CRAZY TOWN - Klippremier és első koncert Magyarországon

Egy hazai visszatérő, a Strong Deformity játszik előttük

2015. november 29. (vasárnap) 14:19

The Brimstone Sluggers címmel a nyár végén jelent meg a tíz év kihagyás után visszatért Crazy Town harmadik albuma, és az egykori rap rock sikercsapat egy friss klippel jelentkezett pár napja.


De ez még nem minden, december 2-án a Dürer Kertben játszanak majd, első ízben Magyarországon, és egy hazai visszatérő csapat is felsorakozott melléjük, a szombathelyi Strong Deformity.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/officialcrazytown"Sokak agyába szinte kitörölhetetlenül beégtek az alábbi veretes sorok: 'Come my lady, Come come my lady // You're my butterfly, Sugar baby'. Igen, a Crazy Town minden bizonnyal Butterfly című dalának köszönhetően ismerős elsőre – a videót, amelyben a félmeztelen, kellően kisportolt testű énekes pillangók és jó testű csajok között nyomja a szöveget, idehaza is szétjátszották a zenetévék.

 Valóban az első korongon szereplő, 2001-ben született sláger hozta meg a nagy sikert az egyébként 1995-ben Bret Mazur és Seth Binzer által alapított Los Angeles-i csapatnak – a két tagot egyébként a kezdetekkor Will I Am mutatta be egymásnak. Második korongjuk, a 2002-es, rockosabb Darkhorse fogadtatása nem volt túl jó, s miután kiadójuk is kihátrált a projektből, egy időre pihenőre küldték a zenekart. 2011 őszén három új dallal jelentkeztek, de ismét kisebb leállásra kényszerültek, mivel 2012-ben az énekes Shifty Shellshock drogfüggőségének köszönhetően kómába esett.

2013-ban viszont stúdióba vonultak és elkezdtek új dalokat írni, melyek egy részét tavaly nyáron nagy sikerrel be is mutatták számos fesztiválon, köztük a Rock am Ringen és a Nova Rockon is. A visszatérés annyira jól sikerült, hogy a zenekar idén augusztusban egy 13 számos új albummal jelentkezett. A The Brimstone Sluggers korong jó értelemben nyúlik vissza a gyökerekhez, de egyben a Crazy Town újjászületése is, fogós riffekkel és az ismerős szövegvilággal.CRAZY TOWN - Come Inside (a 2015-ös The Brimstone Sluggers albumhoz)

CRAZY TOWN - Born To Raise Hell (a 2015-ös The Brimstone Sluggers albumhoz)
CRAZY TOWN - Butterfly (az 1999-es The Gift Of Game albumhoz)

STRONG DEFORMITY 2015 (Fotó: Penge Borisz)

 


Nyári interjú a Strong Deformity basszusgitárosával:Kicsit sablonos indítás, de megkerülhetetlen: pontosan mikor és miért állítottátok parkolópályára a Strong Deformityt? Hivatalosan fel is oszlottatok, vagy csak szüneteltettétek a működést?

"2006-ban voltak az utolsó koncertjeink, többnyire fesztiválokon. Igazából nem oszlottunk fel, tehát soha nem lett ez kimondva, viszont mindannyian elfáradtunk kissé, és elkezdtünk más dolgok után nézni. Bár több lemezre írtunk alá, szerencsére a kiadó sem erőltette egy újabb album elkészítését, így nem volt ilyenfajta nyomás sem a vállunkon."


Mikor fogalmazódott meg bennetek, hogy újra életre kellene hívnotok a bandát?

"Azért írogattunk dalokat és átküldözgettük egymásnak, sőt, Angliában csináltunk is jó néhány próbát. Szóval végig ott volt valahol a gondolat, hogy a történet nem ért még véget. Aztán úgy alakult, hogy Karesszal (Fekete Károly énekes) belecsöppentünk egy jótékonysági jammelésbe, ahol együtt zenéltünk Sipos Andrissal a Nuke-ból. Akkor Karesszal sokat dumáltunk, és a receptoraim azt jelezték, hogy neki is lenne kedve létrehozni új dolgokat. Közben Andrissal elkezdtünk fájlokat cserélgetni, és egyszer csak kézenfekvővé vált, hogy akkor gyerünk, mindenféle tét nélkül hozzunk össze valamit együtt. Balázs (Bertalan Balázs dobos) eleve képben volt, mivel együtt laktunk Angliában, szóval mi végig zenélgettünk ilyen-olyan formában. Aztán ő dobta fel a S.N.O.T.-os Háni Szabi nevét, aki nagyon régóta zenészcimboránk."


Az eredeti két gitáros nem vesz részt ebben a reunionban. Mi ennek az oka?

"Muzzo és Berci ugyancsak külföldön élnek, és más dolgokkal vannak elfoglalva. Jóban vagyunk velük, elfogadták a jelenlegi helyzetet, tehát nincs fújkálás vagy ilyesmi."


Hogyan tovább: koncertek, lemez? Vagy csupán marad egy hobbi a Strong Deformity, évi 1-2 bulival?

"Nem fektettünk le semmit, de írunk új dalokat, és jelenleg éppen egy háromszámos felvételen melózunk. Amint összeáll egy lemeznyi anyag, nincs kétségem, hogy fel is fogjuk venni. Meglepően sokan kíváncsiak ránk, még olyanok is, akik annak idején még kisiskolások voltak. Ez mindenképpen jó üzemanyagnak bizonyul. Lesz pár koncert is, de főleg egy új lemez a fő cél, mivel nem akarunk kizárólag 'nosztalgia' koncerteket adni."


Milyen stílusra lehet számítani tőletek: viszitek tovább a Magic Syrup vonalát?


"Az eddig elkészült daloknak megint van egy sajátos hangulata, ami egyik eddigi lemezünkre sem hasonlít, de ha mindenképpen be kell lőni egy irányvonalat, akkor valahova a Racket és a Magic Syrup közé helyezhetnénk."

A teljes interjúhoz
kattints ide!

www.facebook.com/strongdeformity


A ShortScore és a Dürer Kert bemutatja:
CrazyTown (USA) - lemezbemutató turné,
vendég: Strong Deformity
2015. december 2., Dürer Kert, nagyterem
Jegyárak: early bird: 2.900 Ft (az első 100 db, elfogyott)
elővétel: 3.500 Ft,
a koncert napján: 4.000 Ft

 

Hammer TV

 
VASMACSKA - Újjáalakultak, szöveges videóval a második dal: Gyere csak!
2021. szeptember 23. (csütörtök) 07:52

Még a nyáron egy Csend című új dalt mutatott be az újjáalakult Vasmacska zenekar, most pedig megérkezett a szintén egy szöveges videóval kísért friss nótájuk, a Gyere csak! "Néhány év szünet után újjáalakult a Vasmacska zenekar. Az öttagú csajbandában a gitárnál Králik Beáta, doboknál Vastag Viktória, basszusgitáron Horváth Kitti, az énekes pedig Sicu (Weiszné Koós Ilona Mónika)." Szombaton, szeptember 25-én élőben is elcsípheted őket a Dirty Dance társaságában a Big Bike Pubban. A belépés ingyenes!   www.facebook.com/Vasmacskazenekar VASMACSKA - Gyere csak! (szöveges videó, 2021) VASMACSKA - Csend (2021)  

TOM MORELLO - Közös dalban a Rage Against gitárosa és a Bring Me The Horizon énekese
TOM MORELLO - Közös dalban a Rage Against gitárosa és a Bring Me The Horizon énekese

The Atlas Underground címmel egy új szólólemezzel jelentkezik október 15-én a Rage Against The Machine gitárosa, Tom Morello. Az albumon neves vendégek sorjáznak majd, többek között...

DAVE ELLEFSON - A második dal a The Lucid nevű új bandától: Damned
DAVE ELLEFSON - A második dal a The Lucid nevű új bandától: Damned

A Megadethből kitett Dave Ellefson basszusgitárosa pár hete mutatta be új zenekarát, a The Lucidot, a Maggot Wind című első dal után pedig most itt a második nóta is, ennek Damned a...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, klipes új dal az októberi lemezről: Betrayal Of The Queen
NECROFIER - Dallamos black Texasból, klipes új dal az októberi lemezről: Betrayal Of The Queen

Prophecies Of Eternal Darkness címmel október 22-én jelenik meg a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért The...

OMNIUM GATHERUM - Klippel a finnek második lemezelőzetes dala: Reckoning
OMNIUM GATHERUM - Klippel a finnek második lemezelőzetes dala: Reckoning

Origin címmel november 5-én jelenik meg a melodikus death metalt nyomató finn Omnium Gatherum új albuma, a 2018 nyarán kiadott The Burning Cold  lemez utódja, amelynek második...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: Pillars Of Fire
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: Pillars Of Fire

Where Fear And Weapons Meet címmel október 22-én jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS