NADIR - Saját szavaikkal a Ventum iam ad finem est album dalai

Le is tölthető az album - 11/28: lemezbemutató a Supersonic klubban

2015. november 15. (vasárnap) 17:48 | utoljára módosítva: 2015. november 15. (vasárnap) 17:49

Pár napja hivatalosan is megjelent a doomcore, death metal vonalas Nadir ötödik nagylemeze. A Ventum iam ad finem est című 8 tételes anyagot a GarageLive Records adta ki, és a csapat szerint ez az eddigi legösszefogottabb, legérettebb lemezük, mind a dalszerzés, mind pedig a megszólalás terén.


Az új album felvétele és a keverése a Nadir dobos Fekete Szabolcsnak stúdiójában, a DBS-ben készült, az ének pedig a Trashhill stúdióban került rögzítésre.

A lemez végighallgatható, szabadon letölthető, sőt a Nadir tagjai a saját szavaikkal is bemutatják a 8 friss tételt.


www.facebook.com/Nadirhungary


A Ventum iam ad finem est hamarosan CD változatban i8s beszerezhető lesz, digitális formában pedig az alábbi helyeken lehet hozzájutni:
iTunes -
katt!
Spotify -
katt!
Google Play -
katt!

Az új lemezt lemezt november 28-án mutatja be a Nadir a Sea Shepherd Hungary támogatói koncertjén a Supersonic klubban (Kék Yuk és Vörös Yuk).IT IS ALL ONE

"Az új album nyitószáma, és mint ilyen, a természetben élő őskori ember hitét és kultúráját idézi fel, annak a jelenkorra is vonatkozó tanulságaival. A dalszöveget részben Marlo Morgan Vidd hírét az igazaknak című, 1991-ben megjelent regénye ihlette. Ennek főszereplője, egy amerikai orvosnő a modern civilizációból kiszakadva több hónapos vándorútra vállalkozik egy ausztrál bennszülött törzs népével. Az ő világlátásuk szerint is minden élőlény ugyanannak az univerzumnak a része, ezért az ő üzenetük napjaink emberéhez röviden úgy foglalható össze: találjunk vissza a természetbe, és vigyázzunk a Földre."NADIR - It Is All One (a 2015-ös albumról)
THE CONGREGATION


"325 júliusa igazi civilizációs mérföldkőnek számít abból a szempontból, hogy a keresztény egyház első hivatalos, Niceában tartott zsinatja tette hivatalossá az államközeli vallást a természetközelivel szemben. A vallásnak a világi hatalommal való összekapcsolása folytán kialakult egyház, mint magát mindenhatónak hirdető szervezet, Isten nevében dobta a természetet az ember lábai elé.

Ahogy a dalszöveg is utal az ismert zsoltárra: 'Úrrá tetted kezed alkotásain, mindent a lába alá vetettél: a juhokat és marhákat mind, még a mezei vadakat is, az ég madarait, a tenger halait, amelyek a tenger ösvényein járnak'."NADIR - The Congregation (a 2015-ös albumról)

THE LEGACY MELUSINE


"Melusine, a sárkánykígyó-asszony a 12-13. századi legendák vízi tündére, akit a róla szóló történet későbbi feldolgozásai a középkori gazdasági prosperitás szimbólumaként tüntetnek fel. Ahogy Melusine története az erdőből ered, úgy az akkori európai agrárcivilizáció fejlődése is a kontinens nagyobb hányadát borító erdőségek rovására ment végbe, éppen azt a területet károsítva, amely növekedésének forrását jelentette.

Nyugaton ennek következményeként az azelőtt virágzó nagy településeiről híres tájegységek nem egészen egy évszázad leforgása alatt – a kiirtott erdők helyén létrejött legelők túlterhelése miatt – elnéptelenedett."NADIR - The Legacy Of Melusine (a 2015-ös albumról)
INTO THE PHALANSTERY


"Az ipari forradalommal megkezdődött időszakban járunk, amikor az elgépiesedés egyre súlyosabb méreteket ölt, s végül a technikai, illetve tudományos „fejlődés” a Madách-féle Az ember tragédiájából ismert falanszter-színben „csúcsosodik ki”: ami – tudományosan belátható módon – közvetlenül nem hasznosítható, az kiiktatódik, és a falanszterben puszta kiállítási tárgyként jelenik meg. Az élőlények közül összesen kettőt őriznek meg élő állapotban: a disznót és a birkát. Előbbit zsírja, utóbbit húsa és gyapja miatt."NADIR - Into the Phalanstery (a 2015-ös albumról)
ONE SPECIES' FATE - THYLACINE

"A címben szereplő erszényes farkas (vagy tasmán tigris, Tasmánia címerében is látható) a modern idők legnagyobb ismert erszényes ragadozója volt. Utolsó vadon élő, majd állatkertben tartott példánya is az 1930-as években pusztult el. Tasmánia lakói a mai napig is számos alkalommal vélték látni egy-egy példányát, ám egyik bejelentést sem sikerült meggyőzően alátámasztani. A tudomány jelenleg is azon dolgozik, hogy klónozás útján 'élessze fel' a fajt."

 NADIR - One Species’ Fate – Thylacine (a 2015-ös albumról)

 
KARACHAY, THE CONCRETE LAKE

"Cseljabinszk városa a Szovjetunió 'atomkorszakának' kezdetének színhelye volt, ott létesült a radioaktív anyagokat feldolgozó Majak-vegyikombinát. Innen 1951-től kezdve nagy mennyiségű radioaktív hulladékot engedtek a közeli Karacsáj-tóba, amely az 1960-as évektől kiszáradásnak indult. 1968-ban a tó környékének aszályos időjárása miatt a szél széthordta a radioaktív port a kiszáradt tómederből, több milliónyi embert 185 petabecquerel sugárzásnak kitéve.

A tómedret elkezdték lebetonozni, és ólomlemezekkel lefedni, hogy ne szabadulhasson el további radioaktív hulladék. A tó környéke nukleáris szennyezés tekintetében a Föld legszennyezettebb pontjai közé tartozik: egy 1990-ben végzett mérés alapján a tó partján óránkénti 600 röntgen volt a sugárzási szint, ami több mint az egy óra alatt begyűjthető, az emberre halálos dózis."NADIR - Karachay, the Concrete Lake (a 2015-ös albumról)

RICHARD O’BARRY

"Ez a dal a Drow-val közös Khil spliten már hallható volt. Richard (avagy Ric) O’Barry az első Flipper-szériák delfinidomárja volt, majd élete valódi pálfordulást vett: létrehozta a Dolphin Project szervezetet, amely a delfinek fogva tartása elleni oktató tevékenységet folytat. Munkatársa volt az Oscar-díjas The Cove (Az öböl) című dokumentumfilmnek, és ma is az abban bemutatott – a Taiji-öbölben zajló – delfinmészárlás, na meg az azt működtető delfin-rabszolgatartó iparág felszámolásának szenteli életét. A dal az ő életéről és küldetéséről, küzdelméről szól."


NADIR - Richard O'Barry (a 2015-ös albumról)
THE SIXTH EXTINCTION

"A tudomány eddig öt kipusztulási hullámot tartott számon a Föld történetében, jelenleg pedig egyre gyakrabban hangoztatja, hogy bolygónk a történelmének hatodik tömeges kihalásának küszöbén áll, és kevés a remény sok faj kipusztulásának megakadályozására. Konkrét előrejelzések mutatnak rá, hogy amennyiben a most veszélyeztetett fajok ténylegesen kihalnak és a kipusztulás üteme fennmarad, a hatodik nagy kihalás 3-22 évszázadon belül bekövetkezhet.
Az album záró száma ebből a tételből kiindulva vetíti előre a folyamat visszafordíthatatlanságát, és lehetséges végkövetkezményként földi élet teljes kipusztulását."NADIR - The Sixth Extinction (a 2015-ös albumról)

   NADIR - Ventum iam ad finem est (a 2015-ös album - letölthető)

 


 

 

 

Hammer TV

 
VASMACSKA - Újjáalakultak, szöveges videóval a második dal: Gyere csak!
2021. szeptember 23. (csütörtök) 07:52

Még a nyáron egy Csend című új dalt mutatott be az újjáalakult Vasmacska zenekar, most pedig megérkezett a szintén egy szöveges videóval kísért friss nótájuk, a Gyere csak! "Néhány év szünet után újjáalakult a Vasmacska zenekar. Az öttagú csajbandában a gitárnál Králik Beáta, doboknál Vastag Viktória, basszusgitáron Horváth Kitti, az énekes pedig Sicu (Weiszné Koós Ilona Mónika)." Szombaton, szeptember 25-én élőben is elcsípheted őket a Dirty Dance társaságában a Big Bike Pubban. A belépés ingyenes!   www.facebook.com/Vasmacskazenekar VASMACSKA - Gyere csak! (szöveges videó, 2021) VASMACSKA - Csend (2021)  

TOM MORELLO - Közös dalban a Rage Against gitárosa és a Bring Me The Horizon énekese
TOM MORELLO - Közös dalban a Rage Against gitárosa és a Bring Me The Horizon énekese

The Atlas Underground címmel egy új szólólemezzel jelentkezik október 15-én a Rage Against The Machine gitárosa, Tom Morello. Az albumon neves vendégek sorjáznak majd, többek között...

DAVE ELLEFSON - A második dal a The Lucid nevű új bandától: Damned
DAVE ELLEFSON - A második dal a The Lucid nevű új bandától: Damned

A Megadethből kitett Dave Ellefson basszusgitárosa pár hete mutatta be új zenekarát, a The Lucidot, a Maggot Wind című első dal után pedig most itt a második nóta is, ennek Damned a...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, klipes új dal az októberi lemezről: Betrayal Of The Queen
NECROFIER - Dallamos black Texasból, klipes új dal az októberi lemezről: Betrayal Of The Queen

Prophecies Of Eternal Darkness címmel október 22-én jelenik meg a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért The...

OMNIUM GATHERUM - Klippel a finnek második lemezelőzetes dala: Reckoning
OMNIUM GATHERUM - Klippel a finnek második lemezelőzetes dala: Reckoning

Origin címmel november 5-én jelenik meg a melodikus death metalt nyomató finn Omnium Gatherum új albuma, a 2018 nyarán kiadott The Burning Cold  lemez utódja, amelynek második...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: Pillars Of Fire
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: Pillars Of Fire

Where Fear And Weapons Meet címmel október 22-én jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS