SING SING - "Hét évig nem nyúltam semmilyen hangszerhez..."

November 21-én koncert a Barba Negra klubban

2015. november 19. (csütörtök) 06:58

Visszaesők címmel a nyáron jelent meg egy új Sing Sing album négy új dallal és 11 jól ismert nóta felfrissített verziójával, pár napja pedig elkészült az egyik új szám, a Nem érdekel a holnap videóklipje, amelyben szinte mindenki felbukkan, aki valaha is fontos szerepet játszott a zenekar életében.


A Nem érdekel a holnap nótát Csarnoki Anti gitáros írta, a szöveget Sipos Tamás énekes, a klipet pedig Andrics Laci (ex-Black-Out) készítette, aki szintén felbukkan pár másodpercig a kamera előtt is.A Sing Sing következő bulija november 21-én lesz a Barba Negra klubban, ahol a Triász játszik majd előttük.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/SingSingZenekarA Barba Negrás koncert az új lemez és az új klip kapcsán Kiss T. Attila interjút készített Csarnoki Antal gitárossal, valamint Váry Zolival.


Anti, mesélnél arról, hogy a Sing Sing utáni években mit csináltál?

"Én már a Sing Sing végleges leállása, tehát 1999 előtt éltem a kis civil életemet, így amikor feloszlott a csapat, teljes egyszerűséggel ledobtam minden hangszert és elmentem dolgozni. És a mai napig is ugyanazt a munkát végzem, egy saját vállalkozás keretén belül, amit akkor elkezdtem, hiába van most két zenekarom is."


Ettől függetlenül valamilyen szinten figyelemmel kísérted a többiek munkásságát, tevékenységét?

"Természetesen. Akkor amikor egy gyerekkel – mert tulajdonképpen egy zenekar az ember saját gyereke – megszűnik a kapcsolat, egy jó szülő azért fél szemmel mindig rajta tartja a szemét. Természetesen én is így tettem, mindig nyomon követtem, meghallgattam, hogy Csaba, Hangya, Cerka és Marci mibe fogott. Jóleső érzés volt mindig azt hallani róluk, hogy még mindig csinálják, és, hogy jól is „működik” számukra a muzsikus élet."


Az előbb azt mondtad, hogy letetted a gitárt. Ezt úgy kell érteni, hogy nem is gyakoroltál?

"Ezt olyan szinten értsd, hogy hét évig nem nyúltam semmilyen hangszerhez. Abszolút nem foglalkoztam vele. Néha éreztem a hiányát, de akkor így döntöttem."

 

SING SING - Nem érdekel a holnap (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)


2010-ben lettél teljes jogú Irígy Hónaljmirigy tag, de előtte pár évig már a csapat kisegítőzenésze voltál. Ezek szerint nekik köszönhető, hogy újra aktív üzemmódba kapcsoltál?

"Már ezt megelőzően is elővetegettem a gitárt, mert a fiamat is érdekelte, és vásároltam új hangszereket is. Pengetgettem, és akkor már egy kicsikét előkapargatva a kis tudást, szoktatgattam magam a játékhoz. Aztán, 2007-ben, egy véletlen során, Sipos Peti – akivel már nagyon régóta barátok vagyunk – megkeresett egy úgymond visszautasíthatatlan ajánlattal. Ez alapján először, mint háttérzenész kellett gitároznom az élő Mirigy koncerteken, tehát elmondható, hogy ez hozott vissza a zenész életbe."


Ha már az egyik Sipost szóba hoztad, gyorsan lendüljünk át a Sing Sing-hez. Szerinted is jó választás volt a „kis Sipi”, tehát Tomi bevétele a csapatba?


"Szerintem a lehető legjobb választás volt! De ezt megelőzően Hangyával már elég sokszor beszéltünk arról, hogy mi lenne, ha… Én nagyon sokat hallottam Tomit a Mirigyben énekelni, többek között régi Sing Sing dalokat is, és elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem lenne rossz ötlet, ha ő lenne a frontemberünk. Ugye, nálunk Abaházy Csabi nem egy szimpla énekes volt, hanem egy vérbeli frontember is, tehát nem mondom, hogy könnyű feladat őt helyettesíteni, de úgy érzem, hogy megtaláltuk a tökéletes embert erre a posztra."


A teljes interjút
ide kattintva olvashatod el.

"Mivel már volt egy próbálkozásunk tavaly – a Vakáció –, hogy játsszunk el 2014-es megszólalással egy régi számot, ezért arra gondoltunk, hogy ne erőltessünk egy teljes komplett lemezt a rajongók nyakába, hanem egy speciális kiadványt adjunk ki - mondta pár hónapja az új lemez kapcsán Hangya egy interjú során.

A CD-n négy új dal és tizenegy régi sláger felfrissített, aktuális verziója kapott helyet. Az köztudott, hogy az első lemezünk 1990-ben, a második pedig ’91-ben készült, és finoman szólva az akkori technikai megoldások és lehetőségek ma már jócskán elavultnak tekinthetők, számomra tehát már-már gáz... (nevet)

Például az első albumot úgy vettük fel, hogy három hónapon át hol egy-két napunk, hol csak egy pár óránk volt, hogy dolgozzunk a Rádió 8-as stúdiójában. Természetesen ez akkor egy hatalmas lehetőség volt számunkra, de emiatt a munkamódszer miatt nem lett úgy kicizellálva a lemezünk, ahogy szerettük volna.

Arra gondoltunk, hogy ha van ez az új felállásunk, akkor nézzük meg, hogy szólalnak meg ilyen körülmények között ezek a régi számok, meg persze azóta azért mi is fejlődtünk zeneileg! (nevet) Ez amúgy egy elég furcsa felállás, mert ugye Boros Péter, azaz Pöpi az első két lemezünkön dobolt, és utána őt az a Váry 'Marci' Zoli követte, aki viszont itt már gitározik!"SING SING - Visszaesők (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)


 

Hammer TV

 
CARCASS - Végighallgatható az új album: Torn Arteries
2021. szeptember 17. (péntek) 07:47

Eredetileg 2020 augusztusában jelent volna meg az új Carcass albun, a 2013-as visszatérő lemezük, a Surgical Steel utódja, de a világjárvány miatt végül egy EP kiadása mellett döntöttek. A 4 dalt rejtő Despicable EP-t 2020 őszén adták ki, a nagylemez pedig, a Torn Arteries a mai napon jelent meg. Máris megismerkedhetsz vele!     www.facebook.com/OfficialCarcass    Jeff Walker basszer/énekes: "Úgy gondolom, hogy hetedik albumunk mind a hangzását, mind a stílusát tekintve kiemelkedik a többi közül. Azt persze határozottan meg lehet mondani, hogy ez a Carcass... amikor a tűt ráengeded a lemezre, amikor meghallod a gitárhangzást, egyből megismered, hogy ez Bill Steer, ugyanakkor minden album mindig a maga korának terméke."   CARCASS - Torn Arteries (a 2021-as album) 01. Torn Arteries 02. Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1) 03. Eleanor Rigor Mortis 04. Under The...

ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is
ENSIFERUM - A Dark Tranquillityvel jönnek hozzánk, és van egy friss klipjük is

Tavaly nyáron jött ki az epikus folk metalt mesterien nyomató finn Ensiferum új albuma, a Thalassic, amellyel jövő tavasszal turnéra is indulnak majd Európában a Dark Tranquillity...

BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u
BRING ME THE HORIZON - Új dal és videoklip: DiE4u

DiE4u címmel egy meglehetősen erőszakos klippel kísért új dallal jelentkezett a Bring Me The Horizon. A tavaly őszi Post Human: Survival Horror című EP utódja egy újabb EP lesz, 2022...

CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies
CRADLE OF FILTH - Nézd meg az új nóta hivatalos klipjét: Necromantic Fantasies

Existence Is Futile címmel október 22-én jelenik meg az új Cradle Of Filth album, a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay lemez utódja. Ismerkedj meg a második első előzetes...

OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre
OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre

A Daily Mailnek adott friss interjújában Sharon Osbourne arról is beszámolt, hogy a férje, Ozzy Osbourne egy komoly műtétre készül, mert orvosolni kell a 2019-es esését követő nyak-...

SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game
SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game

Dominion címmel január 14-én jelenik meg az új Skillet album, a 2019-es Victorious lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Surviving The Game dallal lehet ismerkedni. Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS