STEELWING - Friss albumelőzetes a svéd heavy metal csapattól

A mai napon jelenik meg a Reset, Reboot, Redeem album

2015. november 20. (péntek) 09:10

Reset, Reboot, Redeem címmel a mai napon jelenik a klasszikus heavy metal új generációját képviselő svéd Steelwing harmadik albuma, amelyről már bemutattunk két teljes dalt, a címadót és a svéd nyelvű Och världen gav vika tételt, most pedig megérkezett az alapos albumelőzetes második része is.


www.facebook.com/steelwingmetalA Riley énekes vezette banda 2009-ben alakult, a 2010-es bemutatkozó albumuk, a Lord Of The Wasteland pedig a 2010. májusi HammerWorld extra CD-mellékleteként is beszerezhető volt.

A 2012-es Zone Of Alienation lemez folytatását nagyrészt a Gutterview Recordings-ban rögzítették, a felvételeket és a keverést társproducerként Fred Estby irányította (ex-Carnage, Dismember dobos, ma The Dagger, Necronaut).


"Két jól fogadott album után könnyedén megtehettük volna, hogy ugyanazt csináljuk ezúttal is - mondja Riley az új lemezről. - Azonban a slágeressé formált Zone Of Alienation után úgy éreztük, hogy új kihívásokra van szükségünk, egy komorabb és ambicíózusabb lemezt akartunk megírni. Három éven át keményen dolgoztunk azon, hogy újradefiniáljuk a hangzásunkat és hogy tökéletessé csiszoljuk a friss dalokat. Egy csomó új hatás jelent meg a zenénkben, a death metaltól a technikás thrashen át a punkig, a hardcore-ig, de azért arra is figyeltünk, hogy ne távolodjunk el túlságosan a klasszikus heavy metal világtól.

Egy karcosabb hozzáállást akartunk felmutatni, organikusabb dobsounddal, így aztán természetes volt, hogy Freddel dolgozzunk, aki mestere mindennek. Minthogy mi is a Dismembert hallgatva nőttünk fel, óriási megtiszteltetés volt számunkra ez a közös munka. Az énektémák komoly feladatot jelentettek, ezért az éneket egy régi barátunkkal, Nicko-val vettük fel, aki már az első napok óta a banda mellett segédkezik."


STEELWING - Alapos előzetes #2 (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumhoz)
STEELWING - Alapos előzetes #1 (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumhoz)

 Steelwingék már a címadó dalnál is azt mondták, hogy az új anyaggal meglepetéseket akarnak okozni, és a svéd nyelvű nóta is ezek közé tartozik.


"A címe nagyjából így fordítható le: 'És a világ összeomlott', maga a nóta pedig főhajtás a klasszikus Ayn Rand regény, a korszakalkotó Atlas Shrugged (Veszett világ a magyar címe), pontosabban annak svéd fordítása előtt.

Ahogy néhány korábbi dalunk is, ez a nóta is a nukleáris apokalipszist írja le, de ezúttal sokkal több a svéd vonatkozása. Még Thorbjörn Fälldin, egy korábbi miniszterelnök kijelentése is szerepel benne, amit egy olyan szovjet tengeralattjáró kapcsán tett, amelyről úgy hírlett, hogy atomfegyverzettel van felszerelve. 1981 októberében Svédország déli partjainál cirkált, komoly diplomácia krízist okozva.

Elég profetikus, hogy ez jutott eszünkbe, ugyanis 2014 októberében, amikor épp a dalok befejezésénél tartottunk, ismét arról lehetett hallani, hogy orosz tengeralattjárók hatoltak be a svéd felségvizekre.

Zeneileg az új nóta jól passzol a lemez komorabb hangulatához, intenzív és hipnotikusan borongós, de jól összegzi a heavy metal, thrash, valamint a svéd punk hatásainkat."

 

STEELWING - Och världen gav vika (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumról)A Reset, Reboot, Redeem album is folytatja az előző két lemez poszt-apokaliptikus koncepcióját, de ezúttal egy komolyabb mizantróp jelleget is kaptak a szövegek.


"A címadó dal mindazt jól összefoglalja, amit az új lemez majd nyújtani fog. A rajongóink azonnal fel fogják fedezni benne a Steelwing-védjegyeket, a sebességet, az energiát, de ott rejlik benne az említett komorabb hangulat is, és vannak technikás kiállások, valamint a változatos hatások is felbukkannak a számban - ez egy tagadhatatlan fejlődés mindahhoz képest, amit korábban csináltunk."

 

STEELWING - Reset, Reboot, Redeem (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumról) 


STEELWING - Reset, Reboot, Redeem
(11/20 - NoiseArt)

01. Carbon Waste Lifeforms
02. Reset, Reboot, Redeem
03. Ozymandias
04. Och världen gav vika
05. Architects Of Destruction
06. Network
07. Like Shadows, Like Ghosts
08. Hardwired
09. We Are All Left Here To Die


 

Hammer TV

 
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
2021. szeptember 25. (szombat) 11:12

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú, melankolikus doom vonalat képviselő Dawn Of Solace harmadik albuma november 12-én jön majd ki Flames Of Perdition címmel, második előzetesként pedig itt a klippel kísért Skyline dal. A Skyline dalban a Kaunis Kuolematon frontembere, Mikko Heikkilä közreműködik. "Biztos vagyok abban, hogy valamilyen szinten mindenki ismeri azt a súlyos érzést, amely minden nappal csak növekedni látszik. A hajnal előtti sötétség olyan, mint egy menedék, egy ideig még elrejt a káosz elől, aztán a hajnal felgyújtja a 'skyline'-t és visszaránt a hideg fehér fénybe."   www.facebook.com/dawnofsolace DAWN OF SOLACE - Skyline (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz) DAWN OF SOLACE - White Noise (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz)...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend
PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend

Megjelent és végig is hallgatható a komplex thrash/power vonalas Paradox új albuma, a Heresy II. Charly Steinhauer a Heresy II - End Of A Legend című konceptanyagot Christian Münzner...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS