaiba és lassan annyira az életem részévé vált, hogy egyszer csak jött a sugallat, kell ezzel az érzéssel kezdenem valamit.

Kerestük a módot, hogy saját zenei nyelvezetünkbe integráljuk. Kísérleteztünk az énekhangzással és azzal, hogy milyen stílusban énekeljem el. Nagy kihívás volt a dal legendás vokális megoldásait saját eszközökkel, 50 fős kórus hiányában megoldani. Végül magam énekeltem fel számtalan sávra és abból kevertük ki azt a jellegzetesen atmoszférikus vokálszőnyeget, ami végigkíséri a dalt.

Különleges vendégként meghívtuk a leányomat vokálozni a dal egyes soraihoz. Jázmin 'Jazzy' szemvillanásnyi idő alatt, tökéletesen felénekelte a vokálrészeket. Mi csak döbbenten néztünk! Ágostonnak azonban óriási ötlete támadt. Miért nem énekli fel Jazzy az egész dalt, ha már ilyen könnyedén megy neki?"
 


SKY CHILDREN - I'm Not In Love (2015-ös maxi, HOD presents


 Reiner Ágoston: "Kézenfekvő volt, hogy Jazzy is felénekelje ezt a dalt, aki tinédzser kora ellenére gyönyörűen letisztult, angyali hanggal rendelkezik.”


Bien
"Yell" János: „Volt valami finom könnyedség és végtelen lazaság abban, ahogy ezt hibátlanul meg is tette. Nem egész 20 perc alatt végzett a felvétellel és csak egyetlen sort kellett újravennünk. A hangulat felemelő volt! Teljesen kész voltunk és mindezt nem az elfogultság mondatja velem! Akkor már tudtuk, hogy egy kislemezt szeretnénk szentelni az I'm Not In Love 40. évfordulójának alkalmára, amelyen mindkét felvételt szerepeltetni fogjuk.”


Reiner Ágoston: „Több okból is izgatottan vágtam bele az I'm Not In Love átdolgozásába. A dalt gyerekkorom óta ismerem, szinte észrevétlenül szűrődött a rádióból tudatalattimba. Miután beleástuk magunkat a témába, hamar kiderült, hogy ez egy nem mindennapi kihívás lesz. 1975-öt írtak (épp a születési évem), amikor a 10cc rögzítette ezt a hihetetlen atmoszférájú dalt. Az akkori technikát maximálisan kihasználva, szalagok és sávok sokaságának összemontírozásával érték el azt a tömény vokál hangzást, amit a mai technikával is nehezen lehet reprodukálni. Mi azért megpróbáltuk. Hangszalagokban gondolkodtunk, Yell felénekelte a 12 fokú skála összes hangját, amit aztán végtelenítettünk.”


Bien "Yell" János: „Elsősorban Ágoston kísérletező kedvének és tehetségének köszönhetően találtunk rá arra a sajátos zenei atmoszférára és hangulatra, ami miatt úgy éreztük, érdemes a végeredményt a közönség számára is elérhetővé tenni. Büszkén mondom, hogy egy különlegesen egyéni aurát sikerült megtalálnunk, ami a Sky Children életében nagyon fontos szerepet vállaló stúdiózseni, Roxx Hydi barátunknak is köszönhető. Angliai stúdiójában pompás maszter-munkájával a hangzás végtelen térrel való játékát ajándékozta nekünk. Remélem tetszeni fog, bármilyen környezetben, vagy helyzetben hallgatjátok majd!”

SKY CHILDREN - I’m Not In Love maxi 2015
(HOD presents)
01. I’m Not In Love (Yell version)
02. I’m Not In Love (Yazzy version)


 

 

Hammer TV

 
VASMACSKA - Újjáalakultak, szöveges videóval a második dal: Gyere csak!
2021. szeptember 23. (csütörtök) 07:52

Még a nyáron egy Csend című új dalt mutatott be az újjáalakult Vasmacska zenekar, most pedig megérkezett a szintén egy szöveges videóval kísért friss nótájuk, a Gyere csak! "Néhány év szünet után újjáalakult a Vasmacska zenekar. Az öttagú csajbandában a gitárnál Králik Beáta, doboknál Vastag Viktória, basszusgitáron Horváth Kitti, az énekes pedig Sicu (Weiszné Koós Ilona Mónika)." Szombaton, szeptember 25-én élőben is elcsípheted őket a Dirty Dance társaságában a Big Bike Pubban. A belépés ingyenes!   www.facebook.com/Vasmacskazenekar VASMACSKA - Gyere csak! (szöveges videó, 2021) VASMACSKA - Csend (2021)  

TOM MORELLO - Közös dalban a Rage Against gitárosa és a Bring Me The Horizon énekese
TOM MORELLO - Közös dalban a Rage Against gitárosa és a Bring Me The Horizon énekese

The Atlas Underground címmel egy új szólólemezzel jelentkezik október 15-én a Rage Against The Machine gitárosa, Tom Morello. Az albumon neves vendégek sorjáznak majd, többek között...

DAVE ELLEFSON - A második dal a The Lucid nevű új bandától: Damned
DAVE ELLEFSON - A második dal a The Lucid nevű új bandától: Damned

A Megadethből kitett Dave Ellefson basszusgitárosa pár hete mutatta be új zenekarát, a The Lucidot, a Maggot Wind című első dal után pedig most itt a második nóta is, ennek Damned a...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, klipes új dal az októberi lemezről: Betrayal Of The Queen
NECROFIER - Dallamos black Texasból, klipes új dal az októberi lemezről: Betrayal Of The Queen

Prophecies Of Eternal Darkness címmel október 22-én jelenik meg a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért The...

OMNIUM GATHERUM - Klippel a finnek második lemezelőzetes dala: Reckoning
OMNIUM GATHERUM - Klippel a finnek második lemezelőzetes dala: Reckoning

Origin címmel november 5-én jelenik meg a melodikus death metalt nyomató finn Omnium Gatherum új albuma, a 2018 nyarán kiadott The Burning Cold  lemez utódja, amelynek második...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: Pillars Of Fire
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: Pillars Of Fire

Where Fear And Weapons Meet címmel október 22-én jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS