STEELWING - Albumelőzetes a svéd heavy metal csapattól

November 20-án jön ki a harmadik lemezük

2015. november 8. (vasárnap) 07:00

Reset, Reboot, Redeem címmel november 20-án jelenik a klasszikus heavy metal új generációját képviselő svéd Steelwing harmadik albuma, amelyről már bemutattunk két teljes dalt, a címadót és a svéd nyelvű Och världen gav vika tételt, most pedig megérkezett egy alapos albumelőzetes első része.


www.facebook.com/steelwingmetalA Riley énekes vezette banda 2009-ben alakult, a 2010-es bemutatkozó albumuk, a Lord Of The Wasteland pedig a 2010. májusi HammerWorld extra CD-mellékleteként is beszerezhető volt.

A 2012-es Zone Of Alienation lemez folytatását nagyrészt a Gutterview Recordings-ban rögzítették, a felvételeket és a keverést társproducerként Fred Estby irányította (ex-Carnage, Dismember dobos, ma The Dagger, Necronaut).


"Két jól fogadott album után könnyedén megtehettük volna, hogy ugyanazt csináljuk ezúttal is - mondja Riley az új lemezről. - Azonban a slágeressé formált Zone Of Alienation után úgy éreztük, hogy új kihívásokra van szükségünk, egy komorabb és ambicíózusabb lemezt akartunk megírni. Három éven át keményen dolgoztunk azon, hogy újradefiniáljuk a hangzásunkat és hogy tökéletessé csiszoljuk a friss dalokat. Egy csomó új hatás jelent meg a zenénkben, a death metaltól a technikás thrashen át a punkig, a hardcore-ig, de azért arra is figyeltünk, hogy ne távolodjunk el túlságosan a klasszikus heavy metal világtól.

Egy karcosabb hozzáállást akartunk felmutatni, organikusabb dobsounddal, így aztán természetes volt, hogy Freddel dolgozzunk, aki mestere mindennek. Minthogy mi is a Dismembert hallgatva nőttünk fel, óriási megtiszteltetés volt számunkra ez a közös munka. Az énektémák komoly feladatot jelentettek, ezért az éneket egy régi barátunkkal, Nicko-val vettük fel, aki már az első napok óta a banda mellett segédkezik."


STEELWING - Alapos előzetes #1 (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumhoz)


 Steelwingék már a címadó dalnál is azt mondták, hogy az új anyaggal meglepetéseket akarnak okozni, és a svéd nyelvű nóta is ezek közé tartozik.


"A címe nagyjából így fordítható le: 'És a világ összeomlott', maga a nóta pedig főhajtás a klasszikus Ayn Rand regény, a korszakalkotó Atlas Shrugged (Veszett világ a magyar címe), pontosabban annak svéd fordítása előtt.

Ahogy néhány korábbi dalunk is, ez a nóta is a nukleáris apokalipszist írja le, de ezúttal sokkal több a svéd vonatkozása. Még Thorbjörn Fälldin, egy korábbi miniszterelnök kijelentése is szerepel benne, amit egy olyan szovjet tengeralattjáró kapcsán tett, amelyről úgy hírlett, hogy atomfegyverzettel van felszerelve. 1981 októberében Svédország déli partjainál cirkált, komoly diplomácia krízist okozva.

Elég profetikus, hogy ez jutott eszünkbe, ugyanis 2014 októberében, amikor épp a dalok befejezésénél tartottunk, ismét arról lehetett hallani, hogy orosz tengeralattjárók hatoltak be a svéd felségvizekre.

Zeneileg az új nóta jól passzol a lemez komorabb hangulatához, intenzív és hipnotikusan borongós, de jól összegzi a heavy metal, thrash, valamint a svéd punk hatásainkat."

 

STEELWING - Och världen gav vika (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumról)A Reset, Reboot, Redeem album is folytatja az előző két lemez poszt-apokaliptikus koncepcióját, de ezúttal egy komolyabb mizantróp jelleget is kaptak a szövegek.


"A címadó dal mindazt jól összefoglalja, amit az új lemez majd nyújtani fog. A rajongóink azonnal fel fogják fedezni benne a Steelwing-védjegyeket, a sebességet, az energiát, de ott rejlik benne az említett komorabb hangulat is, és vannak technikás kiállások, valamint a változatos hatások is felbukkannak a számban - ez egy tagadhatatlan fejlődés mindahhoz képest, amit korábban csináltunk."

 

STEELWING - Reset, Reboot, Redeem (a 2015-ös Reset, Reboot, Redeem albumról) 


STEELWING - Reset, Reboot, Redeem
(11/20 - NoiseArt)

01. Carbon Waste Lifeforms
02. Reset, Reboot, Redeem
03. Ozymandias
04. Och världen gav vika
05. Architects Of Destruction
06. Network
07. Like Shadows, Like Ghosts
08. Hardwired
09. We Are All Left Here To Die


 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS